MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szatanka luteina na pewno nie zaszkodzi, trochę szybko lekarz zszedł z niej
Zobaczysz jak organizm zareaguje jak weźmiesz
Ja odstawiłam tydzień temu luteine (tez cykl sztuczny) i biore pregesterone besins i od niedzieli tez jakies plamienia mi wróciły
Dzisiaj juz jestem trochę wystraszona bo i brzuch mnie zamula i trochę podbarwione krwia sa (przy podcieraniu) na wkladce nic nie widac
Wzielam nospe i leżę
A myślałam że w drugim trymestrze sookijniej bedzie
A tu na spokój widać nie ma co liczyćaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Zbadałam sobie proga na wszelki wypadek (2 h od podania 200 mg lutki, ale dopochwowo, więc chyba słabo w krwi wykrywalnej) i wyszedł mi wynik 20,02. Niby nie najgorszy, ale 2. trymestr za pasem, a normy dla drugiego zaczynają się od 25, więc chyba jednak sobie jeszcze tę luteinę pobiorę przez te parę dni, dla własnego komfortu, może do tego czasu mój naturalny prog podskoczy.
PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
aga80 wrote:Szatanka luteina na pewno nie zaszkodzi, trochę szybko lekarz zszedł z niej
Zobaczysz jak organizm zareaguje jak weźmiesz
Ja odstawiłam tydzień temu luteine (tez cykl sztuczny) i biore pregesterone besins i od niedzieli tez jakies plamienia mi wróciły
Dzisiaj juz jestem trochę wystraszona bo i brzuch mnie zamula i trochę podbarwione krwia sa (przy podcieraniu) na wkladce nic nie widac
Wzielam nospe i leżę
A myślałam że w drugim trymestrze sookijniej bedzie
A tu na spokój widać nie ma co liczyć
To jak to jest u ciebie? Odstawiłaś lutkę i zamieniłaś na besins? Czy lutkę miałaś podjęzykową i po prostu zredukowałaś do samego besinsa? A z lekarzem też to konsultowałaś? Mnie też brzuch zamula od jakiegoś czasu, ale tak raczej po bokach, więc wiążę to z rozciąganiem. Kurczę, w 13t to już łożysko powinno pracować, ale może jeszcze nie na pełnej parze... A proga nie badałaś? -
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:To jak to jest u ciebie? Odstawiłaś lutkę i zamieniłaś na besins? Czy lutkę miałaś podjęzykową i po prostu zredukowałaś do samego besinsa? A z lekarzem też to konsultowałaś? Mnie też brzuch zamula od jakiegoś czasu, ale tak raczej po bokach, więc wiążę to z rozciąganiem. Kurczę, w 13t to już łożysko powinno pracować, ale może jeszcze nie na pełnej parze... A proga nie badałaś?
Proga nie badalam, tylko na samym początku po transferze
Zastanawiam sie jeszcze czy to nie po stosunku bo wczoraj z mężem poswietowalismy drugi trymestr, tylko ten bol brzucha mnie martwi bo to na śodku na dole, okresowo takaga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Jestem po zwykłej wizycie. Maluszek tak współpracowal, będzie chłopiec. Jestem w szoku, że tak szybko ujawnił siusiak. Jestem w 11 tygodniu 4 dniu, mały ma 4,91cm. W poniedziałek prenatalne, mam nadzieję, że potwierdzi płeć
aga80, szatanka, Karolllla, Kira91, PLPaulina, PattisonBM, Jeheria, Ajka, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość
-
aga80 wrote:Bralam luteine dopochwowa 3x2 a w 12 tygodniu lekarz odstawil ta i kazal na besins przejsc 3 tabletki dziennie
Proga nie badalam, tylko na samym początku po transferze
Zastanawiam sie jeszcze czy to nie po stosunku bo wczoraj z mężem poswietowalismy drugi trymestr, tylko ten bol brzucha mnie martwi bo to na śodku na dole, okresowo tak
Hmm, to dziwnie jakoś, bo besins ogólnie lepiej się wchłania od luteiny ponoć, czyli tak jakby Ci zwiększył podaż, a nie zmniejszyłA ten besins bierzesz doustnie? Ja brałam dopochwowo.
Wiesz, jeżeli od dawna nie uprawiałaś seksu, to i te bóle mogą być po stosunku, macica miała skurcze, a tam teraz wszystko ukrwione, że hej i może Ci tak pulsować. Jeśli to dopiero 1. dzień takich plamień, to ja bym nie panikowała tylko zaczekała do jutra - pojutrza. -
szatanka wrote:Hmm, to dziwnie jakoś, bo besins ogólnie lepiej się wchłania od luteiny ponoć, czyli tak jakby Ci zwiększył podaż, a nie zmniejszył
A ten besins bierzesz doustnie? Ja brałam dopochwowo.
Wiesz, jeżeli od dawna nie uprawiałaś seksu, to i te bóle mogą być po stosunku, macica miała skurcze, a tam teraz wszystko ukrwione, że hej i może Ci tak pulsować. Jeśli to dopiero 1. dzień takich plamień, to ja bym nie panikowała tylko zaczekała do jutra - pojutrza.
Marylove, cudownie! Masz już imię? -
I po wizycie, 5,14 cm człowieka 😉 po niej wstawię zdjęcie jak tylko wrócę do domu. Fikal, szalał i bawił się rączkami 😉❤️
Karolllla, szatanka, Kira91, PLPaulina, PattisonBM, Jeheria, Ajka, Marylove, kasia_1988, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Hmm, to dziwnie jakoś, bo besins ogólnie lepiej się wchłania od luteiny ponoć, czyli tak jakby Ci zwiększył podaż, a nie zmniejszył
A ten besins bierzesz doustnie? Ja brałam dopochwowo.
Wiesz, jeżeli od dawna nie uprawiałaś seksu, to i te bóle mogą być po stosunku, macica miała skurcze, a tam teraz wszystko ukrwione, że hej i może Ci tak pulsować. Jeśli to dopiero 1. dzień takich plamień, to ja bym nie panikowała tylko zaczekała do jutra - pojutrza.
Tez sie staram na razie nie panikowac (chociaż łatwo nie jest), jak jutro nie przejdzie to sie do mojego lekarza odezwe
szatanka lubi tę wiadomość
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Marylove wrote:Jestem po zwykłej wizycie. Maluszek tak współpracowal, będzie chłopiec. Jestem w szoku, że tak szybko ujawnił siusiak. Jestem w 11 tygodniu 4 dniu, mały ma 4,91cm. W poniedziałek prenatalne, mam nadzieję, że potwierdzi płeć
Dokładnie w tym samym dniu co Ty lekarz mi powiedział ze będzie Synuś i nie mylił sięsuper wieści! !!
PattisonBM, Marylove lubią tę wiadomość
-
Ja po prenatalnych
dzidzia zdrowa, wg OM 11+7 A wg usg 12+6. Dzidziuś zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu.. nawet siusiaka:) lekarka mówiła, że duże, dorodne dziecko 6.6cm
czuje się dumna i czekam na trzeciego syna
Jeheria, szatanka, Marylove, kasia_1988, Niki2803, Karolllla, PLPaulina, PattisonBM, Kira91, lilly. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny serdecznie Wam gratuluję dzisiejszych dobrych wiadomości po wizytach
😍😍
Jeżeli chodzi o progesteron ja jestem po cyklu sztucznym i moja Pani doktor schodzi z leków ale bardzo wolno
1. Zastrzyki PROLUTEX - dziś ostatnia dawka i odstawiamy
2. Duphaston z dawki 3x2 zmiana na 3x1 i nadal zostajemy przy tym
3. Lutinus zmieniany na Luteinę nadal zostaje dopochwowa i nadal dawka 3x2
Ja dziś mam 12+1 , także ja balabym się tak odstawić i przy plamieniach pewnie nadal bym brała. Tym bardziej że wynik proga 20 nie jest wysokim poziomem na tym etapie ciąży. -
Bona wrote:Dziewczyny serdecznie Wam gratuluję dzisiejszych dobrych wiadomości po wizytach
😍😍
Jeżeli chodzi o progesteron ja jestem po cyklu sztucznym i moja Pani doktor schodzi z leków ale bardzo wolno
1. Zastrzyki PROLUTEX - dziś ostatnia dawka i odstawiamy
2. Duphaston z dawki 3x2 zmiana na 3x1 i nadal zostajemy przy tym
3. Lutinus zmieniany na Luteinę nadal zostaje dopochwowa i nadal dawka 3x2
Ja dziś mam 12+1 , także ja balabym się tak odstawić i przy plamieniach pewnie nadal bym brała. Tym bardziej że wynik proga 20 nie jest wysokim poziomem na tym etapie ciąży.
Popieram2020
2023 -
Kira91 wrote:Dokładnie w tym samym dniu co Ty lekarz mi powiedział ze będzie Synuś i nie mylił się
super wieści! !!
jakby nie było jest 50% szans że trafi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 19:23
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023