WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison już dawno mąż się zbuntował, a jak dwa miesiące temu otworzył swoją firmę produkcyjną to w ogóle czasu nie ma. Ale jak ojciec dzwoni i płaczliwym tonem prosi o przewiezienie czegoś do jedzenia, bo chodzić nie może, to mój mąż jedzie te 10 km.. mimo, że na miejscu jest jego brat i jego konkubina. Albo jak rozwali się coś w domu, czego nikt nie umie nagle naprawić. Niestety, jak ktoś ma miękkie serce, to musi mieć twardą d***.

• Stworka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie teściowa (bo ta mieszka 650 km ode mnie) ale mama moja jest z serii "jestem doświadczona wiem lepiej". Synek był typowym HNB (w sumie dalej jest ale już się przyzwyczaiłam). Tak jak Paula - po jakimś czasie pierdyliarda rad dałam syna na spacerze i powiedziałam a proszę cię bardzo idź i baw się dobrze. Jak po 15 minutach biegła z wrzeszczacym małym na rękach i wózkiem pchanym przez brzuch to uwierzyła 😁

Sayuri - nie uważam że za wcześnie. W pierwszej ciąży właśnie w takim terminie miałam już prawie wszystko gotowe. Trzeba też pamiętać że kupując nowe rzeczy typu fotelik wózek itp też często trzeba czekać bo nie bierze się pokazowek które są na sklepie. My na wózek czekaliśmy 4 tygodnie.
    Teraz kupiłam tylko jedno body, ale wszystko mam po starszym więc nie spieszy mi się 😊

sayuri lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri współczuję Ci bardzo, ciężko jest żyć z taką rodziną :(
    Rób swoje i się nie przejmuj, ja już kupiłam fotelik i przywiozłam łóżeczko od znajomej 😉 co prawda to że jestem w ciąży dalej ciężko przechodzi mi przez gardło ale z racji że dziś zaczęliśmy już 5 mc to muszę się pośpieszyć bo za chwilę nie zdążę się pochwalić 😂
    Uważam że jeśli ktoś chce kupować rzeczy dla malucha jak tylko zobaczy 2 kreski na teście to jego sprawa i jego wybór i nikomu nic do tego, jeśli ktoś chce czekać do 8 mc to też jest tylko jego sprawa. Niestety ludzie bardzo często myślą że mają prawo mówić innym jak mają żyć i co mają robić. Mnie rodzice pozwolili żyć po swojemu i popełniać swoje błędy, M też tak ma.
    Święta musisz jakoś przetrzymać a później nie przejmuj się tymi komentarzami 😘

PattisonBM, sayuri lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    To poproszę konkretny komunikat kogo wpisać :) i czy imię tez już to za jednym razem :)
    Jeffcia--chłopiec bez imienia na razie. Pewnie do końca nie będę jeszcze pewna jakie damy bo nie możemy się zdecydować zwłaszcza na tym etapie😅

lilly. lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dziewczyny, czy wy uważacie, że szykowanie czegokolwiek dla dziecka na naszym etapie ciąży to za wcześnie?
    Moim zdaniem za wcześnie. Ja nie mam jeszcze nic. Wiele rzeczy na pewno jeszcze dostanę i w sumie ja osobiście będę myślęc o tym jak będę na L4 jak większość z nas już. Mam zamiar pracować jeszcze jakiś czas. Ale każdy jest inny i każdy ma swoje doswiadczenia😉🤗 nie ma co dawać się podpuszczac teściowym... Mamy swój rozum i robimy wszystko co najleszcze dla Naszych dzieci🥰

sayuri lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dziewczyny, czy wy uważacie, że szykowanie czegokolwiek dla dziecka na naszym etapie ciąży to za wcześnie?
    Niekoniecznie, spójrz, ja teraz dostałam nakaz leżenia i myślę że nawet jak dostanę zielone światło na wstawanie to tylko po domu więc dobrze ze coś nie coś już mam, a resztę ogarnę przez net lub z pomocą mamy i przyjaciółek. Można kupić i schować.

sayuri, PattisonBM lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np najcudowniejsza rada pod słońcem włóż do łóżeczka, niech płacze - kiedyś przestanie i się przyzwyczai że mama nie jest na każde zawołanie. 🤦🏻‍♀️ Ja to zawsze im odpowiadałam, że za takie metody wychowawcze to ja dziękuję. I opiekę społeczną bym na takich ludzi nasłała.

Ogólnie przoduje mit, że to my dziecko Do wszystkiego przyzwyczajamy. Ale to g***o prawda.
    Ja tylko odpowiadałam na reakcję dziecka. I uważam, że od tego jest rodzic.

Uważam, że obcym ludziom nic do tego kiedy zaczynamy szykować wyprawkę. Jeśli chcesz uniknąć komentarzy po prostu nie informuj teściów o wszystkim. Kiedy jesz, czy dużo leżysz czy jak często chodzisz do wc. 🙂 Będzie to z korzyścią dla Wszystkich. 😆

My zaczęliśmy w 6msc od remontu, potem meble, wózek i fotelik - czas oczekiwania u Nas wynosił 30 dni roboczych.
    A jak jeszcze jedna komoda przyszła rozwalona. I czekaliśmy na nową. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Trafiłam do szpitala w 35tc. A torbę spakowałam 2 dni przed. I to tylko dlatego że mąż mnie zmusił. 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 09:40

lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za dobre słowa.

Z zakupami dla małej wcale nie szaleję. Trochę ciuszków i kilka akcesoriów. Rzeczy droższe i duże gabarytowo zostawiam jednak na później.

Mąż powiedział mamie, że na wigilii nas u niej nie będzie. Podał argumenty, chocisz teho najważniejszego nie - że kazda wizyta w ich fomu bardzo mnie stresuje. Obruszyła się (no nie mogę powiedzieć, że obraziła, bo nie do konca), ale już zdązyła otrząsnąć zawoalowaną ironię. Ogólnie lubię ją jako kobietę, bo nie jest zła, ale świat ma kompletnie inny od mojego.. najlepiej chyba zrobię, jak przestanę jej cokolwiek mówić nt dziecka. Zwłaszcza, że po nowym roku wraca do GB i przyleci już po porodzie - na komunię do najstarszej wnuczki.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Np najcudowniejsza rada pod słońcem włóż do łóżeczka, niech płacze - kiedyś przestanie i się przyzwyczai że mama nie jest na każde zawołanie. 🤦🏻‍♀️ Ja to zawsze im odpowiadałam, że za takie metody wychowawcze to ja dziękuję. I opiekę społeczną bym na takich ludzi nasłała.

Ogólnie przoduje mit, że to my dziecko Do wszystkiego przyzwyczajamy. Ale to g***o prawda.
    Ja tylko odpowiadałam na reakcję dziecka. I uważam, że od tego jest rodzic.

Malutkie dziecko ogromnie potrzebuje bliskości mamy! Ja też bym za nic nie odłożyła. Ale takich wlasnie rad spodziewam się od teściowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Malutkie dziecko ogromnie potrzebuje bliskości mamy! Ja też bym za nic nie odłożyła. Ale takich wlasnie rad spodziewam się od teściowej.
    Pokaż wtedy teściowej drzwi. ☺️ Kobiety stanowczości. To wy jesteście Paniami własnego domu !!!! ☺️

A odnośnie kiedy zacząć ogarniać wyprawkę. To fajnie rozłożyć to w czasie. Chyba że teściowa chcę nagle w 8 miesiącu ciąży dołożyć trochę kasy?! 😆

U nas wyszło ponad 10tys. I szczerze nie miałabym takiej kwoty z jednej wypłaty. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 09:44

• sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedziała, że coś tam dołoży:) ale pytanie ile. I co na końcówce ciąży kupię:) tzn wiem, że da kase na pewno, bo jednak stara się być sprawiedliwa dla wszystkich wnuków.

Ja też nie mam takiej kwoty z wypłaty. Znajomi pomału już przywożą coś od siebie. Ale z reguły są to większe ciuszki. Wszystko oglądam, pakuje szczelnie i chowam. A te niemowlęce, co kupiłam, schowane w kartonie w domku.

• Takmala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam również ze to indywidualna sprawa i nikomu do tego. A jakby ktoś powiedzial ze mi cos da a pozniej chodził i gadał ze przetrzyma mnie na złość to bym powiedziała zeby się w d**e pocałował 😉
    Osobiście jeszcze nic a nic dla małej nie mam ale w polowie stycznia planuje po mału skompletować juz wszystko... obecnie zaczynam sie dopiero orientować co bym chciała i wstępny kosztorys chce zrobić 😊

lipcowka86 lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super. Każda z nas w swoim tempie. Tak powinno być. Osobista decyzja każdej z nas. Moja mama to się cieszy każdym ciuszkiem, który kupiłam, i sama też kupuje. A od taty wiem, że on sam kupił mi na gwiazdkę książkę o ciąży i macierzyństwie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jesteśmy strasznie dokładni, wszystko lubimy mieć zaplanowane.. I zaczęliśmy od listy i doboru do niej konkretnego produktu. ☺️

Ogólnie wcześniej byłam zielona co ile kosztuje. Sądziłam że wózek za 2 tys to już powinien sam sprzątać i gotować.
    A się okazało, że znaleźć w tej cenie wózek graniczy z cudem.
    Tak jak fotelik do auta, do głowy mi nie przyszło że 1tys na to potrzeba. 🤦🏻‍♀️

Gdybym zaczęła interesować się tematem w 8-9 msc to po trafieniu do szpitala zostałabym z ręką w nocniku.
    A wtedy nie sądzę, że ta rodzinka która tak lubi komentować by się wzięła do roboty i w czymś pomogła. ☺️

• Takmala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to wszytsko teraz jest takie drogie a wiadomo ze kazda z nas marzy o najlepszym co moze dac dla swojego dziecka i w 8-9 miesiącu to nie wiem skąd na to siły i kase nagle wiadomo można odkładać ale nie każdy potrafi.. i nie każdy zdaje sobie sprawe z obecnych cen na rynku...a tez co jak sie dziecko bedzie pchało na świat przed terminem? Chociaz mnie mama pytała czy wozek kupujemy przed narodzinami czy po bo kiedys to sie kupowało po narodzinach :) i tylko tyle zapytała jak to u nas bedzie a ja powiedzialam tak jak jest jak znajde w dobrej cenie to kupie przed :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 10:32

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu rodzinnym 3 wielkie wory ciuchów po kuzynach z Norwegii więc mam co robić bo potrzebna selekcja ;) I dostałam od mamy i brata prezenty dla młodego piękne ciuszki i ręcznik z uszami misia mega się wzruszyłam! Także ja można powiedzieć mam sporo ciuchów już ale to tyle. Co do trasy to w piątek zrobiłam ponad 500 km wczoraj 200 km i mój brzuch się zbuntował. Tak mnie spięło z prawej strony na 3 h, że się ruszyć nie mogłam i rozważałam szpital :/ Na szczęście nospa (wzięłam pierwszy raz w tej ciąży) i leżenie pomogło i wszystko już ok. Teraz 3 dni laby nic nie robię!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze A często robilas przerwy w drodze? Ja po świętach bede jechała do Holandia i Niemiec jestem ciekawa jak to zniosę... ale w planach mam postoje takie na godzinę dwie albo i dłużej

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam dużo tyle co siku i dalej ale ostatnie dni jak tak się zastanowię to mało odpoczywam cały czas coś robię, pracuję i chyba to się skumulowało wszystko. Ważne, że przeszło bo gdyby trzymało rano to już bym była w szpitalu. Tatę mam lekarza więc będąc blisko czuje się spokojniejsza...

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ze jadę za granicę bez kogoś medycznego to jednak przerwy bede robic maksymalnie długo... bo nawet jak byłam na basenie wczoraj to pływac za bardzo nie moglam bo zaraz cos mnie ciągnie w brzuchu wiec kondycja słabiutka Ale dobrze ze mówisz to kupie sobie nospe na wyjazd

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję przebojów rodzinnych, ja mam tak że każdy ma nas gdzieś i od zawsze sami musieliśmy dawać sobie radę więc nawet nie oczekuje że zadzwonią i zapytają jak się czuje a o pomoc finansową czy chociaż przywiezieniu obiadu jak się źle czułam jak byłam sama to mogłam zapomniec. Jedynka siostra co mieszka w Anglii interesuje się także umiesz liczyć licz sama na siebie😂. Mojej rodzinie zawsze pkmagałam co wkurzało męża ale pomoc była tylko w jedną stronę.
    Co do wyprawki to powoli kompletuje bo nie wiadomo jak będę się czuła i wolę mieć wcześniej tym bardziej że wszystko trzeba kupić.
    Ostatnio przestraszyłam się trochę tych badań połówkowych (wpisow na forum) i z mężem jedziemy jutro a potem sama tego 9stycznia. Zobaczymy co dwóch lekarzy powie. No i w końcu mąż zobaczy dzidzie bo jeszcze jej na żywo nie widział a bardzo chce😁
    Także dziewczyny pielegnujmy nasza rodzinę w naszym domu a resztę miejmy gdzieś😁😛

iv09sg18eb4gszsc.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ