MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymwm wrote:Do końca ciąży, czy ustało w jakimś momencie?
Ale przyzwyczaiłam się. Było nawet lepiej z wkładkami. Bo jak zdarzyło mi się bez i coś pociekło to sutek przykleił się do stanika i ból nie fajny był. 😕
Polecam wkładki penaten. Tylko w nich sutki mnie nie bolały.
Edit. Pamiętam też że jako pierwszej wtedy na grupie zaczęła mi lecieć siara i większość dziewczyn kazała mi iść do lekarza, że napewno mam zapalenie piersi bo to niemożliwe by siara była tak wcześnie.
Oczywiście poszłam. 🤣 Gin patrzyła na mnie jak na wariatkę. 🤣🤣🤣🤣 Ale taktownie się zachowała i mi wytłumaczyła że to Siara. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 11:56
mwm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha, ja już widziałam pare dni, ale wmawiałam sobie ze się woda zalałam
no ale dzisiaj to już ewidentnie to, małe plamki na wysokości sutków. Zastanawiało mnie, ze dzieje się to wieczorem, głównie po tym jak mnie mąż smaruje jakimiś kremami, a wczoraj po seksie polecialo trochę więcej, wiec może tutaj role odgrywa jakaś stymulacja.
Odnośnie seksu, to nie jest on jakiś szczególnie częstyale powoli logistyka tego zdarzenia bierze górę
odkąd czuje często ruchy i obecność małego, to jakoś nie potrafię się ułożyć, a mąż tylko pyta czy tak można 🤪 oni chyba naprawdę maja wysokie mniemanie o sobie skoro myślą ze zapukają przyrodzeniem do dziecka 😀
Karolllla, PattisonBM, Korna, Frufru lubią tę wiadomość
-
Witajcie po świętach. Bardzo je lubię, ale cieszę się, że już się skończyły, dwa dni z rodzinką zupelnie mi wystarczy. Mnie się chyba udało nie przytyć, choć żywiłam się głównie pierogami i ciastem.
Dzisiaj o 17.00 mamy połówkowe i jestem mocno zestresowana. Trzymajcie kciuki. Fru, kciuki też za Ciebie.
Mwm, te wycieki w takich sytuacjach to chyba normalne oddziaływanie prolaktynyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 12:14
mwm, PattisonBM, Mysza1986, Frufru lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam stęskniona za rodzinką ale zdecydowanie cieszę się, że już jestem u siebie. Cisza spokój...Powodzenia dziewczyny na badaniach! Co do wagi to +5kg od początku ale pewnie spadnie za dwa dni jak przetrawię sałatkę jarzynową 😂 W rodzinie u mnie dziewczyny jedna 7kg całą ciąże, a druga 10kg przytyły. Niezłe wyniki
-
Mwm,Lilly,Karolla - ja już mam+ 8kg 😂 ciasta odcisnely swoje piętno na swiatecznych kilogramach. Cala rodzina mowi mi ze tylko w brzuszek mi idzie, oj jak oni pięknie kłamią! 😁
Lecę podobnie z wagą jak w ciąży z synem. Parę dni nic a potem dosloanie z dnia na dzień + 1/2 kg. I co poradzić,takie są uroki ciążyZrzucimy szybciej niż nam się wydaje! Zostały mi równe 4 miesiące do terminu porodu
jeszcze chwila i zacznie się turlanie
Karolllla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też lecę podobnie z wagą jak w 1 ciąży. Czyli będzie +30kg.
I wtedy i teraz jestem na diecie cukrzycowej. Wtedy przyrost wagi zganialam na cudowne uroki 1 ciąży czyli za małą aktywność.
Teraz nie narzekam na brak ruchu, na brak ciężarów do noszenia. A waga idzie tak samo w górę. -
U mnie może pół kg na plus przed świętami. Teraz nie wiem...
Z piersi sporadycznie wypływa mi wodnista ciecz, a dziś pierwszy raz zobaczyłam jak się rusza brzuch
Szatanka 3mam kciuki, ja dopiero o 20 mam wizytę...Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty!
U mnie 6 kg na plusie. Siostra na tym etapie miała tak samo i w sumie przytyła 12,5 kg z czego 6,9 kg w 2 trymestrze. A w ostatnim miesiącu ciąży nic nie przybrała. Za to karmienie zawsze ją wysusza i waży 49 kg przy 167 cm. Ja mam tylko nadzieję że nie przekrocze 70 kg (15 kg w całej ciąży).
U mnie brak siary, brak linea negra.
-
Siary u mnie też brak, ale linea nigra pokazała się już, tylko delikatna jest. Od pępka i w dół, i w górę.
Wyciągnęłam dzisiaj mamuśkę wózki pooglądać. Zakochałam się w Adamex Reggio. Z wyglądu może nie zachwyca, ale jest zwrotny, lekki, z dobrego materiału, a co najważniejsze - bardzo mały stelaż po złożeniu, co było dla mnie cechą wyjściową, z uwagi na małe auto. No i cena nie zwala z nóg;) A przy okazji nakupowałam kolejne gadżety dla dziecka. Pierwszy raz w sklepie, bo tak to przez neta zamawiałam.
Ps. Wózek kupują dziadkowie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 17:08
-
Dziewczyny,kciuki za wizyty!
Strach mnie dziś obleciał wielki, w toalecie miałam trochę problemów z zaparciem, a jak już załatwiłam co trzeba, to pojawiła się krew na papierze. Z początku myślałam, że to z pochwy i oczywiście milion najczarniejszych myśli, ale jednak nie, najprawdopodobniej przy "intensywnym wysiłku" poszło jakieś naczynko czy coś i tyle. Ale widok krwi sprawił, że serce mi zamarło.
Mam do was prośbę- co jakiś czas na wątku przewijały się przydatne info o łóżeczkach dla niemowląt, starałam sobie zapisywać na kompie nazwy konkretnych polecanych, a zdarzyło się, że straciłam te dane:( Jakbyście mogły jeszcze raz podać same nazwy/ typy łóżeczek, które polecacie, byłabym ogromnie wdzięczna:) Na początek kupimy kosz Mojżesza, ale niektóre z was pisały, że może się zdarzyć, że maluch wcale nie zechce w takim spać, także chciałabym mieć w razie czego szybki plan B, by się jakby co wieki nie zastanawiać, tylko jak będzie potrzeba,to od razu kupić wcześniej upatrzony typ łóżeczka.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Jestem po badaniu, wszystko dobrze, żadnych markerów wad nie wykryto. Potwierdził, że dziewucha, hehe.
Tylko w odniesieniu do wagi doktor powiedział, że dopuszczalna, a wynosi 333 g. To raczej malo czy dużo jak na mój wiek ciąży? Kojarzę, że Wy macie podobnie, ale nie kontolowalam, ktory to był tydzień ciąży.
Karolllla, Andzia86, Cer, sayuri, lilly., PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Jestem po badaniu, wszystko dobrze, żadnych markerów wad nie wykryto. Potwierdził, że dziewucha, hehe.
Tylko w odniesieniu do wagi doktor powiedział, że dopuszczalna, a wynosi 333 g. To raczej malo czy dużo jak na mój wiek ciąży? Kojarzę, że Wy macie podobnie, ale nie kontolowalam, ktory to był tydzień ciąży.
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Endi1990 wrote:Dziewczyny można brać iladian w ciąży, albo coś innego wspomagającego florę bakteryjne? Czuje jakiś dyskomfort a idzie weekend i do swojego gina się nie dostanę...
Endi1990 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualnyCo do wagi, to u nas w 20+4 było równe 400, ale dzieci teraz tak szybko rosną, ze nie przejmowałabym się tym. Płeć tez ma znaczenie no i genetyka
Dziewczyny, któraś z Was ma łóżeczko kinderkrafta? Taka dostawkę? Chciałabym oprócz zwykłego takie dostawne, podoba mi się tez kosz Mojżesza ale mam w domu dużego psa i trochę się boje ze jest niestabilne. I jakie butelki i smoczk ipolecają mamy?zaczynam się rozglądać ze względu na spore wyprzedaże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 19:06
-
Endi1990 wrote:Dziewczyny można brać iladian w ciąży, albo coś innego wspomagającego florę bakteryjna? Czuje jakiś dyskomfort a idzie weekend i do swojego gina się nie dostanę...
Endi1990 lubi tę wiadomość