X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam forum marcowe i dziewczyny zaczynaja czuć nawet w 14 :) w 16-17 to czuje już każda.

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne w czwartek a wizyta w poniedziałek. Bardzo się denerwuje bo w weekend bardzo dużo pracowałam i brzuch trochę boli ale nie mocno. Teraz leżę i jest ok, oby wszystko było dobrze.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj po prenatalnych, ufff :)
    Lekarz powiedział ze wszystko jak najbardziej ok jest, ryzyko chorób niskie i tego sie trzymam, nic sama nie analizuję przy pomocy internetu:)
    Dzidzia 7,2 cm i fika aż miło

A co do ruchów przy pierwszej ciąży czytalsm ze 16-18 tydz sie pojawiają, przy kolejnych już szybciej :)

Niki2803, Marylove, Endi1990, Ajka, lilly., Karolllla, PLPaulina, Jeheria, Kira91 lubią tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Bona Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    A jaki masz?

https://m.ceneo.pl/15620466

PattisonBM lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga super wiadomość🙂

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Lekarz powiedział ze wszystko jak najbardziej ok jest, ryzyko chorób niskie i tego sie trzymam, nic sama nie analizuję przy pomocy internetu:)

A co do ruchów przy pierwszej ciąży czytalsm ze 16-18 tydz sie pojawiają, przy kolejnych już szybciej :)
    Super wieści :) A sprawdzaliscie wstępnie płeć ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 20:01

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Prenatalne w czwartek a wizyta w poniedziałek. Bardzo się denerwuje bo w weekend bardzo dużo pracowałam i brzuch trochę boli ale nie mocno. Teraz leżę i jest ok, oby wszystko było dobrze.
    Niki kciuki za badania, bedzie dobrze
    Chociaż wiem że stres zawsze jest (ja to przy każdej wizycie mam)
    Co do bólu brzucha to ja mam dosyć często, trochę pochodze i juz, jak mnie dluzszy czas pobolewa biorę nospe i jak na razie wszystko jest w porządku, może to być od ilość przyjmowanych leków np luteiny dopochwowej

aga
    2019 - pierwsze KD
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Super wieści :) A sprawdzaliscie wstępnie płeć ?
    Właśnie za bardzo na płci sie lekarz nie skupil, a ja tez bardziej o kosci nosowej myslalam :)
    Bylam na normalnej wizycie w czwartek i lekarz widział chlopca dzisiaj cos o dziewcznce mowil, ale zastrzegl ze to jeszcze nic pewnego
    Przyjdzie mi poczekać do kolejnej wizyty 7 list to juz powinno byc więcej wiadomo

Marylove, Bona, sayuri lubią tę wiadomość

aga
    2019 - pierwsze KD
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Właśnie za bardzo na płci sie lekarz nie skupil, a ja tez bardziej o kosci nosowej myslalam :)
    Bylam na normalnej wizycie w czwartek i lekarz widział chlopca dzisiaj cos o dziewcznce mowil, ale zastrzegl ze to jeszcze nic pewnego
    Przyjdzie mi poczekać do kolejnej wizyty 7 list to juz powinno byc więcej wiadomo

bo na tym etapie to jednak trochę zgadywanka... u mnie na prenatalnych wychodził niby chłopak, a po Nifty okazało sie że jednak dziewczę. Tak realnie to bedzie mozna to na połówkowym ocenic, chyba ze jakis wstydzioch się przydazy.

A tak apropos ja jeszcze nawet nie odebrałam wyników testu Pappa, bo tam gdzie robiłam usg i pobranie krwi jest rezam... ciekawa jestem co mi wyszło... ale przynajmniej lajtowo do tego podchodzę bo mam juz Nifty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 20:17

lilly. lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Niki kciuki za badania, bedzie dobrze
    Chociaż wiem że stres zawsze jest (ja to przy każdej wizycie mam)
    Co do bólu brzucha to ja mam dosyć często, trochę pochodze i juz, jak mnie dluzszy czas pobolewa biorę nospe i jak na razie wszystko jest w porządku, może to być od ilość przyjmowanych leków np luteiny dopochwowej
    Dziękuję, uspokoiłam się trochę. Właśnie kupiłam detektor.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:

ja takie bóle raczej traktuje jako dobry zank że macica rośnie a dziec sie rozpycha

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak dotąd to czułam rozpychanie pod brzuchem. A dziś trochę kłucie nad. To moja pierwsza ciąża i nie do końca wiem co jest ok a co nie.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja czytam forum marcowe i dziewczyny zaczynaja czuć nawet w 14 :) w 16-17 to czuje już każda.

To zależy od kilku czynników, między innymi od tego, czy rodzi się pierwszy raz, oraz od budowy ciała. Dlatego ja się nie nastawiam że w 14 tyg cokolwiek poczuje.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka mam pytanko o Nifty pro. Umawiałaś się przez testdna? Robiłaś jakiś przegląd badań ze zdecydowałaś między nifty pro a sanco plus?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kobiety które zaraz po zapłodnieniu czują ruchy. A objawy ciąży np kilka dni po owulacji. 🤪

Nie ma co się nad tym skupiać. Takie wyraźne ruchy w pierwszej ciąży czuć raczej po 17tc. ☺️

• Ajka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ajka mam pytanko o Nifty pro. Umawiałaś się przez testdna? Robiłaś jakiś przegląd badań ze zdecydowałaś między nifty pro a sanco plus?

tak najpierw się rejestrowałam telefonicznie/mailowo... u nich wcześniej robiłam badania po poronieniu i było bardzo profesjonalnie wszystko zorganizowane i załatwione, więc stwierdziłam że tam zrobię, ale podobno przez zdrowegeny jest teraz jakas promocja i jest taniej

Analizowałam trochę... Nifty pro miało najszerszy zakres i największą skalę (najwiecej zrobionych badań)... brałam jeszcze pod uwagę chyba Sanco plus, ale było droższe i mniejszy zakres, poza tym moja przyjaciółka pół roku temu robiła NIFTY pro właśnie... spr tez jakies badania kliniczne i odsetki fałszywych wyników, są w sumie wszedzie podobne

trochę też bałam się pod kątem heparyny że nie wyjdzie, ale gdzies naisali że wystarczy zeby minęło ponad 24h od ostatniego zastrzyku i bedzie ok

no i mam nadwage więc dodatkowo się jeszcze bałam ze nie wyjdzie, ale w ostatecznosci miałm 8% cfDNA płodowego, a wystaczy 3,5% (robiłam 11+0)

na wynik czekałam 7 dni kalendarzowych (5 roboczych)

lilly. lubi tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, a jak nadwaga może wpłynąć na wynik testu? I o jakiej nadwadze rozmawiamy? Jakie BMI może już dyskwalifikować?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ajka, a jak nadwaga może wpłynąć na wynik testu? I o jakiej nadwadze rozmawiamy? Jakie BMI może już dyskwalifikować?

teraz to juz nawet otyłość, bo juz w ciazy przekroczyłam magiczne 30, ale taka nadwaga jak widać na nic nie wpływa... tyle ze u mnie bmi moze byc zdziebko niemiarodajne, bo grube kosci i mięśnie tez konkretne

a ogólenie to moze spowodowac ze %-towo bedzie mniej płodowego cfDNA we krwi i trzeba bedzie powtarzac jak ciaza bedzie starsza (za to sie nie płaci extra) - chyba nie ma jakiegoś BMI co dyskwalifikuje... tylko test trzeba później robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 21:56

szatanka lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:

Ale już duży dzudziol 😍

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    tak najpierw się rejestrowałam telefonicznie/mailowo... u nich wcześniej robiłam badania po poronieniu i było bardzo profesjonalnie wszystko zorganizowane i załatwione, więc stwierdziłam że tam zrobię, ale podobno przez zdrowegeny jest teraz jakas promocja i jest taniej

Analizowałam trochę... Nifty pro miało najszerszy zakres i największą skalę (najwiecej zrobionych badań)... brałam jeszcze pod uwagę chyba Sanco plus, ale było droższe i mniejszy zakres, poza tym moja przyjaciółka pół roku temu robiła NIFTY pro właśnie... spr tez jakies badania kliniczne i odsetki fałszywych wyników, są w sumie wszedzie podobne

trochę też bałam się pod kątem heparyny że nie wyjdzie, ale gdzies naisali że wystarczy zeby minęło ponad 24h od ostatniego zastrzyku i bedzie ok

no i mam nadwage więc dodatkowo się jeszcze bałam ze nie wyjdzie, ale w ostatecznosci miałm 8% cfDNA płodowego, a wystaczy 3,5% (robiłam 11+0)

na wynik czekałam 7 dni kalendarzowych (5 roboczych)

Ajka super, dziękuje za odpowiedz. To robię tez tak samo :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ