MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:moim zadniem to nadal bardzo niskie ryzyko, tylko jedna z ponad 400 kobiet o takich wynikach jak Twoje urodzi chore dziecko. To pewnie okolo 0,2%... a Nifty jednak drogie jest.... Taki wynik przy moim panikarskim zacieciu zaliczalam jeszcze tych z cyklu nie martwimy się... Synek mojego szefa np miał po pappie 1:27... i jest zdrowy
Mam tez nistety kolezanke z synkiem z zespolem downa i idealnym usg... wlasnie wczoraj z nia spotkalam i opowaidala - Pappy nie robiła, ale usg wszystkie idealne... -
Niki2803 wrote:Ja noszę bo zwykłe spodnie mnie cisną, w ciążowych super się czuje.
A ja wyników pappy jeszcze nie mam i szlak mnie trafia, w czwartek minęły 2tyg. Wizytę u mojej gin mam dopiero 22go 😔
ja na nfz miałam po 3 dniach roboczych... losieNiki2803 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
MIMI wrote:To jest trochę taka loteria. O dobrych wynikach Pappy i chorym dziecku też już słyszałam. A tak naprawdę przy ryzyku 1:1000 też można być tą pechową. Nie mozna sie dać zwariować. U mnie tylko białko było poniżej normy, beta w normie. Lekarz tylko mnie ostrzegł że przy niskim białku czasem występują komplikacje w ciąży typu np. niska masa urodzenia, problemy z łożyskiem. I co do łożyska mam pytanie do Was. Jak mialyście opisane łożysko w badaniach prenatalnych? U mnie pisze że nisko ułożone. Mój gin też cały czas mówi że nisko. Z tego względu zabronił nam współżycia, aby nie doszło do okdlejenia, choć zaznaczal że ciąża zagrożona nie jest , łożysko pewnie się podniesie ale lepiej dmuchać na zimne.
tez mam nisko i nikt mi niczego nie zabraniał... to się nie diagnozuje tak wczesnie...a jak nie ma plamien i krwawien to mozna brykac... ps ta moja kolezanka nie robila pappy - tylko usg2020
2023 -
Endi1990 wrote:niestety pewnym ryzykom nie da się zapobiec a nawet ich wykryć czy wyeliminować, ja mam brata z cięzkim porażeniem mózgowym. Całą ciąże było wszystko wspaniale, a zawinił lekarz przy porodzie... sa sytuacje w życiu, których nie przekroczymy. Twój wynik MIMI jest dobry i tego należy się trzymać, na pewno będzie zdrowy dzidziuś
-
szatanka wrote:Dziewczyny, piękne dzidzie!
A powiedzcie, czy ciąża jakoś wpływa na puls! Bo mam od wczoraj około 80, co jak na mnie jest kosmicznym wynikiem, bo zazwyczaj mam spoczynkowy 60-65. Naczytalam się w weekend o stanie przedrzucawkowym i mam schizę. A chciałam tylko sprawdzić, dlaczego czuję czasami takie jakby rozpieranie w pochwie...szatanka lubi tę wiadomość
-
Hej, zaglądam do Was, bo przy mojej krótkiej jak zawsze szyjcie pewnie do czerwca nie donoszę ;p Widzę, że badania genetyczne w pełni. Ja mam USG za 2 tygodnie, a dziś pobrałam krew na NIFTY, nauczona przykrym doświadczeniem testu Papp-a nie robię. Chociaż lekarz mnie ostatnio nie pocieszył, że jego pacjenta miała idealny wynik USG i NIFTY a dziecko z ZD
Nie ma reguły. Dobrze, że chociaż przy błędzie odszkodowanie wypłacają. Z resztą to "tylko" badania genetyczne, a ile jest chorób których te badania nie wykryją....lepiej o tym nie myśleć, bo by nikt dzieci nie miał.
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. To znaczy, że mój mąż naprawdę współodczuwa ze mną ciążę, bo on od wczoraj ma z kolei puls w okolicy 100.
A tak naprawdę to będziemy go monitorować, czy to wynik jego aktualnej infekcji, czy się utrzyma. A przy okazji ja też sobie sprawdziłam i mnie wynik lekko zmartwił.
Ja też mam spodni z hm, są bardzo wygodne, ale szczerze mówiąc denerwuje mnie ten pas pod same cycki. -
Drzemka wrote:Ja zakupiłam w sobotę w hm i jestem z nich bardzo zadowolona😊 w koncu żadne guziki mi się nie wbijają w brzuch😏
-
Lozysko na przedniej scianie nisko - podobno po 30tyg sie podnosi...ale moze byc tez przodujace i lezenie plackiem...
Od pon w lidlu ciuchy ciazowe i ubranka dla dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 22:11
MIMI, Endi1990, Niki2803, Jeffcia, szatanka lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka wrote:tez mam nisko i nikt mi niczego nie zabraniał... to się nie diagnozuje tak wczesnie...a jak nie ma plamien i krwawien to mozna brykac... ps ta moja kolezanka nie robila pappy - tylko usg
-
Zieziulka wrote:Hej, zaglądam do Was, bo przy mojej krótkiej jak zawsze szyjcie pewnie do czerwca nie donoszę ;p Widzę, że badania genetyczne w pełni. Ja mam USG za 2 tygodnie, a dziś pobrałam krew na NIFTY, nauczona przykrym doświadczeniem testu Papp-a nie robię. Chociaż lekarz mnie ostatnio nie pocieszył, że jego pacjenta miała idealny wynik USG i NIFTY a dziecko z ZD
Nie ma reguły. Dobrze, że chociaż przy błędzie odszkodowanie wypłacają. Z resztą to "tylko" badania genetyczne, a ile jest chorób których te badania nie wykryją....lepiej o tym nie myśleć, bo by nikt dzieci nie miał.
-
wolne płodowe dna jest z łozyska, a nie bezposrednio od dziecka - a przy mozaicyzmie zdarza sie że dziecko nie ok, a łozysko ok... albo odwrotnie - łozysko nie ok a dziecko i tak ok - chyba ta druga opcja częstsza (wynik fałszywie pozytywny)... ale to mega mega rzadkie... przed zrobieniem nifty się naczytalam się w tym temacie2020
2023 -
MIMI wrote:Z tego co udało mi się gdzieś wyczytać to Nifty wykrywa np. Chromosom 21 ale nie wykrywa tzw. mozaiki, ale dokładnie się w temacie nie rozeznałam więc nie chcę się wymądrzać. Ale jest tak jak mówisz, wszystkich chorób nie przewidzimy.
Tak, dokładnie jak łożysko jest zdrowe a dziecko chore to lipa, to się rzadko zdarza, ale jednak te 0,1% sobie zostawili na błąd, można mieć pecha. Ja po Pappie w poprzedniej ciąży miałam ryzyko ZD 1:700 w związku z tym, że mi mocno się podniosło w porównaniu do USG lekarz zalecił amniopunkcje, nie zrobiłam, bałam się stracić ciążę bo ryzyko poronienia przy tym badaniu było chyba ok 1:300, to stwierdziłam, że nie ryzykuje. Żałuję tylko, że nie zrobiłam w tedy NIFTY (cóż też nie miałam kasy), bo miałam stres do końca ciąży mimo, że nawet na wyniku jest napisane, że to jest wynik prawidłowy, bo powyżej 1:300. Dziecko urodziłam zdrowe
MIMI lubi tę wiadomość
-
Ajka a my się chyba znamy z wątku o NIFTY i innych problemach z badaniami genetycznymi i nasieniem z poprzedniej mojej ciąży tak coś kojarzę
2016/2017 rok.
-
Bo tutaj wazne jest czy łożysko jest przodujace czy tylko na przedniej ściance a dokładnie mozna zbadac to w okolicach 20tc. Ja mam tez na przedniej ściance i nic nie mówił gin ze to źle. Współżyc nie mozna jak jest przodujace czyli nisko i zasłania ujście macicy bo moze doprowadzic to do krwawien pewnie dlatego lekarz woli dmuchać na zimne i nie zaleca współżycia ale co istotne tu nie chodzi podobno tylko o współżycie Ale również orgazm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 22:31
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.