X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    U mnie z kadr wypłynęło w poprzedniej ciąży, którą poroniłam z końcówką maja i byłam w szpitalu... bity miesiąc komentowania, dziwnych pytań i politowania... wolałabym tego uniknąć kolejny raz
    Nie unikniesz tego. W pracy zawsze są plotki. Zawsze prawda wyjdzie na jaw. Ja jestem bardzo otwartą osoba. U mnie rozmowa oczyszcza mnie. Jest moją terapią. Dlatego nigdy nie ukrywałam problemów z zajściem w pracy, przed znajomymi.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Nie unikniesz tego. W pracy zawsze są plotki. Zawsze prawda wyjdzie na jaw. Ja jestem bardzo otwartą osoba. U mnie rozmowa oczyszcza mnie. Jest moją terapią. Dlatego nigdy nie ukrywałam problemów z zajściem w pracy, przed znajomymi.

wolę jednak przeczekać do momentu kiedy będę pewniejsza tej ciąży, zawsze w razie niepowodzenia będzie bolało troszkę mniej kiedy inni nie będą zadawać pytań. chociaż... chciałabym już mieć tą pewność, oznajmić wszystkim i odpocząć na zwolnieniu ;)

mwm lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do którego momentu robiłyście/ będziecie robić betę co 48/72 h ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to przed usg się robi, już powyżej tysiąca nie rośnie tak szybko, podwaja się wolniej niż co dwa dni, wiec chyba można sobie odmówić stresu ;)

• Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam 2 x, przyrost był ok i sobie darowałam. Zobaczymy co jutro gin powie. Jeśli wszystko jest ok to nie ma sensu, chyba że coś się dzieje, to lepiej sprawdzać.
    za to z przyzwyczajenia wciąż mierzę rano temperaturę :D

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak to jest z progesteronem ?
    W zakresach na wynikach kobieta w ciąży ma 11-44 . Ja mam 135. Tak ma być ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    A wiecie jak to jest z progesteronem ?
    W zakresach na wynikach kobieta w ciąży ma 11-44 . Ja mam 135. Tak ma być ?
    Super progesteron, może zmniejsza Ci trochę dawkę :) bierzesz luteinę i lutinusa?

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Super progesteron, może zmniejsza Ci trochę dawkę :) bierzesz luteinę i lutinusa?
    Biorę :
    Lutinus 3x2
    Duphaston 3x2
    Prolutex 1x1

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona ja mam jeszcze wyższy progesteron, w granicach 250, obecnie biorę tylko jedna tabl lutinus i jedna tabl estrofemu. Wg lekarza jest ok, przy in vitro nie można się sugerować normami laboratorium bo my jesteśmy sztucznie prowadzone. Chociaż patrzę że miałaś kriotransfer, ja miałam świeży.

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta, pokaże mojej Pani doktor wyniki może faktycznie zejdziemy już z jakiś leków. Chociaż ostatnio zdarzyły mi się dwa dni kiedy miałam odrobinkę plamień więc te dawki specjalnie zwiększaliśmy jakiś czas temu

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy plamieniach masz bóle? Ja mam coraz większe uczucie ciagniecia, klocia, to nie jest mocny ból ale na pewno większy niż był.. strasznie się martwię.. plamien na szczescke nie mam. W ogóle czuje się jak kupa, bóle brzucha, głowy, okropna zgaga i zero siły :/

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Przy plamieniach masz bóle? Ja mam coraz większe uczucie ciagniecia, klocia, to nie jest mocny ból ale na pewno większy niż był.. strasznie się martwię.. plamien na szczescke nie mam. W ogóle czuje się jak kupa, bóle brzucha, głowy, okropna zgaga i zero siły :/
    Na samym początku czułam tylko ciągnięcie w podbrzuszu. Teraz wogole nie czuje się jakbym była w ciąży. Tylko cycki pobolewaja przy dotyku. Aż się zaczynam martwić tym brakiem objawów. Wolałabym tak jak ty mieć objawy ciążowe :p

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też progesteron miałam ostatnio 242 i doktor pozwolił odstawić lutinus i zostać na 3x dziennie duphaston

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Na samym początku czułam tylko ciągnięcie w podbrzuszu. Teraz wogole nie czuje się jakbym była w ciąży. Tylko cycki pobolewaja przy dotyku. Aż się zaczynam martwić tym brakiem objawów. Wolałabym tak jak ty mieć objawy ciążowe :p
    Haha i tak zle i tak nie dobrze :P ja już wyczytuje najgorsze i ciagle się boje ze złapią mnie jakieś mocne skurcze. Wiecie które bóle są niebezpieczne?

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja zrobiłam to badanie godzinę po zażyciu wszystkich leków . I nie wiem czy dobrze zrobiłam . Lepiej by było jakby badanie zostało wykonane zanim wezmę leki. Pewnie bardziej miarodajne by było

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej że bez leków... mnie zawsze w laboratorium pytają, czy brałam jakieś leki i ile.

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Haha i tak zle i tak nie dobrze :P ja już wyczytuje najgorsze i ciagle się boje ze złapią mnie jakieś mocne skurcze. Wiecie które bóle są niebezpieczne?
    Takie ciągnięcie jest całkowicie normalne na tym etapie ciąży. Gorzej jak ból jest naprawdę mocny i występujący również na kręgosłupie. Ja jak poroniłam wcześniejszą ciążę nie umiałam wytrzymać z bólu kręgosłupa. Leżałam i płakałam przez 3 godziny bo w ciąży tylko Apap przeciwbólowy a nic mi nie pomagał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:39

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    No raczej że bez leków... mnie zawsze w laboratorium pytają, czy brałam jakieś leki i ile.
    Ehh To kaplica. Ten wynik mogę sobie wsadzić.. :p

mwm lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie przy becie 5000 będzie już widać pęcherzyk żółtkowy ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Ehh To kaplica. Ten wynik mogę sobie wsadzić.. :p
    Chciałam zacytować, wyrzut po luteinie jest rożny i nie ma znaczenia kiedy zrobisz badanie, pytałam o to panią doktor bo moj pierwszy prog to 16 i bałam się ze za niski, robiłam po lekach i jedzeniu i powiedziała ze nie ma znaczenia. Możesz mieć
    Np 100 a nie 130, ale bez przesady ;) na pewno jest wysoki.

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ