X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja też mam silny charakter i często ripostuję ostro ich zachowania jak już zaczynają wlazic na głowę, ale jednak mój mąż jest nieco uwikłany w tę toksyczną relację i często ma o to do mnie pretensje, że niepotrzebnie wprowadzam kwas. Ja! Ja tylko ich konfrontuję z ich agresją. Efekt jest taki, że wtedy kłócimy się z mężem i to jest coś, co już mnie martwi. Ale pracujemy nad tym. W zasadzie ostatnio kłócimy się tylko z pwodu teściów, więc może znajdziemy i na to jakiś sposób. A mąż sam nie powiedział matce przez 5 dni, że leży w szpitalu, bo wie, jaka jest. Zaraz by tu przyjechała i robiła cyrki.

Dziewczyny, mnie tez się czasem brzuch spina, ale mnie się wydaje, że to jelita, a nie macica, tzn. Klasyczne wzdęcia. Jak wy rozpoznajecie, że np. takie spiecie w boku to macica?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuje.
    Jeżeli chodzi o terminy kompletowania uważam ze każdy robi jak uważa, są dziewczyny co kupują wszystko od pierwszego testu, są takie które będą kompletować w 8 miesiącu bo wcześniej się boja i np nie chcą zapeszać, są takie które będą skrupulatnie analizować i kupować po trochu. Każda jest inna i każda wspaniała :) i nic nikomu do tego!

PattisonBM, Frufru, Kira91, lipcowka86, Hortensja lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ten tekst o zapeszaniu bawi mnie najbardziej 🤣 i często starsze osoby tak mówią.

Przecież może się coś stać w 8tc jak i w 40tc, podczas porodu i w ogóle..

To ogólnie lepiej nie wychodzmy z domu bo może ktoś z nożem nas zaatakuje. 🤣🤣🤣

Kira91 lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka to nie było takie tam spięcie, że siedzisz na kanapie i mówisz ałć ale pospinało tylko ja nie mogłam się wyprostować i w kulkę zwinięta w aucie jechałam. Tata mi też potwierdził, że muszę więcej odpoczywać i dwa dni w trasie mogło zrobić swoje. Przed trasą też pakowanie, cały czas praca, w biegu życie. Ja nie jestem z tych leżących i myślę, że organizm wysłał sygnał, że czas na odpoczynek. A ta Nospa mi życie uratowała serio więc Takmala miej przy sobie. Teraz nam szybko się macica rozciąga i możemy mieć takie przygody.

szatanka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam już zwracać uwagę na ukryte przytyki kogokolwiek z mojej rodziny ;) Przy pierwszym dziecku pozwoliłam sobie na zbyt duża ingerencje i wtrącanie w nasze życie, ale po długich rozmowach z mężem, setkach sprzeczek i awantur moje stanowisko poznał i powiedziałam "dość"... pierwsze dziecko przetarło szlaki rodzicielstwa, co do drugiego nie będą mieli nic do powiedzenia ;) Jutro połówkowe skoro świt więc też już z tyłu głowy mi siedzi jakaś ciekawość połączona z lekka obawą...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że każdy powinien rozpoczynać kompletować wyprawkę, kiedy czuje potrzebę. Jeszcze nie zaczęłam robić swoich zakupów, ale tak jak jedna z was pisała, robię już research - czego potrzeba, ile i ile mniej więcej to kosztuje. Za pierwsze zakupy zabiorę się pewnie w styczniu.
    Współczuję przebojów z teściowymi, moja na szczęście ma wyrąbane, bo wnucząt już pod korek,a i sama wychowała niezła gromadkę dzieci, więc jej jest nieco spowszedniało:P Dość powiedzieć, że na Wigilii u teściów ma być 17 osób - a to tylko sama najbliższa rodzina,będzie niezły sajgon:P U moich rodziców będziemy w 6, więc skala nie do porównania.

sayuri, lilly. lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dziewczyny, czy wy uważacie, że szykowanie czegokolwiek dla dziecka na naszym etapie ciąży to za wcześnie?
    Wcześnie, nie wcześnie... Ja już ogarniam i mam gdzieś opinie innych. Sprawia mi to radość. Nie mogę się doczekać aż wszystko będzie gotowe i będę czekać na malucha. Po świętach planuję zakupy, wózek roboczy do rodziców już mam.

sayuri, Mysza1986 lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle sa takie ze to czuć ze macica bo podobne cos zaczynalam czuć przed okresem lub w trakcie to taki specyficzny ból... I u mnie np nad wzgórkiem łonowym robi sie tak twardo i jakby trochę wypina się i dlatego wiem ze to macica tam tez najcześciej kopie mnie mała :) a już widać małe górki jak kopie wiec jestem w mega szoku że tak szybko 😊

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o podróż... To ułożenie dobre fotela i częste przerwy i jakoś da się jechać. Ja jeszcze z 400 km żeby dojechać więc jest dobrze:) a już mam za sobą wczoraj 900 i jest niezle,przespalam sie i to pomogło(lezenie:) nospe wzięłam... Bo może być różnie:)

Takmala lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spiecia macicy czuję jako mocne twardnienia podbrzusze (tak do wysokosci pepka) brzuch się robi twardy jak kamień. W poprzedniej ciąży zaczęły się ok 20 tygodnia teraz już od 12 choć nie w tak dużym obszarze :) nic na to nie biorę, samo po chwili przechodzi.

Kłucia w jajnikach,pachwinach,bóle, bóle kości plus te spiecia sa codziennością. Zwłaszcza jak się nabiegam nasprzatam i nadzwigam 13kg Urwisa :) i nie ma czasu poleżeć. Dopiero leżę w łóżku w nocy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 13:43

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak samo. Im więcej chodzę, robię, schylam się czy dźwigam to mocniej odczuwam cały brzuch. Wczoraj bolały mnie biodra po obu stronach z tyłu. Jednak nasz organizm wyraźnie przygotowuje się do porodu :)

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri dokładnie, i odczuwa dodatkowe obciążenie :D dopiero 6 miesiąc a co to będzie później :D staram się o tym nie myśleć ale dzisiaj tak mi wlazlo w biodro ze pół h musiałam leżeć az chodzic nie mogłam normalnie babcia 90+ 😂

PattisonBM lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to to :) staruszka normalnie :) aż czasami sama zła jestem na siebie za tą niemoc.

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam masz możliwość to odpoczywAj ile wlzezie :D ja dzisiaj skorzystałam bo Mąż w domu 😅

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a leczylyscie żeby w ciazy? Mnie od dwóch dni pobolewa ząb lub dziąsło, nie jestem pewna co. Jutro mam wizytę u dentysty, ale nie wiem czy powinny byc jakieś specjalne zalecenia poza innym znieczuleniem? Czy jakiś antybiotyk dodatkowo?

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Dziewczyny, a leczylyscie żeby w ciazy? Mnie od dwóch dni pobolewa ząb lub dziąsło, nie jestem pewna co. Jutro mam wizytę u dentysty, ale nie wiem czy powinny byc jakieś specjalne zalecenia poza innym znieczuleniem? Czy jakiś antybiotyk dodatkowo?
    Tak leczyłam w 2 trymestrze jest najlepszy na to czas. Trzeba uprzedzić stomatologa o ciąży.

bv5tg9v.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczyłam, znieczulenie nasiekowe stosowane obecnie jest niegroźne w ciąży. Mam aparat ortodontyczny-u dentysty jestem co miesiąc. Zęby leczyłam i w tej i poprzedniej ciąży. Na wyrywanie odpowiedni czas jest w drugim trymestrze, plombowanie śmiało można robić w każdym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 18:40

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyleczylam przed ciążą i na szczęście mam spokój. Choć zdziwiło mnie, że mój gin nie wysłał mnie nawet na przegląd.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona, jak tam po panieńskim?

klz9bd3m9oljt4xc.png

• sayuri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy imię.

Julia.

PLPaulina, Endi1990, szatanka, Mysza1986, Kira91, Takmala, Cer, PattisonBM, Jeheria, lipcowka86, lilly. lubią tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ