MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Ja wyleczylam przed ciążą i na szczęście mam spokój. Choć zdziwiło mnie, że mój gin nie wysłał mnie nawet na przegląd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 20:50
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Ja tez wyleczyłam przed ciąża. A tak przynajmniej mówił stomatolog na kontroli w lipcu. No ale niestety okazuje się ze mimo kontroli cos się zadziało, bo boli. Coz, zobaczymy co powie jutro dentysta.
A nie wlazło Ci tam nic? W ciąży dziąsła są bardzo ukrwione i z byle czego robi się afera. Ja mam trochę spartolony implant w szóstce, więc jak jem jakiekolwiek włókniste jedzenie, to mi włazi pod spód i błyskawicznie się zaognia. Może okaże się, że to nie będzie nic takiego, co wymaga znieczulenia. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:14
-
nick nieaktualny
-
Andzia86 wrote:Ja chodzę co miesiąc do dentysty i mój wymagał zaświadczenia od ginekologa że mogę mieć znieczulenie
Bez znieczulenia to dotknąć się nie dam 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 21:42
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:14
Mysza1986, Jeheria, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
U mnie 13 połówkowe. Stresuję się tą dużą głową
Jak dużo chodzę, robię to mały też bardzo dużo fika, czasami mocne kopy.
Co do wyprawki ja na całego szykujerozpakowałam kartony, zobaczyłam co mam - wszystko 😂 odrzuciłam co mi się nie podoba. Komodę już zamówiłam. Jak przyjdzie to koszyczki kupię. W Rossmann ostatnio zrobiłam zakupy
Muszę rozpisać co mi brakuje ale nie dużo. Piżamy nawet mam po siostrze, kołdry, pościele, koce, prześcieradła, chustę, nosidło. Dosłownie wszystko. Cieszę się ogromnie bo ile to kasy kosztuje wszystko, masakra 😱 a chcemy ogrodzenie dokończyć na wiosnę.
Moja teściowa na szczęście się nie wtrąca bo jest w Szkocjii ma 5 synów i 4 wnuków to już ma dosyć dzieci
ale ciuszki kupuje
Szybciej mam masę porad od szwagierekKira91 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czy ja dobrze liczę, że dziś zaczynam 6. miesiąc ciąży?. Zawsze mi się wydawało, że wtedy wygląda się już jak słoń, a tymczasem nie jest źle.
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
A ja się od kilku dni znowu martwię, bo tak jak mi się wydawało na początku zeszłego tygodnia, że coraz częściej czuję ruchy, tak w weekend znowu cisza. Dziewczyny z łożyskiem na przedniej jak jest u Was?ścianie, -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Hej dziewczyny, czy ja dobrze liczę, że dziś zaczynam 6. miesiąc ciąży?. Zawsze mi się wydawało, że wtedy wygląda się już jak słoń, a tymczasem nie jest źle.
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
A ja się od kilku dni znowu martwię, bo tak jak mi się wydawało na początku zeszłego tygodnia, że coraz częściej czuję ruchy, tak w weekend znowu cisza. Dziewczyny z łożyskiem na przedniej jak jest u Was?ścianie,
Łożysko na przedniej ścianie robi za poduchę która amortyzuje ruchy. W 1 ciąży późno poczułam ruchy. A ich regularność to duuuzo później. I według gin to norma była. Ale też się strasznie martwiłam. -
szatanka, na rozpisce z netu z tygodniami i miesiącami ciąży wyświetla mi się, że 20 tydzień to 5 miesiąc, a 6 zaczyna się od 23 tygodnia - poprawcie to info dziewczyny, jeśli jest błędne;)
A propos ruchów, czuję je czasami,ale niezbyt często. Bardziej jako takie wybrzuszanie skóry co pewien czas, "puknięcia" rzadziej. Na ostatniej wizycie gin powiedziała, że w okresie międzyświątecznym to w ogóle mogę jeszcze mniej czuć cokolwiek, bo akurat w tym czasie macica będzie się powiększać i maluch w stosunku do niej będzie mniejszy=będzie się mniej rozpychać. Potem ma wszystko wrócić do normy.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
No ja mam bardzo ruchliwe maleństwo bo od ponadtygodbia czuje ją codziennie juz mniej wiecej zaczynam tez łapać ze ma swój rytm dobowy i więcej kopie o określonych porach... nie wiem co będzie później jak juz tak dobrze czuje co tam wyprawia pytałam gin czy to normalne to powiedziala że niektóre tak maluchy maja I tyle i że miedniczkowo jest ułożona dlatego często czuje ją nisko. Jak pytalam czy nie za szybko czuje to powiedziala że z reguły czuje sie później ale jak widać kazdy jest inny i pytala czy ćwiczę joge. Ale joge to ja ćwiczyłam z 10 lat temu wiec to nie to
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Syn był baardzo ruchliwy a teraz spokojna Corusia jest
chyba że to przez łożysko na przedniej ścianie.
A wiecie jak ja liczę miesiące? Mam termin na 28.04 to miesiące liczę sobie od 28 dnia miesiąca 😊 bo z tymi tygodniami to zwariować idzie.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Ja mam za tydzień 😀Niki2803, Mysza1986 lubią tę wiadomość