MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę prenatal Uno. Mi endokrynolog żadnego jodu nie kazał dodatkowo. Biorę dawkę 132 eutyrox (1,5 tabletki 88). Muszę je zbadać bo już 3 tygodnie biorę nową dawkę a było TSH 3,92 z pierwszą beta.
U mnie podczas starań TSH rosło jak prolaktyna rosła. A antyciała ładnie zbijał selen.
-
Dziewczyny mam wyniki bety które robili mi w szpitalu .
11.09 godz 2.00 w nocy beta - 29743
13.09 godz. 10.30 - beta 51313
Średni dwudniowy przyrost to 58% . Wiem że ponoć potem beta zwalnia , ale aż tak ? Lekarz cały czas powtarzał że powinna się podwoić co 48 godzin a u mnie było 71 godzin (100% więcej)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:54
-
Bona wrote:Dziewczyny mam wyniki bety które robili mi w szpitalu .
Średni dwudniowy przyrost to 58% . Wiem że ponoć potem beta zwalnia , ale aż tak ? Lekarz cały czas powtarzał że powinna się podwoić aby było Dobrze
Jakby się dalej podwajała to przekroczyłaby wszelkie normy... po takim komentarzu juz bym przestała temu lekarzowi ufać
4 tydzień - 5 - 426 mIU/ml;
5 tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml;
6 tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml;
7 - 8tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml;Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:56
2020
2023 -
mi z 9 tys do 71 tys przyrosła w 10 dni... czas podwojenia 81h - lekarz mówił że wysoka
zerknij też na betabase.info tam są dane o podwajaniu dla poszczególnych wielkości betyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:57
2020
2023 -
Bona, mam nadzieję że w miarę spokojnie doczekasz do wtorkowej wizyty
-
nick nieaktualnyBona wrote:Dziewczyny mam wyniki bety które robili mi w szpitalu .
Średni dwudniowy przyrost to 58% . Wiem że ponoć potem beta zwalnia , ale aż tak ? Lekarz cały czas powtarzał że powinna się podwoić co 48 godzin a u mnie było 71 godzin (100% więcej) -
mwm wrote:Beta na tym etapie niewiele mówi, bo ona świadczy o zagnieżdżaniu, może być bardzo wysoka i rosnąć a dzieciaczek się nie rozwija, i na odwrót. Spokojnie czekaj i dużo odpoczywaj. A co było powodem krwawienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 16:48
-
nick nieaktualnyBona wrote:Nie mają pojęcia. Powiedzieli że ciężko określić w tak wczesnej ciąży. Lekarz przy przyjęciu mnie na oddział powiedział że szyjka macicy zachowana że nie jest rozwarta (czyli bardzo dobrze) Ale na karcie mam napisane - krwawienie poronne- zagrażające
Musisz być silna, nie mamy wpływu na to co się dzieje. Jest tak wiele poronień zatrzymanych, które nie dają żadnych objawów, ze strach o tym myśleć. Co ma być to będzie, żadna z nas nie wie co się wydarzy, a chce jak najlepiej. Ty wcześniej miałas jakieś plamienia?
-
Mwm - tak miałam plamienia 4 dni po transferze które trwały 5 dni , Pani doktor mówiła że za niski progesteron był - 27ml . Zwiększyliśmy duphaston i automatycznie przestałam plamić. No i teraz krwawilam w środę w nocy jak do szpitala pojechałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 17:04
-
mwm wrote:
Musisz być silna, nie mamy wpływu na to co się dzieje. Jest tak wiele poronień zatrzymanych, które nie dają żadnych objawów, ze strach o tym myśleć. Co ma być to będzie, żadna z nas nie wie co się wydarzy, a chce jak najlepiej. Ty wcześniej miałas jakieś plamienia?
-
nick nieaktualnyBona wrote:Mwm - tak miałam plamienia 4 dni po transferze które trwały 5 dni , Pani doktor mówiła że za niski progesteron był - 27ml . Zwiększyliśmy duphaston i automatycznie przestałam plamić. No i teraz krwawilam w środę w nocy jak do szpitala pojechałam.
-
Akurat o zwiększeniu duphastonu zadecydowała Pani doktor z kliniki wtedy kiedy prog był 27.
Przepraszam nie napisałam dokładnie tak jak na wypisie było bo z pamięci pisałam : " poronienie zagrażające" krwawienie w wczesnej ciąży. Tak było na wypisie -
aha rozumiem, to rozpoznanie ktore zawsze wypisuja przy niezidentyfikowanych krwawieniach we wczesnej ciazy, w imie zasady ze kazde krwawienie zagraza ciazy. Z ta beta tez troche w szpitalu szaleja, przechodzilam takie akcje w maju, u nich podwajanie i koniec...