MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia86 wrote:My wakacji jeszcze nie planujemy bo musimy zobaczyć czy Maciuś będzie grzeczny jak braciszek czy jednak nie 😉 plany były żeby jechać do Czarnogóry a co z tego będzie to nie wiemy
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:26
-
Catlady wrote:Hej dziewczyny
Nie odzywałam się jakiś czas, widzę że zostałam nawet usunięta z pierwszej strony, czy przyjmiecie mnie z powrotem?
Miałam kilkutygodniową przerwę od forum, a później już nie zdołałam Was nadrobić i odpuściłam, ale teraz postaram się być na bieżąco
W wielkim skrócie - u nas wszystko w porządku, czekamy na synka. Na prenatalnych dr zauważył niedomykalność zastawki trójdzielnej, ale zaznaczył aby póki co się tym nie martwić. W czwartek mamy połówkowe i jestem ciekawa co z tą niedomykalnością - czy nadal będzie widoczna. Staram się nie stresować na zapas, ten czas od prenatalnych faktycznie był spokojnym czasem, ale nie ukrywam, że im bliżej połówkowych, tym częściej w głowie pojawiają się przeróżne myśli. -
Mysza1986 wrote:Witaj i tu 😉 z tego co czytam większość dziewczyn na kolejnym badaniu już tej niedomykalnosci nie ma także tego życzę i Tobie, daj znać po badaniach!
mam nadzieję, że tak będzie.
Widzę, że też wróciłaś
Dziewczyny, a co do podróży z takim maluszkiem, to ja doświadczenia nie mamale polecam książkę autorów bloga Taste Away „Podróże z dziećmi”. Bardzo fajnie się czyta, i jest mnóstwo przydatnych informacji dotyczących podróżowania z dzieciaczkami, od samochodu po samolot.
My planujemy latem jakiś dłuższy weekend w Polsce, a w grudniu chcielibyśmy odwiedzić ZEA. Ale to tylko plany na razie, rzeczywistość zweryfikuje synek jak się już pojawi na świecieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 11:12
Mimi1987 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Kira91 wrote:Ale Wam zazdroszczę planowania wakacji. U mnie co lato w urlop narazie Mąż remontuje dom,no i obrabia pszczółki bo mamy pasiekę
Co najwyżej jeżdżę nad morze do rodzinnego domu 😂 też dobrze bo wakacje za darmo haha
Babcia ugotuje , jak trzeba przypilnuje dzieci w sumie to fajnie 😁
To ja Ci zazdroszczę, że masz gdzie jechać nad morze. Babcia +domek nad morzem no idealnieKira91 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyJeśli rodzina podróżuje to nie ma co z tego rezygnować. Warto przyzwyczajać dziecko.
Ale to dużo od temperamentu zależy. ☺️ Mój mąż to mógłby podróż znieść czytając jak dziadek gazetę.
A Hania jest po mnie, nosi ją.. siedzenie, zasady - to katastrofa. 🤣 -
Mój 6 latek uwielbia podróżować. Od małego przyzwyczajany. A to na weekend gdzieś wypad A to na dłuższy pobyt. Pierwszy raz w USA był jak miał skończone 6 miesięcy.
Uwielbia samoloty, pociągi. Teraz jest już na tym etapie, że sam się pakuje planuje:)
A co do drugiego synka to się okaże. Może być przeciwieństwem starszego brata
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Moja Łucja to samo, w foteliku zasypia tylko wtedy, gdy jest pora drzemki. W pozostałym czasie trzeba było zabawiać ją cały czas. Teraz jest już lepiej - bo posiedzi dłużej i w foteliku i w wózku ( do pół godziny). Ponieważ dużo podróżujemy, wydawać by się mogło, że powinna być przyzwyczajona... temperament robi swoje. Dlatego liczę, że Leon będzie miał inny poziom cierpliwości
-
Nie odzywałam się jakiś czas, widzę że zostałam nawet usunięta z pierwszej strony, czy przyjmiecie mnie z powrotem?
Miałam kilkutygodniową przerwę od forum, a później już nie zdołałam Was nadrobić i odpuściłam, ale teraz postaram się być na bieżąco
W wielkim skrócie - u nas wszystko w porządku, czekamy na synka. Na prenatalnych dr zauważył niedomykalność zastawki trójdzielnej, ale zaznaczył aby póki co się tym nie martwić. W czwartek mamy połówkowe i jestem ciekawa co z tą niedomykalnością - czy nadal będzie widoczna. Staram się nie stresować na zapas, ten czas od prenatalnych faktycznie był spokojnym czasem, ale nie ukrywam, że im bliżej połówkowych, tym częściej w głowie pojawiają się przeróżne myśli.
W środę na połówkowych też mi ta niedomykalność wyszła (na 1 prenatalnych było ok) w 20t5d ciąży. Okrutnie się stresowałam. Dzisiaj u specjalisty na echo serca (5 dni później) wszystko dobrze ... oby tak zostało 🤞Catlady, PLPaulina lubią tę wiadomość
Carla -
nick nieaktualnyKakarli wrote:Moja Łucja to samo, w foteliku zasypia tylko wtedy, gdy jest pora drzemki. W pozostałym czasie trzeba było zabawiać ją cały czas. Teraz jest już lepiej - bo posiedzi dłużej i w foteliku i w wózku ( do pół godziny). Ponieważ dużo podróżujemy, wydawać by się mogło, że powinna być przyzwyczajona... temperament robi swoje. Dlatego liczę, że Leon będzie miał inny poziom cierpliwości
Kakarli lubi tę wiadomość
-
Kurczę, dziewczyny, ale mam teraz stresa
Byłam dziś u gina (innego niż zwykle, z Medicoveru) i on stwierdził, że według niego skraca mi się szyjka, że ma ok. 2,5 cm - powiedział, że jego gabinetowy sprzęt nie jest super jakości i dał mi skierowanie na dokładniejsze usg, by to potwierdzić
Ja w piątek miałam badanie usg w Novum i tam gin twierdziła, że wszystko super. W karcie mam wpis że szyjka ma 3 cm...więc skąd takie rozbieżności?
Niestety, gin w Novum nie robiła tego usg jakoś super dokładnie,było dosyć szybkie, wydaje mi się, że bardziej skupiła się na samym robalku. I czy w ogóle, jak bada się szyjkę macicy, to można jej długość wymierzyć robiąc usg przez brzuch? (dziś miałam robione przezpochwowo,w piątek przez brzuch).
Lekarz z medicoveru kazał leżeć i brać luteinę. Na razie nie udało mi się wyhaczyć wolnego terminu na to dokładniejsze usg, trudno, w razie co pewnie mają możliwość zrobienia tego u nich za dodatkową opłatą (muszę je zrobić przed piątkiem, bo wtedy mam wizytę u mojej prowadzącej - i jak będzie skrócona szyjka,to założy pessar).
Eh, a tak się cieszyłam, że wszystko dobrze idzie i jest tak spokojnie.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ja na każdej wizycie mam badanie szyjki na fotelu. Palpacyjnie. Jak wylądowałam w szpitalu, to tam robił usg przezpochwowe i oceniał szyjkę. U mnie na szczęście długa. Musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do kolejnej wizyty, a Luteina i odpoczynek na pewno ci nie zaszkodzą.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:26
-
W wielkim skrócie - u nas wszystko w porządku, czekamy na synka. Na prenatalnych dr zauważył niedomykalność zastawki trójdzielnej, ale zaznaczył aby póki co się tym nie martwić. W czwartek mamy połówkowe i jestem ciekawa co z tą niedomykalnością - czy nadal będzie widoczna. Staram się nie stresować na zapas, ten czas od prenatalnych faktycznie był spokojnym czasem, ale nie ukrywam, że im bliżej połówkowych, tym częściej w głowie pojawiają się przeróżne myśli.
Hej, nie zostałaś usunięta tylko pierwszy post ze względu na trolla był całkowicie usunięty i stworzony od nowa.
Poproszę o datę porodu i już dodaje3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Andzia86 wrote:Mi lekarz mierzył szyjke robiąc usg dopochwowe i powiedział że inaczej zmierzyć się nie da... Ja miałam 4,4cm
Dokładnie... zmierzyć tylko przez usg przezpochwowe. Stan szyjki mozna tez ocenić palpacyjnie, ale wtedy to nie jest dokładny pomiar długości... chociaż też bardzo ważne badanie...
generlanie jak sie martwisz to idz na IP ściemniej że masz jakies bóle czy cos... to Ci szyjke sprawdzą, a sprzęt czesto bede miec lepszy w szpitalu w Wawie niz w medicover czy lux med albo jedz do Novum i powiedz ze się denerwujesz tez Ci sprawdza, którys lekarz zgodzi się przyjąc... tylko zaplacisz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 14:31
lipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
A moj mąż to nie chce ze mną nawet teraz samolotem nigdzie polecieć, bo sie boi
czasami nie cierpię tej jego przezornosci, ale w czw spytam gina i mam nadzieję, że mu przemowi do rozsadku, że to ostatni moment na wspólny wyjazd we dwoje w jakieś fajne miejsce.
Carla, dobre wieści! Cer, a ty też się nie martw, może nie bedzie tak źle. Poczekaj spokojnie do badania.sama luteina też może dużo pomoc.
Dziewczyny mające dzieci: podpowiedzcie, na ile w naszym przypadku przydadzą się takie welurowe kombinezony albo pajacyki. Ile ewentualnie takich potrzebujemy i do jakiego wzrostu, zważywszy, że nasze maluchy urodzą się w maju. Bo nie wiem, czy w to inwestować.Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Hej, nie zostałaś usunięta tylko pierwszy post ze względu na trolla był całkowicie usunięty i stworzony od nowa.
Poproszę o datę porodu i już dodajeno to poproszę o dopisanie:
Termin porodu 29.05 i będzie chłopiec (Tadzik).
Dziękujęlipcowka86, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Cer, zadzwoń do medicover, zwykle zgodnie z umowa maja kilka dni na umówienie usg. Mogą mieć wiecej wizyt niż te które sa widoczne w aplikacji. Tylko musisz nalegać, żeby jak najszybciej. Chyba ze już dzwoniłaś i nic Ci wczesniej nie umówią?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020