MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka ma dwóch. Państwowy daje jej skierowania na badania. A prywatny prowadzi ciążę.
Ja chcę dwóch aby też badania robić na NFZ.
Chyba pojadę na sor, skoro tamta lekarka mi kazała, a ona jest ordynatorem tego oddziału. Siostra też mi na sor kazała jechać. Boję się że znowu wieczorem będzie koszmar.

-
nick nieaktualnyA rozmawiałaś ze swoim lekarzem? Co on na te skurcze? Jeśli pisałaś a przegapiłam wiadomość to przepraszamJeheria wrote:A ja wczoraj myślałam że pojadę do szpitala takie skurcze miałam, dwie nospy wzięłam, jak tak Dalej pójdzie nie będę mogła już pracować. Bóle przychodzą wieczorem ok 19. I wystąpiły w pon i wt akurat jak z urlopu do pracy wróciłam. Chyba muszę powiedzieć szefowi Że jestem w ciąży bo nie wiem czy któregoś razu po prostu nie przyjdę do pracy. Co myślicie?
-
Z lekarzem od in vitro? On jest daleko od mojego miasta, nie pisałam do niego. A lekarza prowadzącego jeszcze nie mam bo pierwsza wizyta prywatnie dopiero w poniedziałek. Poszłam dziś do przychodni gdzie mam kartę założona na NFZ to nie chciała przyjąć, powiedziała aby na sor jechać.mwm wrote:A rozmawiałaś ze swoim lekarzem? Co on na te skurcze? Jeśli pisałaś a przegapiłam wiadomość to przepraszam

-
Miałam podany jeden zarodek w stadium wczesnej blastocysty 1AB i ten mój bąbelek był taki troszkę słaby bo to stadium osiągnął dopiero popołudniu w 6 dobie a nie w 5 . Ale w brzuszku u mamusi się rozkręcił. Cieszę się że te przyrosty bety są takie ładne ale nie sądzę że będą bliźniaki. Żadko dochodzi do podzielenia zarodka na dwa w tym momencie już chyba.sayuri wrote:Miałam właśnie też pisać, że pomimo wzięcia leków nie wpłynęły bardzo na wynik, chociaż w pewnym stopniu na pewno. Najbardziej miarodajne wyniki wychodzą bez leków, bo każda z nas ma swoje tempo przyswajania.
Bona czekam z niecierpliwością na twoje usg, mamy dokładnie ten sam etap, a ja w sobotę jadę na USG:) i jestem ciekawa co tam będzie widać
chociaż twoje przyrosty bety są tak wysokie, że na bliźniaki to wygląda:) ile miałaś zarodków podanych i w jakim stadium?
Uważacie że beta za szybko rośnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 18:22
-
Jeżeli bardzo niepokoją Cię te skurcze to jedź na SOR . Niech sprawdzą co jest grane.Jeheria wrote:Z lekarzem od in vitro? On jest daleko od mojego miasta, nie pisałam do niego. A lekarza prowadzącego jeszcze nie mam bo pierwsza wizyta prywatnie dopiero w poniedziałek. Poszłam dziś do przychodni gdzie mam kartę założona na NFZ to nie chciała przyjąć, powiedziała aby na sor jechać.
-
nick nieaktualnyNiesamowite jest to co my wymyślamy. Miałas słaby przyrost smutek, jest piękny, ale nie doszukam się czegoś złegoBona wrote:Sayuri a jak wyglądają Twoje przyrosty bety ?
Mnie boli brzuch i się martwię, ale jak nie bolał to stres, no jak to nie boli, macica się nie rozciąga? 😀 nieważne ze wszyscy trąbią ze każda ciąża jest inna, na pewno nasza przebiega zle 😀
Jak my nie zwariujemy przez 9 miesięcy to będzie cud... 😘
Jusia 82, sayuri lubią tę wiadomość
-
Ja już po części zwariowałam i tak jak piszesz są objawy źle , nie ma ich też źle.
Chyba tylko my kobity po staraniach to zrozumiemy. Strach o każdą najmniejszą duperele. Ciekawe czy ten obłęd będzie nam towarzyszył przez 9 miesięcy czy z czasem opanujemy swoje głowy :p
sayuri lubi tę wiadomość
-
Jak porownam siebie przy pierwszej ciązy donoszonej sprzed poronienia a teraz, to sie zastanawiam czy wtedy bylam nieodpowiedzialna i beztroska czy teraz przeginam bo mnie na ziemie sciagnieto ze jednak nie zawsze wszystko jest dobrze;)
sayuri lubi tę wiadomość
-
Przyrost ładnysayuri wrote:7 dpt 39
11 dpt 213
13 dpt 468
Dzisiaj mam 18 dpt. Miałam podane dwa zarodki morule.
Podejrzewam że dziś masz betę zbliżoną do mojej
kiedy wizyta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 21:58
-
Hej
u mnie nieplanowana czwarta ciąża. Absolutne zaskoczenie. Mam już dwoje chłopców lipcowych, Rok temu miałam cp. BHCG z wczoraj prawie 5tys- jest pęcherzyk i echo zarodka- czekam na serduszko, wizyta 20. Wtedy dokładnie zmierzą kropka i wyznacza termin, jednak na pewno będzie to maj:)
Endi1990 lubi tę wiadomość
-
Laski nie wkręcajcie sobie nic, beta przyrasta jak ma przyrastać
Stres tu nic a nic nie pomoże... Ja dzis po pracy mam wizytę i tez pewno koło południa juz zacznę myśleć... ale obudziłam się z uśmiechem, ładny dzień się zapowiada, słońce świeci, jestem nastawiona pozytywnie i polecam