MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja dzisiaj po prenatalnych, ufff
Lekarz powiedział ze wszystko jak najbardziej ok jest, ryzyko chorób niskie i tego sie trzymam, nic sama nie analizuję przy pomocy internetu:)
Dzidzia 7,2 cm i fika aż miło
A co do ruchów przy pierwszej ciąży czytalsm ze 16-18 tydz sie pojawiają, przy kolejnych już szybciej
Niki2803, Marylove, Endi1990, Ajka, lilly., Karolllla, PLPaulina, Jeheria, Kira91 lubią tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
aga80 wrote:Dziewczyny ja dzisiaj po prenatalnych, ufff
Lekarz powiedział ze wszystko jak najbardziej ok jest, ryzyko chorób niskie i tego sie trzymam, nic sama nie analizuję przy pomocy internetu:)
A co do ruchów przy pierwszej ciąży czytalsm ze 16-18 tydz sie pojawiają, przy kolejnych już szybciejA sprawdzaliscie wstępnie płeć ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 20:01
-
Niki2803 wrote:Prenatalne w czwartek a wizyta w poniedziałek. Bardzo się denerwuje bo w weekend bardzo dużo pracowałam i brzuch trochę boli ale nie mocno. Teraz leżę i jest ok, oby wszystko było dobrze.
Chociaż wiem że stres zawsze jest (ja to przy każdej wizycie mam)
Co do bólu brzucha to ja mam dosyć często, trochę pochodze i juz, jak mnie dluzszy czas pobolewa biorę nospe i jak na razie wszystko jest w porządku, może to być od ilość przyjmowanych leków np luteiny dopochwowej
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Bona wrote:Super wieści
A sprawdzaliscie wstępnie płeć ?
Bylam na normalnej wizycie w czwartek i lekarz widział chlopca dzisiaj cos o dziewcznce mowil, ale zastrzegl ze to jeszcze nic pewnego
Przyjdzie mi poczekać do kolejnej wizyty 7 list to juz powinno byc więcej wiadomoMarylove, Bona, sayuri lubią tę wiadomość
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
aga80 wrote:Właśnie za bardzo na płci sie lekarz nie skupil, a ja tez bardziej o kosci nosowej myslalam
Bylam na normalnej wizycie w czwartek i lekarz widział chlopca dzisiaj cos o dziewcznce mowil, ale zastrzegl ze to jeszcze nic pewnego
Przyjdzie mi poczekać do kolejnej wizyty 7 list to juz powinno byc więcej wiadomo
bo na tym etapie to jednak trochę zgadywanka... u mnie na prenatalnych wychodził niby chłopak, a po Nifty okazało sie że jednak dziewczę. Tak realnie to bedzie mozna to na połówkowym ocenic, chyba ze jakis wstydzioch się przydazy.
A tak apropos ja jeszcze nawet nie odebrałam wyników testu Pappa, bo tam gdzie robiłam usg i pobranie krwi jest rezam... ciekawa jestem co mi wyszło... ale przynajmniej lajtowo do tego podchodzę bo mam juz NiftyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 20:17
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
aga80 wrote:Niki kciuki za badania, bedzie dobrze
Chociaż wiem że stres zawsze jest (ja to przy każdej wizycie mam)
Co do bólu brzucha to ja mam dosyć często, trochę pochodze i juz, jak mnie dluzszy czas pobolewa biorę nospe i jak na razie wszystko jest w porządku, może to być od ilość przyjmowanych leków np luteiny dopochwowej -
Niki2803 wrote:Prenatalne w czwartek a wizyta w poniedziałek. Bardzo się denerwuje bo w weekend bardzo dużo pracowałam i brzuch trochę boli ale nie mocno. Teraz leżę i jest ok, oby wszystko było dobrze.
ja takie bóle raczej traktuje jako dobry zank że macica rośnie a dziec sie rozpycha2020
2023 -
mwm wrote:Ja czytam forum marcowe i dziewczyny zaczynaja czuć nawet w 14
w 16-17 to czuje już każda.
To zależy od kilku czynników, między innymi od tego, czy rodzi się pierwszy raz, oraz od budowy ciała. Dlatego ja się nie nastawiam że w 14 tyg cokolwiek poczuje.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ajka mam pytanko o Nifty pro. Umawiałaś się przez testdna? Robiłaś jakiś przegląd badań ze zdecydowałaś między nifty pro a sanco plus?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:Ajka mam pytanko o Nifty pro. Umawiałaś się przez testdna? Robiłaś jakiś przegląd badań ze zdecydowałaś między nifty pro a sanco plus?
tak najpierw się rejestrowałam telefonicznie/mailowo... u nich wcześniej robiłam badania po poronieniu i było bardzo profesjonalnie wszystko zorganizowane i załatwione, więc stwierdziłam że tam zrobię, ale podobno przez zdrowegeny jest teraz jakas promocja i jest taniej
Analizowałam trochę... Nifty pro miało najszerszy zakres i największą skalę (najwiecej zrobionych badań)... brałam jeszcze pod uwagę chyba Sanco plus, ale było droższe i mniejszy zakres, poza tym moja przyjaciółka pół roku temu robiła NIFTY pro właśnie... spr tez jakies badania kliniczne i odsetki fałszywych wyników, są w sumie wszedzie podobne
trochę też bałam się pod kątem heparyny że nie wyjdzie, ale gdzies naisali że wystarczy zeby minęło ponad 24h od ostatniego zastrzyku i bedzie ok
no i mam nadwage więc dodatkowo się jeszcze bałam ze nie wyjdzie, ale w ostatecznosci miałm 8% cfDNA płodowego, a wystaczy 3,5% (robiłam 11+0)
na wynik czekałam 7 dni kalendarzowych (5 roboczych)lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
szatanka wrote:Ajka, a jak nadwaga może wpłynąć na wynik testu? I o jakiej nadwadze rozmawiamy? Jakie BMI może już dyskwalifikować?
teraz to juz nawet otyłość, bo juz w ciazy przekroczyłam magiczne 30, ale taka nadwaga jak widać na nic nie wpływa... tyle ze u mnie bmi moze byc zdziebko niemiarodajne, bo grube kosci i mięśnie tez konkretne
a ogólenie to moze spowodowac ze %-towo bedzie mniej płodowego cfDNA we krwi i trzeba bedzie powtarzac jak ciaza bedzie starsza (za to sie nie płaci extra) - chyba nie ma jakiegoś BMI co dyskwalifikuje... tylko test trzeba później robićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 21:56
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
aga80 wrote:Dziewczyny ja dzisiaj po prenatalnych, ufff
A co do ruchów przy pierwszej ciąży czytalsm ze 16-18 tydz sie pojawiają, przy kolejnych już szybciej
-
Ajka wrote:tak najpierw się rejestrowałam telefonicznie/mailowo... u nich wcześniej robiłam badania po poronieniu i było bardzo profesjonalnie wszystko zorganizowane i załatwione, więc stwierdziłam że tam zrobię, ale podobno przez zdrowegeny jest teraz jakas promocja i jest taniej
Analizowałam trochę... Nifty pro miało najszerszy zakres i największą skalę (najwiecej zrobionych badań)... brałam jeszcze pod uwagę chyba Sanco plus, ale było droższe i mniejszy zakres, poza tym moja przyjaciółka pół roku temu robiła NIFTY pro właśnie... spr tez jakies badania kliniczne i odsetki fałszywych wyników, są w sumie wszedzie podobne
trochę też bałam się pod kątem heparyny że nie wyjdzie, ale gdzies naisali że wystarczy zeby minęło ponad 24h od ostatniego zastrzyku i bedzie ok
no i mam nadwage więc dodatkowo się jeszcze bałam ze nie wyjdzie, ale w ostatecznosci miałm 8% cfDNA płodowego, a wystaczy 3,5% (robiłam 11+0)
na wynik czekałam 7 dni kalendarzowych (5 roboczych)
Ajka super, dziękuje za odpowiedz. To robię tez tak samo
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp