MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na wypisie ze szpitala mam napisane, że łożysko na tylnej ścianie.
Spodnie ciazowe i getry ciążowe noszę niemal od samego początku, ale u mnie brzuch wzdęty po in vitro. Czasem się śmieję, że przez 5 miesięcy będę chodzić z tak samo dużym brzuchem:) -
Jeheria wrote:To jakiś ucisk, rozciąganie.
Ja w tamtym tygodniu 2 dni utykałam na lewą nogę bo tak tam się rozciąga wszystko -
Ajka wrote:To juz ostatnie chyba bede - czy sie mylę? i jeszcze któraś została?
Ja też w poniedziałek
Wczoraj bąbel miał już ponad 6 cm i robił fikołki 😊 termin porodu ciągle mi się zmienia na wcześniejszy 😉 pierwsze był 1.06, pozniej 31.05, z ostatniego USG 26.05 a z wczorajszego chyba 22.05 więc czekam na prenatalne może wtedy coś dokładnie ustalą.Ajka lubi tę wiadomość
-
sayuri wrote:Ja na wypisie ze szpitala mam napisane, że łożysko na tylnej ścianie.
Spodnie ciazowe i getry ciążowe noszę niemal od samego początku, ale u mnie brzuch wzdęty po in vitro. Czasem się śmieję, że przez 5 miesięcy będę chodzić z tak samo dużym brzuchem:)całe szczęście
-
Ile nadrabiania 🙈😁
Spodnie ciążowe noszę już od dawna, u mnie się już nie da ukryć, brzuch konkretny mimo 1 kg na plusie. Ale po pierwszej ciąży zostało mi rozejscie kresy białej, więc mięśnie już tak nie trzymają.
Co do chorób - wszystko to jest lotería, ale wierzę, że każda z nas urodzi zdrowe dziecko. W gruncie rzeczy, wszelkie choroby nie są aż tak częste.
Puls też mam wyższy - serce popmpuje więcej krwi więc to normalne.
Co do łożyska - nie mam pojęcia gdzie jest, do 20 tyg i tak się wszystko zmieni. W pierwszej ciąży miałam na przedniej ścianie - później czułam ruchy dziecka.
A co do boli - mnie od 2 dni boli podbrzusze, oczywiście z jednej strony wiem, że się wszystko rozciąga bo dziecko szybko rośnie, z drugiej już sobie wkrecac. Wizyta za tydzień. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:05
-
Zieziulka wrote:Hej, zaglądam do Was, bo przy mojej krótkiej jak zawsze szyjcie pewnie do czerwca nie donoszę ;p Widzę, że badania genetyczne w pełni. Ja mam USG za 2 tygodnie, a dziś pobrałam krew na NIFTY, nauczona przykrym doświadczeniem testu Papp-a nie robię. Chociaż lekarz mnie ostatnio nie pocieszył, że jego pacjenta miała idealny wynik USG i NIFTY a dziecko z ZD
Nie ma reguły. Dobrze, że chociaż przy błędzie odszkodowanie wypłacają. Z resztą to "tylko" badania genetyczne, a ile jest chorób których te badania nie wykryją....lepiej o tym nie myśleć, bo by nikt dzieci nie miał.
Jak Nifty miała idealne i ZD?? A które robiła? Nifty Pro?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja kupiłam wczoraj poduszkę przez neta
Bo w ciągu dnia jest ok ale w nocy mam wrażenie ze mi biodra pękną takie mam bóle.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Jak Nifty miała idealne i ZD?? A które robiła? Nifty Pro?
Niestety takTam jest 0,1% szans na błędny wynik, albo miała szansę 1:100000 i akurat była tą 1. To nadal jest tylko prawdopodobieństwo, tak na 100% to tylko amno niestety.
Ale to się rzadko zdarza, dlatego pewnie gwarantują odszkodowanie w przypadku błędnego wyniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 10:04
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyBona wrote:Dziewczyny zastanawialiście się już nad butelkami dla dzidzi ?
Avent Natural
Czy
Avent Airfree
Nie potrafię podjąć decyzji. Może któraś z Was już orientowała się ?
Bo ja mogę otworzyć sklep a córka żadnej nie ruszyła.
A to Airfree to zwykła nakładka. Nie rodzaj butelki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 10:08
-
.
-
Paulina wiem że to nakładka ale nie pasuje do butelek Natural :p
Andzia też słyszałam dobre opinie o Tommee Tipee
Oo i teraz znalazłam połączenie tamtych dwóch jeżeli można to tak nazwać.
Ma nakładkę odpowietrzającą i smoczek przypominający kształt piersi
https://www.tommeetippee.pl/product/anti-colic-bottle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 10:15
-
Powiem Wam że wczoraj odkupilam wielką paczkę ciuchów rozm 56-80... Cały wieczór oglądałam. Więc mam nadzieję, że niezmiennie będzie dziewczynka
O takich rzeczach jak butelki na razie nie myślę, chyba to będzie jeden z moich ost zakupów...
Zastanawiam się czy jest jakiś sposób, by ulżyć sobie z tym ciagnieciem...sayuri, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
Bona mialam świeży transfer i dwie stymulacje pod rząd- tylko z miesięczną przerwą na tabsy anty.
A butelkę pierwszą już kupiłam - Avent Natural, szczerze to niewiele się nad tym zastanawiałam, byle była 0+ i o wolnym przepływie. Może dodatkowym kryterium było to, że planuje laktator Philipsa. -
miałam pierdylion butelek, wydalam na nie majątek... mój syn żadnej nigdy nie tknął- jego pierwsze picie nie z cycka to łyżeczka później niekapek:] radzę nie kupować na początek całych zestawów bo różne modele dzieci się trafiają i czasami są niekompatybilne z butelkami;)
Frufru, PLPaulina, Kira91 lubią tę wiadomość
-
sayuri wrote:Bona mialam świeży transfer i dwie stymulacje pod rząd- tylko z miesięczną przerwą na tabsy anty.
A butelkę pierwszą już kupiłam - Avent Natural, szczerze to niewiele się nad tym zastanawiałam, byle była 0+ i o wolnym przepływie. Może dodatkowym kryterium było to, że planuje laktator Philipsa. -
.