X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planowałam kupować po trochu, i wcale nie ubranka tylko artykuły higieniczne czy wyposażenie typu wanienka, ręczniki itp., ale trochę skomplikowała nam się sytuacja finansowa i zwyczajnie muszę poczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 22:58

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Wichrowe! Ale niespodzianka! Też ostatnio o Tobie myślałam, jak tam sobie z Idą radzicie :). U mnie tak, wreszcie się udało i na razie wygląda, że wszystko jest w porządku. Czekamy jeszcze na Nifty, ale powoli zaczyna do $mnie docierać, że może się udać. A co u Ciebie? Jakieś rodzeństwo planujecie? :)

Tak, bardzo bym chciała, myślałam, że się uda na ten rok, ale niestety dupa ;) A ja się młodsza nie robię ;) Wiesz, jak jest... Cóż, będziemy próbować dalej iść w to IUI. Młoda to złote dziecko, naprawdę bezproblemowe, takich mogłabym mieć i 4 :D
    Trzymam kciuki za Nifty! Na pewno będzie dobrze, limit złych wieści masz wykorzystany :**

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly to samo pytanie mi przyszło do głowy czy naprawdę trzeba to wszystko prasować. Nie wystarczy pranie w proszku dla dzieci i później wysuszenie w suszarce ? Wskazanie do prasowania jest z uwagi na pozbycie się bakterii i alergenów czy z jakiegoś innego względu ?

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prasowalam przez pierwsze tygodnie pozniej moj zapal i ambicje sie skonczyly;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę prasować i na pewno nie będę tego robić jak nie będzie potrzeby ;)

Frufru, Takmala lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując jeszcze do ciuszkow to pralam średnio co drugi dzień :)
    Jak już pisałam wszystko zależy od dziecka,jedno nie będzie ulewac,a drugie po każdym karmieniu wyleje z siebie połowę mleczka i jeszcze więcej kupy😂

Prasowałam tylko ciuszki rozm 56 i 62 jeszcze przed porodem, później 8 tygodni nie mogłam chodzić,stać itp więc nie prasowalam.

Aaa i nie pamietam juz ktora pisala ze najlepiej karmic dziecko na golasa... to ja wolę po jedzeniu jednak przebrać dziecko niż kąpać 😉

Później Wam znajde super pieluszki -"kocyki" muslinowe idealne na lato :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:19

PattisonBM, Drzemka lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Może głupie pytanie ;) trzeba prasować ubranka?
    Tak, trzeba prasowac. 😊

Żelazko, dzięki wysokiej temperaturze działa jak sterylizator. Prasując niszczymy drobnoustroje i bakterie, które nie wyginęły podczas prania np. ze względu na zbyt niską temperaturę.
    + tkanina, po prasowania jest wygładzona i przyjemna w dotyku zwiększa wygodę i komfort maluszka.

Moja miała podejrzenie AZS więc 6msc prasowalismy. Wszystko. 😊

Ogolnie nie ma recepty na wszystko. Każdej mamie musi pasować to co robi i być wygodnie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:51

lilly. lubi tę wiadomość

• Stworka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprasowalam ciuszki przed porodem i potem może z miesiąc prasowalam, może mniej. Ale napewno olalam - wolałam się położyć i odpocząć niż prasowac ciuchy 😁 tak samo dosyć szybko olalismy pranie w innym proszku

Kira, mój syn taki był - co karmienie to kupa, pierwsze miesiące życia dziecka matka śmierdzi kupa, mlekiem i rzygami 😁 taki o Chanel nr 5 😁

Karolllla, lilly., Frufru, Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią wyjdzie w praniu;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż zajął się potem prasowaniem. 😊 Córcia strasznie wisiała na cycku. Mało spała od urodzenia.
    A jak już spała to ja z nią. 😊

Ale żadna z nas sama dziecka nie ma, więc mezczyzni spokojnie mogą zająć się pracami domowymi.

Wazne by chociaż okres noworodkowy prasowac. Tak samo dotyczy to higieny piersi, sterylizacji butelek, laktatora. 😊

Teraz modlę się żeby nie było AZS, to miesiąc będę prasowac. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Jak to mówią wyjdzie w praniu;)
    Dokładnie.

Napewno ważniejszy jest sen niż wyprasowane ubranka. 😊

lilly. lubi tę wiadomość

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ubranek to moje siostry i znajome mówią że dużo tego idzie na początku. Siostra kupiła tylko po 5szt i na drugi dzień tatuś leciał kupować więcej bo nie było w co ubierać. Wiadomo każde dziecko inne ale ja wolę mieć więcej. Ceny i jakość są różne i body kupię w primarku, albo siostra w Anglii albo do męża pojadę i w Belgii kupię bo cenowo i jakościowo super. Myślałam na początku o H@M ale tanio nie jest a przecież dziecko szybko rośnie.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko cena ma znaczenie. Ale też budowa dziecka.

Moja od urodzenia jest długa i chuda.
    H&m sprawdza się idealnie, lub kappahl.

Np z Lidla, pepco to worki na okrągłe dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Dziewczyny co do ubranek to moje siostry i znajome mówią że dużo tego idzie na początku. Siostra kupiła tylko po 5szt i na drugi dzień tatuś leciał kupować więcej bo nie było w co ubierać. Wiadomo każde dziecko inne ale ja wolę mieć więcej. Ceny i jakość są różne i body kupię w primarku, albo siostra w Anglii albo do męża pojadę i w Belgii kupię bo cenowo i jakościowo super. Myślałam na początku o H@M ale tanio nie jest a przecież dziecko szybko rośnie.
    Słowo "dużo" to pojęcie względne. ☺️ A mieszkamy przynajmniej większość w Polsce i sklepy są wbrew temu co ludzie myślą o tym kraju.
    I można dokupić, nawet online. ☺️

Ja miałam tak dużo, że 1/4 córka nawet nie założyła. 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:28

• lilly. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super! <3
    Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
    Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!

Frufru, Karolllla, Kira91, Andzia86, PattisonBM, Endi1990, PLPaulina, Niki2803, Takmala, Ajka, sayuri, Bona, Jeheria, Jeffcia, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, a już robicie zapasy ciuszków? Bo ja nie wiem, kiedy się zabrać...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly super ♥️ FruFru ja zaszalałam i czekam na pierwszą paczkę z bodziakami. Tak chyba chciałam mieć pierwszy akcent :) Nie wiem jak prędko będzie kolejny zakup heh

Kira91, Frufru, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie mąż zajął się potem prasowaniem. 😊 Córcia strasznie wisiała na cycku. Mało spała od urodzenia.
    A jak już spała to ja z nią. 😊

Ale żadna z nas sama dziecka nie ma, więc mezczyzni spokojnie mogą zająć się pracami domowymi.

Wazne by chociaż okres noworodkowy prasowac. Tak samo dotyczy to higieny piersi, sterylizacji butelek, laktatora. 😊

Teraz modlę się żeby nie było AZS, to miesiąc będę prasowac. 😊

U mnie było to samo,Mały wisiał po 22h i spał po 5min w dzień, w nocy 8-10x pobudka😂
    Współczuję problemów skórnych.
    Dobrze ze masz wsparcie MężA,mój niestety w okresie wiosenno-letnim wracał z pracy do pracy bo procz pracy etatowej prowadzimy pasiekę ☺. Na poczatku wszystko ogarnial, potem jak doszłam do siebie akurat było najwięcej pracy popołudniami przy pszczolach więc często prawie całe dnie byłam zdana Na siebie...no ale wszystko da się przeżyć i ogarnąć,kwestia organizacji ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly,świetne wiadomości! !! :)

Fru w ciąży z Synem o garnelam ciuszki w ok 20 tyg. teraz już pomału zaczynam..

ps.Polecam worki próżniowe na ciuchy !😀

lilly. lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla a gdzie zamawialas?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ