MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Disiaj miałam pobranie krwi na pappe a w pon mam prenatalne...wiec pewnie będę jedna z ostatnich. I polowkowe dopiero będę się umawiać. Fajne zdjęcia maluchów już macie:) i trzymam kciuki za kolejne wasze wizyty🤗
Mam pytanie bo nie wiem juz sama co robić. Krzywa wyszła mi niby dobra, na czczo miałam 93 ale ginekolog uznał że to już za dużo i muszę iść do diabetologa. Więc poszłam do rodzinnej bo może by mnie skierowała na NFZ ale ona znowu się obruszyla bo wg niej nie ma wskazań do dia betologa bo to nie jest zły wynik. Już sama zglupiałam... Co robić? Skierowanie mam na wizytę prywatna ale czy w ogóle warto iść?🤔😥
Olciak lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
A ja przez te przygody z pęcherzem i straszny ból brzucha dziś rano, umówiłam się do obcego lekarza (pierwszy wolny termin, który gdzieś znalazłam), na wizytę w celu leczenia paniki... no i panika została uleczona... królewna ma się dobrze - ma juz 11cm . Sarduszko bije pieknie i miarowo, szyjka zamknieta i długa, jajniki czyste... ph w pochwie ok, więc tam infekcji nie ma...
a na pecherz no cóż... mam niby czysty posiew, ale to nic nie znaczy - bo pije strasznie duzo wody, więc zmiana antybiotyku i mam brac znacznie wiecej żurawiny... badania za klika dni do powtórki... u mojego gin mam wizyte 20 - wiec z wynikami pewnie juz do niego pójde, ale jeszcze sie okaże...
Swoją droga super lekarz, kusi mnie żeby do niego wyemigrowac z moją ciążą...
EDIT:
Zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 17:00
Karolllla, Kira91, Andzia86, Endi1990, Jeheria, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Hej dziewczyny
Tutaj odezwalam się tylko raz. Termin mam na 28 maja.
Mam pytanie bo już większość z Was jest po prenatalnych. Ile czekalyscie na wyniki pappa?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Hej dziewczyny
Tutaj odezwalam się tylko raz. Termin mam na 28 maja.
Mam pytanie bo już większość z Was jest po prenatalnych. Ile czekalyscie na wyniki pappa?
Kurcze, mnie dalej lewa strona podbrzusza pobolewa. Mam wrażenie że mnie ciągnie na udo biodro i plecy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 14:46
Olciak lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:A ja przez te przygody z pęcherzem i straszny ból brzucha dziś rano, umówiłam się do obcego lekarza (pierwszy wolny termin, który gdzieś znalazłam), na wizytę w celu leczenia paniki... no i panika została uleczona... królewna ma się dobrze - ma juz 11cm . Sarduszko bije pieknie i miarowo, szyjka zamknieta i długa, jajniki czyste... ph w pochwie ok, więc tam infekcji nie ma...
a na pecherz no cóż... mam niby czysty posiew, ale to nic nie znaczy - bo pije strasznie duzo wody, więc zmiana antybiotyku i mam brac znacznie wiecej żurawiny... badania za klika dni do powtórki... u mojego gin mam wizyte 20 - wiec z wynikami pewnie juz do niego pójde, ale jeszcze sie okaże...
Swoją droga super lekarz, kusi mnie żeby do niego wyemigrowac z moją ciążą...
wcale się nie dziwię, że leczyłaś panikę jak mnie zaboli mocniej to też bym chętnie poleciła
a u mnie wizyta 30 dopiero...aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Odebrałam wypis ze szpitala. Mam bardzo mało wapnia w surowicy.. Mimo, iż pije sporo mleka i jem jogurty. Napisałam do mojej gin, ale jeszcze nie odpowiedziała. Na dodatek zauważyłam, że nie mam apetytu.. Na obiad zjadłam same ziemniaki z tłuszczem.
-
aga80 wrote:Ja też pęcherz u siebie podejrzewam bo najbardzej mnie boli brzuch przed i po sikaniu, zrobiłam dzisiaj posiew czekam na wynik ale tą żuawinę chyba też włączę profilaktycznie
wcale się nie dziwię, że leczyłaś panikę jak mnie zaboli mocniej to też bym chętnie poleciła
a u mnie wizyta 30 dopiero...
Żurawina nie zaszkodzi i dużo wody np z cytryną... u mnie posiew wyszedł czysty, a ja wtedy nocy nie przespałam z bólu i łażenia do toalety... jak są objawy to lepiej podziałać zanim się rozkręcą, z posiewami róznie bywa...2020
2023 -
Jeffcia wrote:Disiaj miałam pobranie krwi na pappe a w pon mam prenatalne...wiec pewnie będę jedna z ostatnich. I polowkowe dopiero będę się umawiać. Fajne zdjęcia maluchów już macie:) i trzymam kciuki za kolejne wasze wizyty🤗
Mam pytanie bo nie wiem juz sama co robić. Krzywa wyszła mi niby dobra, na czczo miałam 93 ale ginekolog uznał że to już za dużo i muszę iść do diabetologa. Więc poszłam do rodzinnej bo może by mnie skierowała na NFZ ale ona znowu się obruszyla bo wg niej nie ma wskazań do dia betologa bo to nie jest zły wynik. Już sama zglupiałam... Co robić? Skierowanie mam na wizytę prywatna ale czy w ogóle warto iść?🤔😥
Hej też mam usg prenatalne w poniedziałek więc odliczam razem z Tobą
Na kiedy masz termin?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja juz po USG wszytko książkowo ładnie, prawdopodobnie kolejna dziewczynka
bardzi duzo tych dziewczynek u nas prawda?
Współpracowała piekniessała palec lub próbowała na samym początku badania później robiła fikołka żeby wszystko ladnie nam pokazać aż się lekarz śmiał ze ale współpracuje ładnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 16:44
Andzia86, Jeffcia, aga80, Endi1990, kasia_1988, Niki2803, Karolllla, Jeheria, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Ja juz po USG wszytko książkowo ładnie, prawdopodobnie kolejna dziewczynka
bardzi duzo tych dziewczynek u nas prawda?
Współpracowała piekniessała palec lub próbowała na samym początku badania później robiła fikołka żeby wszystko ladnie nam pokazać aż się lekarz śmiał ze ale współpracuje ładnie:)
Super... oby tylko takie informacje na tym forum, aż do rozpakowania ostatniego brzuchaTakmala lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Takmala wrote:
Takmala lubi tę wiadomość
-
Super wiesci...piekne fotki...nasz maluch nie byl skory do fotografowania sie...po tatusiu chyba 🤣
Czekam na omowienie usg+pappaPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
W poniedziałek mam nifty pobieranie a jutro pappe Ale USG książkowe. Pytałam gin czy jest sens pappe i powiedział że tak skoro mam w pakiecie to robic
PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Olciak wrote:Hej też mam usg prenatalne w poniedziałek więc odliczam razem z Tobą
Na kiedy masz termin?
No już niecierpliwa jestem... Już chciałabym mieć to za sobą jak reszta...
Takmala super zdjecia:) cieszę się że wszystko pięknieNiedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/
-
Ajka wrote:To juz ostatnie chyba bede - czy sie mylę? i jeszcze któraś została?Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/