MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza, nie denerwuj się. Moja kuzynka od 4. miesiąca miala pessar, oczywiście głównie lezal, ale urodziła normalnie w terminie. Wybyczysz się po wsze czasy
Dziewczyny, czy któraś z Was ma odstawiony kwas foliowy?Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Ja nawet nie pytalam czy mam brac... biorę myslalam że to do konca ciąży... a odnośnie szyjki jak bylam w srode I zapytałam moja gin jak tam mija szyjka to powiedziala że ona bada po 18tc... ale jest twarda tylko tyle mi powiedziała bo manualnie zbadała... troszke się zdziwiłam bo większość z was zna swoje wymiary
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Ja nawet nie pytalam czy mam brac... biorę myslalam że to do konca ciąży... a odnośnie szyjki jak bylam w srode I zapytałam moja gin jak tam mija szyjka to powiedziala że ona bada po 18tc... ale jest twarda tylko tyle mi powiedziała bo manualnie zbadała... troszke się zdziwiłam bo większość z was zna swoje wymiary
-
Jeheria wrote:Nieźle... Czyli najlepiej tą szyjkę co wizyta kontrolować
z pessaren dziewczyny spokojnie noszą ciążę do końca, nie wiem jak na samej luteinie. Oczywiście też oszczędny tryb życia.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nic nie mowila zeby nie jesc...wiec bede wszystko na co przyjdzie mi ochota
Powiedzcie jak za duzo sie schylam czy podnosze rece (wieszalam pranie i ukladalam do szuflad) to brzuch taki twardy sie robil i pobolewal na linii bioder jak macica...
Czy moge sprobowac wziac na to magnez?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyJa podnoszę ręce, opróżniam zmywarkę, ładuje suszarkę, noszę 11 kg córkę. ☺️ Owszem pobolewa mnie brzuch, uczucie twardnienia mam. Ale też miałam w 1 ciąży prowadząc życie księżniczki. 🤣
Magnez biorę regularnie i staram się wieczorami odpocząć, zrelaksować. ☺️
Hmm. Mi nic lekarka nie mówiła o wyjątkowej diecie na święta. ☺️ Ale szczególnie też świąt nie planuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 14:58
-
Bona bardzo mi przykro że musicie się teraz stresować ale mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy 😘
Mysza odpoczywaj i jego c się nie martw 😘
Na profilu mamyginekolog w poniedziałek będzie pogadanka na temat diety świątecznej kobiet w ciąży i mam karmiących. Zresztą ona twierdzi że śledzie jak najbardziej można jeść w ciąży, ostatnio nawet była na konferencji nt diety w ciąży i tam też mówili że można jeść śledzie w ciąży.Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po tych wczorajszych złych wieściach idę odpocząć trochę psychicznie. Mimo nie przespanej nocy trzeba się pojawić na własnym panieńskim . Miłego wieczoru kochane
Jeheria, Cer, PattisonBM, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość
-
Ja po polowkowych z dzidzia wszystko ok no i 100% chlopak 🙂 ufff
Szyjki mi tym razem nie zmierzył, powiedział ze jak 3 tyg temu byla mierzona to dopiero na następnym badaniu
Co do twardnienia brzucha tez tak mam, szczególnie jak za szybko wejdę na 4 piętro 😀Cer, Endi1990, lipcowka86, Mysza1986, Niki2803 lubią tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
lipcowka86 wrote:Bona bardzo mi przykro że musicie się teraz stresować ale mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy 😘
Mysza odpoczywaj i jego c się nie martw 😘
Na profilu mamyginekolog w poniedziałek będzie pogadanka na temat diety świątecznej kobiet w ciąży i mam karmiących. Zresztą ona twierdzi że śledzie jak najbardziej można jeść w ciąży, ostatnio nawet była na konferencji nt diety w ciąży i tam też mówili że można jeść śledzie w ciąży.
No u mnie z tym zakazem śledziowym to nie tylko przez to, że to właściwie surowe mięsko, tylko też dlatego, że śledź ma bardzo wysoki indeks glikemiczny - przy sporym zestawie leków, które biorę, muszę niestety rezygnować z tych najbardziej obarczonych produktów. Myślę, że info z profilu mamyginekolog jest kierowane głównie do tej znaczącej większości kobiet, które nie mają jakichś większych kłopotów w ciąży i u nich faktycznie to co ona pisze ma duży sens, ale dla tej małej grupki dziewczyn z ciążami obarczonymi ryzykiem, artykuły z jej strony dotyczące leków i diety nie mają zastosowania, bo tu już trzeba bardzo indywidualnego podejścia lekarza do danego przypadku.
W każdym razie, tym co nie mają żadnych świątecznych zakazów, szczerze zazdroszczęI smacznego życzę
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer nie wiedziałam, że masz takie zalecenia z uwagi na Twój indywidualny przypadek :*
myślałam że to ogólnie mówiłaś 😉
Moje dziecko bardzo nie lubi zdrowego jedzenia, od kilku dni wymuszam w siebie koktajl warzywno-owocowy i mam po nim niesamowite mdłości. Jednak z uwagi na fakt, że już pasowałoby zacząć jeść zdrowo a nie tylko płatki kukurydziane i mleko to walczę ze sobą. Najdziwniejsze jest to że przed ciążą bardzo lubiłam zdrowe jedzenia a teraz takie numery 😔
Też się Wam zmieniły smaki w ciąży ? -
nick nieaktualnyCer wrote:No u mnie z tym zakazem śledziowym to nie tylko przez to, że to właściwie surowe mięsko, tylko też dlatego, że śledź ma bardzo wysoki indeks glikemiczny - przy sporym zestawie leków, które biorę, muszę niestety rezygnować z tych najbardziej obarczonych produktów. Myślę, że info z profilu mamyginekolog jest kierowane głównie do tej znaczącej większości kobiet, które nie mają jakichś większych kłopotów w ciąży i u nich faktycznie to co ona pisze ma duży sens, ale dla tej małej grupki dziewczyn z ciążami obarczonymi ryzykiem, artykuły z jej strony dotyczące leków i diety nie mają zastosowania, bo tu już trzeba bardzo indywidualnego podejścia lekarza do danego przypadku.
W każdym razie, tym co nie mają żadnych świątecznych zakazów, szczerze zazdroszczęI smacznego życzę
Tylko to jaki rodzaj śledzi zrobisz/zjesz. -
Ja tez bardzo lubiłam koktajle ale owocowe a teraz nie bardzo...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Lipcowka ja też tak właśnie mam. Przed ciążą zdrowa dieta, a teraz jakaś masakra... Nie mam ochoty ani na kasze, ani na jakieś owoce, warzywa. Muszę się zmuszać, bo to jednak ważne, żeby mieć zdrową dietę
Pochwalę się Wam stroikiem, który dzisiaj zrobiłam
omeczylam się jak głupia, strasznie mnie klulo :pKarolllla, Cer, szatanka, Andzia86, Niki2803, lipcowka86, sayuri lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
PLPaulina wrote:Śledzie nie mają wysokiego indeksu. ☺️ Same w sobie..
Tylko to jaki rodzaj śledzi zrobisz/zjesz.
Masz rację, źle napisałam - chodziło o ig różnorakich wariacji na temat śledzia, które się pojawiają na wigilijnym stole. U mnie robi się pysznego killera w postaci śledzia pod pierzynką.
Co do koktajli, to uwielbiam - zwłaszcza te owocowo-warzywne.
Smaki w ciąży raczej się nie zmieniły.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020