MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu bardzo współczuję... nie wyobrażam sobie co musisz teraz przechodzić na tym etapie... ja miałam zabieg lyzeczkowania wczensiej nie musiałam rodzić i robiłam badania genetyczne materiału podobnego. Ja zdecydowałam sie na ofertę z testdna mogą odebrać materiał nawet jak jeszcze bedziesz w szpitalu. Piszac materiał nie mam na mysli płodu bo plodow nie przyjmują tylko kosmowke jesli dobrze pamietam ale tym sie nie martw zabezpieczy to personel. Musisz tylko wyraznie to zaznaczac na każdym kroku ze będziesz miała badania genetyczne ja na wejsciu powiedzialam i dosgalam dokument gdzie pisalam wniosek o udostepnienie takiego materiału przez szpital tam otrzymałam dokument czy chce pochować czy zostawiam w szpitalu. I teraz nie jestem pewna bo ja mialam zabieg Tak szybko ze na plec nie bylo szans dlatego w badaniach genetycznych musialam miec ta informacje aby skorzystać z urlopu macierzyńskiego. O tym tez mow w szpitalu moj szpital choc nie jest to wymagane wystawił zaswoadczenie że przysługuje mi skrócony urlop maciezynski jak dostarczylam im wyniki z określeniem jaka płeć. Wtedy tez dokumenty te moj szpital wysłał do urzędu stanu cywilnego a ja dwa dni pozniej musialam iść i wyrobić akt urodzenia z adnotacja o martwym urodzeniu. To jest potrzebne do np wlasnie urlopu ale tez może bylas ubezpieczona itp gdybys miała jakieś pytania to pisz smialo nie pomoge w kwestii jak to bedzie jutro wyglądać bo nie wiem... miałam łatwiej w tej kwestii.. jeszcze raz wyrazy współczucia
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:09
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady . Podobno dzisiaj o 8 ma przyjść babeczka która jest ogarnięta odnośnie zewnętrznych badań genetycznych i powie mi z kim współpracują. Ja nie będę chciała żeby pochować dzieciątko tylko chce dac dalej do badań żeby zrobić możliwe pełne. Czy nadal będzie mi przysługiwało jakieś zwolnienie?
Już nie mam siły czytać o tych wszystkich procedurach i wynikach . Dostałam wlasn9e p8erwsza porcje tabletek i kroplowki . Trzymajcie kciuki. Jeszcze raz Wam dziękuję -
kasia_1988 wrote:Dziewczyny pisze ze szpitala. Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się że serce nie bije. Moje chyba też stanęło i rozpadło się. Dziecko tydzień starsze niż z om. Pokazywalo koniec 16 tyg. 15t6d
Podadzą mi tabletki rano i kroplowke na skurcze bo muszę urodzić A później lyzeczkowanie. Nie mogę zrobić od razu bo dziecko za duże.
Mam pytanie do Was które musiały być w takiej sytuacji . Co teraz? Chciałabym zrobić jakieś dodatkowe badania oczywiście dziecka i później swoje . Proszę o radę każdej która coś wie w temacie co mam zrobić jutro po porodzie z dzieckiem ?
Kasia brak mi słówprzytulam mocno!
Zrób koniecznie badania genetyczne kosmówki - wtedy będzie wiadomo czy wada genetyczna. Lekarze niech koniecznie tez sprawdza czy nie było skrzepów w łożysku bo to może świadczyć ze będziesz następnym razem potrzebować acard lub heparynę.
Czy na prenatalnych było wszystko w porządku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 07:36
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Izape jak najbardziej Baby Dream albo z fajnych jest jeszcze Hipp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 07:37
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kochane czy Wy tez macie teraz taki dół i schize?
Jutro mam wizytę i aż mnie wszystko boli psychicznie..3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Kasia brak mi słów
przytulam mocno!
Zrób koniecznie badania genetyczne kosmówki - wtedy będzie wiadomo czy wada genetyczna. Lekarze niech koniecznie tez sprawdza czy nie było skrzepów w łożysku bo to może świadczyć ze będziesz następnym razem potrzebować acard lub heparynę.
Czy na prenatalnych było wszystko w porządku?
Prenatalne wyszły bardzo dobrze. Ja biorę A raczej brałam codziennie rano clexane A wieczorem acard od pozytywnego testu ciazowego. Dodatkowo brałam duphaston 2x2 -
https://fakty.interia.pl/polska/news-dgp-leki-na-cukrzyce-zanieczyszczone-sztab-kryzysowy-w-mz,nId,3368529?nor=1
Jest tu ktoś na mecie jak ja??? Jestem załamana...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
kasia_1988 wrote:Prenatalne wyszły bardzo dobrze. Ja biorę A raczej brałam codziennie rano clexane A wieczorem acard od pozytywnego testu ciazowego. Dodatkowo brałam duphaston 2x2
To koniecznie zrób badanie płodu. Będziesz wiedziała, co było nie tak. To cenna wiedza, dla Ciebie i Twojego lekarza. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:09
-
Dziewczyny spieszę z pilna informacja dla tych co biorą metformine:
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/newsamp-dgp-zanieczyszczone-leki-na-cukrzyce-bedzie-sztab-kryzysowy-,nId,33685163c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
kasia_1988 wrote:Prenatalne wyszły bardzo dobrze. Ja biorę A raczej brałam codziennie rano clexane A wieczorem acard od pozytywnego testu ciazowego. Dodatkowo brałam duphaston 2x2
Kasiu to koniecznie trzeba sprawdzić łożysko.
Na forach zagranicznych zdarzały się takie przypadki kiedy dawka była za mała. Jakie dawki heparyny i acardu miałaś? Jeśli mogę spytać co było wskazaniem?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp