MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy odczuwacie już skurcze macicy ? Ja w pierwszej ciąży odczuwałam te skurcze właściwie od połowy ciąży i nie wpływały one na szyjkę. Teraz pojawiły się już w 16 tygodniu. Jutro mam wizytę kontrolną i sprawdzę, czy i w tej ciąży te skurcze pozostają bez związku z szyjką.
-
lipcowka86 wrote:Pattison wczoraj też stałam się posiadaczką fotelika Kiddy evolution pro 2 😊 mam nadzieję że syn mi wybaczy czerwony kolor, ale znajoma sprzedawała w idealnym stanie więc żal było nie kupić. 😁
Ja w poniedzialek kupuje. Znalazlam razem z baza za super cene. Co prawda bez wkladki dla noworodka,ale Ciocia kupila mi w Niemczech same wkladki do fotelika.
Zamowilam tez juz adaptery i lusterko do podgladu
U mnie chyba etap wzdecia brzucha minal,bo mam rozmiarowo mniejszy ;p
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A mi od wczoraj młoda tak szaleje ze jestem w szoku... az zaczynam sie zastanawiac czy to normalne żebym co kilka h lub minut czułam jak sie wierci i rozpycha.. juz tak mi sie wypychac zaczela ze i patrtner przez brzuch czuje. Myślałam że tak bedzie później za kilka tygodni
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyWiem, że na karcie ruchów musiałam zaznaczać ile ruchów jest w ciągu 1h. ☺️
Ja nie mam w tej ciąży tak za bardzo czasu by skupić się na tych ruchach. Takich wyczuwalnych przez męża spodziewam się nie wcześniej niż po 25 tc. 🙂
Ale też pewnie ten czas przeleci, hehe. -
Ja nadal nic nie czuje...az sie martwie,ze moze jednak dzidzius juz nie zyje...
Nie moge doczekac sie srody,gdy zobacze czy te serducho bije czy nie...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Ja nadal nic nie czuje...az sie martwie,ze moze jednak dzidzius juz nie zyje...
Nie moge doczekac sie srody,gdy zobacze czy te serducho bije czy nie...
Ja w 1 ciąży późno poczułam ruchy.
A i teraz w drugiej nie są one jakieś częste i nasilone.
Do kopniaków temu daleko. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 13:42
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Ja nadal nic nie czuje...az sie martwie,ze moze jednak dzidzius juz nie zyje...
Nie moge doczekac sie srody,gdy zobacze czy te serducho bije czy nie...
Ja w pierwszej ciąży bardzo późno poczułam ruchy, grubo koło 22 tc, teraz, mimo, że wiem już jakie są i na co czekać też nie czuje jakoś spektakularnie - raz czuję, przez 2/3 dni w ogóle. I wszystko to mieści się w normie 😊PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś jest 5 dzień jak czuję ciągły ból miesiączkowy... Pojechałam do szpitala z zapytaniem czy mogą mnie przebadać bez przyjęcia na oddział. Bo jutro idę na pogrzeb i mam do załatwienia kilka spraw związanych ze ślubem. I co ? Odmówili mi takiego badania.. co za służba zdrowia
-
Bona wrote:Dziewczyny dziś jest 5 dzień jak czuję ciągły ból miesiączkowy... Pojechałam do szpitala z zapytaniem czy mogą mnie przebadać bez przyjęcia na oddział. Bo jutro idę na pogrzeb i mam do załatwienia kilka spraw związanych ze ślubem. I co ? Odmówili mi takiego badania.. co za służba zdrowia
Publiczna...
Niestety za ok 300zl mc chyba ze kwotowo jam nie na czasie...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:11
-
PattisonBM wrote:Dzieluje za slowa wsparcia i pocieszenia,ze w 18tc+0 nic nie czuje...
Dla mnie to dziwne ze juz czuje i wydaje mi sie że zwiazane jest to z tym ze poprzednia ciaze poroniłam i miałam łyzeczkowanie i po miesiącu zaszłam w ciążę więc sie nie przejmuj na pewno jest dobrzemoze u Ciebie ma więcej też miejsca bo ja szczupla i bardzo niska 157cm wiec pewnie ciasno jej
Lat 36
Hashimoto
Ja tez niska 165cm i startowa waga 50kg...
Tylko lozysko na przedniej scianie...
A Ty Takmala jak masz lozysko?
Moj maly mial sporo miejsca ostatnio...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie bylo poczatkowo tez z przodu ale sie przeniosło na tyły teraz juz chyba tam zostało potwierdzi sie tez w srode u mnie. U mnie jak bylam na poprzednim usg to raczej dużo miejsca wlasnie nie miala raczej wizualnie okresliłabym ze mało
Jak masz z przodu to spokojnie jeszcze możesz nie czuć jakis czasWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 14:56
PattisonBM lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
Ja specjalnie ruchów nie czuje tylko kilka razy dziennie coś mnie mocniej zakłuje na dole albo z boku, może dziecko się rozpycha 🤔
Też mam w środę wizytę🙂
A co do fotelików to nie miałam pojęcia że to jest aż tak skomplikowane. Przez budowę domu jestem tak zajęta że nie ogarniam spraw związanych z ciąża i dzieckiem. Muszę jakoś się zorganizować lepiej, stworzyć listę i się jej trzymać. Jesteście skarbnicą wiedzy dziewczyny😘