MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Dziewczyny co sądzicie o tych zestawach dla noworodków od mamaginekolog? Opłaca się to (bodziaki, rożek, czapeczki, dwie pieluchy chyba) za ok 139 zł? Bo ja się nie znam i nie wiem czy to spoko cena czy lepiej osobno sobie kupić te rzeczy?
-
Dziewczyny nie jak gdzie indziej ale akurat u niej jest super bawełna, mam koszule z wietrzenia narodowego i są mega wygodne. Te zestawy można prać w 90 stopniach co po pobycie w szpitalu jest super opcją. Nie mam wypróbowanych i nie znam opinii osób które próbowały ale te ubranka na pierwsze tygodnie będę kupować u niej.
-
Stworka wrote:Ja z tej samej rodziny 😁 główny - hiszpański, w mniejszym stopniu francuski. Do włoskiego ciągle próbuję przysiąść i ciągle "czasu brak" 😁
To ja jeszcze dodatkowo obrabiam też francuski i angielski. I wlaśnie się zastanawiam, jak to zrobić, żeby trochę mniej pracować na "macierzyńskim" tak, żeby klienci nie poodchodzili. -
szatanka wrote:To ja jeszcze dodatkowo obrabiam też francuski i angielski. I wlaśnie się zastanawiam, jak to zrobić, żeby trochę mniej pracować na "macierzyńskim" tak, żeby klienci nie poodchodzili.
Ja współpracuje od dawna z biurem tłumaczeń, więc przez pierwsze miesiące po porodzie dostawałam mniej zleceń. Plus pracuje w domu zdalnie. I od 2 lat mi się to sprawdza, ustnych nie biorę (chyba, że to coś szybkiego i przyjemnego). -
Właśnie wydaje mi się, że 100% bawełny z certyfikatem oekotex produkcji Polskiej będzie dobre jakościowo. Chodziło mi bardziej czy cena jest ok na ilość tych rzeczy.
https://mamaginekolog.pl/produkt/zestaw-dla-noworodka/lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
szczerze mówiąc za 2 bodziaki, czapkę i 2 tetry to kosmiczna cena. Niby jest jeszcze rożek, ale: po pierwsze rodzimy w maju i będzie już raczej ciepło, dwa, ja w życiu rożka nie użyłam
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Karolla cena tez uwazam że KOSMICZNA! U mnie rozek tez nie byl potrzebny,a w ogoletym kolor bialy przy ciagle kupkajacym Maluszku jest bardzo niebezpieczny,tu nawet Vizir nie pomoze ani nowy proszek Hajzera. Po wylanej kupie gora badz bokami nieskazitelnie biale to juz nigdy nie będzie 😂 Marchewke dopiore a kupy nie 😅 chyba ze o czyms jeszcze nie wiem...
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Mnie cena tez porazila...niby kolezanke mam z opcji bierz bo sa super,ale...
Mocno sie waham...za 139 moge miec w sumie 3 takie zwstawy...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Dokładnie, jeszcze kupa. Mleczne namiętnie lubią wylazić gora, mogą zostać plamy (chociaż słońce pomaga wywabic). Tertry w pepco czy w Ikei muslinowe pieluchy to grosze (do wycierania buzi czy odbijanie te z pepco są wystarczajace) a 2 bodziaki zwykle to koszt koło 50 zł
-
Mam do Was jeszcze pytanie skoro będzie maj, body raczej krótki czy długi rękaw? Zwłaszcza na te pierwsze dni oczywiście. Czy celować pół na pół po 3-4 szt.?
W sumie znalazłam coś takiego, lato to nie będzie ale może komuś ułatwi, jak ktoś jest zielony jak ja
Wyprawka latem:
Body z krótkim rękawem – 3 sztuki,
body z długim rękawem – 2 sztuki,
śpiochy – 3 sztuki,
półśpiochy z bezuciskowym pasem – 1 para,
pajacyki – 1-2 sztuki,
czapeczka (cienka) – 1 sztuka
Ubranko tuż po porodzie: body z krótkim rękawem, pajacyk, cienka czapeczka, cienki kocyk lub becik.
Ubranko na wyjście ze szpitala latem: body z długim lub krótkim rękawem, śpioszki, cienka czapeczka, cienki kocyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 08:22
Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Wszystko zależy od pogody. Synek urodził się pod koniec maja ale było zimno i wychodziła z nim że szpitala w długim rękawie i pod kocem. Dodatkowo noworodki nie trzymają ciepła przez pewien czas.
Ale z drugiej strony ja jestem z tych co uważają, że lepiej żeby dziecko trochę zmarzło niż je przegrzac. Ja raczej przygotuję pół na pół ciuszków 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 08:50
Karolllla, Frufru lubią tę wiadomość
-
Ciezko mi powiedziec bo pewnie część kupię, część dostanę a część mam po synku w neutralnych kolorach. Ale tym razem nieco więcej kupie w rozmiarze 56, bo syn niby urodził się 54cm a wisiło na nim wszystko, a on z tych maluchowych dzieci, strasznie drobniutki jest i nie rósł zbyt szybko. Obecnie ma 4,5 roku i nosi 104cm
ale przyznam, że średnio 1 na 3 kupy potrafi polecieć gdzie nie trzeba więc zapas musi bycKarolllla lubi tę wiadomość
-
Tak pi razy oko wychodzi koło 25 bodziaków na tydzień. A bo to kupa wyjdzie, a to maluch uleje i zarzyga się
ja pamiętam, że po jakiś 2 miesiącach już mi było z tym ulewaniem tak wsio ryba, że jak ąż tak brudne body nie bylo, to nie przebierałam
Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość