MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do kremów ja używałam alantan zielony albo linomag, na sutki Lanolina zwykła z Ziaji 😊
Chusteczki mokre dopiero jak młody miał z rok, wcześniej wacik i woda 😊
U mnie na chwilę obecną chłopczyk - Jeremi,
Wydaje mi się, że tak zostanie ale można jeszcze poczekać 😊 -
Andzia86 wrote:Tylko po usg miałam ryzyko 1:1700 a po tych wynikach z krwi taka różnica to mnie trochę przeraziło...
przy ryzyku powyżej 1:300 proponują amniopunkcje... jeśli ryzyko w przedziale (1:1000,1:300) to lekarze mówią że dobrym pomysłem bedzie badanie wolnego płodowego DNA... oczywiście im t ryzyko bliższe 1:300 a dalsze od 1:1000 tym bardziej te badania sugerują.... ogólnie Twoja decyzja.... szansa jest i tak bardzo nieduża... ja nie wiem jakie miałam ryzyko po usg - znam tylko ryzyko podstawowe zależne od wieku w zasadzie tylko i wylącznie i tu miałam 1:290... skorygowane mi wyszło 1:58002020
2023 -
Lilly super wiadomosci:)
Co do pierwszej strony to proszę o dopisanie mnie na 25 maj:)
Ubranek nic na razie nie mam. Powoli będę myśleć jak już będę zlała płeć. I pewnie najlepiej mieć trochę neutralnych kolorow😉lilly., Hortensja lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:01
Bona, Ajka lubią tę wiadomość
-
Hejo, mam trochę kłopotu z tym podaniem spodziewanego terminu porodu - na prenatalnych napisali mi, że z usg wychodzi 7 maj, a w karcie ciąży na wcześniejszych wizytach wpisano 11 maj, odnosząc się do terminu transferu. Dużej różnicy nie ma, więc nie wiem, którą datę uznać jako punkt odniesienia.
super ta pierwsza strona, masę info, dla totalnie zielonych przyszłych mam bardzo użyteczne:)lilly., Bona lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Lilly super pierwsza strona!
U mnie chłopczyk stwierdzony w 13+0 ale możemy poczekać do następnej wizyty
Endi...8 cm... Ale te dzieciaczki szybko rosną 😍
Mój uciska mi na jakiś nerw w miednicy. W niedzielę utykałam po nocy. Dziś już lepiej.
Ale te migreny mnie wykończąlilly. lubi tę wiadomość
-
Cer wrote:Hejo, mam trochę kłopotu z tym podaniem spodziewanego terminu porodu - na prenatalnych napisali mi, że z usg wychodzi 7 maj, a w karcie ciąży na wcześniejszych wizytach wpisano 11 maj, odnosząc się do terminu transferu. Dużej różnicy nie ma, więc nie wiem, którą datę uznać jako punkt odniesienia.
super ta pierwsza strona, masę info, dla totalnie zielonych przyszłych mam bardzo użyteczne:)
Obliczona według daty transferu i wieku zarodka... Po crl to tylko szacunek wieku ciąży... Ma sens jak nie ma 100% pewności w którym dniu cyklu była owulacja. W poprzedniej ciąży na pierwszej wizycie jeszcze w klinice mi lekarz mówił...2020
2023 -
Cer wpisałam Cię na 7
Myśle ze i tak nie ma się co przywiązywać, tylko 5% rodzi w terminie wiec i tak urodzimy w inne dni pewnie
Czy któraś z Was bierze podwójna dawkę acardu?
Lekarz mi powiedział ze są nowe badania które dowodzą ze 150mg jest bardziej skuteczne i zalecił taka dawkę.
Dziewczyny na zagranicznych forach tez czasami biorą dwie. Jestem ciekawa jak u Was i jak dawka heparyny przy tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:19
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jeheria wrote:Lilly super pierwsza strona!
U mnie chłopczyk stwierdzony w 13+0 ale możemy poczekać do następnej wizyty
Endi...8 cm... Ale te dzieciaczki szybko rosną 😍
Mój uciska mi na jakiś nerw w miednicy. W niedzielę utykałam po nocy. Dziś już lepiej.
Ale te migreny mnie wykończą
Jeheria współczuję bólu głowy, sama przez tydzień miałam takie właśnie migrenowe czy ciśnieniowe. Na szczęście przeszły i nawet fajnie teraz funkcjonuję
Dziewczyny, mój mąż otwiera jutro swoją produkcję. Pierwszy raz przychodzą pracownicy. Trzymajcie kciukito nowy rozdział w naszym życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:22
Endi1990, Niki2803, Andzia86, Bona, PattisonBM, Ajka, Kira91, Marylove lubią tę wiadomość
-
Cer wrote:Hejo, mam trochę kłopotu z tym podaniem spodziewanego terminu porodu - na prenatalnych napisali mi, że z usg wychodzi 7 maj, a w karcie ciąży na wcześniejszych wizytach wpisano 11 maj, odnosząc się do terminu transferu. Dużej różnicy nie ma, więc nie wiem, którą datę uznać jako punkt odniesienia.
super ta pierwsza strona, masę info, dla totalnie zielonych przyszłych mam bardzo użyteczne:). Przy in vitro znamy dokładny termin zapłodnienia
-
Kurcze to nie wiem czy nie zapisalam sie za wczesnie, bo usg z pappa bede miec w 12+4...10.11 wchodze w IIgi trymestr...wg belly...
U mnie na allegro narazie rosnie koszyk zakupow...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Kurcze to nie wiem czy nie zapisalam sie za wczesnie, bo usg z pappa bede miec w 12+4...10.11 wchodze w IIgi trymestr...wg belly...
U mnie na allegro narazie rosnie koszyk zakupow...z USG wynikało że dzidzi jest większa ,( 11+4) więc udało mu się zbadać maleństwo
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Endi, ja myslalam (jak glupio) ze wymioty mnie omina i skonczy sie na nudnosciach ..i gdziez tam...jak ma powoli sie konczyc historia pt dramatyczny I trymestr u mnie (mam nadzieje ze na pozegnabie) nudnosci wymioty i rozwolnienie...ledwo moge zmywac naczynia,bo tak mnie szarpie...
Bona dzieki za info, mam nadzieje ze malec ma odpowiednie wymiary...w razie co to jeszcze tydzien zapasu na powtorke..Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Endi1990 wrote:Hejka, to jakieś niebywałe! Zaliczyłym dzisiaj swoje pierwsze wymioty
chyba ju nie pora na takie atrakcje
Mnie wczoraj w drodze do pracy tak muliło, że myślałam, że drzwi otworze i też coś pójdzie...A do 12 tygodnia może kilka razy mnie w sumie zemdliło i to tyle. Także nie ma się co cieszyć za wczasu hehePattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ja też dzień dziś zaczęłam od wymiotów 😥 generalnie mdłości towarzyszą mi od samego początku i tak 2-3 razy w tygodniu wymiotuje. Już nie mogę się doczekać kiedy to minie bo generalnie nie mam już siły 😥 nie mogę jeść i nie mam wogole apetytu 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 08:45