MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PattisonBM wrote:Endi jakie warunki na Wielka Sowe?
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
U nas na kanapie u znajomych, którym dopiero powiedzieliśmy o ciąży, więc był temat na pół wieczoru
Od dziś siedzę w domu, bo od tygodnia mam przeokropny mokry kaszel (w koncu i mnie dorwalo po wizytach w szpitalu u męża), robię tylko inhalacje i piję mleko z miodem i czosnkiem i dopóki siedzę w domu, jest ok, ale jak tylko wyjdę, to zaczyna się wszystko od początku. -
Endi1990 wrote:Bardzo dobre, co prawda wczoraj trochę wiało ale nie było problemu z wejściem. Pierwsze podejście od Rzeczki oblodzone troszkę ale śmiało można poboczem przejść. Jest śnieg a to przy dzisiejszej szarudze robi wrazenie;)
Podziwiam, że zdobylas jakąś górę z brzuchem. Ja mam problem, żeby zdobyć trzecie piętro...Frufru, Takmala, Endi1990, Mysza1986, Hortensja lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Podziwiam, że zdobylas jakąś górę z brzuchem. Ja mam problem, żeby zdobyć trzecie piętro...
-
nick nieaktualny
-
Ja już powoli tak wyglądam, chyba dużo prawdy w tym że przy drugiej ciąży brzuch szybciej robi się większy... mam wrażenie że dzień po świętach wyskoczył i rośnie w zastraszającym tempie a przede mną jeszcze 18 tygodni!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 13:31
-
nick nieaktualnyEndi1990 wrote:Ja już powoli tak wyglądam, chyba dużo prawdy w tym że przy drugiej ciąży brzuch szybciej robi się większy... mam wrażenie że dzień po świętach wyskoczył i rośnie w zastraszającym tempie a przede mną jeszcze 18 tygodni!
Ja się budzę i każdego dnia czuję się większa. -
Dziewczyny jestem w 20 tygodniu , to tej pory było spoko ale teraz brzuch już troszkę uwiera, muszę łapać głębokie oddechy i jest mi ciężej .mam 5,5 kg na plusie. Musimy do maja skompletować meble i się urządzić bo się chcemy przeprowadzić do porodu...jak ja to ogarnie matko... W przyszłym tygodniu rusza u nas szkoła rodzenia. Brać męża ze sobą???? Pierwszy temat to ogólnie e na temat ciąży i ciężarnej i opieka nad nią.
-
O, a propos szkoły rodzenia, to ja zadzwoniłam kilka dni temu do swojej przychodni i zaprosili mnie na 23 stycznia do nowo powstającej grupy. Pani powiedziała, że termin idealny. Ma to być 10 1-godzinnych spotkań no i tak się zastanawiam, czy to nie jest nieco za mało? Da radę omówić to wszystko w grupach w 10 godzin zegarowych? Może poszukać czegoś jeszcze?
Ja dzidzi parę dni nie czułam, a dzisiaj wielokrotnie czułam ją wyraźnie. Wciąż jednak nie są to jakieś regularne ruchy. Dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie, a jak u Was?
I z nowości jeszcze, to doszliśmy do wniosku z mężem, że rozważymy jeszcze imię Wiktoria, bo też nam obojgu się podoba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 20:27
-
U mnie szkoła rodzenia to też 10 spotkań,więc może to jednak styknie;) Zastanawiam się,czy jednak nie za późno się zapisałam,zajęcia zaczną się dopiero 20 lutego,koniec 23 marca. Wcześniej jest tylko grupa,która rusza 9 stycznia,no nie ma nic pośrodku (w interesującym nas bloku czasowym). Myślicie że luty będzie ok?34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
Szatanka ja lozysko na przedniej...i nie wiem czy to ruchy,ale tak jakby delikatnie byly babelki powietrza w brzuchu albo kilka razy jakby taki wiekszy babel pekl...czy to moze byc to? Czulam takie cos dopiero dzis...
Takmala, Korna, szatanka lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Zapisalam sie wstepnie na zajecia szkoly rodzenia w CMP zobaczymy czy w tym tygodniu da rade cos dowiedziec sie w bielanskim. W CMP wolny termin to 21.02.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie też 10 spotkań w parach plus ok 20 dla kobiet. Nie na wszystko będę chodzić, bo np. Żywienie w czasie ciąży wypada mi jakoś pod koniec marca, więc bez sensu już... Tylko mam czasem głupie godziny, bo w jeden dzień o 12 i o 17 różne zajęcia... Pół dnia zmarnowane na dojazd i czekanie...
Chłop był na tatusiowych i mówił, że musieli o sobie odpowiadać, jakie mają oczekiwania, itp... Dziwnie.