MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, sporo mi to wyjaśniło. Czyli z tego wynika, że piątkowy pomiar był na czuja, kurde, człowiek płaci przecież za te wizyty a lipa wychodzi - następnym razem będę się upominać o sprawdzenie szyjki w usg przezpochwowoym.
Drzemka, od razu po wizycie próbowałam umowić usg już tam na miejscu w rejestracji, ale babeczka powiedziała,że nic wcześniej nie ma. Będę się dowiadywać. Na razie nie planuję IP,ale jeśli faktycznie będę miała problem z dostaniem się na wizytę, to opcja do rozważenia zawsze.
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
szatanka wrote:A moj mąż to nie chce ze mną nawet teraz samolotem nigdzie polecieć, bo sie boi
czasami nie cierpię tej jego przezornosci, ale w czw spytam gina i mam nadzieję, że mu przemowi do rozsadku, że to ostatni moment na wspólny wyjazd we dwoje w jakieś fajne miejsce.
Carla, dobre wieści! Cer, a ty też się nie martw, może nie bedzie tak źle. Poczekaj spokojnie do badania.sama luteina też może dużo pomoc.
Dziewczyny mające dzieci: podpowiedzcie, na ile w naszym przypadku przydadzą się takie welurowe kombinezony albo pajacyki. Ile ewentualnie takich potrzebujemy i do jakiego wzrostu, zważywszy, że nasze maluchy urodzą się w maju. Bo nie wiem, czy w to inwestować.
Ja mojego pierwszego syna rodziłam w październiku. I miałam 3 takie pajace welurowe i jeden polarkowy.
Nasze rodzą się w maju. Szczerze myślę że 2 wystarczą. Bo jakby nawet było zimno w co nie wierzęto i tak opatulisz kocykiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 14:53
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Starszy syn urodził się pod koniec maja i nie miałam ani jednego pajaca, jak było chłodniej ubieralam w dres i przykrywalam kocem. Pajace welurowe/polarowe kupiłam dopiero we wrześniu
Mimi1987, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:A moj mąż to nie chce ze mną nawet teraz samolotem nigdzie polecieć, bo sie boi
czasami nie cierpię tej jego przezornosci, ale w czw spytam gina i mam nadzieję, że mu przemowi do rozsadku, że to ostatni moment na wspólny wyjazd we dwoje w jakieś fajne miejsce.
Carla, dobre wieści! Cer, a ty też się nie martw, może nie bedzie tak źle. Poczekaj spokojnie do badania.sama luteina też może dużo pomoc.
Dziewczyny mające dzieci: podpowiedzcie, na ile w naszym przypadku przydadzą się takie welurowe kombinezony albo pajacyki. Ile ewentualnie takich potrzebujemy i do jakiego wzrostu, zważywszy, że nasze maluchy urodzą się w maju. Bo nie wiem, czy w to inwestować.
Mój pierwszy młody jest z 31 stycznia i powiem szczerze, pajace to super rozwiązanie. Takie maluchy nie lubią tarmoszenia, ścisku a pajacyki były przez pierwsze 2-3 miesiące jego ulubionym strojem, nawet wyjściowym. Ewentualnie body (u nas sprawdziły się kopertowe, bo darł się jak przez głowę mu zakładałam) i takie spodenki z szeroką gumą nie ściskającą brzuszka (a brzuszek po jedzeniu rośnie monstrualnie). Wprawdzie nasze będą teraz majowe, ale takie 2-3 pajacyki/cieniutkie kombinezonki uważam będą świetną alternatywą na poranki/chłodniejsze wieczory. Ja mam po 1 synu, więc kupować nie muszę. Ogólnie pajace to super sprawa. Nie trzeba męczyć noworodka przez głowę.PattisonBM lubi tę wiadomość
Carla -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Dziewczyny mające dzieci: podpowiedzcie, na ile w naszym przypadku przydadzą się takie welurowe kombinezony albo pajacyki. Ile ewentualnie takich potrzebujemy i do jakiego wzrostu, zważywszy, że nasze maluchy urodzą się w maju. Bo nie wiem, czy w to inwestować.
Ja nie kupuje takich welurowych pajacyków.
Kombinezony dwa na zimę w rozmiarze 74. ☺️
Jeden typowy zimowy, drugi lżejszy.
W domu czy to lato czy zima każdy ma raczej ciepło, więc nie przesadzalabym z grubością. A pajacyk to najczęściej do spania służy.
-
Cer wrote:Kurczę, dziewczyny, ale mam teraz stresa
Byłam dziś u gina (innego niż zwykle, z Medicoveru) i on stwierdził, że według niego skraca mi się szyjka, że ma ok. 2,5 cm - powiedział, że jego gabinetowy sprzęt nie jest super jakości i dał mi skierowanie na dokładniejsze usg, by to potwierdzić
Ja w piątek miałam badanie usg w Novum i tam gin twierdziła, że wszystko super. W karcie mam wpis że szyjka ma 3 cm...więc skąd takie rozbieżności?
Niestety, gin w Novum nie robiła tego usg jakoś super dokładnie,było dosyć szybkie, wydaje mi się, że bardziej skupiła się na samym robalku. I czy w ogóle, jak bada się szyjkę macicy, to można jej długość wymierzyć robiąc usg przez brzuch? (dziś miałam robione przezpochwowo,w piątek przez brzuch).
Lekarz z medicoveru kazał leżeć i brać luteinę. Na razie nie udało mi się wyhaczyć wolnego terminu na to dokładniejsze usg, trudno, w razie co pewnie mają możliwość zrobienia tego u nich za dodatkową opłatą (muszę je zrobić przed piątkiem, bo wtedy mam wizytę u mojej prowadzącej - i jak będzie skrócona szyjka,to założy pessar).
Eh, a tak się cieszyłam, że wszystko dobrze idzie i jest tak spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:39
Cer lubi tę wiadomość
-
Ja na pierwsze 3 miesiące kupię tylko bawełniane pajace. Jak człowiek jest niewprawiony to ubieranie dziecka w pajacyka idzie szybciej, niż w inne ubrania. Ja nie kupię ani jednego welurowego. Lepiej zainwestować w fajne kocyki bo posłużą na lata. Gruby kombinezon i ciepłe ciuchy kupię dopiero na zimę. Jest jedno ale - może się zdarzyć, że Twoje dziecko będzie zmarźluchem. Wyjdzie w praniu.
-
Mimi1987 wrote:No ja z 2 miesięcznym niemowlakiem do Egiptu nie polecę.
W wakacje wolę zostać u nas w PL. Uważam, że dziecko musi mieć kilka szczepionek przed taką podróżą. M.in rota itp.
Dlatego mowie,musze sie zorientowac jaka jest polityka linii lotniczej i biura podrozy a o zapewnienie zabezpieczenia dzieciaczka to naturalne i najwazniejsze.
Zastanawiam sie czy inwestowac w kaftaniki...czy wystarczy body i spiochy ew polspiochy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 19:00
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Dlatego mowie,musze sie zorientowac jaka jest polityka linii lotniczej i biura podrozy a o zapewnienie zabezpieczenia dzieciaczka to naturalne i najwazniejsze.
Zastanawiam sie czy inwestowac w kaftaniki...czy wystarczy body i spiochy ew polspiochy...
Szczerze kaftaniki to najgorsza część garderoby dla maluszka. Często się ściąga i roluje na pleckach maleństwa.20.10.2012 👰🤵💍
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:26
-
Jestem świeżo po połówkowych
będzie chlopczyk, niestety na kupowanie sukienek będę musiała poczekać do drugiego dzidziusia
) lekarz mówił że wszystko ok. 21 tydz i 6 dni. Waga to 481 g. Macie jakieś fajne książki o ciąży porodzie i niemowlaku? Jakiś poradnik chętnie bym sobie sprawiła , najlepiej taki godny polecenia
pozdrawiam
Endi1990, Niki2803, Andzia86, PattisonBM, sayuri lubią tę wiadomość
-
Kat20maj2020 wrote:Jestem świeżo po połówkowych
będzie chlopczyk, niestety na kupowanie sukienek będę musiała poczekać do drugiego dzidziusia
) lekarz mówił że wszystko ok. 21 tydz i 6 dni. Waga to 481 g. Macie jakieś fajne książki o ciąży porodzie i niemowlaku? Jakiś poradnik chętnie bym sobie sprawiła , najlepiej taki godny polecenia
pozdrawiam
są 2 tomy, pierwszy o ciąży, a drugi dotyczy macierzyństwa.
Kat20maj2020, lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Lilly,
Dopisz mi proszę imię przy moim synku - Juluś (Julian).
Ps. Czy u Was też tak jest, że starsze nazywa młodsze dziecko ? Mój Mikołaj 4-letni od początku trzyma się Julusia (tak ma na imię jego przyjaciel i mój tato również). Wszelkie sugestie innych imion odrzuca i wścieka się, że tylko Juluś !!!!Hortensja, Alba lubią tę wiadomość
Carla -
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, czyli welurkowym pajacom, póki co, mówimy nie. Za to bawełniane jakiestrzeba wciągnąć, skoro takie wygodne
na razie mam tulko 3. A czym się różnią śpiochy od pajaców?
Kat, ja czytam W oczekiwaniu na dziecko z tej serii, co endi dwa pokazała i to jest taki na poważnie podręcznik, bardzo szczegółowy, oraz Ciężarówką przez 9 miesięcy - śmiechowy i z przymruzeniem oka o ciąży, ale wszystko, co ważne jest. Oba polecam w zależności od tego, czego szukasz. A czytałaście i co sądzicie o stosowaniu w praktyce książki "W Paryżu dzieci nie grymaszą"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 21:37
-
szatanka wrote:Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, czyli welurkowym pajacom, póki co, mówimy nie. Za to bawełniane jakiestrzeba wciągnąć, skoro takie wygodne
na razie mam tulko 3. A czym się różnią śpiochy od pajaców?
Kat, ja czytam W oczekiwaniu na dziecko z tej serii, co endi dwa pokazała i to jest taki na poważnie podręcznik, bardzo szczegółowy, oraz Ciężarówką przez 9 miesięcy - śmiechowy i z przymruzeniem oka o ciąży, ale wszystko, co ważne jest. Oba polecam w zależności od tego, czego szukasz. A czytałaście i co sądzicie o stosowaniu w praktyce książki "W Paryżu dzieci nie grymaszą"?
Pajacyk to ten z długimi rękawami i nogawkami. A śpiochy to taki pajacyk ale bez rękawów tylko takie coś jakby na szelkach.szatanka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny