X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planowałam kupować po trochu, i wcale nie ubranka tylko artykuły higieniczne czy wyposażenie typu wanienka, ręczniki itp., ale trochę skomplikowała nam się sytuacja finansowa i zwyczajnie muszę poczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 22:58

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Wichrowe! Ale niespodzianka! Też ostatnio o Tobie myślałam, jak tam sobie z Idą radzicie :). U mnie tak, wreszcie się udało i na razie wygląda, że wszystko jest w porządku. Czekamy jeszcze na Nifty, ale powoli zaczyna do $mnie docierać, że może się udać. A co u Ciebie? Jakieś rodzeństwo planujecie? :)

Tak, bardzo bym chciała, myślałam, że się uda na ten rok, ale niestety dupa ;) A ja się młodsza nie robię ;) Wiesz, jak jest... Cóż, będziemy próbować dalej iść w to IUI. Młoda to złote dziecko, naprawdę bezproblemowe, takich mogłabym mieć i 4 :D
    Trzymam kciuki za Nifty! Na pewno będzie dobrze, limit złych wieści masz wykorzystany :**

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly to samo pytanie mi przyszło do głowy czy naprawdę trzeba to wszystko prasować. Nie wystarczy pranie w proszku dla dzieci i później wysuszenie w suszarce ? Wskazanie do prasowania jest z uwagi na pozbycie się bakterii i alergenów czy z jakiegoś innego względu ?

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prasowalam przez pierwsze tygodnie pozniej moj zapal i ambicje sie skonczyly;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę prasować i na pewno nie będę tego robić jak nie będzie potrzeby ;)

Frufru, Takmala lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując jeszcze do ciuszkow to pralam średnio co drugi dzień :)
    Jak już pisałam wszystko zależy od dziecka,jedno nie będzie ulewac,a drugie po każdym karmieniu wyleje z siebie połowę mleczka i jeszcze więcej kupy😂

Prasowałam tylko ciuszki rozm 56 i 62 jeszcze przed porodem, później 8 tygodni nie mogłam chodzić,stać itp więc nie prasowalam.

Aaa i nie pamietam juz ktora pisala ze najlepiej karmic dziecko na golasa... to ja wolę po jedzeniu jednak przebrać dziecko niż kąpać 😉

Później Wam znajde super pieluszki -"kocyki" muslinowe idealne na lato :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:19

PattisonBM, Drzemka lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Może głupie pytanie ;) trzeba prasować ubranka?
    Tak, trzeba prasowac. 😊

Żelazko, dzięki wysokiej temperaturze działa jak sterylizator. Prasując niszczymy drobnoustroje i bakterie, które nie wyginęły podczas prania np. ze względu na zbyt niską temperaturę.
    + tkanina, po prasowania jest wygładzona i przyjemna w dotyku zwiększa wygodę i komfort maluszka.

Moja miała podejrzenie AZS więc 6msc prasowalismy. Wszystko. 😊

Ogolnie nie ma recepty na wszystko. Każdej mamie musi pasować to co robi i być wygodnie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:51

lilly. lubi tę wiadomość

• Stworka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprasowalam ciuszki przed porodem i potem może z miesiąc prasowalam, może mniej. Ale napewno olalam - wolałam się położyć i odpocząć niż prasowac ciuchy 😁 tak samo dosyć szybko olalismy pranie w innym proszku

Kira, mój syn taki był - co karmienie to kupa, pierwsze miesiące życia dziecka matka śmierdzi kupa, mlekiem i rzygami 😁 taki o Chanel nr 5 😁

Karolllla, lilly., Frufru, Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią wyjdzie w praniu;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż zajął się potem prasowaniem. 😊 Córcia strasznie wisiała na cycku. Mało spała od urodzenia.
    A jak już spała to ja z nią. 😊

Ale żadna z nas sama dziecka nie ma, więc mezczyzni spokojnie mogą zająć się pracami domowymi.

Wazne by chociaż okres noworodkowy prasowac. Tak samo dotyczy to higieny piersi, sterylizacji butelek, laktatora. 😊

Teraz modlę się żeby nie było AZS, to miesiąc będę prasowac. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Jak to mówią wyjdzie w praniu;)
    Dokładnie.

Napewno ważniejszy jest sen niż wyprasowane ubranka. 😊

lilly. lubi tę wiadomość

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ubranek to moje siostry i znajome mówią że dużo tego idzie na początku. Siostra kupiła tylko po 5szt i na drugi dzień tatuś leciał kupować więcej bo nie było w co ubierać. Wiadomo każde dziecko inne ale ja wolę mieć więcej. Ceny i jakość są różne i body kupię w primarku, albo siostra w Anglii albo do męża pojadę i w Belgii kupię bo cenowo i jakościowo super. Myślałam na początku o H@M ale tanio nie jest a przecież dziecko szybko rośnie.

🌷Niedoczynność tarczycy.
    🌷2018r.-2019r. dwie procedury in vitro, dwa krwiotransfery😔
    🌷2019r. ciąża naturalna
    🌷👧🏼 Judyta 26.04.2020r.
    Obecnie 35lat, ciąża naturalna ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko cena ma znaczenie. Ale też budowa dziecka.

Moja od urodzenia jest długa i chuda.
    H&m sprawdza się idealnie, lub kappahl.

Np z Lidla, pepco to worki na okrągłe dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Dziewczyny co do ubranek to moje siostry i znajome mówią że dużo tego idzie na początku. Siostra kupiła tylko po 5szt i na drugi dzień tatuś leciał kupować więcej bo nie było w co ubierać. Wiadomo każde dziecko inne ale ja wolę mieć więcej. Ceny i jakość są różne i body kupię w primarku, albo siostra w Anglii albo do męża pojadę i w Belgii kupię bo cenowo i jakościowo super. Myślałam na początku o H@M ale tanio nie jest a przecież dziecko szybko rośnie.
    Słowo "dużo" to pojęcie względne. ☺️ A mieszkamy przynajmniej większość w Polsce i sklepy są wbrew temu co ludzie myślą o tym kraju.
    I można dokupić, nawet online. ☺️

Ja miałam tak dużo, że 1/4 córka nawet nie założyła. 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:28

• lilly. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki Nifty Pro i wszystko jest super! <3
    Popłakałam się ze szczęścia, będzie chłopczyk!
    Lekarz na prenatalnych też tak mówił i pokazywał więc się sprawdziło!

Frufru, Karolllla, Kira91, Andzia86, PattisonBM, Endi1990, PLPaulina, Niki2803, Takmala, Ajka, sayuri, Bona, Jeheria, Jeffcia, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, a już robicie zapasy ciuszków? Bo ja nie wiem, kiedy się zabrać...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly super ♥️ FruFru ja zaszalałam i czekam na pierwszą paczkę z bodziakami. Tak chyba chciałam mieć pierwszy akcent :) Nie wiem jak prędko będzie kolejny zakup heh

Kira91, Frufru, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie mąż zajął się potem prasowaniem. 😊 Córcia strasznie wisiała na cycku. Mało spała od urodzenia.
    A jak już spała to ja z nią. 😊

Ale żadna z nas sama dziecka nie ma, więc mezczyzni spokojnie mogą zająć się pracami domowymi.

Wazne by chociaż okres noworodkowy prasowac. Tak samo dotyczy to higieny piersi, sterylizacji butelek, laktatora. 😊

Teraz modlę się żeby nie było AZS, to miesiąc będę prasowac. 😊

U mnie było to samo,Mały wisiał po 22h i spał po 5min w dzień, w nocy 8-10x pobudka😂
    Współczuję problemów skórnych.
    Dobrze ze masz wsparcie MężA,mój niestety w okresie wiosenno-letnim wracał z pracy do pracy bo procz pracy etatowej prowadzimy pasiekę ☺. Na poczatku wszystko ogarnial, potem jak doszłam do siebie akurat było najwięcej pracy popołudniami przy pszczolach więc często prawie całe dnie byłam zdana Na siebie...no ale wszystko da się przeżyć i ogarnąć,kwestia organizacji ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly,świetne wiadomości! !! :)

Fru w ciąży z Synem o garnelam ciuszki w ok 20 tyg. teraz już pomału zaczynam..

ps.Polecam worki próżniowe na ciuchy !😀

lilly. lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla a gdzie zamawialas?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ