WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, nie denerwuj się. Moja kuzynka od 4. miesiąca miala pessar, oczywiście głównie lezal, ale urodziła normalnie w terminie. Wybyczysz się po wsze czasy :)

Dziewczyny, czy któraś z Was ma odstawiony kwas foliowy?

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie pytalam czy mam brac... biorę myslalam że to do konca ciąży... a odnośnie szyjki jak bylam w srode I zapytałam moja gin jak tam mija szyjka to powiedziala że ona bada po 18tc... ale jest twarda tylko tyle mi powiedziała bo manualnie zbadała... troszke się zdziwiłam bo większość z was zna swoje wymiary

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja nawet nie pytalam czy mam brac... biorę myslalam że to do konca ciąży... a odnośnie szyjki jak bylam w srode I zapytałam moja gin jak tam mija szyjka to powiedziala że ona bada po 18tc... ale jest twarda tylko tyle mi powiedziała bo manualnie zbadała... troszke się zdziwiłam bo większość z was zna swoje wymiary
    Ja też nie znam, nie miałam jeszcze badanej długości.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Nieźle... Czyli najlepiej tą szyjkę co wizyta kontrolować :/ z pessaren dziewczyny spokojnie noszą ciążę do końca, nie wiem jak na samej luteinie. Oczywiście też oszczędny tryb życia.
    Czytałam w badaniach że luteina w dawce 4x100mg ma taką samą skuteczność jak pessar więc się faszeruję. I faktycznie wygląda na to że po prostu trzeba to kontrolować i... Korzystać z byczenia się.

PattisonBM lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kobiety które większość ciąży potrafią jechać na rozwarciu czy krótkiej szyjce. A potem rodzą w terminie. ☺️

Moja koleżanka z pracy przy sporym rozwarciu w ciąży jeździła konno, a syn nie chciał w ogóle przyjść na świat. ☺️

• Cer Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest u was z dietą świąteczną? Lekarze czegoś wam zabronili? Mi wczoraj pani doktor powiedziała,że absolutnie nie mogę jeść śledzi:( No dramat, bo śledzie uwielbiam...

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mowila zeby nie jesc...wiec bede wszystko na co przyjdzie mi ochota ;)

Powiedzcie jak za duzo sie schylam czy podnosze rece (wieszalam pranie i ukladalam do szuflad) to brzuch taki twardy sie robil i pobolewal na linii bioder jak macica...
    Czy moge sprobowac wziac na to magnez?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podnoszę ręce, opróżniam zmywarkę, ładuje suszarkę, noszę 11 kg córkę. ☺️ Owszem pobolewa mnie brzuch, uczucie twardnienia mam. Ale też miałam w 1 ciąży prowadząc życie księżniczki. 🤣

Magnez biorę regularnie i staram się wieczorami odpocząć, zrelaksować. ☺️

Hmm. Mi nic lekarka nie mówiła o wyjątkowej diecie na święta. ☺️ Ale szczególnie też świąt nie planuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 14:58

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona bardzo mi przykro że musicie się teraz stresować ale mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy 😘

Mysza odpoczywaj i jego c się nie martw 😘

Na profilu mamyginekolog w poniedziałek będzie pogadanka na temat diety świątecznej kobiet w ciąży i mam karmiących. Zresztą ona twierdzi że śledzie jak najbardziej można jeść w ciąży, ostatnio nawet była na konferencji nt diety w ciąży i tam też mówili że można jeść śledzie w ciąży.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rzuciłam okiem na pierwszą stronę, chyba jakiejś aktualizacji potrzebujemy bo już kilka dziewczyn podawalo płeć, ale nie pamiętam które:)

Hortensja lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po tych wczorajszych złych wieściach idę odpocząć trochę psychicznie. Mimo nie przespanej nocy trzeba się pojawić na własnym panieńskim . Miłego wieczoru kochane

Jeheria, Cer, PattisonBM, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak niedługo ślub, ja też brałam cywilny w grudniu na przełomie 5/6 miesiąca ciąży ale 5 lat temu...strasznie szybko to leci. Mimo troski z tylu głowy przyjemnej zabawy Bona.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź na chwilkę spróbuj się zrelaksować Bona. Miłego wieczorku! Ja będę ubierać choinkę.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowych z dzidzia wszystko ok no i 100% chlopak 🙂 ufff
    Szyjki mi tym razem nie zmierzył, powiedział ze jak 3 tyg temu byla mierzona to dopiero na następnym badaniu

Co do twardnienia brzucha tez tak mam, szczególnie jak za szybko wejdę na 4 piętro 😀

Cer, Endi1990, lipcowka86, Mysza1986, Niki2803 lubią tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Bona bardzo mi przykro że musicie się teraz stresować ale mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy 😘

Mysza odpoczywaj i jego c się nie martw 😘

Na profilu mamyginekolog w poniedziałek będzie pogadanka na temat diety świątecznej kobiet w ciąży i mam karmiących. Zresztą ona twierdzi że śledzie jak najbardziej można jeść w ciąży, ostatnio nawet była na konferencji nt diety w ciąży i tam też mówili że można jeść śledzie w ciąży.

No u mnie z tym zakazem śledziowym to nie tylko przez to, że to właściwie surowe mięsko, tylko też dlatego, że śledź ma bardzo wysoki indeks glikemiczny - przy sporym zestawie leków, które biorę, muszę niestety rezygnować z tych najbardziej obarczonych produktów. Myślę, że info z profilu mamyginekolog jest kierowane głównie do tej znaczącej większości kobiet, które nie mają jakichś większych kłopotów w ciąży i u nich faktycznie to co ona pisze ma duży sens, ale dla tej małej grupki dziewczyn z ciążami obarczonymi ryzykiem, artykuły z jej strony dotyczące leków i diety nie mają zastosowania, bo tu już trzeba bardzo indywidualnego podejścia lekarza do danego przypadku.
    W każdym razie, tym co nie mają żadnych świątecznych zakazów, szczerze zazdroszczę:P I smacznego życzę;)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer nie wiedziałam, że masz takie zalecenia z uwagi na Twój indywidualny przypadek :*
    myślałam że to ogólnie mówiłaś 😉

Moje dziecko bardzo nie lubi zdrowego jedzenia, od kilku dni wymuszam w siebie koktajl warzywno-owocowy i mam po nim niesamowite mdłości. Jednak z uwagi na fakt, że już pasowałoby zacząć jeść zdrowo a nie tylko płatki kukurydziane i mleko to walczę ze sobą. Najdziwniejsze jest to że przed ciążą bardzo lubiłam zdrowe jedzenia a teraz takie numery 😔
    Też się Wam zmieniły smaki w ciąży ?

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    No u mnie z tym zakazem śledziowym to nie tylko przez to, że to właściwie surowe mięsko, tylko też dlatego, że śledź ma bardzo wysoki indeks glikemiczny - przy sporym zestawie leków, które biorę, muszę niestety rezygnować z tych najbardziej obarczonych produktów. Myślę, że info z profilu mamyginekolog jest kierowane głównie do tej znaczącej większości kobiet, które nie mają jakichś większych kłopotów w ciąży i u nich faktycznie to co ona pisze ma duży sens, ale dla tej małej grupki dziewczyn z ciążami obarczonymi ryzykiem, artykuły z jej strony dotyczące leków i diety nie mają zastosowania, bo tu już trzeba bardzo indywidualnego podejścia lekarza do danego przypadku.
    W każdym razie, tym co nie mają żadnych świątecznych zakazów, szczerze zazdroszczę:P I smacznego życzę;)
    Śledzie nie mają wysokiego indeksu. ☺️ Same w sobie..
    Tylko to jaki rodzaj śledzi zrobisz/zjesz.

• Takmala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo lubiłam koktajle ale owocowe a teraz nie bardzo...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka ja też tak właśnie mam. Przed ciążą zdrowa dieta, a teraz jakaś masakra... Nie mam ochoty ani na kasze, ani na jakieś owoce, warzywa. Muszę się zmuszać, bo to jednak ważne, żeby mieć zdrową dietę :(

Pochwalę się Wam stroikiem, który dzisiaj zrobiłam :)
    omeczylam się jak głupia, strasznie mnie klulo :p 9850f829d9af.jpg

Karolllla, Cer, szatanka, Andzia86, Niki2803, lipcowka86, sayuri lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Cer Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Śledzie nie mają wysokiego indeksu. ☺️ Same w sobie..
    Tylko to jaki rodzaj śledzi zrobisz/zjesz.

Masz rację, źle napisałam - chodziło o ig różnorakich wariacji na temat śledzia, które się pojawiają na wigilijnym stole. U mnie robi się pysznego killera w postaci śledzia pod pierzynką.

Co do koktajli, to uwielbiam - zwłaszcza te owocowo-warzywne.
    Smaki w ciąży raczej się nie zmieniły.

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ