MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
I jakby co w Wawie do USG polecam Roszkowskiego... wie co robi i dawno żaden lekarz tak się mna nie zaopikował... Mam w pon iść do niego bezpośrednio do szpitala i zrobi mi amniopunkcje na NFZ... bez czekania. A potem za kilka tygodni kolejne USG też mam iść do niego do szpitala. I policzył mi mniej niż ma w cenniku.
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Kiedy ta amnio? A amnio nie bada tylko DNA, które macie już przecież przebadane? I dlaczego nie ma opcji terminacji, skoro jest to ciężkie, nieodwracalne uszkodzenie płodu? Są jakieś hipotezy, skąd ta wada powstała?
Strasznie Ci współczuję tego, co przechodzisz. -
Dziewczyny nie chce byc nie miła ale moze warto wpisac cos w Google.. nie wiem jak Ajka ale moze być jej też ciężko odpowiadac na takie pytania przecież... wystarczy wpisac w Internet ja tak zrobiłam i mam odpowiedzi na pytania jak często jakie sa możliwe skutki i powody... może Ajka nie ma z tym problemu nie wiem ale tak pomyślałam osobiście.. jak cos to prosze się na mnie nie gniewać chce dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 21:52
Karolllla, Hortensja, PattisonBM lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
szatanka wrote:Kiedy ta amnio? A amnio nie bada tylko DNA, które macie już przecież przebadane? I dlaczego nie ma opcji terminacji, skoro jest to ciężkie, nieodwracalne uszkodzenie płodu? Są jakieś hipotezy, skąd ta wada powstała?
Strasznie Ci współczuję tego, co przechodzisz.
Bo chociaż nieodwracalne, nie musi być ciężkie, nie da się przewidzieć... może dawać tylko bardzo subtelne objawy (są ludzie którzy o tym sie dowiadują jako dorosli, jak z innych powodow robią rezonans), niestety bywa, że jest zupełnie inaczej... czasami dwa przypadki w badaniach wyglądają identycznie... a przebieg zupełnie inny.
Próbuje myślećże Weronika bedzie jednym z tych szczęśliwców... ale tak bardzo się boję...
2020
2023 -
Ajka wrote:Bo chociaż nieodwracalne, nie musi być ciężkie, nie da się przewidzieć... może dawać tylko bardzo subtelne objawy (są ludzie którzy o tym sie dowiadują jako dorosli, jak z innych powodow robią rezonans), niestety bywa, że jest zupełnie inaczej... czasami dwa przypadki w badaniach wyglądają identycznie... a przebieg zupełnie inny.
Próbuje myślećże Weronika bedzie jednym z tych szczęśliwców... ale tak bardzo się boję...Takmala lubi tę wiadomość
-
Ajka bardzo mi przykro
jesteśmy tu wszystkie dla Ciebie i mocno trzymamy kciuki za Wercie ❤️
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:09
-
nick nieaktualnyWiem, ze zawsze w głowie będziesz miała najgorszy scenariusz, ale znajomi znajomych maja córeczkę z zespołem downa. Nie dość ze mała wyglada zupełnie normalnie, jest piekna, to mnóstwo rehabilitacji i włożonej pracy sprawiły ze zachowuje się jak normalne dziecko, oprocz tego ze ma pochrzanione chromosomy, nic jej nie jest
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:Ja też cała noc myślałam o Tobie. Aż spać nie mogłam. Oby było chociaż w miarę dobrze. Ta amniopunkcja da odpowiedź jakie to będzie nasilenie ewentualnych wad?