MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Posiew to będzie za pare dni dopiero wynik... nie wytrzymam tyle czasu, antybiotyk wziełam od razu... antybiotykiem się nie martwie, bo to amoksycylina nie przechodzi przez łożysko... bardziej się martwie czy podziała i czy infekcja nie zaszkodzi ciąży...PLPaulina wrote:Jeśli w posiewie wyszły bakterie to jest to grozniejsze dla maleństwa niż antybiotyk2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe
IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia
2019 rozpoczecie procedury w OA
2020 ❤️ naturalny cud córeczka
2023 ❤️ naturalny cud córeczka
2026 ? -
Czyli jakies objawy już się pojawiły? Bo ja mialam bakterie w moczu 2 razy a posiew czysty a próbkę pobieralam mega starannie... i tez się bałam ze antybiotyk dostanę

Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Czyli jakies objawy już się pojawiły? Bo ja mialam bakterie w moczu 2 razy a posiew czysty a próbkę pobieralam mega starannie... i tez się bałam ze antybiotyk dostanę
Ja w badaniu tydzień temu przy bakteriach miąłam nieliczne... więc mogło byc zanieczyszczenie próbki - a teraz mam normalną infekcję pęcherza/cewki moczowej - rozpoznaje po objawach (normalnie miewam 1-2 razy w roku takie przygody)2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Ajka wrote:Ja w badaniu tydzień temu przy bakteriach miąłam nieliczne... więc mogło byc zanieczyszczenie próbki - a teraz mam normalną infekcję pęcherza/cewki moczowej - rozpoznaje po objawach (normalnie miewam 1-2 razy w roku takie przygody)
Rozumiem... też mam raz na jakis czas niestety okazje to przechodzić... ale jak masz doświadczenie w temacie to pewnie szybko wyłapałas i bedzie dobrze.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Stworka wrote:Ajka w pierwszej ciąży miałam zapalenie pęcherza koło 18 tyg (nie pamiętam dokładnie). Brałam antybiotyk i wszystko było ok 😊
Dzięki Stworka bo mam jakoś tak się martwie... teraz oby antybiotyk zadziałał.2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Ajka a jakie masz objawy?
Js nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a teraz w moczu wyszly mi bakterie i leukocyty podwyzszone
Na razie dostałam skierowanie na posiew i antybiotyk jedna saszetka
Ogólnie poza dziwnym bólem brzucha, szczególnie po siusianiu żadnych objawów nie mamaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539
-
No ja też miałam leukocyty w moczu i ten posiew muszę zrobić. Nie mam żadnych objawów zapalenia ale bólu choć czasem mam wrażenie że nie latam tak często do toalety jak może powinnam a pije tak w sam raz. We wt zrobię i się pewnie wyjaśni. A Wy macie jakieś szczególne objawy z tym pęcherzem?Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Warto powtórzyć tez badanie moczu. U mnie za pierwszym razem wyszły bakterie, leukocyty i białko a za drugim czysto. Siku chodzę non stop ale siusiam normalnie nie po kropli.
Za to humorek dziś mam. Sporo rzeczy mnie wyjątkowo drażni, boli, mam wrażenie ze się popłacze z byle powodu. Hormony pewnie.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U mnie tez raz bakterie wyszly a po powtorce juz ok bylo, ale leukocytów nie miałamlilly. wrote:Warto powtórzyć tez badanie moczu. U mnie za pierwszym razem wyszły bakterie, leukocyty i białko a za drugim czysto. Siku chodzę non stop ale siusiam normalnie nie po kropli.
Za to humorek dziś mam. Sporo rzeczy mnie wyjątkowo drażni, boli, mam wrażenie ze się popłacze z byle powodu. Hormony pewnie.
Siuku tez normalnie robie, bardziej mnie te dziwne bóle brzucha martwią
Sayuri powodzenia, trzymam kciuku za szybka i bezproblemowa wizyte, wszystko będzie dobrzeaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539