WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja w 1 ciąży od 20tc nie mogłam żyć bez wkładek laktacyjnych.
    Do końca ciąży, czy ustało w jakimś momencie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Do końca ciąży, czy ustało w jakimś momencie?
    Bez wkładek nie mogłam się już obyć mniej więcej jak córka skończyła 7msc. 🤣 Więc dluugo.

Ale przyzwyczaiłam się. Było nawet lepiej z wkładkami. Bo jak zdarzyło mi się bez i coś pociekło to sutek przykleił się do stanika i ból nie fajny był. 😕

Polecam wkładki penaten. Tylko w nich sutki mnie nie bolały.

Edit. Pamiętam też że jako pierwszej wtedy na grupie zaczęła mi lecieć siara i większość dziewczyn kazała mi iść do lekarza, że napewno mam zapalenie piersi bo to niemożliwe by siara była tak wcześnie.
    Oczywiście poszłam. 🤣 Gin patrzyła na mnie jak na wariatkę. 🤣🤣🤣🤣 Ale taktownie się zachowała i mi wytłumaczyła że to Siara. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 11:56

mwm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja już widziałam pare dni, ale wmawiałam sobie ze się woda zalałam :D no ale dzisiaj to już ewidentnie to, małe plamki na wysokości sutków. Zastanawiało mnie, ze dzieje się to wieczorem, głównie po tym jak mnie mąż smaruje jakimiś kremami, a wczoraj po seksie polecialo trochę więcej, wiec może tutaj role odgrywa jakaś stymulacja.
    Odnośnie seksu, to nie jest on jakiś szczególnie częsty :D ale powoli logistyka tego zdarzenia bierze górę :D odkąd czuje często ruchy i obecność małego, to jakoś nie potrafię się ułożyć, a mąż tylko pyta czy tak można 🤪 oni chyba naprawdę maja wysokie mniemanie o sobie skoro myślą ze zapukają przyrodzeniem do dziecka 😀

Karolllla, PattisonBM, Korna, Frufru lubią tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach. Bardzo je lubię, ale cieszę się, że już się skończyły, dwa dni z rodzinką zupelnie mi wystarczy. Mnie się chyba udało nie przytyć, choć żywiłam się głównie pierogami i ciastem.

Dzisiaj o 17.00 mamy połówkowe i jestem mocno zestresowana. Trzymajcie kciuki. Fru, kciuki też za Ciebie.

Mwm, te wycieki w takich sytuacjach to chyba normalne oddziaływanie prolaktyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 12:14

mwm, PattisonBM, Mysza1986, Frufru lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, zawsze po seksie miałam wycieki. 😆
    Po urodzeniu córki to jak np gadała, krzyczała że głodna. 😆 Lub brudna pielucha.

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam stęskniona za rodzinką ale zdecydowanie cieszę się, że już jestem u siebie. Cisza spokój...Powodzenia dziewczyny na badaniach! Co do wagi to +5kg od początku ale pewnie spadnie za dwa dni jak przetrawię sałatkę jarzynową 😂 W rodzinie u mnie dziewczyny jedna 7kg całą ciąże, a druga 10kg przytyły. Niezłe wyniki ;)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm,Lilly,Karolla - ja już mam+ 8kg 😂 ciasta odcisnely swoje piętno na swiatecznych kilogramach. Cala rodzina mowi mi ze tylko w brzuszek mi idzie, oj jak oni pięknie kłamią! 😁
    Lecę podobnie z wagą jak w ciąży z synem. Parę dni nic a potem dosloanie z dnia na dzień + 1/2 kg. I co poradzić,takie są uroki ciąży ;) Zrzucimy szybciej niż nam się wydaje! Zostały mi równe 4 miesiące do terminu porodu :D jeszcze chwila i zacznie się turlanie

Karolllla lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lecę podobnie z wagą jak w 1 ciąży. Czyli będzie +30kg.

I wtedy i teraz jestem na diecie cukrzycowej. Wtedy przyrost wagi zganialam na cudowne uroki 1 ciąży czyli za małą aktywność.
    Teraz nie narzekam na brak ruchu, na brak ciężarów do noszenia. A waga idzie tak samo w górę.

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam 7kg w górę ale patrząc na poprzednia ciążę to i tak wynik zadowalajacy;) Prawdę mówiąc nie bardzo mnie to przeraża bo ostatnio szybko zleciało ;) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na info :)

Kira91 lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może pół kg na plus przed świętami. Teraz nie wiem... :)

Z piersi sporadycznie wypływa mi wodnista ciecz, a dziś pierwszy raz zobaczyłam jak się rusza brzuch :D

Szatanka 3mam kciuki, ja dopiero o 20 mam wizytę...

Mysza1986 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty!
    U mnie 6 kg na plusie. Siostra na tym etapie miała tak samo i w sumie przytyła 12,5 kg z czego 6,9 kg w 2 trymestrze. A w ostatnim miesiącu ciąży nic nie przybrała. Za to karmienie zawsze ją wysusza i waży 49 kg przy 167 cm. Ja mam tylko nadzieję że nie przekrocze 70 kg (15 kg w całej ciąży).
    U mnie brak siary, brak linea negra.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siary u mnie też brak, ale linea nigra pokazała się już, tylko delikatna jest. Od pępka i w dół, i w górę.

Wyciągnęłam dzisiaj mamuśkę wózki pooglądać. Zakochałam się w Adamex Reggio. Z wyglądu może nie zachwyca, ale jest zwrotny, lekki, z dobrego materiału, a co najważniejsze - bardzo mały stelaż po złożeniu, co było dla mnie cechą wyjściową, z uwagi na małe auto. No i cena nie zwala z nóg;) A przy okazji nakupowałam kolejne gadżety dla dziecka. Pierwszy raz w sklepie, bo tak to przez neta zamawiałam.

Ps. Wózek kupują dziadkowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 17:08

• Cer Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,kciuki za wizyty!

Strach mnie dziś obleciał wielki, w toalecie miałam trochę problemów z zaparciem, a jak już załatwiłam co trzeba, to pojawiła się krew na papierze. Z początku myślałam, że to z pochwy i oczywiście milion najczarniejszych myśli, ale jednak nie, najprawdopodobniej przy "intensywnym wysiłku" poszło jakieś naczynko czy coś i tyle. Ale widok krwi sprawił, że serce mi zamarło.

Mam do was prośbę- co jakiś czas na wątku przewijały się przydatne info o łóżeczkach dla niemowląt, starałam sobie zapisywać na kompie nazwy konkretnych polecanych, a zdarzyło się, że straciłam te dane:( Jakbyście mogły jeszcze raz podać same nazwy/ typy łóżeczek, które polecacie, byłabym ogromnie wdzięczna:) Na początek kupimy kosz Mojżesza, ale niektóre z was pisały, że może się zdarzyć, że maluch wcale nie zechce w takim spać, także chciałabym mieć w razie czego szybki plan B, by się jakby co wieki nie zastanawiać, tylko jak będzie potrzeba,to od razu kupić wcześniej upatrzony typ łóżeczka.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu, wszystko dobrze, żadnych markerów wad nie wykryto. Potwierdził, że dziewucha, hehe. :) Tylko w odniesieniu do wagi doktor powiedział, że dopuszczalna, a wynosi 333 g. To raczej malo czy dużo jak na mój wiek ciąży? Kojarzę, że Wy macie podobnie, ale nie kontolowalam, ktory to był tydzień ciąży.

Karolllla, Andzia86, Cer, sayuri, lilly., PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Jestem po badaniu, wszystko dobrze, żadnych markerów wad nie wykryto. Potwierdził, że dziewucha, hehe. :) Tylko w odniesieniu do wagi doktor powiedział, że dopuszczalna, a wynosi 333 g. To raczej malo czy dużo jak na mój wiek ciąży? Kojarzę, że Wy macie podobnie, ale nie kontolowalam, ktory to był tydzień ciąży.
    Hmm, ja miałam połówkowe 18+4 i szacowana wagę 242 gr. Jak lekarz powiedział Ci ze jest w normie to na pewno tak jest.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można brać iladian w ciąży, albo coś innego wspomagającego florę bakteryjna? Czuje jakiś dyskomfort a idzie weekend i do swojego gina się nie dostanę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 18:46

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Dziewczyny można brać iladian w ciąży, albo coś innego wspomagającego florę bakteryjne? Czuje jakiś dyskomfort a idzie weekend i do swojego gina się nie dostanę...
    Mi położna polecała lactovaginal, używam go głównie przez pierwsze miesiace bo cały czas miałam wrazenie jakby cos się dzialo, mimo ze w badaniu nic nie wychodziło.

Endi1990 lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super, zaraz sobie kupię zapobiegawczo:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to u nas w 20+4 było równe 400, ale dzieci teraz tak szybko rosną, ze nie przejmowałabym się tym. Płeć tez ma znaczenie no i genetyka :)
    Dziewczyny, któraś z Was ma łóżeczko kinderkrafta? Taka dostawkę? Chciałabym oprócz zwykłego takie dostawne, podoba mi się tez kosz Mojżesza ale mam w domu dużego psa i trochę się boje ze jest niestabilne. I jakie butelki i smoczk ipolecają mamy?:) zaczynam się rozglądać ze względu na spore wyprzedaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 19:06

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Dziewczyny można brać iladian w ciąży, albo coś innego wspomagającego florę bakteryjna? Czuje jakiś dyskomfort a idzie weekend i do swojego gina się nie dostanę...
    Można można, lactovaginal, provag na pewno do tego warto coś doustnie np. Lacibios femina 😉

Endi1990 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: