MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro 7:40 usg prenatalne. Stresik jest nie powiem. Chociaż mój lekarz tydzień temu pokazywał mi kość nosową i mówił, że fajnie widać przezierność karku, mimo że usg ma takie średnie. Dziecko duże, raz wyrostek pokazało niby do góry, później prosto i płci nie widział. Czuję, że drugi chłop będzie, sami faceci się w rodzinie rodzą. Chociaż byłaby piękna niespodzianka, gdyby była dziewczynka. Przede wszystkim czekam na zdrowe dziecko, płeć to sprawa drugorzędna. Kurcze dziewczyny, w ogóle nie czuję się jakbym w ciąży była ... ogólnie mam tylko klasyczny jesienny dół...
lipcowka86 lubi tę wiadomość
Carla -
Ajka wrote:Ja zrobiłam nifty zanim jeszcze byłam na pappie... bałam się ze wyjdzie mi duze ryzyko i się bede martwić... oczywscie potem sie okazało, że z Pappy wyszło mi ryzyko 1:5800
Wsród znajomych miałam nieprzyjemne sytuacje z Pappą, często z ryzykiem sporo wyższym niż u Ciebie i wszystkie dzieci zdrowe, ale rodzice mieli straszny stres i sama chciałam tego uniknąć... zrobisz jak zechcesz, ale fajnie znac tak wczesnie płeć i to na 100%Takmala, Jeheria lubią tę wiadomość
-
MIMI wrote:Byłam dziś na konsultacji i lekarz mnie uspokoił. Powiedział że jeszcze do niedawna w ogóle nie zwracano uwagi na takie ryzyko. Zrobił mi jeszcze raz USG prenatalne i powiedział że z dzieciątkiem wszystko ok a to od nas zależy czy się zdecydujemy na badanie DNA.]
Myślę, że to świetna wiadomośćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:27
MIMI lubi tę wiadomość
-
MIMI wrote:Byłam dziś na konsultacji i lekarz mnie uspokoił. Powiedział że jeszcze do niedawna w ogóle nie zwracano uwagi na takie ryzyko. Zrobił mi jeszcze raz USG prenatalne i powiedział że z dzieciątkiem wszystko ok a to od nas zależy czy się zdecydujemy na badanie DNA.
moim zadniem to nadal bardzo niskie ryzyko, tylko jedna z ponad 400 kobiet o takich wynikach jak Twoje urodzi chore dziecko. To pewnie okolo 0,2%... a Nifty jednak drogie jest.... Taki wynik przy moim panikarskim zacieciu zaliczalam jeszcze tych z cyklu nie martwimy się... Synek mojego szefa np miał po pappie 1:27... i jest zdrowy
Mam tez nistety kolezanke z synkiem z zespolem downa i idealnym usg... wlasnie wczoraj z nia spotkalam i opowaidala - Pappy nie robiła, ale usg wszystkie idealne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:30
2020
2023 -
Dzisiaj miałam już w rękach takie skarpeteczki imitujące lakierki z kokardką... ahh coś mnie jeszcze powstrzymuje ale obiecuje sobie, że po 2 grudnia akurat w okolicach mikołaja oddaje się wszystkim zakupowym żądzom
lilly., Frufru lubią tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:Dzisiaj miałam już w rękach takie skarpeteczki imitujące lakierki z kokardką... ahh coś mnie jeszcze powstrzymuje ale obiecuje sobie, że po 2 grudnia akurat w okolicach mikołaja oddaje się wszystkim zakupowym żądzom
jak sie zajmowalam dziecmi to zawsze mnie wkurzały skarpetki... dzieci je wiecznie sciagają... bez sensu2020
2023 -
Ja prawie przewijak w tk maxie kupiłam dzisiaj Ale byłam z partneram i mnie odciagał 🙈
Tez nic nie kupiłam jeszcze mowie sobie ze kupie przełom grudnia stycznia ale zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:35
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ajka wrote:
Mam tez nistety kolezanke z synkiem z zespolem downa i idealnym usg... wlasnie wczoraj z nia spotkalam i opowaidala - Pappy nie robiła, ale usg wszystkie idealne...
niestety pewnym ryzykom nie da się zapobiec a nawet ich wykryć czy wyeliminować, ja mam brata z cięzkim porażeniem mózgowym. Całą ciąże było wszystko wspaniale, a zawinił lekarz przy porodzie... sa sytuacje w życiu, których nie przekroczymy. Twój wynik MIMI jest dobry i tego należy się trzymać, na pewno będzie zdrowy dzidziuś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:37
Takmala, MIMI lubią tę wiadomość
-
Takmala wrote:Ja prawie przewijak w tk maxie kupiłam dzisiaj Ale byłam z partneram i mnie odciagał 🙈
Tez nic nie kupiłam jeszcze mowie sobie ze kupie przełom grudnia stycznia ale zobaczymy
Ja zakupy bede robic po połówkowym... takie mam postanowienie... z reszta teraz kasy nie mam2020
2023 -
Jeffcia wrote:Disiaj miałam pobranie krwi na pappe a w pon mam prenatalne...wiec pewnie będę jedna z ostatnich. I polowkowe dopiero będę się umawiać. Fajne zdjęcia maluchów już macie:) i trzymam kciuki za kolejne wasze wizyty🤗
Mam pytanie bo nie wiem juz sama co robić. Krzywa wyszła mi niby dobra, na czczo miałam 93 ale ginekolog uznał że to już za dużo i muszę iść do diabetologa. Więc poszłam do rodzinnej bo może by mnie skierowała na NFZ ale ona znowu się obruszyla bo wg niej nie ma wskazań do dia betologa bo to nie jest zły wynik. Już sama zglupiałam... Co robić? Skierowanie mam na wizytę prywatna ale czy w ogóle warto iść?🤔😥Jeffcia lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:2 dni robocze jeśli chodzi o te z krwi, reszta na wizycie
Kurcze, mnie dalej lewa strona podbrzusza pobolewa. Mam wrażenie że mnie ciągnie na udo biodro i plecy...
Ja w tamtym tygodniu 2 dni utykałam na lewą nogę bo tak tam się rozciąga wszystkoFrufru lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:moim zadniem to nadal bardzo niskie ryzyko, tylko jedna z ponad 400 kobiet o takich wynikach jak Twoje urodzi chore dziecko. To pewnie okolo 0,2%... a Nifty jednak drogie jest.... Taki wynik przy moim panikarskim zacieciu zaliczalam jeszcze tych z cyklu nie martwimy się... Synek mojego szefa np miał po pappie 1:27... i jest zdrowy
Mam tez nistety kolezanke z synkiem z zespolem downa i idealnym usg... wlasnie wczoraj z nia spotkalam i opowaidala - Pappy nie robiła, ale usg wszystkie idealne...
-
Jeheria wrote:A na dalszych etapach, USG nie było nic a nic widać?
Nie... wszystkie usg idealne... z reszta to pierwsze jest najbardziej czule podobno w kontekscie zespolu downa... a tam była przeziernosc karkowa niska i w ogole ok... tak ze Pappy + wolna beta hcg stwierdzila ze robic nie bedzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:00
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Podobno 1 na 5 dzieci które urodziły sie z zespołem Downa miały prawidłowy obraz USG chyba nawet mamaginekolog tez o tym pisała... tak mowia statystyki
PattisonBM lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Olciak wrote:Mam wyniki pappa i wolnego bhcg i nic z tego nie rozumiem 🙈🤷♀️ nie ma norm, ani 1 do ilus tylko liczby 🙈🤷♀️😱
A wizyta dopiero w poniedziałek.
jaki masz dokładnie wiek ciąży i jakie wartości? gdzies tu byly jakies kalkulatory... poszukamy...2020
2023