MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:Kasiu to koniecznie trzeba sprawdzić łożysko.
Na forach zagranicznych zdarzały się takie przypadki kiedy dawka była za mała. Jakie dawki heparyny i acardu miałaś? Jeśli mogę spytać co było wskazaniem?
To już moje 4 poronienie. Poprzednie były młode 7,8 I 9 tygodniu ciąży. Zawsze serduszko zaczynało bić A po pewnym czasie dowiadywalam się że jednak przestało. Nigdy nie znaleziono jak była przyczyną poprzednich poronien . Dlatego teraz chce zrobić wszystkie możliwe.
Brałam clexane 0.4 I acardu 150 ponieważ z wyników fosfolipisowych wyszło że mam gęsta krew i to było wskazaniem. Podobno w normalnym życiu bez ciąży mam brać acardu 75 i to wystarczy ale już w ciąży zalecenia jak wyżej
Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za każde słowa otuchy i wsparciaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 09:00
-
Kasiu moze sie przyda... https://www.rp.pl/artykul/943948-Poronienie-a-prawo-do-zasilku-i-urlopu-macierzynskiego.htmlPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Kasiu jesli chodzi o l4 to lepszym rozwiązaniem jest skrócony urlop macierzyński (56dni chyba ) ponieważ jest 100% płatny a na badania na pewno sie przyda każda złotówka. Tak duzo z tym formalności nie ma. Ważne abyś w szpitalu tez o tym powiedziała na czas pobytu w szpitalu i ogarnięcie dokumentów szpital moze dac l4 a jak załatwisz urlop to automatycznie zamienia to l4 na urlop od dnia porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 09:51
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
kasia_1988 wrote:To już moje 4 poronienie. Poprzednie były młode 7,8 I 9 tygodniu ciąży. Zawsze serduszko zaczynało bić A po pewnym czasie dowiadywalam się że jednak przestało. Nigdy nie znaleziono jak była przyczyną poprzednich poronien . Dlatego teraz chce zrobić wszystkie możliwe.
Brałam clexane 0.4 I acardu 150 ponieważ z wyników fosfolipisowych wyszło że mam gęsta krew i to było wskazaniem. Podobno w normalnym życiu bez ciąży mam brać acardu 75 i to wystarczy ale już w ciąży zalecenia jak wyżej
Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za każde słowa otuchy i wsparcia
Rozumiem i bardzo współczuje.
Następnym razem jeżeli będziesz gotowa to koniecznie dawka lecznicza 60 lub 80 clexane a nie profilaktyczna 40.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Lilly też mam jutro wizytę i pewnie gdyby nie ten głupi detektor to już dawno bym przez ten miesiąc osiwiała...Więc aż tak nie schizuje aczkolwiek po Kasi wpisie przyszedł znowu strach
Ja jestem na tym samym zestawie leków i dawkach wiec tym bardziej
No ale nic Karolllla - spróbujmy nastawić się pozytywnie. Robimy wszystko co możemy, wielu kobitkom po przejściach się udaje i u nas będzie jutro wszystko dobrze :*
Ja już zaliczyłam strachy z nowotworem jajnika wiec jutro ma być bezstresowo i koniec
Na która masz? Ja miałam mieć na 19:40 ale na szczęście przełożyli mi na 14.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 10:43
Karolllla, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
sayuri wrote:Jak ja byłam na usg i mąż uparcie szukał siusiaka, gin powiedziała, że zwisałby co najmniej do pół uda
także wątpliwości raczej nie będzie, o ile pokaże się od spodu
Hahahahaha no właśnie miesiąc temu coś mikro wystawało ale lekarz mówił, że na tym etapie u dziewczynek narządy są spuchnięte i mogą wyglądać identycznieMy bardzo dziewczynkę chcemy ale już się nastawiam na chłopaka
sayuri lubi tę wiadomość
-
Mój starszy syn był ekshibicjonista na każdym USG licząc od prenatalnych, zawsze najpierw pojawiał się siusiak potem dopiero on. Teraz trzeba było trochę się nalombinowac ale w końcu pokazał się od spodu i wątpliwości nie ma 😁
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Na tych etapach to juz chyba wszystko ladnie widac u nas teraz w 18 tyg. były już na obrazie wyraźne kreseczki, jakby patrzeć od spodu na kobietę która... usiadła gołym tylkiem na szybie hahah nie umialam tego opisać :p
Karolllla lubi tę wiadomość
-
sayuri wrote:No widzisz jak to jest. Mój chciał chłopca, Twój dziewczynkę... A my cieszymy się, że w ogóle jest dzidzia i modlimy o jej zdrowie
Moj chyba tak do konca nie zdaje sobie sprawy z tego co moze sie stac....Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Dziewczyny tez mam przeciwciała antyfosfolipidowe, ten sam zestaw leków biorę, takie same dawki... a wczoraj na dodatek zapomniałam acardu... mam juz na full włączoną panikę, a na dodatek ma duża wage i może to 0,4 to za mało jest...
Jak sie nazywa to badanie na krzepliwość, które sie przy lekach robi?2020
2023