MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wątpię aby to z braku złej diety, ja w ogóle wapnia prawie nie jjem tylko ser żółty dlatego suplementuje calperos, bo heparyna też wypłukuje, hemoglobine mam niska od 12 tc.
Szybciej waga dziecka zależy od przepływów przez łożysko. Bierzesz acard?
-
nick nieaktualnySyn chrzestnego mojej Hani urodził się nie całe 2kg. W terminie, wszystko - a był mały właśnie przez te przepływy.
Niestety przychodnia na Pomorzach w Szczecinie trochę d**y dała. Bo ciągle mówili że wszystko ok, ok.
Ale też trzeba brać pod uwagę, że dzieci rodzą się różne i różnie potem rosną. Jedne ciągle jadą na 5 centylu a inne jak moja Hania na 75 🤣 -
Jestem po badaniach. Dziecko zdrowe jak dąb, 21t 6 d i waga 530g. Wszystko super.
Tylko z dziewczynki zrobił się chłopiec...niespodzianka taka, że nadal jestem w szoku!
PLPaulina, Andzia86, sayuri, Takmala, Mysza1986, Karolllla, Niki2803, Endi1990, lilly., szatanka, Bona, Kira91, PattisonBM, Jeheria, Cer, aga80, lipcowka86, Korna, Ajka, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:Jestem po badaniach. Dziecko zdrowe jak dąb, 21t 6 d i waga 530g. Wszystko super.
Tylko z dziewczynki zrobił się chłopiec...niespodzianka taka, że nadal jestem w szoku!
Ja mojej dzidzi ostatnio kupiłam różowy zestaw noworodkowy. I mam nadzieję, że zostanie dziewczynką. ☺️ -
Jeheria wrote:Wątpię aby to z braku złej diety, ja w ogóle wapnia prawie nie jjem tylko ser żółty dlatego suplementuje calperos, bo heparyna też wypłukuje, hemoglobine mam niska od 12 tc.
Szybciej waga dziecka zależy od przepływów przez łożysko. Bierzesz acard?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Frufru wrote:Jestem po badaniach. Dziecko zdrowe jak dąb, 21t 6 d i waga 530g. Wszystko super.
Frufru ale jajai to dosłownie
i do tego olbrzyma chowasz w brzuszku
ja na tym etapie miałam córcię 363g
Frufru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to pewnie będę wagę porównywać jak to Hania na danym etapie miała. ☺️ Ale ona zawsze na dolnym centylu nie była i potem tylko schizy mogę mieć jak coś będzie inaczej. 😕
Hania w 22tc ważyła 578 g, a w 29tc 1464g.
A urodziła się w 37+6 z wagą 3370g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 08:14
-
Frufru ale JAJA!!!!! 😂 jejku,mam nadzieję że u mnie zostanie dziewczynka bo mam już sporo rzeczy 😄
Mój Adaś ważył w 20tc 326g a w 23tc już 650g także Wasza waga nie jest jakaś strasznai urodził się 3500g
Frufru lubi tę wiadomość
-
Szatanka dziecko najpierw bierze wszystko z mamy...wiec Ty bedziesz oslabiona a nie malec...u kolezanki dziecko szlo na dolnych parametrach wazne by wszystkie byly na podobnym poziomie...czy jakis stosunek wartosci...
Dzieciaczek podgoni...
Po urodzeniu wazne zeby przybieral chyba w mc podwojenie wagi czy cos takiego mi tlumaczyla...
Fru supcio chlopaczek...u nas bedzie smiech jak z chlopaka bedzie dziewuszka...
Co do butelek kupilam Nanobebe podobno imituje kobieca piers...
Okaze sie
My polowkowe 4.01 i nie spodziewam sie,ze bedzie olbrzym...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPodwaja się wagę urodzeniową do 6msc po porodzie. ☺️ Ale to dotyczy dzieci urodzonych o czasie jak i tych z prawidłową masą ciała. Te maluchy które odbiegały mają swoje wytyczne.
Ogólnie to nie ma co patrzeć na inne dzieci. Jedne rodzą się mając nie całe 3kg. Inne ponad 4kg.
To samo dotyczy umiejętności. Jedne na 8msc śmigają przy meblach a inne dopiero pierwsze próby siadania mają. ☺️
Wiem, że cdl mi mówiła że są dzieci które da się popsuć najlepszymi butelkami imitującymi piers. Ale i są takie ssaki że nawet karmienie mieszane im nie zaszkodzi.
Ogólnie jeśli planuję się kp to butelki nie są potrzebne.
Ponoć właśnie w ten sposób kobiety karmią Max do 6msc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 09:34
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Już wam mówiłam mój syn ma 4,5 roku i waży 15kg, całe niemowlectwo ma wpisywana niedowage i niskoroslosc i dopiero teraz nadrabia kolegów. Byliśmy u endokrynologia na klinikach i miał masę badań... okazało się że tak juz ma i powinien wybic w górę w swoim czasie jak jego tato i dziadek:) Szatanka, jeżeli lekarz na kolejnej wizycie powie że dziecko spadło ponizej normę to można wtedy się zastanawiać głębiej, skoro mówi że jest dopuszczalne to trzeba być spokojnym- to tak z doświadczenia
A choćby wogole nie dostarczała sobie składników odżywczych to będzie działał troszkę jak pasożyt w organizmie, wyciagnie wszystko co potrzebuje z ciebie- tak zadbała o naszą prokreacje matka natura
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 10:22
-
Jeheria wrote:A mnie dzisiaj tak synek skopał w nocy obudził mnie i nie mogłam spać, aż brzuch zaczął boleć. Jak chodziłam to był spokojny. Pokazuje rogi 😂
-
Cóż począć, muszę się tylko przyzwyczaić że jest siusiak i sprzedać sukienki i różowe ciuszki. I czekają mnie zakupy...
Ważne, że wszystko dobrze. A szok minielipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Teraz już jest po rowno zdeklarowanych dzieciatek na naszej liscie- chłopców i dziewczynek, równowaga w przyrodzie musi byc;) Cale szczescie ze teraz sie pokazal ten siurdak a nie później bo by było szaleństwo, chociaż mówią że prawdziwy facet rózu się nie boi;)