MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Też planowałam kupować po trochu, i wcale nie ubranka tylko artykuły higieniczne czy wyposażenie typu wanienka, ręczniki itp., ale trochę skomplikowała nam się sytuacja finansowa i zwyczajnie muszę poczekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 22:58
-
szatanka wrote:Wichrowe! Ale niespodzianka! Też ostatnio o Tobie myślałam, jak tam sobie z Idą radzicie
. U mnie tak, wreszcie się udało i na razie wygląda, że wszystko jest w porządku. Czekamy jeszcze na Nifty, ale powoli zaczyna do $mnie docierać, że może się udać. A co u Ciebie? Jakieś rodzeństwo planujecie?
Tak, bardzo bym chciała, myślałam, że się uda na ten rok, ale niestety dupaA ja się młodsza nie robię
Wiesz, jak jest... Cóż, będziemy próbować dalej iść w to IUI. Młoda to złote dziecko, naprawdę bezproblemowe, takich mogłabym mieć i 4
Trzymam kciuki za Nifty! Na pewno będzie dobrze, limit złych wieści masz wykorzystany :**9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Lilly to samo pytanie mi przyszło do głowy czy naprawdę trzeba to wszystko prasować. Nie wystarczy pranie w proszku dla dzieci i później wysuszenie w suszarce ? Wskazanie do prasowania jest z uwagi na pozbycie się bakterii i alergenów czy z jakiegoś innego względu ?
-
Nawiązując jeszcze do ciuszkow to pralam średnio co drugi dzień
Jak już pisałam wszystko zależy od dziecka,jedno nie będzie ulewac,a drugie po każdym karmieniu wyleje z siebie połowę mleczka i jeszcze więcej kupy😂
Prasowałam tylko ciuszki rozm 56 i 62 jeszcze przed porodem, później 8 tygodni nie mogłam chodzić,stać itp więc nie prasowalam.
Aaa i nie pamietam juz ktora pisala ze najlepiej karmic dziecko na golasa... to ja wolę po jedzeniu jednak przebrać dziecko niż kąpać 😉
Później Wam znajde super pieluszki -"kocyki" muslinowe idealne na latoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:19
PattisonBM, Drzemka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Może głupie pytanie
trzeba prasować ubranka?
Żelazko, dzięki wysokiej temperaturze działa jak sterylizator. Prasując niszczymy drobnoustroje i bakterie, które nie wyginęły podczas prania np. ze względu na zbyt niską temperaturę.
+ tkanina, po prasowania jest wygładzona i przyjemna w dotyku zwiększa wygodę i komfort maluszka.
Moja miała podejrzenie AZS więc 6msc prasowalismy. Wszystko. 😊
Ogolnie nie ma recepty na wszystko. Każdej mamie musi pasować to co robi i być wygodnie. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:51
lilly. lubi tę wiadomość
-
Ja wyprasowalam ciuszki przed porodem i potem może z miesiąc prasowalam, może mniej. Ale napewno olalam - wolałam się położyć i odpocząć niż prasowac ciuchy 😁 tak samo dosyć szybko olalismy pranie w innym proszku
Kira, mój syn taki był - co karmienie to kupa, pierwsze miesiące życia dziecka matka śmierdzi kupa, mlekiem i rzygami 😁 taki o Chanel nr 5 😁
Karolllla, lilly., Frufru, Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie mąż zajął się potem prasowaniem. 😊 Córcia strasznie wisiała na cycku. Mało spała od urodzenia.
A jak już spała to ja z nią. 😊
Ale żadna z nas sama dziecka nie ma, więc mezczyzni spokojnie mogą zająć się pracami domowymi.
Wazne by chociaż okres noworodkowy prasowac. Tak samo dotyczy to higieny piersi, sterylizacji butelek, laktatora. 😊
Teraz modlę się żeby nie było AZS, to miesiąc będę prasowac. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:08
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co do ubranek to moje siostry i znajome mówią że dużo tego idzie na początku. Siostra kupiła tylko po 5szt i na drugi dzień tatuś leciał kupować więcej bo nie było w co ubierać. Wiadomo każde dziecko inne ale ja wolę mieć więcej. Ceny i jakość są różne i body kupię w primarku, albo siostra w Anglii albo do męża pojadę i w Belgii kupię bo cenowo i jakościowo super. Myślałam na początku o H@M ale tanio nie jest a przecież dziecko szybko rośnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiki2803 wrote:Dziewczyny co do ubranek to moje siostry i znajome mówią że dużo tego idzie na początku. Siostra kupiła tylko po 5szt i na drugi dzień tatuś leciał kupować więcej bo nie było w co ubierać. Wiadomo każde dziecko inne ale ja wolę mieć więcej. Ceny i jakość są różne i body kupię w primarku, albo siostra w Anglii albo do męża pojadę i w Belgii kupię bo cenowo i jakościowo super. Myślałam na początku o H@M ale tanio nie jest a przecież dziecko szybko rośnie.
I można dokupić, nawet online. ☺️
Ja miałam tak dużo, że 1/4 córka nawet nie założyła. 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:28
-
Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super!
Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!Frufru, Karolllla, Kira91, Andzia86, PattisonBM, Endi1990, PLPaulina, Niki2803, Takmala, Ajka, sayuri, Bona, Jeheria, Jeffcia, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kobitki, a już robicie zapasy ciuszków? Bo ja nie wiem, kiedy się zabrać...
-
PLPaulina wrote:U mnie mąż zajął się potem prasowaniem. 😊 Córcia strasznie wisiała na cycku. Mało spała od urodzenia.
A jak już spała to ja z nią. 😊
Ale żadna z nas sama dziecka nie ma, więc mezczyzni spokojnie mogą zająć się pracami domowymi.
Wazne by chociaż okres noworodkowy prasowac. Tak samo dotyczy to higieny piersi, sterylizacji butelek, laktatora. 😊
Teraz modlę się żeby nie było AZS, to miesiąc będę prasowac. 😊
U mnie było to samo,Mały wisiał po 22h i spał po 5min w dzień, w nocy 8-10x pobudka😂
Współczuję problemów skórnych.
Dobrze ze masz wsparcie MężA,mój niestety w okresie wiosenno-letnim wracał z pracy do pracy bo procz pracy etatowej prowadzimy pasiekę ☺. Na poczatku wszystko ogarnial, potem jak doszłam do siebie akurat było najwięcej pracy popołudniami przy pszczolach więc często prawie całe dnie byłam zdana Na siebie...no ale wszystko da się przeżyć i ogarnąć,kwestia organizacji