MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, ja też mam silny charakter i często ripostuję ostro ich zachowania jak już zaczynają wlazic na głowę, ale jednak mój mąż jest nieco uwikłany w tę toksyczną relację i często ma o to do mnie pretensje, że niepotrzebnie wprowadzam kwas. Ja! Ja tylko ich konfrontuję z ich agresją. Efekt jest taki, że wtedy kłócimy się z mężem i to jest coś, co już mnie martwi. Ale pracujemy nad tym. W zasadzie ostatnio kłócimy się tylko z pwodu teściów, więc może znajdziemy i na to jakiś sposób. A mąż sam nie powiedział matce przez 5 dni, że leży w szpitalu, bo wie, jaka jest. Zaraz by tu przyjechała i robiła cyrki.
Dziewczyny, mnie tez się czasem brzuch spina, ale mnie się wydaje, że to jelita, a nie macica, tzn. Klasyczne wzdęcia. Jak wy rozpoznajecie, że np. takie spiecie w boku to macica? -
Bardzo współczuje.
Jeżeli chodzi o terminy kompletowania uważam ze każdy robi jak uważa, są dziewczyny co kupują wszystko od pierwszego testu, są takie które będą kompletować w 8 miesiącu bo wcześniej się boja i np nie chcą zapeszać, są takie które będą skrupulatnie analizować i kupować po trochu. Każda jest inna i każda wspaniałai nic nikomu do tego!
PattisonBM, Frufru, Kira91, lipcowka86, Hortensja lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyBoże ten tekst o zapeszaniu bawi mnie najbardziej 🤣 i często starsze osoby tak mówią.
Przecież może się coś stać w 8tc jak i w 40tc, podczas porodu i w ogóle..
To ogólnie lepiej nie wychodzmy z domu bo może ktoś z nożem nas zaatakuje. 🤣🤣🤣Kira91 lubi tę wiadomość
-
Szatanka to nie było takie tam spięcie, że siedzisz na kanapie i mówisz ałć ale pospinało tylko ja nie mogłam się wyprostować i w kulkę zwinięta w aucie jechałam. Tata mi też potwierdził, że muszę więcej odpoczywać i dwa dni w trasie mogło zrobić swoje. Przed trasą też pakowanie, cały czas praca, w biegu życie. Ja nie jestem z tych leżących i myślę, że organizm wysłał sygnał, że czas na odpoczynek. A ta Nospa mi życie uratowała serio więc Takmala miej przy sobie. Teraz nam szybko się macica rozciąga i możemy mieć takie przygody.
szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja przestałam już zwracać uwagę na ukryte przytyki kogokolwiek z mojej rodziny
Przy pierwszym dziecku pozwoliłam sobie na zbyt duża ingerencje i wtrącanie w nasze życie, ale po długich rozmowach z mężem, setkach sprzeczek i awantur moje stanowisko poznał i powiedziałam "dość"... pierwsze dziecko przetarło szlaki rodzicielstwa, co do drugiego nie będą mieli nic do powiedzenia
Jutro połówkowe skoro świt więc też już z tyłu głowy mi siedzi jakaś ciekawość połączona z lekka obawą...
-
Też myślę, że każdy powinien rozpoczynać kompletować wyprawkę, kiedy czuje potrzebę. Jeszcze nie zaczęłam robić swoich zakupów, ale tak jak jedna z was pisała, robię już research - czego potrzeba, ile i ile mniej więcej to kosztuje. Za pierwsze zakupy zabiorę się pewnie w styczniu.
Współczuję przebojów z teściowymi, moja na szczęście ma wyrąbane, bo wnucząt już pod korek,a i sama wychowała niezła gromadkę dzieci, więc jej jest nieco spowszedniało:P Dość powiedzieć, że na Wigilii u teściów ma być 17 osób - a to tylko sama najbliższa rodzina,będzie niezły sajgon:P U moich rodziców będziemy w 6, więc skala nie do porównania.sayuri, lilly. lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
sayuri wrote:Dziewczyny, czy wy uważacie, że szykowanie czegokolwiek dla dziecka na naszym etapie ciąży to za wcześnie?
sayuri, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Te bóle sa takie ze to czuć ze macica bo podobne cos zaczynalam czuć przed okresem lub w trakcie to taki specyficzny ból... I u mnie np nad wzgórkiem łonowym robi sie tak twardo i jakby trochę wypina się i dlatego wiem ze to macica tam tez najcześciej kopie mnie mała
a już widać małe górki jak kopie wiec jestem w mega szoku że tak szybko 😊
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Jeśli chodzi o podróż... To ułożenie dobre fotela i częste przerwy i jakoś da się jechać. Ja jeszcze z 400 km żeby dojechać więc jest dobrze:) a już mam za sobą wczoraj 900 i jest niezle,przespalam sie i to pomogło(lezenie:) nospe wzięłam... Bo może być różnie:)
Takmala lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
A ja spiecia macicy czuję jako mocne twardnienia podbrzusze (tak do wysokosci pepka) brzuch się robi twardy jak kamień. W poprzedniej ciąży zaczęły się ok 20 tygodnia teraz już od 12 choć nie w tak dużym obszarze
nic na to nie biorę, samo po chwili przechodzi.
Kłucia w jajnikach,pachwinach,bóle, bóle kości plus te spiecia sa codziennością. Zwłaszcza jak się nabiegam nasprzatam i nadzwigam 13kg Urwisai nie ma czasu poleżeć. Dopiero leżę w łóżku w nocy 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 13:43
-
Sayuri dokładnie, i odczuwa dodatkowe obciążenie
dopiero 6 miesiąc a co to będzie później
staram się o tym nie myśleć ale dzisiaj tak mi wlazlo w biodro ze pół h musiałam leżeć az chodzic nie mogłam normalnie babcia 90+ 😂
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a leczylyscie żeby w ciazy? Mnie od dwóch dni pobolewa ząb lub dziąsło, nie jestem pewna co. Jutro mam wizytę u dentysty, ale nie wiem czy powinny byc jakieś specjalne zalecenia poza innym znieczuleniem? Czy jakiś antybiotyk dodatkowo?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Drzemka wrote:Dziewczyny, a leczylyscie żeby w ciazy? Mnie od dwóch dni pobolewa ząb lub dziąsło, nie jestem pewna co. Jutro mam wizytę u dentysty, ale nie wiem czy powinny byc jakieś specjalne zalecenia poza innym znieczuleniem? Czy jakiś antybiotyk dodatkowo?
-
Leczyłam, znieczulenie nasiekowe stosowane obecnie jest niegroźne w ciąży. Mam aparat ortodontyczny-u dentysty jestem co miesiąc. Zęby leczyłam i w tej i poprzedniej ciąży. Na wyrywanie odpowiedni czas jest w drugim trymestrze, plombowanie śmiało można robić w każdym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 18:40