MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Moja się tak wierciła. I nadal ma to samo. Nie siada w ciągu dnia. 🤣🤣🤣 Wszędzie jej pełno. Taki wulkan energii.
😆
Pisałaś jeszcze wczesniej o peknieciu macicy po cc, ja się boję pęknięcia przy sn po ostatnim porodzie1cm dzielił mnie od operacji rekonstrukcji
ból po porodzie przy każdym ruchu no i dopiero po 7 tygodniach byłam w stanie pójść na krotki spacer a tak łóżko. taki niefart ze nie zdążyli mnie naciąć
no a potem ponad godzinę szycia i prawie dwie motki szwów. ...
-
Bona dużo szczęścia
Ja w Grudniu przytyłam 5kg 🙈 i tak jak nie było brzucha tak w ostatni tydzień wyskoczył i czuje jakbym ważyła tonę.
Tez macie taka napięta skore koło pępka? Jak stoję to mam wrażenie ze pęknie.Bona lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Hahaha
Na pocieszenie obczytywalam ze często waga przyrasta skokowo i często w 2 trymestrze najwiecej. Mojemu nadzieje ze to nasz „najcięższy” miesiąc 😊Takmala lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mi rośnie bardzo skokowo,np 1kg w dwa dni. Ale najgorzej u mnie to było w 3 trymestrze, ostatnie dwa miesiąc to i naery 1kg z dnia na dzień 😭 ale gin mnie pocieszyl ze w drugiej ciąży raczej już tak wody nie powinnam gromadzić. Ponoć tylko w brzuszek mi idzie haha (na widzę po spodniach ze to zwykle kłamstwo hahaha 😂)
Co by nie było i ile kg na plusie to i tak zrzucimy. -
nick nieaktualny
-
Jako że właśnie się pakujemy i zbieramy na wycieczkę po górach i wrócimy zapewne późno to życzę wam dziewczyny z całego serca wspaniałej zabawy i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym, bardzo ważnym dla nas roku.
Karolllla, Kira91, Mysza1986, lilly., Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
A ja mam 3tygodniowe święta... cale swieta u mojej rodziny i teraz 2 tygodnie u rodziny mojego partnera (3rodzin) wiec u każdego pełno jedzenia bo chca nas gościć jak najlepiej bo widza mojego partnera raz na pare lat więc teraz jesteśmy u jego babci a ja juz widze że chyba pod koniec wyjazdu to będę musiała garderobę zmienic bo tyje z dnia na dzień a oni a jeszcze to a to i juz miny robia jak cos nie chce 🙈
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Dziewczyny chciałam Wam wszystkim życzyć dużo miłości , cierpliwości, wytrwałości i pogody ducha na ten nasz szczęśliwy rok 2020 . I przede wszystkim aby nasze pociechy urodziły się zdrowe, bo to jest dla nas teraz najważniejsze .
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje.
Co do ruchów moja mała kruszynka pomimo łożyska na przedniej ścianie tak tańcuje mi w tym brzuchu że już musiałam z nią przeprowadzić poważna rozmowę aby dała mamusi troszeczkę spokoju hihi. Wczoraj to nie dodając sobie czułam z 200 kopniaków. Jak nie więcej.
Stwierdziliśmy z mężem że jest tak aktywna że musi być zdrowa . Jeszcze kilka dni i będę miała pewność co słychać u mojej kruszynki. Nie umie się doczekać wyniku SANCO . Boję się bardzo ale ciągle myślę pozytywnie , że musi być Dobrze.Korna, Frufru, lilly., Kira91, PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/3476397e88ffc.jpg.html
Mój lobuz też coraz bardziej ruchliwy, mam wrażenie że jest spokojny tylko kiedy jestem w ruchu. Ale chyba dobrze, że fika. Niech ćwiczy
Wczoraj tatuś pierwszy raz poczuł kopniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 10:35
lilly., Jeheria, Andzia86, PattisonBM, Korna, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewcznyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was miała może plamienia w II trymestrze? Ja mam od wczoraj jasno brązowe plamienie. Wczoraj sporo chodziłam, zastanawiam się czy to może być przyczyna? Jeśli któraś z Was miała taką sytuację to jakie były zalecenia? U mnie jeszcze problem ze obecnie jestem w Londynie, wracam w sobotę. Martwię się
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Witajcie dziewcznyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was miała może plamienia w II trymestrze? Ja mam od wczoraj jasno brązowe plamienie. Wczoraj sporo chodziłam, zastanawiam się czy to może być przyczyna? Jeśli któraś z Was miała taką sytuację to jakie były zalecenia? U mnie jeszcze problem ze obecnie jestem w Londynie, wracam w sobotę. Martwię się
Ja w obu ciążach krwawiłam. 😕
Miałam krwiaka który w 1 ciąży odbarczyl się gdzieś około 20tc.
W drugiej ciąży w 16tc.
Ale mam też nadżerkę na szyjce co może być przyczyną krwawień podczas/po wysiłku. Po stosunku. Czy nawet przy zaparciach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 13:35
-
Hercia35 wrote:Witajcie dziewcznyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was miała może plamienia w II trymestrze? Ja mam od wczoraj jasno brązowe plamienie. Wczoraj sporo chodziłam, zastanawiam się czy to może być przyczyna? Jeśli któraś z Was miała taką sytuację to jakie były zalecenia? U mnie jeszcze problem ze obecnie jestem w Londynie, wracam w sobotę. Martwię się
Ale mogą wystąpić np. po stosunku bo błona śluzowa jest w ciąży bardziej ukrwiona i wrażliwa. I tak jak Paulina mówi przy nadżerce też może wystąpić plamienie -
nick nieaktualny
-
Hercia35 wrote:Na razie wzielam magnez, leżę i się obserwuje. Tak też mi zalecila moja lekarka bo do niej pisałam. Jakby się nasililo to mam jechać do szpitala.
Bona widzę że czekasz na wyniki Sanco. Też go robiłam. Kiedy masz miec wynik ?