MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly cudne wiadomości!
Ja z synkiem kupiłam pierwsze body po prenatalnych później długo długo nic. Teraz w ogóle nie mam spiny na to 😊lilly. lubi tę wiadomość
-
Ja przed poznaniem plci zamowie ciuszki "do szpitala" w kolorach i wzorach neutralnych takich dla dziewczynki i chlopca.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyKira91 wrote:U mnie było to samo,Mały wisiał po 22h i spał po 5min w dzień, w nocy 8-10x pobudka😂
Współczuję problemów skórnych.
Dobrze ze masz wsparcie MężA,mój niestety w okresie wiosenno-letnim wracał z pracy do pracy bo procz pracy etatowej prowadzimy pasiekę ☺. Na poczatku wszystko ogarnial, potem jak doszłam do siebie akurat było najwięcej pracy popołudniami przy pszczolach więc często prawie całe dnie byłam zdana Na siebie...no ale wszystko da się przeżyć i ogarnąć,kwestia organizacji
Więc etatowym tatusiem który odbija kartę o 14 nie jest. ☺️ Lekko nie było.. -
PattisonBM wrote:Ja przed poznaniem plci zamowie ciuszki "do szpitala" w kolorach i wzorach neutralnych takich dla dziewczynki i chlopca.
-
PLPaulina wrote:Mój mąż ma firmę. I często bywa w drodze. Między Polską a Niemcami.
Więc etatowym tatusiem który odbija kartę o 14 nie jest. ☺️ Lekko nie było..
Mój jest dwuetatowym, ale kart odbijać nie musi choć bym chciała żeby o 14 kończył pracę i więcej go nie interesowało,😊 no to się rozumiemy, nie zawsze można liczyć na to wsparcie Mężów skoro ich w domu nie ma😅
Ps. Kiedyś miałam firmę w Niemczech 😊 mój tata i brat tam mieszkają, ciężkie dalekie podróże,chociaż po DE się już dobrze śmiga 😀
Aaa i dobrze Cię rozumiem z tym ze lekko nie było i pewnie nadal nie jest,ja to czasem żałuję że tak daleko mieszkamy od babć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 11:39
-
nick nieaktualnyU mnie babcie to totalnie nieporozumienie. ☺️ I choć teściowa nawet blisko mieszka to woli z daleka się trzymać. 😑
Teraz jest trochę lepiej. Bo w głowie sobie poukladalam to że córcia to anty sen.
Ale początki fajne nie były..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 11:43
-
Jejku to współczuję. Chociaż ma to też swoje plusy bo nikt Ci się nie wtrąca w wychowanie dzieci. Wczoraj mi teściowa tak wkurzyla (odwiedzila) ze wyszłam do drugiego pokoju. Zaczęła porównywać wnuczke która z nią mieszka ze jest złotym dzieckiem,oaza spokoju ( między dziećmi tydzień róŻnicy) a Mój to taki niegrzeczny itp. Jakbym miała trzy pary rak do pomocy przy spokojnym dziecku to by to inaczej wyglądało tak ja ma męża siostra. No bajka. A ja niestety muszę ogarnac ta chatę obiad itp i wtedy młody często przekracza granice... a jest totalnie energicznym dzieckiem w porównaniu do męża siostrzenicy... Trochę mnie to zabolało. I wk.. mnie wieczne porównywanie.
Także czasem babcie tez mam chęć wyślą wysłać w kosmos ehh -
nick nieaktualnyTak ma to swoje plusy. I zawsze staram to sobie powtarzać. 😊 😊 😊
Ale czasami jest przykro jak się patrzy na sąsiadów czy znajomych jak można z kimś na chwilę dziecko zostawić, jak w trudnych chwilach przyjadą i pomogą.
Bo moja córcia to też właśnie taki mały diabełek 👿 kochany, to wiadomo..
Ale energii to ma tyle co kilkoro dzieci razem wzięte. -
PattisonBM wrote:Ja przed poznaniem plci zamowie ciuszki "do szpitala" w kolorach i wzorach neutralnych takich dla dziewczynki i chlopca.
Najlepiej większość takich neutralnych ciuszkow bo potem dla następnego zostanie (jeśli planujecie rodzeństwo) 😀 -
A mnie moja mama zrobiła niespodziankę i przywiozła mi dzisiaj paczkę pieluszek tetrowych i ręcznik z kapturkiem
normalnie każdą pieluszkę rozkładałam i przyglądałam się
dostałam też kasę żebym sobie sama ubranka zamówiła.
Kira91, PattisonBM, Andzia86, Endi1990, Niki2803, Jeheria lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Tak ma to swoje plusy. I zawsze staram to sobie powtarzać. 😊 😊 😊
Ale czasami jest przykro jak się patrzy na sąsiadów czy znajomych jak można z kimś na chwilę dziecko zostawić, jak w trudnych chwilach przyjadą i pomogą.
Bo moja córcia to też właśnie taki mały diabełek 👿 kochany, to wiadomo..
Ale energii to ma tyle co kilkoro dzieci razem wzięte.
Doskonale Cię rozumiem. Pamiętam jak szwagierka po porodzie zostawiala Mala i jechala sobie na zakupy na 3h,albo do fryzjera. A ja kurna wrak człowieka,do tej pory nawet do łazienki sama wyjść nie moge 😂 a z Ta energia to racja,chciałabym mieć chociaż 30% tyle co ma synek. Ja nie wiem skąd dzieci mają tyle mocy.
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Doskonale Cię rozumiem. Pamiętam jak szwagierka po porodzie zostawiala Mala i jechala sobie na zakupy na 3h,albo do fryzjera. A ja kurna wrak człowieka,do tej pory nawet do łazienki sama wyjść nie moge 😂 a z Ta energia to racja,chciałabym mieć chociaż 30% tyle co ma synek. Ja nie wiem skąd dzieci mają tyle mocy.
Żeby jej trochę tej ebergii rozładować to chodzę z nią na gimnastykę, szaleje tam fajnie. Fikolki. Wisi na drążku. Lata po materacach.. 🤣🤣🤪 -
lilly. wrote:Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super!
Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!lilly. lubi tę wiadomość
-
Bona a jak tam przygitowania do slubu?
Znalazlam taki link
https://naszepierwszedziecko.pl/materialy/lista-wyprawkowa?source=fb_ads_conversionWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 18:20
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:Mi to zawsze mówią, że po oczkach córci widać że lobuziak. Bo oczy jej się świecą.
Żeby jej trochę tej ebergii rozładować to chodzę z nią na gimnastykę, szaleje tam fajnie. Fikolki. Wisi na drążku. Lata po materacach.. 🤣🤣🤪
Super sprawa, żałuję że u mnie nie ma takiej możliwości, pewnie by też szalał.a Tak to zostają mu krzesła stoły i wszystko inne w domu 😂 myślę ze jakby razem chodizli do przedszkola to by niewiele z niego zostało. . 😊 -
lilly. wrote:Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super!
Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!
SUPER INFORMACJEto mamy chłopca i dziewczynkę... ktos jeszcze robi Nifty?
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:SUPER INFORMACJE
to mamy chłopca i dziewczynkę... ktos jeszcze robi Nifty?
Najlepiej
Pozwoliłam sobie dodać te informacje na początku w pierwszym poście.
Dziewczyny jak kogoś jeszcze nie ma na nowej liście to dajcie znać z najbardziej aktualną datą
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp