MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzę na te wasze brzuszki i mnie strasznie pocieszają
nie jestem sama z wystającym dziudziunkiem
Dzisiaj dużo lepiej się czuje. Przestałam wymiotować, przestało mnie mdlić,zjadłam normalne śniadanie i w końcu wstałam z łóżka. Więcej takich akcji nie zniosęKira91, Niki2803, lipcowka86, szatanka lubią tę wiadomość
-
U mnie też wczorajszy dzień okazał się straszny... na usg wyszły jakieś nieprawidłowości w mózgu... nie widać czegoś co się nazywa jama przegrody przegrody przeźroczystej... a brak tej struktury to marker wielu wad rozwojowych mózgu...
Wynik jest jeszcze do potwierdzenia przez lepszego speca od usg, a potem ewentualnie rezonans magnetyczny... boję się strasznie...2020
2023 -
Współczuję stresu jaki teraz przeżywasz... A kiedy będzie konsultacja z innym specjalista?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ajka wrote:U mnie też wczorajszy dzień okazał się straszny... na usg wyszły jakieś nieprawidłowości w mózgu... nie widać czegoś co się nazywa jama przegrody przegrody przeźroczystej... a brak tej struktury to marker wielu wad rozwojowych mózgu...
Wynik jest jeszcze do potwierdzenia przez lepszego speca od usg, a potem ewentualnie rezonans magnetyczny... boję się strasznie...
Ajka trzymam kciuki!
Może będzie tak jak z tym moim jajnikiem - nowotworowy guz, operacja w ciąży, usunięcie jajnika - a potem się okazało ze wcale nie nowotworowy, zadnej operacji i tylko obserwacja. Domyślam się jaki masz stres, ja przepłakałam i osiwialam prawie przez 3 dni. Bądź dobrej myśli, może nie widać bo usg średnie. U niektórych dziewczyn zarodka nie widzieli wiec różnie z tym sprzętem i umiejętnościami lekarzy.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka współczuje złych wieści, ale postaraj się jeszcze tak nie stresować. Powtórzcie badania . Mam nadzieję że wszystko okaże się jeszcze w porządku. Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje maleństwo .
A to okazało się na normalnej wizycie czy na połówkowych ?
-
Ajka wrote:U mnie też wczorajszy dzień okazał się straszny... na usg wyszły jakieś nieprawidłowości w mózgu... nie widać czegoś co się nazywa jama przegrody przegrody przeźroczystej... a brak tej struktury to marker wielu wad rozwojowych mózgu...
Wynik jest jeszcze do potwierdzenia przez lepszego speca od usg, a potem ewentualnie rezonans magnetyczny... boję się strasznie... -
Ajka, tylko spokojnie. Wiem, że się łatwo mówi, ale wiadomo, że spokojna mama to spokojne dziecko. Doskonale rozumiem ten stres. Bądź dzielna i poczekaj na jeszcze jedno badanie...
-
Bona wrote:Ajka współczuje złych wieści, ale postaraj się jeszcze tak nie stresować. Powtórzcie badania . Mam nadzieję że wszystko okaże się jeszcze w porządku. Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje maleństwo .
A to okazało się na normalnej wizycie czy na połówkowych ?
Na usg z abonamentu lux med (18-22) -lekarka mówiła, że to że ona tej struktury nie widzi to jeszcze nie oznacza, że jej tam nie ma... i musi ktoś lepszy od niej zobaczyć (proponowala T.Roszkowskiego), no a potem jeszcze ostatecznie rezonas magnetyczny - ale troche tak czułam, że chce nas pocieszyć.
Na docelowe polowkowe w szpitalu MSWIA jestem zapisana 18grudnia i potem mam wizyte u mojego lekarza... ale podobno najlepiej z takimi przypadkami do szpitala Orłowskiego (bo tam sie w tym specjalizują + jest ten cały roszkowski)... i juz nie wiem co robić...
kombinuje jeszcze, żeby iść dziś (bo termin sie zwolnił) prywatnie do dr Roszkowskiego, chcociaz on woli ogladac starsze ciaże - ale dla oceny tego konkretnego parametru podobno nie trzeba czekać (tak mówiła ta lekarka)
a potem moze sie wcisnąc na wizyte do mojego lekarza... tylko on dzis nie przyjmuje... całą noc nie spałam... cały dzień nie jadłam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 10:53
2020
2023 -
Popieram...moze nie bardzo maluszek wspolpracowal i dlatego nie widac,a moze za wczesnie o te pare dni...badz dobrwj mysli moze idz do Boramed albo na Agatowa 10 np na usg niech zobacza...
Trzymam kciuki za szczesliwy final.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 10:58
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka, jeju, to straszne, bardzo Ci współczuję stresów.
Ale może faktycznie na strachu się skończy? Mojej kuzynce nie świeciło się coś tam w jelitach, a po kilku dniach wszystko już było pięknie widać. Trzymamy kciuki i dawaj znać.
-
Myślę, że warto to skonsultować. Może sprzęt nie taki, może za wcześnie do oceny. Wiem, że ciężko teraz cokolwiek na spokojnie brać, pamiętam jak w pierwszej ciąży wykryto nieprawidłowości w sercu, myślałam że oszaleje. Lekarz kazał przyjść na ponowną kontrolę po tygodniu i okazało się że wszystko było ok 😊
-
Trzymamy mocno kciuki!!!
Mamy the same godziny. Proszę zjedz chociaż banana albo kromkę chleba.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U mnie chłop z tak dużym przyrodzeniem, że aż lekarz był w szoku 🙈 To po tatusiu 🤪
Ajka na szybko przeczytałam tylko ale spokojnie właśnie dziś mój lekarz opowiadał, że na tych sieciowych wizytach często czegoś nie widzą albo widzą za dużo i niestety sprzęt ma w tym wypadku duże znaczenie. Więc mam nadzieję, że tylko tak trafiłaś i wszystko jest ok!lilly., Frufru, Jeheria, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Aaa i o szyjkę kazał się nie martwić bo on ma taki sprzęt, że wszystko widzi na usg i nie musi zaglądać, a to też mówił, że nie jest dobre bo częsta ingerencja, infekcje itd. Więc mówił, że ładnie zamknięta i mam być spokojna. Połówkowe 8.01 a u mojego jeszcze wizyta 2.01
lilly., Niki2803, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość