MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Stworka fryzjer to bardzo dobry pomysł. Ja mam teraz sporo czasu to chyba też się wybiorę. Co robiłas???
Dziewczyny te myśli to chyba jest normalne... Też tak mam że się bardzo boje ze cos będzie nie tak, ale zaraz odsuwam te myśli i staram się myśleć o czymś przyjemnym. Nie dajmy się zwariowac
Karola jakie cudne foto 😍Karolllla lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dzięki dziewczyny dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna z paranoją
Jeheria a ja zauważyłam jakieś 2-3 dni temu że czasem czuje takie bąbelkiw okolicy pępka... niestety mam dziwne wrażenie że to ma większy związek z muszynianką, którą namiętnie pije niż z ciążą...PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Izape, farbę i cielam w końcu bo już takie niewiadomo co było na głowie 😉 2 godziny gadania o niczym z fryzjerka i od razu człowiek jakoś się lepiej czuje, a i plotki ploteczki bo fryzjerka zawsze wie najwięcej 😉
Andzia wszystko będzie dobrze, jedziesz na IP? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:03
-
Hej
Rzadko sie odzywam ale czytam co u Was w miarę regularnie i trzymam za wszystkie kciuki mocno ✊✊
Andzia plemienia zdarzają sie bez powodu u mnie juz 2 tyg trwaja z mega nasileniem w poniedziałek, czarne paskudztwa sie ze mnie wylewaly, teraz sie powoli udpokaja, bylam dzisiaj na wizycie i maluch fika 🙂
Mam nadzieję ze u Ciebie tez wszystko ok bedzie, ale potrafia te plamienia napędzic stracha
Co do "glupich mysli" to od tygodnia spać nie mogłam bo w głowie ciągle "czy wszystko z dzidzia ok" i chyba przed tym nie uciekne, badanie na chwilę pewnie uspokoi skolatane nerwy 🙂
A czytam ze Wy juz o wyprawkach i porodzie a do mnie chyba nie do konca ta ciąża dociera, ze sie dzieje 🙂
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
.
-
.
-
Takie myśli to raczej normalne. Też się martwię czy wszystko ok. Nadchodzą mnie myśli czy aby na pewno poradzę sobie z niemowlakiem i czy damy radę wszystko na czas kupić i w ogóle.
A co do cesarskiego ciecia to może nie byłam w ciąży ale cięcie miałam jak cesarskie jak mi usuwali mieśniaki macicy i muszę powiedzieć że bardzo ciężko było. Ledwo wstawalam i chodziłam. Więc nie wiem jak jeszcze z maleństwem sobie radzić-to raczej wolę naturalnie ale pewnie dużo zależy jak ciaza będzie się rozwijać i czy bd wskazania na sam koniec.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Umówiłam się wreszcie na prenatalne- 16 listopada- to będzie 12t0d - chyba powinno być już ok??. Jutro muszę skoczyć na papę, a teraz idę na kisiel, bo chodzi za mną dzisiaj. 😁
Andzia mam nadzieję że to nic poważnego.
Ja dzisiaj trochę potworzylam i wyszedł koci ochraniacz dla znajomej do łóżeczka, bo synek jest po operacji główki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 20:07
Karolllla lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyA ja za to mam małe Plamienia w tej ciąży. I wiecie co? Nie cieszy mnie to!!
Wyjaśnię.
Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz mam krwiaka podkosmowkowego.
W pierwszej ciąży mocno krwawiłam. I ten krwiak malał.
Teraz plamie - rzadko. I raz zdarzyło mi się mocniej krwawić.
A krwiak ani drgnie.
Na ostatnim usg gin wcale ten krwiak się nie podobał. 😑
Więc stąd te moje mieszane uczucia czy jednak to w pierwszej ciąży nie było lepsze niż teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 20:53
-
Dziewczyny, mam nadzieję, że te plamienia Wam mina szybko i będzie ok.
Ja po wizycie, ale nie miałam usg. Lekarz powiedział, że dopiero co miałam, więc nie będziemy szaleć... Hmm... No trudno, teraz za 3 tyg wizyta... -
Z tymi plamieniami to miejmy nadzieję że nic poważnego. Kiedyś gdzieś czytałam że mogą się pojawiać w terminach kiedy powinny być miesiączki... Ale to nie wiem czy faktycznie może być prawda. Trzeba skonsultować i wszystko się wyjasni🤗 trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Też coś czytałam o porodzie sn po cc.
I trochę jestem zaniepokojona. Odstepem czasu.
I tym, że u mnie w szpitalu ciążę z powikłania cukrzyca kończą wcześniej wywołując poród. A gdzieś wyczytałam że nie jest to wskazane właśnie.
Ona pierwsze dziecko miala cc a drugie po 2 latach sn
Ogólnie lepiej sie czula po sn po cc długo dochodzila do siebie
Ale wydaje mi się ze chyba najlepiej z lekarzem przedyskutować co i jak bedzie lepiej bo wiadomo każda jest innaaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:04
Ajka, aga80, Karolllla, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość