MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po prenatalnych. Ryzyko niskie, USG prawidłowe
no i chyba będzie chłopczyk, tak na 80 %
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 22:13
Ajka, lilly., PattisonBM, szatanka, Andzia86, Karolllla, PLPaulina, Endi1990, Kira91, aga80, Izape_91, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ZUM to jestem juz weteranka od 15 lat conajmniej 2 razy w roku... czasem miewalam okropne objawy, a posiewy czyste... pewnie jakbym poczekała dłuzej to by sie zdozyly namnozyc bakterie, ale ja nauczona doswiadczeniem działałam od razu i posiew był robiony za wczesnie...
co do objawów
Zaczyna sie dość niewinnie dyskomfort pod koniec oddawania moczu... kolejny etap trudnosc zeby zacząć oddawać mocz (trzeba wode włączyć)... uczucie pełnego pecherza- cały czas mi sie chce, ide jest tylko kilka kropli, a ulga tylko na kilka minut... potem ból w cewki moczowej cały czas... bol w dole brzucha przy pustym pecherzy... najpier lagodny z upływem czasu coraz gorszy... (dzis od rana udało mi się przerobic te wszystkie etapy - normalnie to kilka dni zabiera) - nie wiem czy w posiewie cos mi wyjdzie, ale wiem na 100% ze cos sie dzieje
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
aga80 wrote:Ajka a jakie masz objawy?
Js nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a teraz w moczu wyszly mi bakterie i leukocyty podwyzszone
Na razie dostałam skierowanie na posiew i antybiotyk jedna saszetka
Ogólnie poza dziwnym bólem brzucha, szczególnie po siusianiu żadnych objawów nie mam
Wszystko się rozrasta wiec trochę pewnie może bolec. Mnie boli i mam wzdęciach od paru dni co wieczór tak jakby miejsca na jedzenie na koniec dni już nie było. Rano płasko w miarę a wieczorem 6 miesiąc 🙈PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Sayuri, kciuki! Dawaj znać.
Hortensja, super wieści.
A ja mialam wczoraj po obiedzie takie mega wzdęciae, że myślałam, że mi brzuch rozsadzi. Przeszło dopiero po drugiej dawce espumisanu, a już rozważałam jechanie na IP.
Dzisiaj natomiast dość dużo pracowałam, bo gonilam z deadlinem i tak mnie to zestresowało, że rozbolał mnie brzuch. I ogólnie czasem mi się takie bóle jak na okres zdarzają i tak sie zastanawiam, co mogę z tym zrobić. Lekarz mi zaproponował jedynie zwolnienie, ale to raczej nie zależy od tego, czy leżę. Czasami mam te bóle ot tak.Hortensja lubi tę wiadomość
-
Ale ciężko nadrobić tak dużo postów :p
Sayuri mam nadzieję że w szpitalu Ci dali coś na ten żołądek i czujesz się już lepiej . Dobrze że zdecydowałaś się pojechać. Daj znać co u Ciebie 🤰🤰
Szatanka mi również zdarzają się bóle brzucha jak na miesiączkę. Wiele osób tłumaczy mi to że niestety ale tak będzie jeszcze przez dłuższy czas. Macica się rozciąga i nic na to nie poradzimy. I faktycznie czasami boli bardziej czasami mniej.
Hortensja gratuluję dobrego wyniku prenatalnych i no najprawdopodobniej synka 😍😍 Wczoraj byłam w nowo otwartym Sinseyu ( takim mega dużym, gdzie mają specjalnie działy dla maluszków, osobno dla chłopców i osobno dla dziewczynek ) Te mini ubranka są przeslodoie. A dla chłopców wręcz cudowne 😍😍😍
Ajka jeżeli chodzi o Twoje złe myśli myślę że u każdej kobiety przychodzi taki moment w ciąży kiedy ciężko osunąć obawy. Ja mam na to sposób - detektor tętna. Więm że jest to dodatkowy wydatek ale uważam że jest to jeden z bardziej udanych zakupów. Ja również jestem mega panikarą. Ciężko byłoby mi wytrzymać 3 tygodnie bez żadnej info o dzidzi. Także raz na jakiś czas położę się posłucham serduszka i jestem spokojna na kilka dniNa tym etapie ciąży już bardzo wyraźnie słychać serce i łatwo je znaleźć. Serdecznie polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 07:48
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamuśki, miłego długiego weekendu. Odpoczywajcie. Mnie czeka imprea urodzinowa, szykowanie jedzonka, tort... Dziś daje sobie luz i nie liczę cukru, oczywiście z umiarem. Raz nie wciąż chyba nic się nie stanie.
Sayuri, trzymaj się, dobrze że jesteś przebadana. Zawsze to jakaś kontrola...
Ja wczoraj wieczorem zawroty głowy miałam, ale poleżałam i przeszło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 08:37
-
Dzień dobry i miłego weekendu, na Pomorzu spleśniała pogoda więc pewnie będziemy się kisic w domu. Tyle co znajomi przychodzą dzisiaj na obiad więc będę robić pizze 😊 no i muszę drugi rękaw do swetra zacząć robić i w końcu będzie gotowy 😊
-
Sayuri dobrze że pojechałaś, koniecznie daj znać.
Hortensja bardzo się cieszę że wyniki są ok i gratuluję synka🙂
Mąż przyjechał na weekend i zaraz jedziemy załatwiać kredyt na budowę domu a potem w góry 😁. Dolny Śląsk wita 😁Karolllla, Hortensja, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja też Wam życzę miłego weekendu. Do nas przyjeżdżają znajomi z dwulatkiem azdo poniedziałku. Znów będę miała okazję napatrzeć się, jak to będzie i trochę się przerazić
Bona, trochę mnie pocieszyłaś, ale jednak się martwię, bo w poprzedniej ciąży takich bóli nie miałam, tylko uklucia, a nie takie okresowe ćmienie. Lekarz też mam wrażenie pytał, czy uklucia, a jak powiedziałam, że opasające, to powiedział zwolnienie. Martwię się, czy to może zaszkodzić jakoś, na szczęście plamień wtedy nie ma.
Sayuri, co tam u Ciebie? -
Hortensja,czy ja Ciebie dobrze pamietam z Majowych2018???? 😀 albo pewnie z Ovu po prostu
Milego weekendu Dziewczyny,my wlasnie w trasie do Babci do KolobrzeguHortensja lubi tę wiadomość
-
Ja mam z kolei w nocy mocne bóle bioder i sny tak realistyczne ze dziś z płaczem się obudziłam 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kira91 wrote:Hortensja,czy ja Ciebie dobrze pamietam z Majowych2018???? 😀 albo pewnie z Ovu po prostu
Milego weekendu Dziewczyny,my wlasnie w trasie do Babci do Kolobrzegua teraz znowu termin na maj
-
Hej. Czuję się już lepiej, wczoraj przez chwilę widziałam maluszka
jaki kręgosłup już ma wyraźny:) wlali we mnie hektolitry kroplowek, zastrzyki dwa i spałam nawet całkiem dobrze. Dziś bez leków przeciwwymiotnych i zobaczymy, co będzie. Jak bez wymiotów to jutro do domu.
Jem teraz obiad - całkiem niezły:) krupnik i leniwe. Mniam
Pozdrawiam i dziękuję Wam za wsparcieAndzia86, Bona, PLPaulina, PattisonBM, _Stay, Kira91 lubią tę wiadomość