MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Aaaa ok
no to poproszę o dopisanie:
Termin porodu 29.05 i będzie chłopiec (Tadzik).
Dziękuję
WpisaneCatlady, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 23:01
szatanka, Frufru, Niki2803, Drzemka lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mi kolezanki radziły na pieczątek pajace, jako te najwygodniejsze w zakladaniu, dostałam też rekomendacje body rozpinanych całościowo a nie tylko w kroku z tego samego powodu. Ewentualnie body plus śpiochy. Spodenki ponoć dopiero jak pępek odpadnie żeby nie uściskać. Nie wiemy jaka pogoda będzie w maju ale wydaje mi się że takiemu maluchowi rampersy to dopiero przy upalach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 08:10
lipcowka86, lilly. lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:A teraz proszę o rady ile czego 😂
Ja już kiedyś pytałam i wniosek jest taki że ciężko powiedzieć 😂 wszytko zależy od dziecka czy będzie ulewać, czy kupy będą wychodzić bokiem itp.
Mój wniosek jest taki że przydało by się ok 4-5 zmian na dzień, zapas na kilka dni. Będę chciała mieć ok 20-25 sztuk bodziaków i połśpiochów z danego rozmiaru, pajac będzie zastępował jeden bodziak i półśpioch albo spodenki.
Na szczęście Mąż na samym początku ciąży zadecydował że kupujemy suszarkę bębnową więc w razie kryzysu po 3 h będę mieć czyste i suche rzeczy 😊
Na początek zamówiłam zestawy od mamy ginekolog na 90 stopni, jednak obawiam się tych zarazków ze szpitala a tak to wygotuje i będzie po problemie. Dziś M jedzie na polowanie do Lidla.
A jak z długim i krótkim rękawem na maj? Większość kupujecie na długi czy na krótki też coś bierzecie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 08:13
lilly. lubi tę wiadomość
-
Ale super fotka z opisem ubrań - dobrze wiedzieć,że nie tylko ja mam problem z nazwami;)
O rany,naprawdę najlepiej mieć z 20 sztuk w danym rozmiarze? Kupiłam już parę rzeczy,ale tak średnio po 5 sztuk na rozmiary 56 i 62...czyli jednak trzeba się dużo bardziej dozbroić? Wasze porady są bezcenne, ja nadal czuję się jak dziecko we mgle,a tu można się dowiedzieć konkretów i człowiek jakoś jest spokojniejszy:)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ciężko powiedziec ile, wyjdzie w praniu co Wam najwygodniej zakładać Maluszkowi, na początek chyba bym brała po 10-15 sztuk maks i tak zapewniam Wam ze pralkę będziecie puszczac kilka razy w tygodniu
Ps. Oczywiscie kaftanikiw wcale bym nie brała a śpiochów może z 5, krotkiego r ampersa w maju można dokupić w razie upałów .
Najwięcej body N długi i krótki rękaw i spodenki. Pajace dla mnie były zbędne,nie mogłam takiego maluszka w to ubrać tak wierzgal,rozkopywal siewyjdzie Wam w praniu ze tak powiem,dokupić to nie problem
Dodatkowo ze dwa jakieś rozpinane sweterki czy kurteczka wiosenna. Nie wiadomo jakie będą pogody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 08:49
-
Mysza1986 wrote:Mi kolezanki radziły na pieczątek pajace, jako te najwygodniejsze w zakladaniu, dostałam też rekomendacje body rozpinanych całościowo a nie tylko w kroku z tego samego powodu. Ewentualnie body plus śpiochy. Spodenki ponoć dopiero jak pępek odpadnie żeby nie uściskać. Nie wiemy jaka pogoda będzie w maju ale wydaje mi się że takiemu maluchowi rampersy to dopiero przy upalach
Mój rampersy nosił od listopada. Ale tylko takie z długim rękawem a.gołe stopy. Więc nie jest tak że to na upały.
Patrząc na maj 2019 gdzie były już upały to lepiej zaopatrzyć się w.letnie ciuchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 08:42
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Cer wrote:Ale super fotka z opisem ubrań - dobrze wiedzieć,że nie tylko ja mam problem z nazwami;)
O rany,naprawdę najlepiej mieć z 20 sztuk w danym rozmiarze? Kupiłam już parę rzeczy,ale tak średnio po 5 sztuk na rozmiary 56 i 62...czyli jednak trzeba się dużo bardziej dozbroić? Wasze porady są bezcenne, ja nadal czuję się jak dziecko we mgle,a tu można się dowiedzieć konkretów i człowiek jakoś jest spokojniejszy:)
Po 5 sztuk za mało czasem jednego dnia 5 razy się przebiera:(20.10.2012 👰🤵💍
lipcowka86 wrote:Ja już kiedyś pytałam i wniosek jest taki że ciężko powiedzieć 😂 wszytko zależy od dziecka czy będzie ulewać, czy kupy będą wychodzić bokiem itp.
Mój wniosek jest taki że przydało by się ok 4-5 zmian na dzień, zapas na kilka dni. Będę chciała mieć ok 20-25 sztuk bodziaków i połśpiochów z danego rozmiaru, pajac będzie zastępował jeden bodziak i półśpioch albo spodenki.
Na szczęście Mąż na samym początku ciąży zadecydował że kupujemy suszarkę bębnową więc w razie kryzysu po 3 h będę mieć czyste i suche rzeczy 😊
Na początek zamówiłam zestawy od mamy ginekolog na 90 stopni, jednak obawiam się tych zarazków ze szpitala a tak to wygotuje i będzie po problemie. Dziś M jedzie na polowanie do Lidla.
A jak z długim i krótkim rękawem na maj? Większość kupujecie na długi czy na krótki też coś bierzecie ?
Do Lidla trzeba było wczoraj wysłać męża na polowanie
Od wczoraj były te niemowlęce ciuszki.
Mi udało się kupić tylko półśpiochy i biustonosz do karmienia.
lipcowka86 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Carla wrote:Lilly,
Dopisz mi proszę imię przy moim synku - Juluś (Julian).
Ps. Czy u Was też tak jest, że starsze nazywa młodsze dziecko ? Mój Mikołaj 4-letni od początku trzyma się Julusia (tak ma na imię jego przyjaciel i mój tato również). Wszelkie sugestie innych imion odrzuca i wścieka się, że tylko Juluś !!!!
U Nas Synek 4 lata wymyslil imię Malina i ciągle powtarza, że jego siostra będzie Malinka...owszem będzie mógł mówić na nią Malinka .ale na imię będzie mieć Wanda:)
Malinka i tak jest dobrą opcja,bo był czas że twierdził że jego siostra będzie mieć na imie- uwaga-kupa dupa:pKira91, lipcowka86, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Do Lidla trzeba było wczoraj wysłać męża na polowanie
Od wczoraj były te niemowlęce ciuszki.
Mi udało się kupić tylko półśpiochy i biustonosz do karmienia.
Mam nadzieję że mimo wszytko coś kupi, u Nas chwilowo jeden samochód i Lidl 30 km więc wyzwanie logistyczne