WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona tak Ci współczuję. Ja mam połówkowe 9tego stycznia i jestem okichana. Najchętniej pojechałabym teraz je zrobić i później jeszcze raz. Dlaczego zawsze coś musi iść nie tak.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to mega niepokojące ze jeden lekarz cos widzi a inny nie... I weź teraz idz tylko do jednego... to nawet jak jeden powie ze jest ok to niepokój pozostaje... smutne:(

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wierzę, że to są tylko pomiary, oko danego lekarza, nasze dzieci się wciąż rozwijają i wszystko może się zmienić i skończyć u każdej dobrze ♥️

Endi1990, Kira91 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia :) Też mam nadzieję że te wady ustąpią i nie będą wiązały się z wadami genetycznymi.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córcia miała długo na USG nie prawidłowy obraz nerek.

Dopiero grubo po 20tc nagle obraz prawidłowy.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh chyba jakiś dzień nietegich wieści, ja wróciłam właśnie z polowkowych, co prawda z Maluchem wszytsko ok, ale moja szyjka bardzo krótka 24,6mm czyli się skrocila o 1cm w ciągu 16 dni! Mam. Nakaz bezwzględnego leżenia, dużo luteiny, relanium i no spe. Jestem podłamana bo swięta w stresie się szykują...

Bona, kciuki i dużo siły 💪💪

bv5tg9v.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dziękuję, my z małą również trzymamy kciuki za Ciebie :) odpoczywaj dużo . Mam nadzieję że szyjka Ci się szybko wydłuży

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Eh chyba jakiś dzień nietegich wieści, ja wróciłam właśnie z polowkowych, co prawda z Maluchem wszytsko ok, ale moja szyjka bardzo krótka 24,6mm czyli się skrocila o 1cm w ciągu 16 dni! Mam. Nakaz bezwzględnego leżenia, dużo luteiny, relanium i no spe. Jestem podłamana bo swięta w stresie się szykują...

Bona, kciuki i dużo siły 💪💪
    A czemu w stresie?

Odpuść przedświąteczną gorączkę. I ten czas poświęc na pełen relaks.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A czemu w stresie?

Odpuść przedświąteczną gorączkę. I ten czas poświęc na pełen relaks.
    Ja będę leżeć na kanapie mąż wszytsko ogarnie, ale głowa robi swoje, będę się martwić czy skracanie nie postępuje...

bv5tg9v.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Jeśli brałabyś takie cos pod uwagę... to robienie NIFTY + czekanie na wyniki to bedzie już 21+5 a moze nawet 22+5... wtedy gdyby było nie tak to musi robic amnio... a to minimum 3-4 dni czekania (metoda fish prywatnie) ale jak badanie cytogenetyczne to 3-4 tygodnie czekania... terminacja ciazy nie bedzie możliwa na tym etapie w PL

Z kolei jezeli ryzyko jest małe tak naprawde to to NIFTY robisz tylko dla własnego spokoju i możesz w takim razie zrobic je w dowolnym momencie... trudno mi zgdnac dlaczego lekarze mówią w ten sposób i jakie maja motywy

Kobitki w przypadku takich sprzecznych informacji może warto skonsultować z 3 lekarzem?
    I wtedy przygotować listę z pytaniami żeby nic nie pominąć pod wpływem emocji?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też bym zasięgnęła opinii trzeciego lekarza.

Mysza trzymaj się. Nie da się nie myśleć - chyba każda z nas o tym wie. Nawet, jak jest wszystko ok, to i tak myślimy. Czy aby na pewno ;) odpoczywaj. Trochę zazdroszczę Ci relanium. Sama chętnie bym brała na moje nerwy...

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Manna Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sposób przekazania informacji przez lekarza, pomijając już to, że każdy widzi co innego, jest bardzo ważny, coś o tym wiem. Mogłam zaoszczędzić sobie tyle stresu... Mam wrażenie, że jedynie Ci lepsi lekarze spokojniej podchodzą do tematu i nie straszą. Mnie ginekolodzy, w tym ci z poradni genetycznej, przy plamce na serduchu odsyłali w Warszawie na echo serca w przychodni na Agatowej. Badanie było w sobotę, miałam skierowanie, więc nawet nic nie zapłaciłam, a czułam, że jestem w dobrych rękach. I mam tam dalsze kontrole. Tam w razie poważniejszych wad kierują do znanej Pani profesor. Póki co życzę spokoju i cierpliwości! Dasz radę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 09:05

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • Cer Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadgoniłam forum,a tu takie złe wieści:/ Bona,Mysza - bardzo wam współczuję stresu, trzymam mocno kciuki by było lepiej.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproszę o kciuki, dzisiaj mam polowkowe, pol nocy nieprzespane i nerwy sa
    Bona mam jednak nadzieję mimo takich wiadomości, ze z Malutka będzie wszystko dobrze,
    Myszka, specjalistka nie jestem ale na szyjke w razie co mozna zalozyc "blokade" także jak by bylo zle to lekarz by to chyba od razu zlecił, na razie dużo odpoczywaj i dbaj o Was

Endi1990, Takmala, Mysza1986, Hortensja lubią tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak po pierwszym usg z serduszkiem mąż do mnie powiedział „no to teraz już się uspokoimy i nie będziemy tak martwić” a ja mu odpowiedziałam, ze właśnie od teraz to już nigdy nie będziemy spokojni. No i coś w tym jest bo strach o to maleństwo jest zawsze, w przypadku dobrego i trochę gorszego przebiegu ciąży, nawet nie chce myśleć co będzie po porodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:19

• Stworka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Pamietam jak po pierwszym usg z serduszkiem mąż do mnie powiedział „no to teraz już się uspokoimy i nie będziemy tak martwić” a ja mu odpowiedziałam, ze właśnie od teraz to już nigdy nie będziemy spokojni. No i coś w tym jest bo strach o to maleństwo jest zawsze, w przypadku dobrego i trochę gorszego przebiegu ciąży, nawet nie chce myśleć co będzie po porodzie.

Paradoksalnie po porodzie ja się uspokoiłam, majac dziecko przy sobie mam jakby większą kontrolę nad wszystkim. Mogę zareagować szybciej jak coś zaczyna się dziać.

Dziewczyny, trzymam kciuki za was wszystkie ♥️

lilly. lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga80 trzymam kciuki ✊
    Mysza też bym bezpieczniej czuła się z pessaren ale gdzies tez czytałam że pessar ma porównywalna skuteczność z luteina dopochwową. A więc bierz lutkę i leż cały czas. Kiedy ponowna kontrola? Miałaś jakieś objawy?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Aga80 trzymam kciuki ✊
    Mysza też bym bezpieczniej czuła się z pessaren ale gdzies tez czytałam że pessar ma porównywalna skuteczność z luteina dopochwową. A więc bierz lutkę i leż cały czas. Kiedy ponowna kontrola? Miałaś jakieś objawy?
    Żadnych objawów czułam się wyśmienicie i może dlatego zbyt dużo wyjść do sklepów czy spotkań było. Sexy nie uprawialismy bo i tak mieliśmy zakaz, luteinę brałam ale mała dawkę.

bv5tg9v.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Żadnych objawów czułam się wyśmienicie i może dlatego zbyt dużo wyjść do sklepów czy spotkań było. Sexy nie uprawialismy bo i tak mieliśmy zakaz, luteinę brałam ale mała dawkę.
    Nieźle... Czyli najlepiej tą szyjkę co wizyta kontrolować :/ z pessaren dziewczyny spokojnie noszą ciążę do końca, nie wiem jak na samej luteinie. Oczywiście też oszczędny tryb życia.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ