MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:mysle ze im nie chodzi o wade serca... tylko o potencjalne wady genetyczne... z reszta taka rada jak dali i tak blokują tak naprawde zakonczenie ciazy, wiec nie wiem jakie maja motywy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 13:52
-
Qrcze czytam na bieżąco. Bona trzymam kciuki żeby jednak nic nie było. Może nast badanie wykaże jednak że się pomylil lekarz albo usg🤗✊ albo z czasem się wyrównaja te badania.
Dziś jestem po kolejnej wizycie. Na szczęście u młodego wszystko dobrze, na pewno chłopiec. Prawie 250 g. Śmiesznie coś przelykal,pewnie wody plodowe. Nie mam niestety żadnego fajnego zdjęcia. Ale ze nie wrzucałam nic z brzuchem, to dziś dla odmiany wrzucam brzuchola:p
https://naforum.zapodaj.net/e5229bc81a7b.jpg.htmlmwm, szatanka, Endi1990, Jeheria, Niki2803, Takmala, PattisonBM lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
U mnie na polowkowych e pierwszej ciąży wyszły wady serca. Po kolejnej kontroli (2tyg później) wszystko było już w normie. Teraz synkowi ciągle tylko pediatrzy jakieś szumy nad sercem słyszą, ale 3 wizyty kontrolne u kardiologia wykluczyły jakiekolwiek zmiany.
Także Bona, wierzę, że i u Ciebie wszystko będzie dobrzeJeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już pisałam o tym moim łożysku które rzekomo w trzy dni przewędrowało przez cały brzuch, to pomyślcie jakie błędy pomiarowe mogą być przy takim małym serduszku.. według mnie musisz to jeszcze skonsultować u kolejnego lekarza, ten pierwszy nic nie zauważył, to tez dziwne..
-
Bona wrote:Mwm ' Tak tutaj chodzi o zatrzymanie ciąży z powodu ewentualnych wad genetycznych a nie pojedyńczej wady serca. Lekarz prowadzący wie o krawieniach a temu z dziś nie mówiłam
Jeśli brałabyś takie cos pod uwagę... to robienie NIFTY + czekanie na wyniki to bedzie już 21+5 a moze nawet 22+5... wtedy gdyby było nie tak to musi robic amnio... a to minimum 3-4 dni czekania (metoda fish prywatnie) ale jak badanie cytogenetyczne to 3-4 tygodnie czekania... terminacja ciazy nie bedzie możliwa na tym etapie w PL
Z kolei jezeli ryzyko jest małe tak naprawde to to NIFTY robisz tylko dla własnego spokoju i możesz w takim razie zrobic je w dowolnym momencie... trudno mi zgdnac dlaczego lekarze mówią w ten sposób i jakie maja motywyJeheria, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
mwm wrote:Ja już pisałam o tym moim łożysku które rzekomo w trzy dni przewędrowało przez cały brzuch, to pomyślcie jakie błędy pomiarowe mogą być przy takim małym serduszku.. według mnie musisz to jeszcze skonsultować u kolejnego lekarza, ten pierwszy nic nie zauważył, to tez dziwne..Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/
-
szatanka wrote:Jeffcia, jakby odciąć głowę, bo moja blond, to ja wyglądam identycznie
Co do polowkowych. Jak dziś się zapytałam jak to wypada to trochę zdziwił się i że oni (lekarze) badają teraz co miesiąc te same pomiary i wszystko i że prawie każde badanie jest jak tzw. Polowkowe. Więc mnie tym uspokoił bo nast wizytę mam późno bo już 22t.3 d ciąży. Nawet jeszcze krzywej mi nie dał. Pewnie po nast wizycie.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/
-
nick nieaktualnyJeffcia wrote:Heh więc nie tylko ja taka trochę większa jestem😉 w sensie ja się śmieje że małe sadelko będzie chronić malucha na czas zimy😂
Co do polowkowych. Jak dziś się zapytałam jak to wypada to trochę zdziwił się i że oni (lekarze) badają teraz co miesiąc te same pomiary i wszystko i że prawie każde badanie jest jak tzw. Polowkowe. Więc mnie tym uspokoił bo nast wizytę mam późno bo już 22t.3 d ciąży. Nawet jeszcze krzywej mi nie dał. Pewnie po nast wizycie.
Tylko przed tą drugą mam echo serca. -
sayuri wrote:7 stycznia. 22+6.
no to jajko zniesiesz... ale zobaczysz będzie ok, jeśli złe rzeczy mają sie komuś przydarzyć to bedę to ja - wyczerpałam już limit nieszczęść tego wątku na połówkowe...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 16:17
2020
2023 -
Ajka pamiętaj, że złe rzeczy przytrafiają się każdemu ma różnych etapach życia. Ja urodziłam się zdrowym dzieckiem. 3 miesiące i śmierć łóżeczkowa. Zapaść. Dwie punkcje. Zapalenie opon mózgowych, płuc i nerek.
Życie jest pełne niespodzianek i nigdy nie wiadomo, co się komu przytrafi. -
Bona bardzo mi przykro, że musisz się stresować
mam nadzieję, że nie jest tak źle i że maleństwo urodzi się zdrowe... ja idę na polowkowe prawdopodobnie za tydzień 28.12, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Mówiłam Wam, że chyba będzie dziewczynka? Mam nadzieję, że na polowkowych się potwierdzi
Lece teraz z mężem na zakupy, muszę kupić prezent dla mamy i coś dla taty jeszcze. Poza tym czekają na mnie 3 pożeracze pizam, które szyję dla bratankow, mam nadzieję, że im się spodobają!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 17:35
sayuri, Endi1990 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Czyli w takim razie w poniedziałek decydujesz się na zrobienie Nifty i czekasz na wyniki tak? Trzymam bardzo mocno kciuki Bona za Ciebie i Twoją córeczkę bo od samego początku miałaś jakieś przeboje, w końcu los się musi odmienić- wspieram mocno :*