MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:56
-
Mwm też nie wiem jak to mozliwe hehehe ale tak jak moja szwagierka, w całej ciąży tylko 9kg i właśnie w 20tc tylko 4 kg miała na plusie,a ja juz miałam 8 hehe. strasznie sie tym dolowalam i wiecznie sie porownywalam...Dodam ze jesteśmy podobnej postury i tego samego wzrostu. Wszystko zależy więc od kobiety... ja jestem z tych co dużo tyja ale gubią więcej po porodzie niż przytyly,brzuch plasciutenki więc się nie przejmuje waga choć chciałabym mieć mało do zrzucenia 😂 a ja już mam 2,5kg N plusie i 14+0 od jutra hehe 😃 ale ja już byłam troszkę za chuda...
Zaraz Święta to dopiero bedziemy marudzi haha 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 09:52
-
mi koleżanki mówiły, żeby smarować się od razu i wystarczy zwykła oliwka na mokrą skórę, one tak stosowały i bez rozstępów
zakupiłam sobie książkę Mamy dla mamy i tam tez piszą, że nie ma cudownego środka na brak rozstępy i to kwestia indywidualnych predyspozycji
ja na razie też schudłam trochę, ale mam z czego
ale myślę że to już koniec chudnięcia i teraz waga w górę pójdzie
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Dziewczyny napisałam do Camila33 czy pomoże w aktualizacji pierwszego posta bo admini nic tym nie robią.
Może dla ułatwienia podacie mi swoje daty do aktualizacji albo nowe osoby dopisze i wyślemy jej tylko listę
Co Wy na to?
Już nie wiem u kogo tam zainterweniować.Hortensja lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:56
-
Ja mam na razie 3 daty
Moja gin zapomina, że jestem po in vitro, więc termin wg OM można sobie w buty wsadzić. Ale tak wpisuje w usg. Czekam w kolejce na wizytę, oczywiście na badaniu u położnej ciśnienie mi skoczylo 152/100. Już podejrzliwie patrzyła na mnie..
-
sayuri wrote:Ja mam na razie 3 daty
Moja gin zapomina, że jestem po in vitro, więc termin wg OM można sobie w buty wsadzić. Ale tak wpisuje w usg. Czekam w kolejce na wizytę, oczywiście na badaniu u położnej ciśnienie mi skoczylo 152/100. Już podejrzliwie patrzyła na mnie..
Daj taka najbardziej prawdopodobna3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Z tą zmianą terminów po kolejnych usg to bzdura totalna. Im wcześniejsze usg tym lepiej można oszacować termin porodu, a jak któraś zna termin owu albo jest po IVF to już w ogóle głupota brać termin z usg - bo to tylko szacunek a prawdziwa data poczęcia jest znana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:57
Jeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny, pomóżcie. Byłam 2 dni w szpitalu, ale nie mam nic na wypisie o l4 i zastanawiam się czy każdy pobyt wiąże się ze zwolnieniem?
Nie dopytywalam, bo miałam mieć wizytę u gina, ale on miał jakiś zabieg i dopiero za 1,5 tyg mnie przyjmie. Idę do rodzinnego by te 1,5 tyg przetrwać ale nie wiem co z tym pobytem w szpitalu... -
No widzisz a ja z kolei czytałam, że najbardziej wiarygodny termin jest ten z badań prenatalnych - jeśli któraś robiła, bo konkretnej długości crl odpowiada konkretny wiek płodu. I bądź tu mądry i pisz wiersze
A dziecko urodzi sie i tak wtedy, kiedy uzna za słuszne
albo, kiedy lekarz uzna za konieczne rozwiązać ciążę. Więc ja trzymam swój termin na 5 maja. Wg IVF.
Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Frufru wrote:Dziewczyny, pomóżcie. Byłam 2 dni w szpitalu, ale nie mam nic na wypisie o l4 i zastanawiam się czy każdy pobyt wiąże się ze zwolnieniem?
Nie dopytywalam, bo miałam mieć wizytę u gina, ale on miał jakiś zabieg i dopiero za 1,5 tyg mnie przyjmie. Idę do rodzinnego by te 1,5 tyg przetrwać ale nie wiem co z tym pobytem w szpitalu...
Rodzinny na podstawie wypisu powinien Ci dac L4, chyba jest na to tydzień czasu.
Frufru lubi tę wiadomość
-
Frufru lec z wypisem do rodzinnego m
On Ci da l4Sayuri dobrze prawi
Lilly u mnie 28.04 tzn bez zmian.
Sayuri masz racje z ta data porodu. U mnie z prenatalnych bylo 28.05, z Om 21.05 a Synka urodzilam w nocy z 28/29.05
I tak daty porodu z usg nikt nie bierze pod uwage tylko date z Om,co jest wpisane w ksiazeczce ciąży. No chyba ze cykle 50/60dniowe 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:22
Frufru lubi tę wiadomość
-
Ja smaruje się oliwka z awokado i balsamem nawilżającym. Rozstępy mam delikatne na pupie po dojrzewaniu. Moja siostra dostała rozstępów po urodzeniu jak brzuch się kurczył. Przy pępku
Co do wagi na początku schudłam 1,5 kg ale nie wymiotowalam. Teraz mam 900 g na plusie od wagi sprzed ciąży. Jem co chcę (oczywiście staram się z niskim IG). Ale nie mogę dużych porcji jeść.
Moja przyjaciółka 22tc aktualnie 4,5 kg przytyła.
Co do brzuszka to rano jest nieduży. Ale jak zjem albo na wieczór to strasznie wzdyma. Do tego mam zaparcia bo biorę żelazo a zawsze miałam z tym problemu.
Duphaston mam już powoli odstawiać więc może z trawieniem będzie lepiej?
U mnie termin porodu Wacha się 2,3,4 maj. Więc niech zostanie 3. I tak pewnie urodzę w inny dzień
Dziewczyny które biorą heparynę do końca ciąży, jaki poród będziecie mieć? Bo z tego co wiem to trzeba odstawić 12h przed heparynę. Jak to zaplanować?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:57