WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja się tak wierciła. I nadal ma to samo. Nie siada w ciągu dnia. 🤣🤣🤣 Wszędzie jej pełno. Taki wulkan energii.
    😆
    Mój Urwis jest taki sam od początku jak tylko poczułam pierwsze ruchy :D
    Pisałaś jeszcze wczesniej o peknieciu macicy po cc, ja się boję pęknięcia przy sn po ostatnim porodzie :( 1cm dzielił mnie od operacji rekonstrukcji :( ból po porodzie przy każdym ruchu no i dopiero po 7 tygodniach byłam w stanie pójść na krotki spacer a tak łóżko. taki niefart ze nie zdążyli mnie naciąć :/ no a potem ponad godzinę szycia i prawie dwie motki szwów. ...

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona dużo szczęścia :)

Ja w Grudniu przytyłam 5kg 🙈 i tak jak nie było brzucha tak w ostatni tydzień wyskoczył i czuje jakbym ważyła tonę.
    Tez macie taka napięta skore koło pępka? Jak stoję to mam wrażenie ze pęknie.

Bona lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira boska Dziewczyna :D Lilly ja mam tak jak się najem ale od rana to nie.

Kira91 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja od ostatniej wizyty też +5kg 😂 właśnie musiałam wstać coś zjeść bo aż mi niedobrze z głodu 😂

lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :)
    Na pocieszenie obczytywalam ze często waga przyrasta skokowo i często w 2 trymestrze najwiecej. Mojemu nadzieje ze to nasz „najcięższy” miesiąc 😊

Takmala lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rośnie bardzo skokowo,np 1kg w dwa dni. Ale najgorzej u mnie to było w 3 trymestrze, ostatnie dwa miesiąc to i naery 1kg z dnia na dzień 😭 ale gin mnie pocieszyl ze w drugiej ciąży raczej już tak wody nie powinnam gromadzić. Ponoć tylko w brzuszek mi idzie haha (na widzę po spodniach ze to zwykle kłamstwo hahaha 😂)
    Co by nie było i ile kg na plusie to i tak zrzucimy.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 2 ciąży idzie w brzuch, w sumie w 1 też.
    Ale mąż się śmieje, że ja zaraz wybuchnę jak ten brzuch nadal będzie rósł. Wyglądam jakbym była gdzieś w 8msc. 😭😭😭

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że właśnie się pakujemy i zbieramy na wycieczkę po górach i wrócimy zapewne późno to życzę wam dziewczyny z całego serca wspaniałej zabawy i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym, bardzo ważnym dla nas roku.

Karolllla, Kira91, Mysza1986, lilly., Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3tygodniowe święta... cale swieta u mojej rodziny i teraz 2 tygodnie u rodziny mojego partnera (3rodzin) wiec u każdego pełno jedzenia bo chca nas gościć jak najlepiej bo widza mojego partnera raz na pare lat więc teraz jesteśmy u jego babci a ja juz widze że chyba pod koniec wyjazdu to będę musiała garderobę zmienic bo tyje z dnia na dzień a oni a jeszcze to a to i juz miny robia jak cos nie chce 🙈

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Bona Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam wszystkim życzyć dużo miłości , cierpliwości, wytrwałości i pogody ducha na ten nasz szczęśliwy rok 2020 . I przede wszystkim aby nasze pociechy urodziły się zdrowe, bo to jest dla nas teraz najważniejsze .

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje.

Co do ruchów moja mała kruszynka pomimo łożyska na przedniej ścianie tak tańcuje mi w tym brzuchu że już musiałam z nią przeprowadzić poważna rozmowę aby dała mamusi troszeczkę spokoju hihi. Wczoraj to nie dodając sobie czułam z 200 kopniaków. Jak nie więcej. :D

Stwierdziliśmy z mężem że jest tak aktywna że musi być zdrowa . Jeszcze kilka dni i będę miała pewność co słychać u mojej kruszynki. Nie umie się doczekać wyniku SANCO . Boję się bardzo ale ciągle myślę pozytywnie , że musi być Dobrze.

Korna, Frufru, lilly., Kira91, PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/3476397e88ffc.jpg.html

Mój lobuz też coraz bardziej ruchliwy, mam wrażenie że jest spokojny tylko kiedy jestem w ruchu. Ale chyba dobrze, że fika. Niech ćwiczy :)
    Wczoraj tatuś pierwszy raz poczuł kopniaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 10:35

lilly., Jeheria, Andzia86, PattisonBM, Korna, Niki2803 lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również życzę Wam wesołego Sylwestra oraz dużo zdrowia w 2020 r. Aby wszystkie plany się spełniły, żebyśmy były po prostu szczęśliwe :)

Korna, lilly., Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też waga skokowo rośnie, masakra- wczoraj było 61,2 a dziś 62 😱
    A ostatnio niby apetytu nie mam 🤔
    Kira współczuję Ci bolesnego porodu 😓
    Też bardzo chciałabym rodzić naturalnie.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewcznyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was miała może plamienia w II trymestrze? Ja mam od wczoraj jasno brązowe plamienie. Wczoraj sporo chodziłam, zastanawiam się czy to może być przyczyna? Jeśli któraś z Was miała taką sytuację to jakie były zalecenia? U mnie jeszcze problem ze obecnie jestem w Londynie, wracam w sobotę. Martwię się:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Witajcie dziewcznyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was miała może plamienia w II trymestrze? Ja mam od wczoraj jasno brązowe plamienie. Wczoraj sporo chodziłam, zastanawiam się czy to może być przyczyna? Jeśli któraś z Was miała taką sytuację to jakie były zalecenia? U mnie jeszcze problem ze obecnie jestem w Londynie, wracam w sobotę. Martwię się:/
    Trzeba ustalić przyczynę. Bez tego ciężko wróżyć co tam się dzieje tak naprawdę.
    Ja w obu ciążach krwawiłam. 😕
    Miałam krwiaka który w 1 ciąży odbarczyl się gdzieś około 20tc.
    W drugiej ciąży w 16tc.

Ale mam też nadżerkę na szyjce co może być przyczyną krwawień podczas/po wysiłku. Po stosunku. Czy nawet przy zaparciach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 13:35

• Bona Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Plamień nie miałam .
    Ale mogą wystąpić np. po stosunku bo błona śluzowa jest w ciąży bardziej ukrwiona i wrażliwa. I tak jak Paulina mówi przy nadżerce też może wystąpić plamienie

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wzielam magnez, leżę i się obserwuje. Tak też mi zalecila moja lekarka bo do niej pisałam. Jakby się nasililo to mam jechać do szpitala.
    Bona widzę że czekasz na wyniki Sanco. Też go robiłam. Kiedy masz miec wynik ?

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku, dużo zdrowia i miłości oraz szczęśliwych i szybkich rozwiązań w terminie 😁
    Szampańskiej zabawy przy picolo 🍾🍾🍾

Bona, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co rok 2020 będzie na pewno inny! Nie wiem jak Wy ale ja mam na wieczór bezalkoholowe Prosecco czyli Nosecco 😁 Zarzucam sexi bieliznę i wchodzę w nowy rok z klasą 😂🐳

Niki2803, Bona, Izape_91, PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Na razie wzielam magnez, leżę i się obserwuje. Tak też mi zalecila moja lekarka bo do niej pisałam. Jakby się nasililo to mam jechać do szpitala.
    Bona widzę że czekasz na wyniki Sanco. Też go robiłam. Kiedy masz miec wynik ?
    Wynik najprawdopodobniej mam mieć 03.01.20. A z jakiego powodu robiłaś Sanco ? Sama dla siebie czy ze wskazań medycznych ? U nas niedomykalność zastawki trójdzielnej , poszerzone miedniczki nerkowe i wysoka wolna beta w 12 tc . Ale mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze bo NT było OK i kość nosowa widoczna.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ