X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri daj znać jak czy wszystko ok.

2020 :)
    2023 :)
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po prenatalnych. Ryzyko niskie, USG prawidłowe :) no i chyba będzie chłopczyk, tak na 80 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 22:13

Ajka, lilly., PattisonBM, szatanka, Andzia86, Karolllla, PLPaulina, Endi1990, Kira91, aga80, Izape_91, lipcowka86 lubią tę wiadomość

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ZUM to jestem juz weteranka od 15 lat conajmniej 2 razy w roku... czasem miewalam okropne objawy, a posiewy czyste... pewnie jakbym poczekała dłuzej to by sie zdozyly namnozyc bakterie, ale ja nauczona doswiadczeniem działałam od razu i posiew był robiony za wczesnie...

co do objawów

Zaczyna sie dość niewinnie dyskomfort pod koniec oddawania moczu... kolejny etap trudnosc zeby zacząć oddawać mocz (trzeba wode włączyć)... uczucie pełnego pecherza- cały czas mi sie chce, ide jest tylko kilka kropli, a ulga tylko na kilka minut... potem ból w cewki moczowej cały czas... bol w dole brzucha przy pustym pecherzy... najpier lagodny z upływem czasu coraz gorszy... (dzis od rana udało mi się przerobic te wszystkie etapy - normalnie to kilka dni zabiera) - nie wiem czy w posiewie cos mi wyjdzie, ale wiem na 100% ze cos sie dzieje

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    My już po prenatalnych. Ryzyko niskie, USG prawidłowe :) no i chyba będzie chłopczyk, tak na 80 %

super wiadomości :)

Hortensja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:18

Frufru lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Ajka a jakie masz objawy?
    Js nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a teraz w moczu wyszly mi bakterie i leukocyty podwyzszone
    Na razie dostałam skierowanie na posiew i antybiotyk jedna saszetka
    Ogólnie poza dziwnym bólem brzucha, szczególnie po siusianiu żadnych objawów nie mam

Wszystko się rozrasta wiec trochę pewnie może bolec. Mnie boli i mam wzdęciach od paru dni co wieczór tak jakby miejsca na jedzenie na koniec dni już nie było. Rano płasko w miarę a wieczorem 6 miesiąc 🙈

PattisonBM lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri trzymamy kciuki!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, kciuki! Dawaj znać.

Hortensja, super wieści.

A ja mialam wczoraj po obiedzie takie mega wzdęciae, że myślałam, że mi brzuch rozsadzi. Przeszło dopiero po drugiej dawce espumisanu, a już rozważałam jechanie na IP.

Dzisiaj natomiast dość dużo pracowałam, bo gonilam z deadlinem i tak mnie to zestresowało, że rozbolał mnie brzuch. I ogólnie czasem mi się takie bóle jak na okres zdarzają i tak sie zastanawiam, co mogę z tym zrobić. Lekarz mi zaproponował jedynie zwolnienie, ale to raczej nie zależy od tego, czy leżę. Czasami mam te bóle ot tak.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Bona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciężko nadrobić tak dużo postów :p

Sayuri mam nadzieję że w szpitalu Ci dali coś na ten żołądek i czujesz się już lepiej . Dobrze że zdecydowałaś się pojechać. Daj znać co u Ciebie 🤰🤰

Szatanka mi również zdarzają się bóle brzucha jak na miesiączkę. Wiele osób tłumaczy mi to że niestety ale tak będzie jeszcze przez dłuższy czas. Macica się rozciąga i nic na to nie poradzimy. I faktycznie czasami boli bardziej czasami mniej.

Hortensja gratuluję dobrego wyniku prenatalnych i no najprawdopodobniej synka 😍😍 Wczoraj byłam w nowo otwartym Sinseyu ( takim mega dużym, gdzie mają specjalnie działy dla maluszków, osobno dla chłopców i osobno dla dziewczynek ) Te mini ubranka są przeslodoie. A dla chłopców wręcz cudowne 😍😍😍

Ajka jeżeli chodzi o Twoje złe myśli myślę że u każdej kobiety przychodzi taki moment w ciąży kiedy ciężko osunąć obawy. Ja mam na to sposób - detektor tętna. Więm że jest to dodatkowy wydatek ale uważam że jest to jeden z bardziej udanych zakupów. Ja również jestem mega panikarą. Ciężko byłoby mi wytrzymać 3 tygodnie bez żadnej info o dzidzi. Także raz na jakiś czas położę się posłucham serduszka i jestem spokojna na kilka dni :) Na tym etapie ciąży już bardzo wyraźnie słychać serce i łatwo je znaleźć. Serdecznie polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 07:48

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki, miłego długiego weekendu. Odpoczywajcie. Mnie czeka imprea urodzinowa, szykowanie jedzonka, tort... Dziś daje sobie luz i nie liczę cukru, oczywiście z umiarem. Raz nie wciąż chyba nic się nie stanie.
    Sayuri, trzymaj się, dobrze że jesteś przebadana. Zawsze to jakaś kontrola...
    Ja wczoraj wieczorem zawroty głowy miałam, ale poleżałam i przeszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 08:37

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego weekendu, na Pomorzu spleśniała pogoda więc pewnie będziemy się kisic w domu. Tyle co znajomi przychodzą dzisiaj na obiad więc będę robić pizze 😊 no i muszę drugi rękaw do swetra zacząć robić i w końcu będzie gotowy 😊

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri dobrze że pojechałaś, koniecznie daj znać.

Hortensja bardzo się cieszę że wyniki są ok i gratuluję synka🙂

Mąż przyjechał na weekend i zaraz jedziemy załatwiać kredyt na budowę domu a potem w góry 😁. Dolny Śląsk wita 😁

Karolllla, Hortensja, PattisonBM lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też Wam życzę miłego weekendu. Do nas przyjeżdżają znajomi z dwulatkiem azdo poniedziałku. Znów będę miała okazję napatrzeć się, jak to będzie i trochę się przerazić:)

Bona, trochę mnie pocieszyłaś, ale jednak się martwię, bo w poprzedniej ciąży takich bóli nie miałam, tylko uklucia, a nie takie okresowe ćmienie. Lekarz też mam wrażenie pytał, czy uklucia, a jak powiedziałam, że opasające, to powiedział zwolnienie. Martwię się, czy to może zaszkodzić jakoś, na szczęście plamień wtedy nie ma.

Sayuri, co tam u Ciebie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja,czy ja Ciebie dobrze pamietam z Majowych2018???? 😀 albo pewnie z Ovu po prostu ;)

Milego weekendu Dziewczyny,my wlasnie w trasie do Babci do Kolobrzegu ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri co u Ciebie? Dawaj znac!! Dobrze ze pojevhalas I jestes pod specjalistyczna opieka! Trzymaj sie cieplo

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei w nocy mocne bóle bioder i sny tak realistyczne ze dziś z płaczem się obudziłam 🙈

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po parapetówce u kolegi:) właśnie sobie przypomniałam jak to jest jak wszyscy piją alkohol a ty nie haha;)

Frufru, Niki2803 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Hortensja,czy ja Ciebie dobrze pamietam z Majowych2018???? 😀 albo pewnie z Ovu po prostu ;)

Milego weekendu Dziewczyny,my wlasnie w trasie do Babci do Kolobrzegu ;)
    Tak ,byłam na Majowych Mamach 2018,ale coreczka zrobiła niespodziankę i urodziła się pod koniec kwietnia :) a teraz znowu termin na maj :)

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, dopisz mnie proszę na 28 maja. Dziękuję 🙂

Carla
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czuję się już lepiej, wczoraj przez chwilę widziałam maluszka :) jaki kręgosłup już ma wyraźny:) wlali we mnie hektolitry kroplowek, zastrzyki dwa i spałam nawet całkiem dobrze. Dziś bez leków przeciwwymiotnych i zobaczymy, co będzie. Jak bez wymiotów to jutro do domu.
    Jem teraz obiad - całkiem niezły:) krupnik i leniwe. Mniam :)
    Pozdrawiam i dziękuję Wam za wsparcie :)

Andzia86, Bona, PLPaulina, PattisonBM, _Stay, Kira91 lubią tę wiadomość

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ