MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sierściucha wrote:Hej, jestem po kolejnym usg.
A jednak sa dwa serduszka i kazde ma swój worek
Czyli jednokosmówkowe dwuowodniowe.
Czyli znów bocian dał dupy, az sie zastanawiam czy isc do nich za tydzień na wizytę, bo place im za wizyte poloznicza 250zl, a oni nie widzią jednego płodu...no masakra!!
Wiec ta klinika juz drugi raz popełniła błąd robiac mi usg.
Dodam ze tydzień wcześniej na innym usg w innej placówce medycznej, doktor widział dwa serca tylko nie był pewien ile jest owodni.
1 usg 5+5t - 2 zarodki - boramed
2 usg 6+5t - 1 zarodek - bocian
3 usg 7+5t - 2 zarodki - lux med
Szok! Teoretycznie nawet sadzić ich można za takie coś i Twoja traume
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kira91 wrote:No jasne że nie
a co u Ciebie,jak się czujesz?
Marylove piękne imię,mój M jest dumnym posiadaczem tego imienia 😃
Jeheria ja też miałam przez brzuch
Ajka, Gin mi wtedy dawał 80% na chłopca,teraz 95% na Dziewczynkę i ja mu wierzę,przy tym sprzęcie co ma dobrze widać i z tego co wiem to sie nie myli 😊
Jednak coś tam już się uwidacznia a ja sama widziałam różnice między chłopcem a dziewczynka 😆 także myślę że czasem to może być ciut więcej nic 50% 😁 chociaż z tym ze trafi jest szansa 50/50 to tez prawda i tak można ze WsZystkim obstawiać, albo się uda albo nie hehe.
Siersciucha CO ZA WIADOMOŚCI!!!! Rewelacja!!! 😀
a ja dzisiaj znowu od 24 nie śpię 😩 w ogole zaczynam się zastanawiać czy nie wyrzuce wagi , bo z dnia na dzień potrafi być 0,5kg więcej mimo ze się pilnuje i jem 3 główne posiłki dziennie Plus na drugie śniadanie jakiś owoc i kanapkę np. Zaczynam mieć powtórkę z rozrywki z ciąży z Synem, kilogrami latały w górę z powietrzaa ruchu teraz mam więcej niż ostatnio,no i części posiłków podkrada mi Syn 😂 zna ktoś dietetyka ciazowego on line? 😄
Kira a ile przybrałas od początku? Do 3kg to normalne. Nie odchudzaj się czasem w ciąży!3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kochane cudowne wiadomości tu wczoraj i dziś!
Gratulacje ❤️
Ja dziś jadę na Nifty trzymajcie kciukasy
Czy któraś z dziewczyn ma niedobór białka S i badała w ciąży poziom?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Kciuki za wszystkie wizytujace dziewczyny, będzie super!
I ja mam problemy ze spaniem, 3 pobudki na siku, o 6 biorę antybiotyk więc już nie śpię później, do tego mąż się czymś strul i umierał cała noc a synek stwierdził że sam spać nie będzie i tak od 3 rzyga jacy mąż, chrapiace dziecko i mruczacy kot 🤦♀️ -
Wszystko w jak najlepszym porządku, zdrowe dzieciątko, na oko lekarza nic nie ma między nogami i raczej nic nie będzie więc mam się nastawić na dziewczynę!
Kira91, Marylove, Karolllla, Bona, szatanka, Ajka, Niki2803, lilly., PLPaulina, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
U mnie też wszystko w porządku, potworek ma 6 cm, serce bije jak dzwon 159 bpm, wyrostek płciowy ułozony płasko także pewnie dziewczynka
uff ale ulga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 10:33
Bona, Karolllla, Marylove, Kira91, szatanka, Endi1990, Niki2803, lilly., aga80, PLPaulina, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Chciałam się przywitać 😊
Trochę późno ale ciągle nie mogę uwierzyć że się ualo po 5 latach walki.
Tp z OM mamy na 31.05 ale z racji że będzie cc to zapewne dzidzię powitamy wcześniej
W środę dzieć miał już 23.51 mm i serducho bijące 177bpm z OM było 8+4 a z USG 9+1Kira91, Ajka, szatanka, sayuri, Niki2803, lilly., PLPaulina, Endi1990, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Lipcowka witaj
Super wieści DziołchySayuri czyli moja teoria z szybszym rosnieciem włosów na chłopca legła w gruzach? 😁
Lilly, no to mieszcze się w normie 😂 a Wiesz już może co tam ze stroną tytułowa? ?lipcowka86, lilly. lubią tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Hej Dziewczyny
Chciałam się przywitać 😊
Trochę późno ale ciągle nie mogę uwierzyć że się ualo po 5 latach walki.
Tp z OM mamy na 31.05 ale z racji że będzie cc to zapewne dzidzię powitamy wcześniej
W środę dzieć miał już 23.51 mm i serducho bijące 177bpm z OM było 8+4 a z USG 9+1
No u mnie też prawie tyle lat... i gdy już straciliśmy nadzieję i zaczęliśmy procedurę ado... nagle jest.sayuri lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Kira91 wrote:Super wieści Dziołchy
Sayuri czyli moja teoria z szybszym rosnieciem włosów na chłopca legła w gruzach? 😁
Hmm a jeśli się okaże że będzie jednak chłopiec?jednak, jak to określił lekarz, pierwsza myśl jest najlepsza. A może ja tak rzadko zaglądam do swoich nóg
Za dziewczynką przemawia też dość wysokie tętno - podobno u chłopców serce bije wolniej.
Tylko, że u mnie to tętno płodu jest w górnej granicy - lekarz nawet podkreślił wynik długopisem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 11:20
-
Dziewczyny, super wieści! Bardzo się cieszę, że dzidzie pięknie rosną.
Lipcówka, kojarzę Cię z wątku IVF, super, że się udało i witaj wśród nas.
A ja znowu mam dzisiaj mniej na wadze, w sumie spadło już 2 kg. I tak mam wciąż BMI ponad 27 i raczej nie uda mi się nie wejść w ciąży w otyłość, chyba, że przytyję tylko 7 kg, więc mnie te 2kg cieszą niezmiernie.
I też nie spałam od 4 rano, dopiero około 6 udało się zasnąć ponownie. Dziwne to jest, w poprzedniej ciąży spałam jak suseł. Myślę, że to jednak z powodu wysokiego poziomu podświadomego lęku.
Gin twierdzi, że progesteron 20 jest ok i nic mi nie kazał zmieniać.lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, super wieści! Bardzo się cieszę, że dzidzie pięknie rosną.
Lipcówka, kojarzę Cię z wątku IVF, super, że się udało i witaj wśród nas.
A ja znowu mam dzisiaj mniej na wadze, w sumie spadło już 2 kg. I tak mam wciąż BMI ponad 27 i raczej nie uda mi się nie wejść w ciąży w otyłość, chyba, że przytyję tylko 7 kg, więc mnie te 2kg cieszą niezmiernie.
I też nie spałam od 4 rano, dopiero około 6 udało się zasnąć ponownie. Dziwne to jest, w poprzedniej ciąży spałam jak suseł. Myślę, że to jednak z powodu wysokiego poziomu podświadomego lęku.
Gin twierdzi, że progesteron 20 jest ok i nic mi nie kazał zmieniać.
Ja też Cię kojarzę
Ja od transferu mam już ponad 4 kg na minusie, od samego początku mam mega mdłości i brak apetytu czasami wymioty, całkowicie odrzuciło mnie od słodyczy i kawy.
Ze snem też mam problemy, gdzie nigdy mnie to nie dotyczyło
Badasz jeszcze teraz proga ? Mnie dr kazał przestać badać betę i proga od momentu potwierdzenia akcji serca, od tego czasu też schodzę z luteiny. -
Kira91 wrote:Lipcowka witaj
Super wieści DziołchySayuri czyli moja teoria z szybszym rosnieciem włosów na chłopca legła w gruzach? 😁
Lilly, no to mieszcze się w normie 😂 a Wiesz już może co tam ze stroną tytułowa? ?
Napisałam do admina, zgłosiłam post ale zero reakcji 🤦🏻♀️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp