MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Mi mówił na prenatalnych
Dzieki to u mnie 7.11 badanie i potem wizyta na omowienie.
Dzis nie moge sie wyspac i boli mnie glowa...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Drzemka wrote:A usg genetyczne robicie raz? Bo zastanawiam się nad pójściem dwukrotnie, tydzien po tygodniu, żeby mieć pewność , ze wszystko jest ok.
Jesli pierwsze wyjdzie ok (malec bedzie odpowiedniego rozmiaru) robie raz.
I tak w sumie nie bede pewnie miala czasu zrobic ponownie.
7.11 to bedzie 12+4...
A zanim omowienie to moze byc i 13+6 czyli ostatni termin na badanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 14:58
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Muzeum wody interaktywne, bardzo fajnie zrobione i dla dzieciaków i dla dorosłych https://hydropolis.pl/
Może nawet nie samo muzeum ale takie jakby centrum naukowe, ciężko mi nazwaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 18:46
Ajka lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:Własnie oglądam stronę... fajne... We Wrocławiu byłam chyba raz w życiu, albo może dwa.
-
Endi1990 wrote:na pewno jest bardzo wiele do zwiedzenia i skorzystania z masy atrakcji, ja mam 40 minut samochodem więc dosyć często jesteśmy... niedługo jarmark bożonarodzeniowy- coś pięknego tylko jest taka rzesza ludzi z całej Europy, że trzeba wiedzieć kiedy jechać
Ja mieszkam w Wawie, więc autostradą aż tak długo sie nie jedzie, chociaz to kawał drogi... ale w tych okolicznościach przyrody to nie wiem kiedy się w końcu wybiorę... bo z brzuchem obawiam się ze to jednak za daleko2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:56
-
Dziewczyny mam pytanko, za chwilkę rozpoczniemy drugi trymest i chyba już czas pomyśleć o pielęgnacji brzuszka
w związku z tym pytanie głównie do dziewczyn, które już były w ciąży.. czy szczotkujecie cialo w ciąży? W pierwszym trymestrze tego nie robiłam (omijalam brzuch), zastanawiam się czy teraz można. Niby w necie jest napisane, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma przeciwwskazań,qle jestem ciekawa co o tym myślicie
Zamówiłam przed chwilką Bio Oil na rozstępy, wiec chce zacząć konkretną pielęgnację.
A i tak z ciekawości, widać już u Was brzuszek? Jutro chwila prawdy, sprawdzę czy dopinam się w jeansy, caly czas chodzę w legginsach albo sukienkach, ale już brzuch mi się odznacza
Buziaki i miłego wieczoru! -
Endi1990 wrote:na pewno jest bardzo wiele do zwiedzenia i skorzystania z masy atrakcji, ja mam 40 minut samochodem więc dosyć często jesteśmy... niedługo jarmark bożonarodzeniowy- coś pięknego tylko jest taka rzesza ludzi z całej Europy, że trzeba wiedzieć kiedy jechać
-
Ja się smarowalam całą ciążę oliwkami, palmersami itp. ale niestety jednego dnia obudziłam się z tak pociętym tylkiem że myślałam że mnie mąż w nocy nożem pociachał, nic nie dało...teraz tylko używam olejków do kąpieli, później może faktycznie coś będę wklepywała ale bez większych nadziei;)
-
Endi1990 wrote:Ja się smarowalam całą ciążę oliwkami, palmersami itp. ale niestety jednego dnia obudziłam się z tak pociętym tylkiem że myślałam że mnie mąż w nocy nożem pociachał, nic nie dało...teraz tylko używam olejków do kąpieli, później może faktycznie coś będę wklepywała ale bez większych nadziei;)
No właśnie ja też mam cały tylek w rozstepach (pamiątka z okresu dojrzewania, dużo przytyłam) i chciałabym w jakimś stopniu ograniczyc ich ilość, bo że będę je miała jestem pewna -
Marylove ja ostatnio zapytałam dermatolog na wizycie co stosować przeciew rozstępom, uśmiechnęła się i odpowiedziała " modlitwę i wodę święconą " po czym wypchnęła śmiechem i powiedziała że jeśli mają być rozstępy to i tak będą niezależnie od stosowanych kosmetyków nawet tych najdroższych. Pytałam też o ten bio oil i mówiła że nie poleca bo olejki wysuszają skórę. Poleciła nawilżać skórę jak dotychczas albo naturalnymi masłami do ciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:54
Marylove lubi tę wiadomość
-
Ja w tym zakresie jestem uziemiona, mam AZS i stosuje tylko emolienty
bałabym się, że nowy kosmetyk natychmiast mnie uczuli.
Rozstępy są ponoć sprawą genetyczną. Ja mam kilka na bokach pośladków z okresu dojrzewania, moja mama twierdzi, że w żadnej ciąży ich nie miała. Zobaczymy:) -
Ja zamierzam się szczotkować od 2 trymestru. Jeżeli chodzi o pielęgnacje to olejki tylko na mokra skore po kąpieli bo inaczej wysuszają a tak to balsam.
Wiem ze niektóre dziewczyny ręczą za bio oil ale skład ma bardzo średni i olej mineralny który jest szkodliwy
Polecam naprawdę najzwyklejszy olejek migdałowy z Rossmanna albo Ecospa, a balsamu używam z Hagi albo specjalnie na rozstępy Momme. W fajnych cenach i dobrych składach są tez Babydream albo Nacomi.Takmala, PattisonBM, Marylove lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp