MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się pochwalę że Mikołaj mi przyniósł pierwsza wymarzoną sukieneczkę, o której trułam od kiedy dowiedziałam sie o dziewczynce a sama miałam obawy kupować. Po 4 latach samochodów, spidermanow i batmanów jestem taka zauroczona tym różem
Karolllla, Niki2803, sayuri, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
sayuri wrote:pierwszeństwo w kasie dla ciężarnych? Śmiech na sali..
-
Frufru wrote:A właśnie dziewczyny, korzystacie? Bo mi jakoś głupio... Często na poczcie trafiam na mega kolejkę i grzecznie stoję, bo się boję tych babć...
Nie korzystam, jak będzie mi słabo w kolejce to wtedy ale jak nie ma tragedii to stoję. Mi to teraz brzuszek tak wywaliło i najpierw się chowałam i trochę nie dowierzam, że już tak ładnie widać. -
Frufru wrote:A właśnie dziewczyny, korzystacie? Bo mi jakoś głupio... Często na poczcie trafiam na mega kolejkę i grzecznie stoję, bo się boję tych babć...
-
Mi sie nie zdarzyło jeszcze z kolejki akurat jak robiłam zakupy i bylo mi slabo to bylam z partnerem i mu mówiłam że tak sobie sie czuje i szłam do auta on załatwił wszystko przy kasie. Ale zdarzyło mi sie właściwie wczoraj stanac na miejscu uprzywilejowanym w Ikea bo bylam sama i wiedzialam że mogę cos kupic A nie chciałam zmarznac Itp
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja nie korzystam, bo nie widac brzuszka, ale nie ustepuje miejsca w komunikacji. Mam taka plakietke Jestem w ciazy,ale nikt na to nie zwraca...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Korzystam. Pierwsza ciążę cała przestałam, nikt mnie nigdy nie wpuścił, problemy miałam nawet w labo na glukozie. Teraz się nie szczypie. Ciąża to nie choroba ale też nie fizjologiczny stan. Szybciej się męczę, robi mi się słabo więc skoro istnieją kasy pierwszeństwa dla ciężarnych a ja w ciąży jestem to czemu mam z nich jie skorzystać.
Takmala lubi tę wiadomość
-
Ja też nie proszę o pierwszeństwo, ale Lidl i Biedronka reklamują się, że są przyjazne kobietom w ciąży i obsługa proponuje pierwszeństwo w obsłudze. Ja w sklepie czuje się tak sobie, lecę szybko przez sklep zanim zrobi mi się słabo. Stoję w tej kolejce siłą woli, duszno mi. Dlatego piszę, że śmiech na sali.
Byłam wczoraj na pobraniu krwi, w kolejce do rejestracji kilka osób, w tym babcia, za nią ciężarna w zaawansowanej ciąży. Wiecie, że ta babcia przepuściła ciężarną? Jeszcze do mnie zagadała, ale ja siedziałam na krzesełku i dobrze się czułam. Aż mi się oczy zaszkliły, że taka babcia ustąpiła.. powiedziała jeszcze do mnie, że za jej czasów to nikt ciezarnym nie ustępował. Zaśmiałam się na wspomnienie Lidla i powiedziałam, że teraz też nikt nie ustępuje i że to zależy od człowieka:)
Ps. Też wolę już to trochę poczekać w kolejce niż być zakrzyczaną przez tłum ludzi.. -
A miałam jeszcze pisać i zapomniałam...w przypływie energii w czwartek weszłam na Śnieżkę
prawdę mówiąc myślałam że od strony polskiej ten wyciąg jedzie trochę dalej i nie trzeba się wspinać po łańcuchach ale doczlapałam się- energia wróciła w końcu!
Takmala, Niki2803, sayuri, PattisonBM, Cer, Ajka lubią tę wiadomość
-
Generalnie to tez tak naprawde tam jest tam malo miejsca w tych sklepach ze przepychanie sie z tymi zakupami i brzuszkiem czasem więcej energii kosztuje niz poczekanie
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
No właśnie mnie zawsze irytuje jak się idzie na krzywą i wiadomo jak to jest, wchodzi się o określonym czasie. U mnie nie wolali, sama musiałam pilnować i się wciskać na siłę. Teraz pójdę do innego labo to zobaczymy...
-
Dziewczyny miałam ciężkie dni w pracy ostatnio... Osoba na zastępstwo która szef wybrał średnio sobie radzi, widzę to nie tylko ja. Moja przełożona coś tam zaczęła z nim na ten temat rozmawiać ,ja przypadkiem się tam przewinelam i on do mnie że przecież będę przyjeżdżać jej pomagać .... Doznałam lekkiego szoku bo inaczej to sobie wyobrażałam... Dziś od rana chodzi mi to po głowie i myślę o tym że skąd on sobie takie zadanie wobec mnie wymyślił ... Pracuje w tym miejscu 10 lat, nigdy nie byłam na L4 zawsze sumiennie i profesjonalnie starałam się podchodzić do swojej pracy i przekonana byłam że teraz przy pierwszej ciąży pozwoli mi odpoczac na 200%
-
Kat20maj2020 wrote:Dziewczyny miałam ciężkie dni w pracy ostatnio... Osoba na zastępstwo która szef wybrał średnio sobie radzi, widzę to nie tylko ja. Moja przełożona coś tam zaczęła z nim na ten temat rozmawiać ,ja przypadkiem się tam przewinelam i on do mnie że przecież będę przyjeżdżać jej pomagać .... Doznałam lekkiego szoku bo inaczej to sobie wyobrażałam... Dziś od rana chodzi mi to po głowie i myślę o tym że skąd on sobie takie zadanie wobec mnie wymyślił ... Pracuje w tym miejscu 10 lat, nigdy nie byłam na L4 zawsze sumiennie i profesjonalnie starałam się podchodzić do swojej pracy i przekonana byłam że teraz przy pierwszej ciąży pozwoli mi odpoczac na 200%
Nie przejmuj się tą próbą wywierania presji. Wedlug ustawodawstwa będąc na L4 nie masz nawet prawa pojawić się w pracy, więc może sobie chłopak pomarzyć.
A u mnie zaczęło się tycie. Juz przegonilam wagę sprzed ciąży i aż się boję, co bedzie dalej.
Ajka, jak się miewasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 14:32
-
Kat20maj2020 wrote:Dziewczyny miałam ciężkie dni w pracy ostatnio... Osoba na zastępstwo która szef wybrał średnio sobie radzi, widzę to nie tylko ja. Moja przełożona coś tam zaczęła z nim na ten temat rozmawiać ,ja przypadkiem się tam przewinelam i on do mnie że przecież będę przyjeżdżać jej pomagać .... Doznałam lekkiego szoku bo inaczej to sobie wyobrażałam... Dziś od rana chodzi mi to po głowie i myślę o tym że skąd on sobie takie zadanie wobec mnie wymyślił ... Pracuje w tym miejscu 10 lat, nigdy nie byłam na L4 zawsze sumiennie i profesjonalnie starałam się podchodzić do swojej pracy i przekonana byłam że teraz przy pierwszej ciąży pozwoli mi odpoczac na 200%
Nie masz prawa pracowac na L4 sorry
Niestety na Twoim miejscu juz bym brala L4.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Nie masz prawa pracowac na L4 sorry
Niestety na Twoim miejscu juz bym brala L4.
Dziewczynki dzięki za te słowa.. to mi potrzebne bo zaczęłam już się zastanawiać czy to może ja jestem nienormalna i powinnam siedzie pokornie i słuchać tych rzeczy.. boję się jednak sytuacji kiedy zacznie się wydzwanianie do mnie i ... Się ugnę wreszcieznam siebie... W styczniu mam kolejną wizytę i wezmę L4 choć na chwilę , na 1,5 tygodnia by utrzeć mu nochala
Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość