X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly cudne wiadomości!

Ja z synkiem kupiłam pierwsze body po prenatalnych później długo długo nic. Teraz w ogóle nie mam spiny na to 😊

lilly. lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne kupować jak bede pewna płci bo naukupuje rózu i bedzie problemik;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed poznaniem plci zamowie ciuszki "do szpitala" w kolorach i wzorach neutralnych takich dla dziewczynki i chlopca.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    U mnie było to samo,Mały wisiał po 22h i spał po 5min w dzień, w nocy 8-10x pobudka😂
    Współczuję problemów skórnych.
    Dobrze ze masz wsparcie MężA,mój niestety w okresie wiosenno-letnim wracał z pracy do pracy bo procz pracy etatowej prowadzimy pasiekę ☺. Na poczatku wszystko ogarnial, potem jak doszłam do siebie akurat było najwięcej pracy popołudniami przy pszczolach więc często prawie całe dnie byłam zdana Na siebie...no ale wszystko da się przeżyć i ogarnąć,kwestia organizacji ;)
    Mój mąż ma firmę. I często bywa w drodze. Między Polską a Niemcami.

Więc etatowym tatusiem który odbija kartę o 14 nie jest. ☺️ Lekko nie było..

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Ja przed poznaniem plci zamowie ciuszki "do szpitala" w kolorach i wzorach neutralnych takich dla dziewczynki i chlopca.
    takie mam po synku, ale czekam w blokach na szalenstwo, jutro mam wizyte to zobacze czy nic sie tam nie zmienilo;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mój mąż ma firmę. I często bywa w drodze. Między Polską a Niemcami.

Więc etatowym tatusiem który odbija kartę o 14 nie jest. ☺️ Lekko nie było..

Mój jest dwuetatowym, ale kart odbijać nie musi choć bym chciała żeby o 14 kończył pracę i więcej go nie interesowało,😊 no to się rozumiemy, nie zawsze można liczyć na to wsparcie Mężów skoro ich w domu nie ma😅

Ps. Kiedyś miałam firmę w Niemczech 😊 mój tata i brat tam mieszkają, ciężkie dalekie podróże,chociaż po DE się już dobrze śmiga 😀

Aaa i dobrze Cię rozumiem z tym ze lekko nie było i pewnie nadal nie jest,ja to czasem żałuję że tak daleko mieszkamy od babć 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 11:39

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie babcie to totalnie nieporozumienie. ☺️ I choć teściowa nawet blisko mieszka to woli z daleka się trzymać. 😑

Teraz jest trochę lepiej. Bo w głowie sobie poukladalam to że córcia to anty sen.
    Ale początki fajne nie były..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 11:43

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to współczuję. Chociaż ma to też swoje plusy bo nikt Ci się nie wtrąca w wychowanie dzieci. Wczoraj mi teściowa tak wkurzyla (odwiedzila) ze wyszłam do drugiego pokoju. Zaczęła porównywać wnuczke która z nią mieszka ze jest złotym dzieckiem,oaza spokoju ( między dziećmi tydzień róŻnicy) a Mój to taki niegrzeczny itp. Jakbym miała trzy pary rak do pomocy przy spokojnym dziecku to by to inaczej wyglądało tak ja ma męża siostra. No bajka. A ja niestety muszę ogarnac ta chatę obiad itp i wtedy młody często przekracza granice... a jest totalnie energicznym dzieckiem w porównaniu do męża siostrzenicy... Trochę mnie to zabolało. I wk.. mnie wieczne porównywanie.
    Także czasem babcie tez mam chęć wyślą wysłać w kosmos ehh

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ma to swoje plusy. I zawsze staram to sobie powtarzać. 😊 😊 😊

Ale czasami jest przykro jak się patrzy na sąsiadów czy znajomych jak można z kimś na chwilę dziecko zostawić, jak w trudnych chwilach przyjadą i pomogą.

Bo moja córcia to też właśnie taki mały diabełek 👿 kochany, to wiadomo..
    Ale energii to ma tyle co kilkoro dzieci razem wzięte.

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:

Najlepiej większość takich neutralnych ciuszkow bo potem dla następnego zostanie (jeśli planujecie rodzeństwo) 😀

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja mama zrobiła niespodziankę i przywiozła mi dzisiaj paczkę pieluszek tetrowych i ręcznik z kapturkiem :) normalnie każdą pieluszkę rozkładałam i przyglądałam się :) dostałam też kasę żebym sobie sama ubranka zamówiła.

Kira91, PattisonBM, Andzia86, Endi1990, Niki2803, Jeheria lubią tę wiadomość

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak ma to swoje plusy. I zawsze staram to sobie powtarzać. 😊 😊 😊

Ale czasami jest przykro jak się patrzy na sąsiadów czy znajomych jak można z kimś na chwilę dziecko zostawić, jak w trudnych chwilach przyjadą i pomogą.

Bo moja córcia to też właśnie taki mały diabełek 👿 kochany, to wiadomo..
    Ale energii to ma tyle co kilkoro dzieci razem wzięte.

Doskonale Cię rozumiem. Pamiętam jak szwagierka po porodzie zostawiala Mala i jechala sobie na zakupy na 3h,albo do fryzjera. A ja kurna wrak człowieka,do tej pory nawet do łazienki sama wyjść nie moge 😂 a z Ta energia to racja,chciałabym mieć chociaż 30% tyle co ma synek. Ja nie wiem skąd dzieci mają tyle mocy.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri no to super! 😀 KAŻDA rzecz dla Dzieciatka tak bardzo cieszy! 😁

sayuri lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem. Pamiętam jak szwagierka po porodzie zostawiala Mala i jechala sobie na zakupy na 3h,albo do fryzjera. A ja kurna wrak człowieka,do tej pory nawet do łazienki sama wyjść nie moge 😂 a z Ta energia to racja,chciałabym mieć chociaż 30% tyle co ma synek. Ja nie wiem skąd dzieci mają tyle mocy.
    Mi to zawsze mówią, że po oczkach córci widać że lobuziak. Bo oczy jej się świecą.

Żeby jej trochę tej ebergii rozładować to chodzę z nią na gimnastykę, szaleje tam fajnie. Fikolki. Wisi na drążku. Lata po materacach.. 🤣🤣🤪

• Bona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super! <3
    Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
    Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!
    No to wspaniała wiadomość. Super że kolejny chłopczyk dołączył na 100%do grona dzidzi

lilly. lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona a jak tam przygitowania do slubu?

Znalazlam taki link

https://naszepierwszedziecko.pl/materialy/lista-wyprawkowa?source=fb_ads_conversion

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 18:20

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mi to zawsze mówią, że po oczkach córci widać że lobuziak. Bo oczy jej się świecą.

Żeby jej trochę tej ebergii rozładować to chodzę z nią na gimnastykę, szaleje tam fajnie. Fikolki. Wisi na drążku. Lata po materacach.. 🤣🤣🤪

Super sprawa, żałuję że u mnie nie ma takiej możliwości, pewnie by też szalał.a Tak to zostają mu krzesła stoły i wszystko inne w domu 😂 myślę ze jakby razem chodizli do przedszkola to by niewiele z niego zostało. . 😊

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super! <3
    Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
    Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!

SUPER INFORMACJE :) to mamy chłopca i dziewczynkę... ktos jeszcze robi Nifty?

lilly. lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    SUPER INFORMACJE :) to mamy chłopca i dziewczynkę... ktos jeszcze robi Nifty?

Najlepiej :)
    Pozwoliłam sobie dodać te informacje na początku w pierwszym poście.
    Dziewczyny jak kogoś jeszcze nie ma na nowej liście to dajcie znać z najbardziej aktualną datą :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly a dodasz te informacje odnośnie wyprawki na pierwszą stronę ?

Strona 257

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 13:52

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ