MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój niestety z racji pracy doskonale wie ile kobiet dziennie potrafi przyjąć na SOR z poronieniami i z racji tego mam wrażenie że jest mu zupelnie obojętna płeć, albo stara sie o tym wogole nie mowic,ale wiadomo człowiek zawsze z tylu głowy ma jakieś marzenie co do potomstwa i chciałby żeby się spelnilo
-
Ajka wrote:Dziewczyny tez mam przeciwciała antyfosfolipidowe, ten sam zestaw leków biorę, takie same dawki... a wczoraj na dodatek zapomniałam acardu... mam juz na full włączoną panikę, a na dodatek ma duża wage i może to 0,4 to za mało jest...
Jak sie nazywa to badanie na krzepliwość, które sie przy lekach robi?
Ajka spokojnie. Ja tez mam identyczny zestaw, te same dawki. Zrób anty xa 4h po zastrzyku.
Pamietajmy tez ze każda z nas jest inna - inne mutacje, inne przeciwciała, inne wartości wyników czy liczba poronien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 12:08
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
My po stracie, do tego wielu z naszych znajomych straciło dzieci na wielu etapach ciąży. Ciocia męża urodziła martwego synka. Moja mama pracuje w hospicjum dla dzieci - chorób i nieszczęść mnóstwo. Ale trzeba wierzyć i ufać, że wszystko będzie dobrze. Bo wbrew pozorom w ogólnym rozrachunku więcej jest pozytywnych historii niż tych bez happy endu
-
lilly. wrote:Ajka spokojnie. Ja tez mam identyczny zestaw. Zrób anty xa 4h po zastrzyku.
Dzieki... jutro zrobię... u mnie o tyle dobrze, że mała się rusza... Bo inaczej bez detektora bym oszalała...
Karolllla masz racje, mozna sie nad płcią zastanawiać, ale prawda taka że jedyne czogo sie tak naprawde chce to zdrowe dziecko... i nic wiecje sie nie liczylilly., PattisonBM lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Dzieki... jutro zrobię... u mnie o tyle dobrze, że mała się rusza... Bo inaczej bez detektora bym oszalała...
Karolllla masz racje, mozna sie nad płcią zastanawiać, ale prawda taka że jedyne czogo sie tak naprawde chce to zdrowe dziecko... i nic wiecje sie nie liczy
Ja niestety jeszcze nic nie czuje, bo łożysko na przedniej ścianie jest. Podobno nawet koło 20 tygodnia. Detektora nie mam wiec muszę cierpliwie do jutra czekać.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
kasia_1988 wrote:To już moje 4 poronienie. Poprzednie były młode 7,8 I 9 tygodniu ciąży. Zawsze serduszko zaczynało bić A po pewnym czasie dowiadywalam się że jednak przestało. Nigdy nie znaleziono jak była przyczyną poprzednich poronien . Dlatego teraz chce zrobić wszystkie możliwe.
Brałam clexane 0.4 I acardu 150 ponieważ z wyników fosfolipisowych wyszło że mam gęsta krew i to było wskazaniem. Podobno w normalnym życiu bez ciąży mam brać acardu 75 i to wystarczy ale już w ciąży zalecenia jak wyżej
Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za każde słowa otuchy i wsparcia
-
Jeheria wrote:Ja brałam metę przez całą ciążę, 3 tygodnie temu odstawiłam...
Lilly i rozmawiałaś z jakimś lekarzem odnośnie Twojego wyniku anty xa?
Mi w szpitalu ginekolog mówił że bada się pt podczas brania heparyny. Mi zbadali i było w normie.
Koagulogram i dimery tez robię, ale lekarz powiedział ze często wychodzi w normie i żeby przekonać się czy dawka prawidłowo dobrana bada się anty xa wiec zrobiłam. Dokładnie tak samo robią dziewczyny z moich innych forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 12:55
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Ajka wrote:Dziewczyny tez mam przeciwciała antyfosfolipidowe, ten sam zestaw leków biorę, takie same dawki... a wczoraj na dodatek zapomniałam acardu... mam juz na full włączoną panikę, a na dodatek ma duża wage i może to 0,4 to za mało jest...
Jak sie nazywa to badanie na krzepliwość, które sie przy lekach robi?
Mi lekarz hematolog kazał badać morfologię i d dimery. W szpitalu zrobili dodatkowo pt i inr. A anty xa pokazuje czy dawka leku jest dobrze dobrana ale nie wiem jak to interpretować.
-
Ps. Czy ktoś jeszcze wogole nie czuje ruchów??
Niki2803, PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Dobra dziewczyny musimy się wziąć w garść. każda strata na każdym etapie jest dramatem ale nie popadajmy teraz w paranoję i tak robimy wszystko co w naszej mocy żeby donosic i urodzić zdrowe dzieci. Teraz mozemy tylko zdać się na wiedzę i doswiadczenie lekarzy prowadzących. Prawie każda z nas jest tu po przejściach i ma wielkie obawy o swoje dziecko ale wlaczmy pozytywne myślenie bo tego nam tu teraz trzeba
Jeheria, Ajka, sayuri, Frufru, PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Koagulogram i dimery tez robię, ale lekarz powiedział ze często wychodzi w normie i żeby przekonać się czy dawka prawidłowo dobrana bada się anty xa wiec zrobiłam. Dokładnie tak samo robią dziewczyny z moich innych forum.
-
Mi sie wydawało ze 2 razy że poczułam ale ja potrafie lezec godzinami i zwracac na to uwagę gdybym cos robila pewnie bym nie zauważyła Ale rownie dobrze to nie musiało być to. No i ja z końcówki maja niby więc młodsza ciąża. Chociaz z badań prenatalnych i ostatnich wynika ze wielkosciowo termin mam jednak na okolice 22 maja nie 26 ale gin mowi ze trzymamy sie tego z miesiączki nie wiem czemu. Ale to nie istotne przyjdzie kiedy zechce taka prawda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 13:08
PattisonBM lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Mi sie wydawało ze 2 razy że poczułam ale ja potrafie lezec godzinami i zwracac na to uwagę gdybym cos robila pewnie bym nie zauważyła Ale rownie dobrze to nie musiało być to. No i ja z końcówki maja niby więc młodsza ciąża. Chociaz z badań prenatalnych i ostatnich wynika ze wielkosciowo termin mam jednak na okolice 22 maja nie 26 ale gin mowi ze trzymamy sie tego z miesiączki nie wiem czemu. Ale to nie istotne przyjdzie kiedy zechce taka prawda
jak roznica mniej niz tydzien to zgodnie z zasadami terminu sie nie zmienia...Takmala lubi tę wiadomość
2020
2023