MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly, OMG, współczuję stresu i tego wszystkiego! Oby to była jakaś pomyłka, żeby markery wyszly niskie i nie trzeba bylo operować! A jak nie, to się nie przejmuj mocno, na szczęście jesteś już po pierwszym trymestrze, kropek już nie jest tak wrażliwy. A operacja laparoskopowa to nie jest nic takiego strasznego, ja na drugi dzień już czułam się całkiem normalnie. Będzie dobrze! A kiedy bedziesz miała wyniki? Daj znać jak najszybszej.
A ja byłam dziś na wizycie i nawet nie zrobił mi USGkolejna dopiero za 4 tygodnie. Dostalam tez wyniki pappa i mam niskie ryzyko wad, ale jednak trisomii 21 powyżej 1:000, bo 1:755 (pierwotne było 1:78), dlatego Nifty koniecznie.
-
Lilly trzymaj sie Kochana. Wszystko będzie dobrze.
Nawet jesli trzeba bedzie operować,to wszystko skonczy sie szczesliwie.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Kochane jestem załamana
Jestem po prenatalnych i z groszkiem wszystko super ale okazało się ze w ciągu dwóch tygodni w torbieli która miałam na jajniku wyrosły zmiany. Według lekarza wyglądają one źle ;(
Wysłał mnie do szpitala na badanie markerów nowotworowych, jest prawdopodobieństwo ze będę musiała być operowana w ciąży. Jest tez ryzyko ze trzeba będzie usunąć jajnik ;(
Cieszę się ze z maluszkiem dobrze ale tak bardzo się martwię.. nie wyobrażam sobie operacji i jeszcze usunięcia jajnikaPattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Lilly, OMG, współczuję stresu i tego wszystkiego! Oby to była jakaś pomyłka, żeby markery wyszly niskie i nie trzeba bylo operować! A jak nie, to się nie przejmuj mocno, na szczęście jesteś już po pierwszym trymestrze, kropek już nie jest tak wrażliwy. A operacja laparoskopowa to nie jest nic takiego strasznego, ja na drugi dzień już czułam się całkiem normalnie. Będzie dobrze! A kiedy bedziesz miała wyniki? Daj znać jak najszybszej.
A ja byłam dziś na wizycie i nawet nie zrobił mi USGkolejna dopiero za 4 tygodnie. Dostalam tez wyniki pappa i mam niskie ryzyko wad, ale jednak trisomii 21 powyżej 1:000, bo 1:755 (pierwotne było 1:78), dlatego Nifty koniecznie.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
PattisonBM wrote:Co myślicie o monitorach oddechu?
Tylko jeżeli pojawi się do tego wskazanie medyczne. W innym przypadku jest to bez sens.
Mij synek urodził się z wrodzony zapaleniem płuc (prawdopodobnie wynik zapalenia pęcherza w ciąży), po porodzie lezelismy 3 tyg na patologii noworodka, tam spał na monitorach oddechu. Wiele razy zapomniałam wyłączyć zanim brałam małego z tej mydelniczki - dziewk okrutny -
szatanka wrote:Lilly, OMG, współczuję stresu i tego wszystkiego! Oby to była jakaś pomyłka, żeby markery wyszly niskie i nie trzeba bylo operować! A jak nie, to się nie przejmuj mocno, na szczęście jesteś już po pierwszym trymestrze, kropek już nie jest tak wrażliwy. A operacja laparoskopowa to nie jest nic takiego strasznego, ja na drugi dzień już czułam się całkiem normalnie. Będzie dobrze! A kiedy bedziesz miała wyniki? Daj znać jak najszybszej.
To może jeszcze zalapiesz się na promocję ze zdrowegeny... Ps fajnie tak od szybko znać płeć...i to na 100%... Ja wynik miałam równo po tygodniu-niespełna 5 dni roboczych2020
2023 -
Ajka wrote:To może jeszcze zalapiesz się na promocję ze zdrowegeny... Ps fajnie tak od szybko znać płeć...i to na 100%... Ja wynik miałam równo po tygodniu-niespełna 5 dni roboczych
Zalapałam się i kupiłam wczoraj
U mnie wiek na pewno, ale im dłużej myślę, to ta pappa i USG jakoś mi stanowczo tego ryzyka nie zmniejszyły. Normalnie chyba się zacznę stresować... -
Lilly trzymaj sie mocno! Nade mną też wisiała wizja operacji potworniaka w ciąży, rozumiem co czujesz. Pamiętaj ze operację w 4 miesiącu ciąży sa "bezpieczne". Informuj nas Na bieżąco,jesteśmy wszystkie z Tobą :*
-
szatanka wrote:Zalapałam się i kupiłam wczoraj
U mnie wiek na pewno, ale im dłużej myślę, to ta pappa i USG jakoś mi stanowczo tego ryzyka nie zmniejszyły. Normalnie chyba się zacznę stresować...
Będzie dobrze... a przypadkiem poprzednia ciążą z trisomią nie zwiększa Ci prawdopodobieństwa... i zeby nie było... żona mojego szefa po pappie miała 1:39, moja przyjaciółka ostatnio też po pappie 1:417... i mam jeszcze sporo takich przykładów e najbliższym otoczeniu, a wszystkie dzieci zdrowe.2020
2023 -
Kochane moje.. DZIĘKUJĘ 🙏🏻 dziękuje Wam za wszystkie ciepłe wiadomości i słowa otuchy :*
Wyniki Roma w normie wiec lekarz napisał ze czekamy 4 tygodnie i będziemy oglądać i podejmować decyzje za miesiąc. Prawdopodobnie jest to torbiel skórzasta. Jedyne co jest dziwne ze dwa lata była torbielą endometrialna wiec nie wiem czy może się to zamienić na skorzasta w 3 tygodnie w ciąży.. wogole jest po tej stronie co ten feralny zastrzyk, niby lekarz mówił ze to nie mogło mieć wpływu ale już sama nie wiem.
Trzymajcie za mnie mocno kciuki, ja postaram się być spokojna, wysypiać, zdrowo odżywiać i może nic nie urośnie i będzie to wyglądać trochę lepiej za miesiąc.
Kira napiszesz proszę coś więcej o Twojej sytuacji? Jak to wyglądało? Czy miałaś w końcu zabieg? Jak wyglądała torbiel?Bona, Endi1990, Jeffcia, Andzia86, Jeheria, Marylove, Niki2803, Karolllla, Frufru, PattisonBM, Ajka, szatanka, Kira91 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp