WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie zamówiłam spodnie ciążowe z Lidla i ogrodniczki. W swoje zwykle się nie dopinam a te co mam ciazowe jeszcze za duże... A zamówiłam rozm wieksze i tak. Matkoo gdzie ja mam mózg? Chciałam spodnie na teraz.. 😂

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Bona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Ze względu na duże wydatki związane ze ślubem i dzidzią w drodze . A moi rodzice kupili właśnie dom. I wszyscy jesteśmy wypłukani z kasy postanowiliśmy że w tym roku kupujemy sobie prezenty pod choinkę w cenie 15-20 zł .
    Co kupić w takiej cenie poza zestawami kosmetycznymi i skarpetkami?

Olciak lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    W opisie masz, że awidność wysoka? Jeśli tak to bez paniki, dzidziuś raczej bezpieczny... A przed IVF nie robiłaś CMV sprawdź wynik bo może jednak to reaktywacja (a to niegroźne)... mój maż tak miał - tuz przed punkcją wyszło mu że igg i igm dodatnie a rok wczesniej tylko igg było dodatnie - musiał na gwałt robić pcr żeby nas do procedury dopuscili - w pcr nie znaleźli wirusa...

edit jestes z novum to 100% robiłaś CMV przed punkcją
    Robiłam wcześniej i wyszło dodatnie, może to tylko pozostałość po tamtym zakażeniu

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira obie fotki super :) brzuch mam już podobny, a to pierwsza ciąża 🤪

Kira91 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona do dzieci po jakimś np małym samochodziku jeżeli to chłopcy, koszulki z pepko. Dla dorosłych duża bombka, paczka dobrych słodyczy.
    Tak na szybko to mi przyszło do głowy🙂

Bona lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziewczyny pomocy. Ze względu na duże wydatki związane ze ślubem i dzidzią w drodze . A moi rodzice kupili właśnie dom. I wszyscy jesteśmy wypłukani z kasy postanowiliśmy że w tym roku kupujemy sobie prezenty pod choinkę w cenie 15-20 zł .

Może dla rodziców jakaś ramkę z Waszym wspólnym zdjęciem o ile takie posiadacie? ;) na nowy dom myślę że fajny pomysł? ;) Może Dwa kubki dla Taty i Mamy też w tej cenie się zmiescisz. Świeczniki,świeczki.....O albo dobra kawa lub herbata, ale myślę ze cos symbolicznego na nowy dom ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 13:19

Bona lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie ma u was Bona sklepu Action? tam jest tyle fajnych pierdół w groszowych cenach, że jak tam wchodze to przepadam

Bona lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na koniec roku są jakieś większe wyprzedaże wózków, mebli dziecięcych i ciuszków? Bo ja się w tym w ogóle nie orientuję a z mężem mamy plan żeby w tedy ruszyć na zakupy bo będzie aż dwa tyg w domu😁

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    a nie ma u was Bona sklepu Action? tam jest tyle fajnych pierdół w groszowych cenach, że jak tam wchodze to przepadam
    Jest :) Faktycznie warto tam zajrzeć :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomysły

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    A czy na koniec roku są jakieś większe wyprzedaże wózków, mebli dziecięcych i ciuszków? Bo ja się w tym w ogóle nie orientuję a z mężem mamy plan żeby w tedy ruszyć na zakupy bo będzie aż dwa tyg w domu😁

My czekamy na Black Friday ale jakoś boje się już wózek kupować 🙈 Tyle, że mogą być dobre ceny...

Niki2803 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/241666729899724/posts/538110283588699/?sfnsn=mo

Bona jeszcze Home&You ma fajne rzeczy w niezłych cenach...

Tez w piatek odbieram wor ciuchow i tez mam nadzieje ze chlopak,bo po chlopaczku, ale dziewczynka w niebieskich body tez moze smigac 🤗

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Robiłam wcześniej i wyszło dodatnie, może to tylko pozostałość po tamtym zakażeniu

to sie nie martw, groźnajest tylko świeża infekcja...

Niki2803 lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly dobrze pamiętam że Ty miałaś pappe z medicover? I jakies problemy robili prawda? Powiedz proszę ile czekałaś na wyniki bo pamiętam że pisałaś nawet o 2 tyg... i czy to na wyniku miałaś same dane czy juz interpretacje? Bo dzisiaj miałam i też mieli problem ale wymusiłam na nich żeby zrobili bez interpretacji bo oni niby maja takie procedury że z interpretacja razem z USG wysyłają wyniki 🙄

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:

1. W galeriach są czasami stoiska z różnymi czekoladami w fajnych kształtach. Ja kupowałam rok temu do pracy bo mieliśmy około 15 zł wydawać na osobę. Kupiłam aparat dla chłopaka co robi zdjęcia w firmie, dla dziewczyn czekoladki w kształcie szminek.

2. Jeśli jednak coś z kosmetyków to polecam douglas tam przy kasie są fajne tanie rzeczy które można wybrać na prezent w takiej cenie.

3. Książka - na Internecie często są promocje i można w fajnych cenach coś kupić.

Frufru, PattisonBM, Bona lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Marylove123 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj w H&m i kupiłam sobie jeansy ciążowe (na poprawę humoru bo rozwalilam auto - cały bok wgniotlam, bo wjechalam w slup 🙆) przecenione że 149zl na 60zl. Polecam, może któraś będzie w centrum handlowym i skorzysta z promocji :)

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove123 wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj w H&m i kupiłam sobie jeansy ciążowe (na poprawę humoru bo rozwalilam auto - cały bok wgniotlam, bo wjechalam w slup 🙆) przecenione że 149zl na 60zl. Polecam, może któraś będzie w centrum handlowym i skorzysta z promocji :)

Ja je dorwałam za 39 zł 😎 ale jakiś miesiąc temu dobry

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    1. W galeriach są czasami stoiska z różnymi czekoladami w fajnych kształtach. Ja kupowałam rok temu do pracy bo mieliśmy około 15 zł wydawać na osobę. Kupiłam aparat dla chłopaka co robi zdjęcia w firmie, dla dziewczyn czekoladki w kształcie szminek.

2. Jeśli jednak coś z kosmetyków to polecam douglas tam przy kasie są fajne tanie rzeczy które można wybrać na prezent w takiej cenie.

3. Książka - na Internecie często są promocje i można w fajnych cenach coś kupić.

u mnie w domu czasem kupuje się różne czekoladki/małe bobonierki/jakies słodycze które wszyscy lubią, a potem jest losowanie co dla kogo. W tym roku będzie dla odmiany kubek świąteczny z imieniem dla każdego... Raz były świąteczne skarpetki (ale bez losowania bo różne rozmiary)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 16:19

Olciak lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Marylove123 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja je dorwałam za 39 zł 😎 ale jakiś miesiąc temu dobry
    Ale farciara! 😋😎

Karolllla lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Lilly dobrze pamiętam że Ty miałaś pappe z medicover? I jakies problemy robili prawda? Powiedz proszę ile czekałaś na wyniki bo pamiętam że pisałaś nawet o 2 tyg... i czy to na wyniku miałaś same dane czy juz interpretacje? Bo dzisiaj miałam i też mieli problem ale wymusiłam na nich żeby zrobili bez interpretacji bo oni niby maja takie procedury że z interpretacja razem z USG wysyłają wyniki 🙄
    Takmala, ja tez robiłam w medicover, na wynik z interpretacja czekałam dokładnie tydzien. Natomiast w ogole nie było mozliwosci zrobienia pappy bez usg, musiałam mieć najpierw usg a potem pappe pobierali (albo kolejnego dnia). Panie w rejestracji w ogole nie dopuszczały innej mozliwosci. Ale ostatecznie dobrze wyszło, bo wynik samej pappy i wolnej bety miałam już następnego dnia, a na interpretacje czekałam tydzien. Na interpretacji były nie tylko ryzyka trisomii ale tez ryzyko rzucawki i zatrzymania wzrostu, wiec jak najbardziej warto.

Takmala lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ