X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma dwóch. Państwowy daje jej skierowania na badania. A prywatny prowadzi ciążę.
    Ja chcę dwóch aby też badania robić na NFZ.
    Chyba pojadę na sor, skoro tamta lekarka mi kazała, a ona jest ordynatorem tego oddziału. Siostra też mi na sor kazała jechać. Boję się że znowu wieczorem będzie koszmar.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A ja wczoraj myślałam że pojadę do szpitala takie skurcze miałam, dwie nospy wzięłam, jak tak Dalej pójdzie nie będę mogła już pracować. Bóle przychodzą wieczorem ok 19. I wystąpiły w pon i wt akurat jak z urlopu do pracy wróciłam. Chyba muszę powiedzieć szefowi Że jestem w ciąży bo nie wiem czy któregoś razu po prostu nie przyjdę do pracy. Co myślicie?
    A rozmawiałaś ze swoim lekarzem? Co on na te skurcze? Jeśli pisałaś a przegapiłam wiadomość to przepraszam

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A rozmawiałaś ze swoim lekarzem? Co on na te skurcze? Jeśli pisałaś a przegapiłam wiadomość to przepraszam
    Z lekarzem od in vitro? On jest daleko od mojego miasta, nie pisałam do niego. A lekarza prowadzącego jeszcze nie mam bo pierwsza wizyta prywatnie dopiero w poniedziałek. Poszłam dziś do przychodni gdzie mam kartę założona na NFZ to nie chciała przyjąć, powiedziała aby na sor jechać.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedź,zawsze to sprawdzą czy nic się złego nie dzieje a i ty będziesz spokojniejsza

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzić nie zaszkodzi, trzymam kciuki by było ok

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Miałam właśnie też pisać, że pomimo wzięcia leków nie wpłynęły bardzo na wynik, chociaż w pewnym stopniu na pewno. Najbardziej miarodajne wyniki wychodzą bez leków, bo każda z nas ma swoje tempo przyswajania.
    Bona czekam z niecierpliwością na twoje usg, mamy dokładnie ten sam etap, a ja w sobotę jadę na USG:) i jestem ciekawa co tam będzie widać:D chociaż twoje przyrosty bety są tak wysokie, że na bliźniaki to wygląda:) ile miałaś zarodków podanych i w jakim stadium?
    Miałam podany jeden zarodek w stadium wczesnej blastocysty 1AB i ten mój bąbelek był taki troszkę słaby bo to stadium osiągnął dopiero popołudniu w 6 dobie a nie w 5 . Ale w brzuszku u mamusi się rozkręcił. Cieszę się że te przyrosty bety są takie ładne ale nie sądzę że będą bliźniaki. Żadko dochodzi do podzielenia zarodka na dwa w tym momencie już chyba.

Uważacie że beta za szybko rośnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 18:22

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri a jak wyglądają Twoje przyrosty bety ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Z lekarzem od in vitro? On jest daleko od mojego miasta, nie pisałam do niego. A lekarza prowadzącego jeszcze nie mam bo pierwsza wizyta prywatnie dopiero w poniedziałek. Poszłam dziś do przychodni gdzie mam kartę założona na NFZ to nie chciała przyjąć, powiedziała aby na sor jechać.
    Jeżeli bardzo niepokoją Cię te skurcze to jedź na SOR . Niech sprawdzą co jest grane.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Niesamowite jest to co my wymyślamy. Miałas słaby przyrost smutek, jest piękny, ale nie doszukam się czegoś złego :P Mnie boli brzuch i się martwię, ale jak nie bolał to stres, no jak to nie boli, macica się nie rozciąga? 😀 nieważne ze wszyscy trąbią ze każda ciąża jest inna, na pewno nasza przebiega zle 😀
    Jak my nie zwariujemy przez 9 miesięcy to będzie cud... 😘

Jusia 82, sayuri lubią tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po części zwariowałam i tak jak piszesz są objawy źle , nie ma ich też źle.
    Chyba tylko my kobity po staraniach to zrozumiemy. Strach o każdą najmniejszą duperele. Ciekawe czy ten obłęd będzie nam towarzyszył przez 9 miesięcy czy z czasem opanujemy swoje głowy :p

sayuri lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak porownam siebie przy pierwszej ciązy donoszonej sprzed poronienia a teraz, to sie zastanawiam czy wtedy bylam nieodpowiedzialna i beztroska czy teraz przeginam bo mnie na ziemie sciagnieto ze jednak nie zawsze wszystko jest dobrze;)

sayuri lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:

7 dpt 39
    11 dpt 213
    13 dpt 468
    Dzisiaj mam 18 dpt. Miałam podane dwa zarodki morule.

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    7 dpt 39
    11 dpt 213
    13 dpt 468
    Dzisiaj mam 18 dpt. Miałam podane dwa zarodki morule.
    Przyrost ładny :) Podejrzewam że dziś masz betę zbliżoną do mojej :) kiedy wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 21:58

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tą sobotę. Może już coś będzie widać na USG.
    No i obstawiam, że ciąża pojedyncza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 22:17

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    W tą sobotę. Może już coś będzie widać na USG.
    No i obstawiam, że ciąża pojedyncza :)
    A no tak, przepraszam mówiłaś że w sobotę masz wizytę :)) życzę Ci serduszka na wizycie :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja beta jakoś gwałtowniej rośnie niż moja.. ciekawa jestem, co będzie u Ciebie widać na wizycie. Napisz koniecznie.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja prdl teraz sobie wkręciłam że pewnie moja beta przestała przyrastać prawidłowo... chyba w łeb sobie trzasnę... W pracy się już przyniosło, wszyscy gratulują, a ja mam ochotę schować się gdzieś głęboko:(

• Bona Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri ale Twoja beta mogła rosnąć tak szybko jak moja ale ty nie sprawdzałaś więc nie możesz mówić że źle przyrastala . Nie wiadomo jak powyżej wartości 468 się rozkręciła :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie nieplanowana czwarta ciąża. Absolutne zaskoczenie. Mam już dwoje chłopców lipcowych, Rok temu miałam cp. BHCG z wczoraj prawie 5tys- jest pęcherzyk i echo zarodka- czekam na serduszko, wizyta 20. Wtedy dokładnie zmierzą kropka i wyznacza termin, jednak na pewno będzie to maj:)

Endi1990 lubi tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie wkręcajcie sobie nic, beta przyrasta jak ma przyrastać :) Stres tu nic a nic nie pomoże... Ja dzis po pracy mam wizytę i tez pewno koło południa juz zacznę myśleć... ale obudziłam się z uśmiechem, ładny dzień się zapowiada, słońce świeci, jestem nastawiona pozytywnie i polecam <3

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ