X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to jest bardzo ok :) Zawsze to bardziej eko!

PattisonBM lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używane rzeczy po znajomych to bardzo fajna sprawa. ☺️

U mnie przy Hani był problem - bo wśród najbliższych dzieci są spore już, albo co w pobliżu mojej się rodziły.
    Więc na używane średnio mogłam liczyć. ☹️
    A ja tak od obcych ludzi to nie lubię za bardzo. ☺️

Teraz będziemy mieć łóżeczko od znajomych. Matę edukacyjną. I pewnie coś się jeszcze znajdzie. ☺️

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    co najśmieszniejsze mam kilka przyjaciółek (które mają dzieci w różnym wieku od kilku tygodni do kilku lat) i nawet one mają czasem sprzeczne opinie :D 1 mówi, koniecznie laktator druga na to: bez sensu to się w ogóle nie przydaje weź sobie daruj... także ja podchodzę z rezerwą do wszystkich porad i wybieram to co w mojej opinii ważne.

PS jak tam Was czytam że dużo rzeczy kupujecie nowych to się zastanawiam jakie to kwoty pochłania, ja mam większość ciuszków, poduszek do karmienia, mat edukacyjnych włąsnie od rodziny i znajomych, także nowych rzeczy będzie niewiele i myślę że to też jest OK. A np. wczoraj na marketplace kupiłam przewijak jak nowy, umyłam ładnie i mam za 50% ceny :)
    Zgadzam sie co do używanych rzeczy, takich które oczywiscie spokojnie mozna odkupić bez ryzyka. Ja kupiłam dzisiaj lozeczko na olx, takie jak sobie wymarzyłam, razem z szuflada o około 300/400 zł taniej niż gdybym chciała nowe. Oczywiscie jak to używane, posiada ryski której bede zamalowywać, ale jest ich niewiele i w ogole nie wpływają na jakość produktu😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 14:59

Kakarli, PattisonBM lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie 100% używanych. problem miałam z pierwszym bo rozpoczynała akcje rodzenia dzieci wśród znajomych;) teraz mam wszystko dosłownie po synku, ciuszki po chrzesnicy... ale rzeczy higieniczne,pieluszki, nowy termometr bo ten szwankuje i kosmetyki to mi w gemini 1500zl wychodzi. Ahhh zapomniałam wózek muszę kupić nowy bo tamten się po prostu rozpadł mimo że kupowałam nowy i cale szczęście ukradli nam go z piwnicy <3
    Nie mam parcia na nowe rzeczy ale jak będę lazila po sklepach to na pewno coś kupię, jakiś fatalaszek ;) Ahhh trzymajcie kciuki bo jutro mam wizytę o 13.30 i jak zobaczy wynik krzywej to mnie tam prześwieci ;)

PattisonBM, Jeheria, Korna lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę i ja się przełamałam i kupiłam pierwszy bodziak dla robalka przy okazji jak byliśmy na ogólnych zakupach w markecie, akurat były jakieś mega przeceny. Zaraz rozpocznie się pewnie lawina zakupowa:P Ale to jest malutkie wszystko, napatrzyć się nie mogę:)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh To ja w ogóle nie mam parcia na wyprawkę. Ale to pewnie dlatego, że to moja druga ciąża.
    Znając mnie zacznę gdzieś pod koniec marca:) Bo w lutym prawie miesięczny wyjazd więc nie będzie kiedy :)

Korna lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co mogę, to kupuję używane. Dziś byłam po wózek, 700zl a jak nowy, bo dziecko nie chciało jeździć. Nówka ponad 2tys,więc jak dla mnie bomba. Nie mam parcia na nowe rzeczy, przyjdzie na to czas, gdy dziecko dorosnie.

Mimi1987, Cer, PattisonBM lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwrotnie. Używanych rzeczy dostałam na razie mało, i to większe, na 2-3 latka, a te, co mam dostać od szwagra i jego kobity nie zachęcają do używania... Widziałam, w jakich warunkach są przechowywane.. na strychu, bez ogrzewania, luzem w wielkim kartonie, częściowo rozrzucone na podłodze.. Gdzie chowają się koty i lęgną myszy.. I ten dumny głos mojej teściowej- no zobacz, jakie dziewczyny miały śliczne rzeczy, wystarczy wyprać;)
    Chyba kuzwa poddać kilkukrotnej obróbce cieplnej bez gwarancji powodzenia. Bo fakt przechowywania tak ubrań to jedno, drugie - że często szwagierka miała problem, żeby wyjść pranie z pralki i je rozwiesić. Czasem i dwa dni..

Więc wolę swoje nowe, ładne ubranka. I nie żałuję na nie pieniędzy, zwłaszcza na te najmniejsze. Większość mam 56 i 62.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie nie kupuje używanych. 😕 Raz się skusiłam w pierwszej ciąży na pake z olx. I strasznie to wyglądało i smród nawet po praniu nie zszedł. ☹️

Ale jak ma się możliwość ze sprawdzonego źródła to czemu nie. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:44

• sayuri Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sprawdzonego źródła to co innego.. Ale nasi wszyscy znajomi mają co najmniej kilkuletnie dzieci i ciuszków dawno brak. Poza tym po prostu cieszę się, że mogę kupić nowe :) może przy kolejnym dziecku będzie inaczej.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam pierwszą darowaną pakę ubranek i... większość pewnie wyrzucę, w takim są stanie :D

sayuri lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie właśnie rozmowy pokazują, jak indywidualnie każda z nas podchodzi do różnych kwestii. I żadne "dobre rady" nie są w stanie zastąpić naszego wewnętrznego przekonania :) ale fajnie dzielić się przemyśleniami i planami.

• Cer Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dlatego właśnie nie kupuje używanych. 😕 Raz się skusiłam w pierwszej ciąży na pake z olx. I strasznie to wyglądało i smród nawet po praniu nie zszedł. ☹️

Ale jak ma się możliwość ze sprawdzonego źródła to czemu nie. ☺️

No to powiem ci, że zasiałaś w mojej głowie ziarno niepewności,bo ja właśnie tak chciałam załatwić większość rzeczy. Bo coś tam od znajomych dostaniemy,ale raczej większe niż 56/62 cm i na początek się nie nada. Może jednak faktycznie na te pierwsze miesiące kupię nowe ubranka, a większe rozmiary będę już brać ze znanego źródła;)

Ale myślę, że za to wózek i łóżeczko mogą by używane i tutaj będę szukać:)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Paulina ma rację, nigdy nie wiesz, co się z tymi ubraniami działo. Na zdjęciu mogą wyglądać ładnie, a na żywo.. chyba, że masz możliwość obejrzeć.
    Jak dobrze poszukasz, możesz kupić sporo rzeczy w promocji. Ja tak kupowałam ze Smyka i ze strony szafa-bobasa.pl - dobrej jakości, polskie ciuszki. Brałam to, co w promocji. Np body po 12 zł, półśpiochy po 10 zł. Pajace wiadomo droższe.
    Oczywiście, jak masz czas, żeby poszukać.. bo to też pochłania :)

• Frufru Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam przez olx 2 paczki, jedna z wysyłką, jedna z odbiorem osobistym. Obie rewelacyjne więc jak się trafi :) ważne też żeby nie było palone w domu...
    Z kolei wiem, że mam dostać coś od kogoś po dziecku i nie tyle że boję się jakości, co takiego hmm... Okazywania wdzięczności. Bo to ciuchy pewno różne i nie wiadomo, czy coś za to kupić dziecku, czy dać kasę, czy za dziękuję wystarczy... Ale jakbym miała płacić niewiadomo ile to wolę kupić gdzie indziej to co chce :)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ogarnelam ciuszki take wlasnie paki z olx i na szczęście mi się udało. Są piękne :) wiadomo niektore mają jakieś maleńkie plamki ale pięknie poukładane, zadbane :) biore się za pranie. Spakuje prozniowo i niech leżą.
    Z kolei moja szwagierka wszystko kupuję w second-hand'zie. Wynajduje perelki dobrych firm,pierze i jest wszystko ok. I też od niej bede miala ciuszki. Mi to nie przekszadza :) Zbankrutowalabym gdybym miała kupować tyle Ciuszkow nowych ;)
    Jak macie zaufane źródła to korzystacie :)

PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze, że jak dzisiaj moja przyjaciółka zaczęła opowiadać, jak to dzieci, za przeproszeniem, srają w te ciuszki, to mi się odechciało używanych, przynajmniej na ten początkowy okres.

A powiedzcie, co sądzicie o Pepco? Bo tak myślę, żeby tych najmniejszych ubranek właśnie tam pokupować (jeśli w ogóle są).

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 05:46

szatanka lubi tę wiadomość

• Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z głowy, bo większość ubranek mam po starszej córce , wszystko prawie miała nowe. Kupię mojej Kruszynce oczywiście kilka par nowych ciuszkow w każdym rozmiarze. Ale jakiekolwiek zakupy zacznę dopiero okolo 25 tygodnia, wcześniej się " przesadnie " boję. Z pierwszą córeczka zaczęłam kompletowac wyprawkę w 7 miesiącu ciąży.

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz jestem zadowolona z ubrań z pepco, te małe strasznie się rozciagaly po praniu. Lubię też Lidlowe (oprócz kopertowych body, bo w nich robił się dekold po pępek)

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ