X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri daj znać jak czy wszystko ok.

2020 :)
    2023 :)
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po prenatalnych. Ryzyko niskie, USG prawidłowe :) no i chyba będzie chłopczyk, tak na 80 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 22:13

Ajka, lilly., PattisonBM, szatanka, Andzia86, Karolllla, PLPaulina, Endi1990, Kira91, aga80, Izape_91, lipcowka86 lubią tę wiadomość

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ZUM to jestem juz weteranka od 15 lat conajmniej 2 razy w roku... czasem miewalam okropne objawy, a posiewy czyste... pewnie jakbym poczekała dłuzej to by sie zdozyly namnozyc bakterie, ale ja nauczona doswiadczeniem działałam od razu i posiew był robiony za wczesnie...

co do objawów

Zaczyna sie dość niewinnie dyskomfort pod koniec oddawania moczu... kolejny etap trudnosc zeby zacząć oddawać mocz (trzeba wode włączyć)... uczucie pełnego pecherza- cały czas mi sie chce, ide jest tylko kilka kropli, a ulga tylko na kilka minut... potem ból w cewki moczowej cały czas... bol w dole brzucha przy pustym pecherzy... najpier lagodny z upływem czasu coraz gorszy... (dzis od rana udało mi się przerobic te wszystkie etapy - normalnie to kilka dni zabiera) - nie wiem czy w posiewie cos mi wyjdzie, ale wiem na 100% ze cos sie dzieje

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    My już po prenatalnych. Ryzyko niskie, USG prawidłowe :) no i chyba będzie chłopczyk, tak na 80 %

super wiadomości :)

Hortensja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:18

Frufru lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Ajka a jakie masz objawy?
    Js nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a teraz w moczu wyszly mi bakterie i leukocyty podwyzszone
    Na razie dostałam skierowanie na posiew i antybiotyk jedna saszetka
    Ogólnie poza dziwnym bólem brzucha, szczególnie po siusianiu żadnych objawów nie mam

Wszystko się rozrasta wiec trochę pewnie może bolec. Mnie boli i mam wzdęciach od paru dni co wieczór tak jakby miejsca na jedzenie na koniec dni już nie było. Rano płasko w miarę a wieczorem 6 miesiąc 🙈

PattisonBM lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri trzymamy kciuki!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, kciuki! Dawaj znać.

Hortensja, super wieści.

A ja mialam wczoraj po obiedzie takie mega wzdęciae, że myślałam, że mi brzuch rozsadzi. Przeszło dopiero po drugiej dawce espumisanu, a już rozważałam jechanie na IP.

Dzisiaj natomiast dość dużo pracowałam, bo gonilam z deadlinem i tak mnie to zestresowało, że rozbolał mnie brzuch. I ogólnie czasem mi się takie bóle jak na okres zdarzają i tak sie zastanawiam, co mogę z tym zrobić. Lekarz mi zaproponował jedynie zwolnienie, ale to raczej nie zależy od tego, czy leżę. Czasami mam te bóle ot tak.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Bona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciężko nadrobić tak dużo postów :p

Sayuri mam nadzieję że w szpitalu Ci dali coś na ten żołądek i czujesz się już lepiej . Dobrze że zdecydowałaś się pojechać. Daj znać co u Ciebie 🤰🤰

Szatanka mi również zdarzają się bóle brzucha jak na miesiączkę. Wiele osób tłumaczy mi to że niestety ale tak będzie jeszcze przez dłuższy czas. Macica się rozciąga i nic na to nie poradzimy. I faktycznie czasami boli bardziej czasami mniej.

Hortensja gratuluję dobrego wyniku prenatalnych i no najprawdopodobniej synka 😍😍 Wczoraj byłam w nowo otwartym Sinseyu ( takim mega dużym, gdzie mają specjalnie działy dla maluszków, osobno dla chłopców i osobno dla dziewczynek ) Te mini ubranka są przeslodoie. A dla chłopców wręcz cudowne 😍😍😍

Ajka jeżeli chodzi o Twoje złe myśli myślę że u każdej kobiety przychodzi taki moment w ciąży kiedy ciężko osunąć obawy. Ja mam na to sposób - detektor tętna. Więm że jest to dodatkowy wydatek ale uważam że jest to jeden z bardziej udanych zakupów. Ja również jestem mega panikarą. Ciężko byłoby mi wytrzymać 3 tygodnie bez żadnej info o dzidzi. Także raz na jakiś czas położę się posłucham serduszka i jestem spokojna na kilka dni :) Na tym etapie ciąży już bardzo wyraźnie słychać serce i łatwo je znaleźć. Serdecznie polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 07:48

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki, miłego długiego weekendu. Odpoczywajcie. Mnie czeka imprea urodzinowa, szykowanie jedzonka, tort... Dziś daje sobie luz i nie liczę cukru, oczywiście z umiarem. Raz nie wciąż chyba nic się nie stanie.
    Sayuri, trzymaj się, dobrze że jesteś przebadana. Zawsze to jakaś kontrola...
    Ja wczoraj wieczorem zawroty głowy miałam, ale poleżałam i przeszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 08:37

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego weekendu, na Pomorzu spleśniała pogoda więc pewnie będziemy się kisic w domu. Tyle co znajomi przychodzą dzisiaj na obiad więc będę robić pizze 😊 no i muszę drugi rękaw do swetra zacząć robić i w końcu będzie gotowy 😊

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri dobrze że pojechałaś, koniecznie daj znać.

Hortensja bardzo się cieszę że wyniki są ok i gratuluję synka🙂

Mąż przyjechał na weekend i zaraz jedziemy załatwiać kredyt na budowę domu a potem w góry 😁. Dolny Śląsk wita 😁

Karolllla, Hortensja, PattisonBM lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też Wam życzę miłego weekendu. Do nas przyjeżdżają znajomi z dwulatkiem azdo poniedziałku. Znów będę miała okazję napatrzeć się, jak to będzie i trochę się przerazić:)

Bona, trochę mnie pocieszyłaś, ale jednak się martwię, bo w poprzedniej ciąży takich bóli nie miałam, tylko uklucia, a nie takie okresowe ćmienie. Lekarz też mam wrażenie pytał, czy uklucia, a jak powiedziałam, że opasające, to powiedział zwolnienie. Martwię się, czy to może zaszkodzić jakoś, na szczęście plamień wtedy nie ma.

Sayuri, co tam u Ciebie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja,czy ja Ciebie dobrze pamietam z Majowych2018???? 😀 albo pewnie z Ovu po prostu ;)

Milego weekendu Dziewczyny,my wlasnie w trasie do Babci do Kolobrzegu ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri co u Ciebie? Dawaj znac!! Dobrze ze pojevhalas I jestes pod specjalistyczna opieka! Trzymaj sie cieplo

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei w nocy mocne bóle bioder i sny tak realistyczne ze dziś z płaczem się obudziłam 🙈

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po parapetówce u kolegi:) właśnie sobie przypomniałam jak to jest jak wszyscy piją alkohol a ty nie haha;)

Frufru, Niki2803 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Hortensja,czy ja Ciebie dobrze pamietam z Majowych2018???? 😀 albo pewnie z Ovu po prostu ;)

Milego weekendu Dziewczyny,my wlasnie w trasie do Babci do Kolobrzegu ;)
    Tak ,byłam na Majowych Mamach 2018,ale coreczka zrobiła niespodziankę i urodziła się pod koniec kwietnia :) a teraz znowu termin na maj :)

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, dopisz mnie proszę na 28 maja. Dziękuję 🙂

Carla
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czuję się już lepiej, wczoraj przez chwilę widziałam maluszka :) jaki kręgosłup już ma wyraźny:) wlali we mnie hektolitry kroplowek, zastrzyki dwa i spałam nawet całkiem dobrze. Dziś bez leków przeciwwymiotnych i zobaczymy, co będzie. Jak bez wymiotów to jutro do domu.
    Jem teraz obiad - całkiem niezły:) krupnik i leniwe. Mniam :)
    Pozdrawiam i dziękuję Wam za wsparcie :)

Andzia86, Bona, PLPaulina, PattisonBM, _Stay, Kira91 lubią tę wiadomość

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ