X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma dwóch. Państwowy daje jej skierowania na badania. A prywatny prowadzi ciążę.
    Ja chcę dwóch aby też badania robić na NFZ.
    Chyba pojadę na sor, skoro tamta lekarka mi kazała, a ona jest ordynatorem tego oddziału. Siostra też mi na sor kazała jechać. Boję się że znowu wieczorem będzie koszmar.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A ja wczoraj myślałam że pojadę do szpitala takie skurcze miałam, dwie nospy wzięłam, jak tak Dalej pójdzie nie będę mogła już pracować. Bóle przychodzą wieczorem ok 19. I wystąpiły w pon i wt akurat jak z urlopu do pracy wróciłam. Chyba muszę powiedzieć szefowi Że jestem w ciąży bo nie wiem czy któregoś razu po prostu nie przyjdę do pracy. Co myślicie?
    A rozmawiałaś ze swoim lekarzem? Co on na te skurcze? Jeśli pisałaś a przegapiłam wiadomość to przepraszam

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A rozmawiałaś ze swoim lekarzem? Co on na te skurcze? Jeśli pisałaś a przegapiłam wiadomość to przepraszam
    Z lekarzem od in vitro? On jest daleko od mojego miasta, nie pisałam do niego. A lekarza prowadzącego jeszcze nie mam bo pierwsza wizyta prywatnie dopiero w poniedziałek. Poszłam dziś do przychodni gdzie mam kartę założona na NFZ to nie chciała przyjąć, powiedziała aby na sor jechać.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedź,zawsze to sprawdzą czy nic się złego nie dzieje a i ty będziesz spokojniejsza

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzić nie zaszkodzi, trzymam kciuki by było ok

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Miałam właśnie też pisać, że pomimo wzięcia leków nie wpłynęły bardzo na wynik, chociaż w pewnym stopniu na pewno. Najbardziej miarodajne wyniki wychodzą bez leków, bo każda z nas ma swoje tempo przyswajania.
    Bona czekam z niecierpliwością na twoje usg, mamy dokładnie ten sam etap, a ja w sobotę jadę na USG:) i jestem ciekawa co tam będzie widać:D chociaż twoje przyrosty bety są tak wysokie, że na bliźniaki to wygląda:) ile miałaś zarodków podanych i w jakim stadium?
    Miałam podany jeden zarodek w stadium wczesnej blastocysty 1AB i ten mój bąbelek był taki troszkę słaby bo to stadium osiągnął dopiero popołudniu w 6 dobie a nie w 5 . Ale w brzuszku u mamusi się rozkręcił. Cieszę się że te przyrosty bety są takie ładne ale nie sądzę że będą bliźniaki. Żadko dochodzi do podzielenia zarodka na dwa w tym momencie już chyba.

Uważacie że beta za szybko rośnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 18:22

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri a jak wyglądają Twoje przyrosty bety ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Z lekarzem od in vitro? On jest daleko od mojego miasta, nie pisałam do niego. A lekarza prowadzącego jeszcze nie mam bo pierwsza wizyta prywatnie dopiero w poniedziałek. Poszłam dziś do przychodni gdzie mam kartę założona na NFZ to nie chciała przyjąć, powiedziała aby na sor jechać.
    Jeżeli bardzo niepokoją Cię te skurcze to jedź na SOR . Niech sprawdzą co jest grane.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Niesamowite jest to co my wymyślamy. Miałas słaby przyrost smutek, jest piękny, ale nie doszukam się czegoś złego :P Mnie boli brzuch i się martwię, ale jak nie bolał to stres, no jak to nie boli, macica się nie rozciąga? 😀 nieważne ze wszyscy trąbią ze każda ciąża jest inna, na pewno nasza przebiega zle 😀
    Jak my nie zwariujemy przez 9 miesięcy to będzie cud... 😘

Jusia 82, sayuri lubią tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po części zwariowałam i tak jak piszesz są objawy źle , nie ma ich też źle.
    Chyba tylko my kobity po staraniach to zrozumiemy. Strach o każdą najmniejszą duperele. Ciekawe czy ten obłęd będzie nam towarzyszył przez 9 miesięcy czy z czasem opanujemy swoje głowy :p

sayuri lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak porownam siebie przy pierwszej ciązy donoszonej sprzed poronienia a teraz, to sie zastanawiam czy wtedy bylam nieodpowiedzialna i beztroska czy teraz przeginam bo mnie na ziemie sciagnieto ze jednak nie zawsze wszystko jest dobrze;)

sayuri lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:

7 dpt 39
    11 dpt 213
    13 dpt 468
    Dzisiaj mam 18 dpt. Miałam podane dwa zarodki morule.

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    7 dpt 39
    11 dpt 213
    13 dpt 468
    Dzisiaj mam 18 dpt. Miałam podane dwa zarodki morule.
    Przyrost ładny :) Podejrzewam że dziś masz betę zbliżoną do mojej :) kiedy wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 21:58

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tą sobotę. Może już coś będzie widać na USG.
    No i obstawiam, że ciąża pojedyncza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 22:17

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    W tą sobotę. Może już coś będzie widać na USG.
    No i obstawiam, że ciąża pojedyncza :)
    A no tak, przepraszam mówiłaś że w sobotę masz wizytę :)) życzę Ci serduszka na wizycie :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja beta jakoś gwałtowniej rośnie niż moja.. ciekawa jestem, co będzie u Ciebie widać na wizycie. Napisz koniecznie.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja prdl teraz sobie wkręciłam że pewnie moja beta przestała przyrastać prawidłowo... chyba w łeb sobie trzasnę... W pracy się już przyniosło, wszyscy gratulują, a ja mam ochotę schować się gdzieś głęboko:(

• Bona Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri ale Twoja beta mogła rosnąć tak szybko jak moja ale ty nie sprawdzałaś więc nie możesz mówić że źle przyrastala . Nie wiadomo jak powyżej wartości 468 się rozkręciła :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie nieplanowana czwarta ciąża. Absolutne zaskoczenie. Mam już dwoje chłopców lipcowych, Rok temu miałam cp. BHCG z wczoraj prawie 5tys- jest pęcherzyk i echo zarodka- czekam na serduszko, wizyta 20. Wtedy dokładnie zmierzą kropka i wyznacza termin, jednak na pewno będzie to maj:)

Endi1990 lubi tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie wkręcajcie sobie nic, beta przyrasta jak ma przyrastać :) Stres tu nic a nic nie pomoże... Ja dzis po pracy mam wizytę i tez pewno koło południa juz zacznę myśleć... ale obudziłam się z uśmiechem, ładny dzień się zapowiada, słońce świeci, jestem nastawiona pozytywnie i polecam <3

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ