MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze nadrobić Was to trzeba kupę czasu. Trochę przerażona jestem tyle się wydarzyło. Bardzo współczuję tych wszystkich stresów i nerwów😞
Jeszcze ruchów nie czuje,ale czasami czuje gilgotanie, nast wizytę mam dopiero 20 grudnia a polowkowe dopiero 21 stycznia-ok 22 tygodnia.Brzuch mi trochę się już wypchal. Jak zrobię jakieś zdjęcie to wstawię. Ostatnio nie mam na nic czasu, wracam codziennie po 19 do domu i padam.
Mam zamiar jeszcze popracować chociaż 2-3 miesiące jak przyucze osobę na swoje miejsce.
Pozdrawiam Was cieplo:)
Cer, Takmala lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
PattisonBM, Karolllla, Cer, Hortensja, Takmala, Jeheria, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyAjka, w ogóle się nie zastanawiaj tylko idź dzisiaj na USG. Nie chce Cię pocieszać, ale takie historie zazwyczaj kończą się dobrze, to są jeszcze maluszki i często czegoś tam nie widać na jednym USG, a kolejne już wykazuje. Spokojnie, stres nic Ci nie da. Trzymam kciuki.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ajka czy MSWiA ma dobry sprzet?
Ja ide tu > http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-ciazy-polowkowe.html
300zl ale podobno super sprzet.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Kobitki chciałam tylko dać znać ze jestem już po.
Dzidzia ma się dobrze, trochę ponad 200g. Wszystko wyglądało w porządku, synuś ssał sobie kciuka
Z moim jajnikiem bez zmian ani na lepsze ani najgorsze, jest jakaś mała szansa ze jest nie ok ale większość przemawia ze ok wiec podjęłam decyzje ze obserwujemy a nie operujemy.mwm, Niki2803, sayuri, Karolllla, PattisonBM, Marylove123, aga80, Takmala, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyKarolllla wrote:U mnie chłop z tak dużym przyrodzeniem, że aż lekarz był w szoku 🙈 To po tatusiu 🤪
Ajka na szybko przeczytałam tylko ale spokojnie właśnie dziś mój lekarz opowiadał, że na tych sieciowych wizytach często czegoś nie widzą albo widzą za dużo i niestety sprzęt ma w tym wypadku duże znaczenie. Więc mam nadzieję, że tylko tak trafiłaś i wszystko jest ok!
Chyba zle zacytowałam 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 16:17
-
mwm wrote:Z tym zaglądaniem to na dwoje babka wróżyła.. uważam, ze powinien sprawdzić śluz, czy nie ma uplawow, rozpulchnienie itd. Niektórzy lekarze bo wygldzie wydzieliny są w stanie rozpoznać stan zapalny, a usg tego nie zrobi. Z reszta, nikt nie wpycha tam brudnej ręki..
Chyba zle zacytowałam 😊
Mówił, że na połówkowych będę mieć wszystko sprawdzone. Ufam mu jest super specjalistą, więc na siłę nie będę prosić żeby mnie badał. Jego koledzy po fachu wciskali mi już w tej ciąży leki, antybiotyki i hormony, żadnego nie posłuchałam i zdrowa jakoś jestem i wyniki też ok więc ja się trzymam tego co on mówi -
lilly. wrote:Kobitki chciałam tylko dać znać ze jestem już po.
Dzidzia ma się dobrze, trochę ponad 200g. Wszystko wyglądało w porządku, synuś ssał sobie kciuka
Z moim jajnikiem bez zmian ani na lepsze ani najgorsze, jest jakaś mała szansa ze jest nie ok ale większość przemawia ze ok wiec podjęłam decyzje ze obserwujemy a nie operujemy.
Super mój na dzień dobry złapał się za jajka i nie chciał pokazać co tam ma -
Ajka coś się nie odzywa... ciekawe co wyszło na badaniu.
A co do ruchów to powiem wam, że ja je niby czuje, coraz częściej, ale że w przeszlosc9 miałam problem z jelitami, to teraz łapie się na tym, że po każdym ruchu podświadomie czekam na skurcz i ból:( A to wcale mnie nie cieszy. -
Do mnie przyszedł detektor, ale albo bateria coś nie halo albo sprzęt do d... Bo po kilku sekundach przestaje działać... Jutro sprawdzę na nowej baterii...
Ale przez chwilkę coś słyszałam -
kasia_1988 wrote:Prenatalne wyszły bardzo dobrze. Ja biorę A raczej brałam codziennie rano clexane A wieczorem acard od pozytywnego testu ciazowego. Dodatkowo brałam duphaston 2x2
Kasiu jakie miałaś objawy... Co się stało że trafiłaś do szpitala, jak się zoorientowalas że stało się coś takiego bardzo strasznego ..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 19:29
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Mówił, że na połówkowych będę mieć wszystko sprawdzone. Ufam mu jest super specjalistą, więc na siłę nie będę prosić żeby mnie badał. Jego koledzy po fachu wciskali mi już w tej ciąży leki, antybiotyki i hormony, żadnego nie posłuchałam i zdrowa jakoś jestem i wyniki też ok więc ja się trzymam tego co on mówi
A u kogo dziś byłaś?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Kat20maj2020 wrote:Kasiu jakie miałaś objawy... Co się stało że trafiłaś do szpitala, jak się sporo entowalas że stało się coś takiego bardzo strasznego ..?
Kasia pisała, że na wizycie u gin dowiedziała się, że serduszko nie bije i trafiła do szpitala. Z tego, co wyczytałam między wierszami to nie miała żadnych objawów.
Poza wymiotami kilkudniowymi. Ale miała też detektor i słuchała serca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 19:29
-
Apropo ruchów mój lekarz mówi dziś do mnie: „ruchy powinny pojawić się od 20 tygodnia, wcześniej się nic martwimy, miga być co kilka dni nieregularne, od 26 tygodnia powinny być codziennie, pani jest w 18 wiec nie martwimy się tak?”
PattisonBM, Takmala, Niki2803 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Stworka wrote:Lilly, z 10 minut się patrzyłam na Twoje zdjęcie i nie widzę brzucha
HahaRano właśnie tak wyglada, wieczorem jak do porodu :p ale patrzę na ten poranny bo ja mam spore wzdęcia, przed ciaza czasami wyglądałam jak w 7 miesiącu.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Haha
Rano właśnie tak wyglada, wieczorem jak do porodu :p ale patrzę na ten poranny bo ja mam spore wzdęcia, przed ciaza czasami wyglądałam jak w 7 miesiącu.
a propos do porodu: godzinę po zrobieniu tego zdjęcia leżałam już ze skurczami na porodówce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 19:37
Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość