MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Frufru wrote:Kasia, powodzenia!
A ja wam powiem, że w końcu ogarniam szkołę rodzenia, w pn mam podjechać dopełnić formalności. U mnie to ma być 10 spotkań w parach, 4 godz dla tatusiów i chyba 20 warsztatów dla kobiet. Oczywiście wszystko dla chętnych. Pewnie się na coś skuszę, przynajmniej wyjdę z domu bo teraz to z tym kiepsko. Będzie motywacja do ogarnięcia siębo tak to po domowemu, stawiając na wygodę...
Jezuuu szkola rodzenia
Dwa tygodnie temu mialam zacząć szukać 😂aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Kasia, trzymam kciuki, żeby udało się ustalić, co było przyczyną i w przyszłości temu zapobiec. Pewnie, zaglądaj do nas, jeśli tylko nie będziesz się z tego powodu gorzej czuła, to będziesz tu mile widziana. A czy ja dobrze widzę, że Twoja córka ma na imię Liliana, czyli tak, jak ja chcę nazwać swoją?
Dziewczyny, ja mam +1 kg na plusie, czyli bilans sprzed ciąży wciąż na minusie 0,5 kg, ale brzuch rośnie mi w postępie geometrycznym. Mam wrażenie, że od kilku tygodni z tygodnia na tydzień podwaja swoją objętość. Moim zdaniem już wyglądam jak pod koniec 6. miesiąca, a co to będzie potem? Przecież zostało jeszcze ponad 20 tygodni ciąży! Zaraz spróbuję wstawić zdjęcie, żeby Wam to zobrazować. -
PattisonBM wrote:
Frufru a od kiedy zaczynasz te szkole rodzenia?
Ja jeszcze nie dzwonilam...
Dowiem się dokładnie w pn, mówiła że standardowo po 20 tyg, ale już wcześniej można u mnie chodzić na jakieś ćwiczenia...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Oto ja i mój wielki brzuchol.
https://zapodaj.net/bb75ca56a2758.jpg.html
https://zapodaj.net/6db851ba65787.jpg.html
Co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 16:43
Karolllla, aga80, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny jestem już po i też po zabiegu.
Tak jak pisałam ja wyczerpalam limit nieszczęść . Wy wszystkie donosicie zdrowe ciążę. Proszę przez mój przypadek nie schizowac . Będzie dobrze.
Ja zdecydowałam się na rozszerzony pakiet badań genetycznych . Tzw. Badanie mikromacierzy. Mam nadzieję że dobrze postawiłam, ale chciałam wiedzieć coś więcej.
Jeszcze raz dziękuję Wam że ogromne wsparcie. Jeżeli pozwolicie to czasami się odezwie i będę z sympatii Was czytała.
Kochana zapraszamy kiedy tylko będziesz miała ochotę, wygadać się, po wsparcie.
Super ze się zdecydowałaś bo to zbliży do diagnozy, tez miałam to badania i wyszła wada genetyczna przypadkowa zupełnie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie, wysyłam mnóstwo ciepła i dawaj znać jak wyniki, może któraś z nas będzie mogła coś podpowiedzieć :*3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Szatanka wcale nie jest duży! To już 5 miesiąc
Ja np rano nie mam brzucha za bardzo a za to 4kg na plusiekażda inaczej przechodzi.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
W Warszawie konczy sie 3letni bezplatny program Szkoly Rodzenia...
Ale jest nadzieja UM czeka do 11.12 na oferty
Szatanka to nie brzuch.
Moj M mowi ze wieczorem mam jak bym miala urodzic
Moj brzuchol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 17:38
szatanka, Takmala, Karolllla, Jeheria, Niki2803 lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Szatanka wcale nie jest duży! To już 5 miesiąc
Ja np rano nie mam brzucha za bardzo a za to 4kg na plusiekażda inaczej przechodzi.
Karolllla wrote:Szatanka nie jest znowu taki wielkiTeż mam już mocno widoczny.
Mówicie, że nie jest taki wielki? No dobraBo mnie zaczęło przerażać, jak szybko on się powiększa. Już naprawdę nie mam w czym chodzić po domu - wszystkie dresy, leginsy i prawie wszystkie piżamy już mnie cisną, a nie mogę dostać jakichś sensownych ocieplanych legginsów ciążowych. W takich zwykłych jest mi zimno.
-
szatanka wrote:nie mogę dostać jakichś sensownych ocieplanych legginsów ciążowych. W takich zwykłych jest mi zimno.
Ja kupilam super w Biedronce...rozmiar xxl na 165cm wzrostu to sciagacz jest nad brzuchempolecam jako zmarzluch
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Ja jeszcze nic a nic...lozysko na przedniej scianie,wiec pewnie poczekam do nowego roku...
Narazie ciagle mnie rzuca na wymioty i boli glowa...ciagle tez mam problem z zapachami...
Nadal nie wiem co kupic na gwiazdke rodzince...
Frufru a od kiedy zaczynasz te szkole rodzenia?
Ja jeszcze nie dzwonilam...
-
szatanka wrote:A kiedy je kupiłaś. Dorwę jeszcze? Ja mam 175 wzrostu...
Kupowalam ze 2 dni temu. Powinny byc jeszczesa chyba 4 kolory.
szatanka lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Uff, no to mnie pocieszyłyście, że nie odstaję od normy chyba z tym swoim brzucholem.Ale sądziłam, że przynajmniej do końca roku raczej tylko wtajemniczeni będą widzieć, a tymczasem pewnie już za tydzień to się przed nikim nie ukryje.