WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Szatanka ja lozysko na przedniej...i nie wiem czy to ruchy,ale tak jakby delikatnie byly babelki powietrza w brzuchu albo kilka razy jakby taki wiekszy babel pekl...czy to moze byc to? Czulam takie cos dopiero dzis...

Tak, to chyba właśnie to. Ja takie coś, z bardzo rzadka, odczuwam od kilku tygodni, a od kilku dni zdecydowanie częściej i wyraźniej.

Dziewczyny, a propos jeszcze wagi, sprawdzałam, że u nas jest dolna norma jednak i dziecko małe ogólnie (a my dryblasy). Zaintrygowałyście mnie z tym przepływem przez łożysko i się zastanawiam, czy zawracać tyłek lekarzowi, bo acard biorę w dawce 75 mg, może warto by zwiększyć do 150 mg. Z drugiej strony, przecież to wciąż norma, dolna ale norma.

Mam prośbę: możemy dać na pierwszą stronę linka do tych cudeniek izy (rożki i pożeracze piżamek), bo bardzo możliwe, że jak już będę chciała coś kupić, to zdecyduję się u niej, a później będzie ciężko znaleźć. Dzięki :)

Izape_91, PattisonBM lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tym linkiem ja się chyba też skuszę na coś :) Ten liść na podłogę cudo!

Izape_91, lipcowka86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Bona, super wieści!!! Bardzo się cieszę. A co dalej planujesz? Co z tymi nereczkami i serduszkiem, będziecie to jeszcze sprawdzać? Mam nadzieję, że przy następnej wizycie się okaże, że i tu jest wszystko prawidłowo.
    9 stycznia mam umówione echo serduszka małej. 10 stycznia wizyta u mojego lekarza omówimy wyniki echa . I będziemy czekać co dalej. Może być tak że do porodu obie wady same znikną. Mam tak nadzieję.

szatanka, Karolllla, Izape_91, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak z innej beczki... zaczęłam wrzucać do koszyka różne rzeczy i szukam jednorazowych majtek. Ja mam biodra 120 cm... i to by wychodziło rozmiar 48, a największe jakie znalazłam to 44 :D nigdy nie miałam ich w ręce, więc nie mam pojęcia nawet czy one się naciągają... czy da radę wsunąć na tyłek :D

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Sayuri dobrze ze idziesz. Jesteś pewna ze to nawrot a nie otoczenie w którym jesteś? Z tego co opowiadałaś jest czasami nerwowo w domu i z rodzina. Wiesz może każda z nas w takiej sytuacji by wybuchnęła. Jak ja miałam bardzo ciężki czas i brak zrozumienia tez wybuchalam czasami. Psycholog powiedział ze w mojej sytuacji to by się zdziwili jakbym nie była nerwowa. W każdym razie toksyczne otoczenie często powoduje ze zrzucamy cała winę na siebie a nie zawsze tak jest. To tak tylko moje przemyślenia :*

ja tylko wtrącę że też w ciąży odczuwam jakby emocje 4x bardziej, do awantury czy łez "dochodzę" w 4 sekundy i byle g** jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi, ale decyzję o wizycie u specjalisty zawsze wspieram czasem potrafi zdziałać cuda, nie mówiąc już o wyrozumiałych bliskich ...

bv5tg9v.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    ja tak z innej beczki... zaczęłam wrzucać do koszyka różne rzeczy i szukam jednorazowych majtek. Ja mam biodra 120 cm... i to by wychodziło rozmiar 48, a największe jakie znalazłam to 44 :D nigdy nie miałam ich w ręce, więc nie mam pojęcia nawet czy one się naciągają... czy da radę wsunąć na tyłek :D
    Mi siostra doradzała wielorazowe majtki i wielorazowe wkładki laktacyjne.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Sylwester do 4 nad ranem, super się czułam. Jeszcze poodwoziłam ludzi.
    Bona cieszę się że wyniki super!
    U mojego znajomego wyszła wysoka przezierność karkowa i syn ma wadę serduszka, a było podejrzenie Downa. Wada jest ooeracyjna jeśli dziurka nie zrośnie się.
    Najnowsze zalecenia każą brać 150mg acard.
    Sayuri też myślę podobnie jak Lilly, duży wpływ ma na nas otoczenie.

Bona lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szkoła rodzenia dopiero w marcu więc trochę poczekam :/ ale u Nas tak zapisują. Teraz moja przyjaciółka zaczęła chodzić dopiero a jest w 32tc

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już całkiem późno, ten 32 tydzień. Ale wiadomo,co miejsce,to inaczej to organizują.

Sayuri, dobrze że zdecydowałaś się na wizytę, rozmowy ze specjalistą bardzo pomagają.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja bardzo krótko używałam, chyba tylko na oddziale w domu już miałam majtasy zwykle i tam mocowalam. Weź największe jakie są w tej aptece jedna paczkę- są rozciagliwe powinny wejść.

Frufru lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny dzięki za miłe słowa :) bardzo się cieszę, że Wam się podobają moje uszytki ♥️chyba Wam nie pokazywałam ostatniej maty 62ed9dbd2c56.jpg a teraz będę się brała za rożek dla Zośki albo Zośka, bo w sumie to do końca nie jest wiadome kto tam siedzi:D chyba na polowkowe pójdę za tydzień.

Nadszedł nowy rok to i ja chyba się wezmę za wyprawkę, bo Wy tu już nawet majtki wybieracie :D Najgorzej będzie chyba z fotelikiem do auta :/ no i gondolą do bloku...

Wiem tyle, że szkoła rodzenia u mnie w mieście rusza gdzieś końcem stycznia, ale niestety nie ma opcji na NFZ :(

Bona dobre wieści ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 19:32

Karolllla, Andzia86, Endi1990, Bona, Ajka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ten liść to cudeńko!

Izape_91 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly myślę, że to nie kwestia otoczenia. W końcu mieszkamy z mężem sami. Ja ostatnio po prostu chodzę bez uśmiechu, prawie nic mi nie sprawia radości, a wiele, wiele rzeczy denerwuje. Trzęsą mi się ręce, serce wali. Mówię przykre rzeczy. Tak samo było przed zdiagnozowaniem depresji. Może to i nie nawrót, ale lepiej sprawdzić.

Ps. No to mamy dwie szyjące Izy :) bo ja też Iza.

Izape_91, szatanka lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape... Majtki łatwiej kupić niż wózek czy fotelik :P na razie wrzucam do koszyka wszystko co potrzebne... do zakupu daleka droga hehe ;)
    Jeszcze nie ogarnęłam miejsca, muszę wywieźć książki do rodziców...

PattisonBM lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri, polubiłam, za ostatnie zdanie, a tak ogólnie to przykro, że tak masz :( Mam nadzieję, że psychiatra Ci jakoś pomoże, jakkolwiek ja też uważam, że nawet depresja nie bierze się znikąd i obniżenie nastroju zawsze generowane jest jakimiś czynnikami zewnętrznymi, a Ty niejednokrotnie nam się już skarżyłaś, że jest Ci źle w Twoim otoczeniu. Pochodziłabym na Twoim miejscu na jakąś terapię, bo już sama ciąża i wizja rodzicielstwa to stres dla każdego człowieka, a przy nadwrażliwości emocjonalnej i braku wsparcia z otoczenia to może być naprawdę problem, żeby to spokojnie unieść.

Izape, przecudna ta mata, przepiękne rzeczy robisz i masz super pomysły!

Ja właśnie wydałam 250 zł na ciuszki w Smyku. Do 4 stycznia jest z kartą smyk dodatkowe 15% rabatu na rzeczy z wyprzedaży, więc rzekomo zaoszczędziłam drugie tyle. Polecam. :) Kupiłam kilka bodziaków na 56 i kilka na 62, na razie z długim rękawem. Do tego jakieś śpioszki, 2 bluzy i jeden pajacyk na przyszłe święta za jakieś grosze ;) W sobotę oglądaliśmy wózki i już praktycznie jestem zdecydowana na espiro, tak że progres u mnie spory. ;)

sayuri lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• lilly. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Tak, to chyba właśnie to. Ja takie coś, z bardzo rzadka, odczuwam od kilku tygodni, a od kilku dni zdecydowanie częściej i wyraźniej.

Dziewczyny, a propos jeszcze wagi, sprawdzałam, że u nas jest dolna norma jednak i dziecko małe ogólnie (a my dryblasy). Zaintrygowałyście mnie z tym przepływem przez łożysko i się zastanawiam, czy zawracać tyłek lekarzowi, bo acard biorę w dawce 75 mg, może warto by zwiększyć do 150 mg. Z drugiej strony, przecież to wciąż norma, dolna ale norma.

Mam prośbę: możemy dać na pierwszą stronę linka do tych cudeniek izy (rożki i pożeracze piżamek), bo bardzo możliwe, że jak już będę chciała coś kupić, to zdecyduję się u niej, a później będzie ciężko znaleźć. Dzięki :)

Szatanka to daj proszę tego linka to wkleje

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Szatanka to daj proszę tego linka to wkleje

To chyba będzie ten: https://www.instagram.com/lapinati_com/

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już dziś wybrałam wózek tylko zostaje decyzja co do modelu, łóżeczko też wybrane raczej, zostaje przewijak i cała reszta drobnicy bo ciuszków dostałam sporo. Jest progress 😅

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o pęcherz.
    Dłuższy czas był spokój (w 5,6 tc latałam do wc co chwila) a teraz od ok. tygodnia znów częściej biegam do wc.
    Zrobiłam badania moczu bo bałam się że to infekcja- ale wyniki idealne.
    Mam coś takiego jakby mnie zacisnęło w pęcherz i czuję wtedy parcie na siusiu.
    Pytałam ginekologa czy to nie są skurcze, ale jak opowiedziałam to stwierdził że skurczu żadna kobieta by nie pomyliła z czymś innym bo jest bolesny/ nieprzyjemny/ trochę jak na okres, brzuch może twardnieć,a u mnie nic takiego sie nie dzieje, poza tym biorę no spe forte 2 x dziennie

Czy to możliwe że maluch mnie po prostu kopnie co i raz w ten pęcherz i to stąd? Akurat tak jest ułożony że nogi mu "tam w dole" wypadają a jest dość ruchliwy...

Wiem, że są tu także mamy których to nie pierwsza ciąża może też coś takiego was spotkało bo niepokoi mnie to...

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam się przywitać!
    Po 3 latach starań udało się w pierwszej próbie ivf i zostały z nami dwie kruszynki :) aktualnie 20 tc + 4 dni.
    W brzuszku siedzi dziewczynka 419g i chłopiec 367g, także mamy parkę ;)
    TP na 14.05.2020, ale najprawdopodobniej poród poprzez cc koniec kwietnia/początek maja.
    Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam, będę tu do Was zaglądać i podczytywać :)

Endi1990, Mysza1986, sayuri, Bona, Niki2803, Frufru, PattisonBM, Karolllla, Korna, Ajka, lilly., Kira91, Jeheria, akilegna♥ lubią tę wiadomość

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ