X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    mysle ze im nie chodzi o wade serca... tylko o potencjalne wady genetyczne... z reszta taka rada jak dali i tak blokują tak naprawde zakonczenie ciazy, wiec nie wiem jakie maja motywy
    Też mam takie odczucia Ajka. Na Nifty i tak by musiała czekać, później ewentualne amnio i też oczekiwanie...trochę niezrozumiałe zachowanie lekarzy. Skoro lekko sugerują wadę genetyczną to bezwzględnie powinni kierować na amniopunkcje bo tylko ona da ostateczną odpowiedź i otworzy możliwości na dalsze postępowanie... ciężko mi wobec tego doradzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 13:52

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze czytam na bieżąco. Bona trzymam kciuki żeby jednak nic nie było. Może nast badanie wykaże jednak że się pomylil lekarz albo usg🤗✊ albo z czasem się wyrównaja te badania.

Dziś jestem po kolejnej wizycie. Na szczęście u młodego wszystko dobrze, na pewno chłopiec. Prawie 250 g. Śmiesznie coś przelykal,pewnie wody plodowe. Nie mam niestety żadnego fajnego zdjęcia. Ale ze nie wrzucałam nic z brzuchem, to dziś dla odmiany wrzucam brzuchola:p
    https://naforum.zapodaj.net/e5229bc81a7b.jpg.html

mwm, szatanka, Endi1990, Jeheria, Niki2803, Takmala, PattisonBM lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na polowkowych e pierwszej ciąży wyszły wady serca. Po kolejnej kontroli (2tyg później) wszystko było już w normie. Teraz synkowi ciągle tylko pediatrzy jakieś szumy nad sercem słyszą, ale 3 wizyty kontrolne u kardiologia wykluczyły jakiekolwiek zmiany.
    Także Bona, wierzę, że i u Ciebie wszystko będzie dobrze

Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam o tym moim łożysku które rzekomo w trzy dni przewędrowało przez cały brzuch, to pomyślcie jakie błędy pomiarowe mogą być przy takim małym serduszku.. według mnie musisz to jeszcze skonsultować u kolejnego lekarza, ten pierwszy nic nie zauważył, to tez dziwne..

• Bona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm ' Tak tutaj chodzi o zatrzymanie ciąży z powodu ewentualnych wad genetycznych a nie pojedyńczej wady serca. Lekarz prowadzący wie o krawieniach a temu z dziś nie mówiłam

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia, jakby odciąć głowę, bo moja blond, to ja wyglądam identycznie :)

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Mwm ' Tak tutaj chodzi o zatrzymanie ciąży z powodu ewentualnych wad genetycznych a nie pojedyńczej wady serca. Lekarz prowadzący wie o krawieniach a temu z dziś nie mówiłam

Jeśli brałabyś takie cos pod uwagę... to robienie NIFTY + czekanie na wyniki to bedzie już 21+5 a moze nawet 22+5... wtedy gdyby było nie tak to musi robic amnio... a to minimum 3-4 dni czekania (metoda fish prywatnie) ale jak badanie cytogenetyczne to 3-4 tygodnie czekania... terminacja ciazy nie bedzie możliwa na tym etapie w PL

Z kolei jezeli ryzyko jest małe tak naprawde to to NIFTY robisz tylko dla własnego spokoju i możesz w takim razie zrobic je w dowolnym momencie... trudno mi zgdnac dlaczego lekarze mówią w ten sposób i jakie maja motywy

Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Bona przykro mi :( trzymaj się dzielnie. Nic nie powiem na ten temat bo nie wiem nawet, co powiedzieć.

Wiem jedno. Że do swoich połówkowych chyba jajo zniosę.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Matko Bona przykro mi :( trzymaj się dzielnie. Nic nie powiem na ten temat bo nie wiem nawet, co powiedzieć.

Wiem jedno. Że do swoich połówkowych chyba jajo zniosę.

A kiedy masz?

• Jeffcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja już pisałam o tym moim łożysku które rzekomo w trzy dni przewędrowało przez cały brzuch, to pomyślcie jakie błędy pomiarowe mogą być przy takim małym serduszku.. według mnie musisz to jeszcze skonsultować u kolejnego lekarza, ten pierwszy nic nie zauważył, to tez dziwne..
    Mi dziś lekarz też mówił że to tylko sprzęt i maszyny i maga się zdarzyć mylne wartości. Jak taki maluch czy maluszka się tak bardzo rusza i wariuje to ciężko czasami wszystko dobrze zobaczyć. Może warto nawet iść do jeszcze dwóch lekarzy żeby potwierdzić a między czasie zrobić badania i chyba tylko czekanie wtedy pozostaje.

3cs
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    preg.png[/
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Jeffcia, jakby odciąć głowę, bo moja blond, to ja wyglądam identycznie :)
    Heh więc nie tylko ja taka trochę większa jestem😉 w sensie ja się śmieje że małe sadelko będzie chronić malucha na czas zimy😂

Co do polowkowych. Jak dziś się zapytałam jak to wypada to trochę zdziwił się i że oni (lekarze) badają teraz co miesiąc te same pomiary i wszystko i że prawie każde badanie jest jak tzw. Polowkowe. Więc mnie tym uspokoił bo nast wizytę mam późno bo już 22t.3 d ciąży. Nawet jeszcze krzywej mi nie dał. Pewnie po nast wizycie.

3cs
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    preg.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia wrote:
    Heh więc nie tylko ja taka trochę większa jestem😉 w sensie ja się śmieje że małe sadelko będzie chronić malucha na czas zimy😂

Co do polowkowych. Jak dziś się zapytałam jak to wypada to trochę zdziwił się i że oni (lekarze) badają teraz co miesiąc te same pomiary i wszystko i że prawie każde badanie jest jak tzw. Polowkowe. Więc mnie tym uspokoił bo nast wizytę mam późno bo już 22t.3 d ciąży. Nawet jeszcze krzywej mi nie dał. Pewnie po nast wizycie.
    Ja mam tak samo z tymi wizytami.vze jedna wcześnie, a druga późno. Tak samo było w 1 ciąży.

Tylko przed tą drugą mam echo serca.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A kiedy masz?

7 stycznia. 22+6.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    7 stycznia. 22+6.

no to jajko zniesiesz... ale zobaczysz będzie ok, jeśli złe rzeczy mają sie komuś przydarzyć to bedę to ja - wyczerpałam już limit nieszczęść tego wątku na połówkowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 16:17

• sayuri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka pamiętaj, że złe rzeczy przytrafiają się każdemu ma różnych etapach życia. Ja urodziłam się zdrowym dzieckiem. 3 miesiące i śmierć łóżeczkowa. Zapaść. Dwie punkcje. Zapalenie opon mózgowych, płuc i nerek.

Życie jest pełne niespodzianek i nigdy nie wiadomo, co się komu przytrafi.

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona bardzo mi przykro, że musisz się stresować :( mam nadzieję, że nie jest tak źle i że maleństwo urodzi się zdrowe... ja idę na polowkowe prawdopodobnie za tydzień 28.12, mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Mówiłam Wam, że chyba będzie dziewczynka? Mam nadzieję, że na polowkowych się potwierdzi :)

Lece teraz z mężem na zakupy, muszę kupić prezent dla mamy i coś dla taty jeszcze. Poza tym czekają na mnie 3 pożeracze pizam, które szyję dla bratankow, mam nadzieję, że im się spodobają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 17:35

sayuri, Endi1990 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona zrobiłabym tak jak Ajka pisze. USG u Roszkowskiego i jak nakaże to amnio.
    Trzymaj się!!!

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze Śląska dziewczyny . Także do Warszawy to się nie wybieram. Tutaj też mamy specjalistów

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w takim razie w poniedziałek decydujesz się na zrobienie Nifty i czekasz na wyniki tak? Trzymam bardzo mocno kciuki Bona za Ciebie i Twoją córeczkę bo od samego początku miałaś jakieś przeboje, w końcu los się musi odmienić- wspieram mocno :*

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, tak w poniedziałek Nifty i czekamy na wynik. 9 stycznie mamy echo srruszka u jeszcze innego lekarza, poleconego przez tego specjalistę.
    Potem zobaczymy co dalej.

Jeheria lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ