MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lipcowka86 wrote:Mam nadzieję że mimo wszytko coś kupi, u Nas chwilowo jeden samochód i Lidl 30 km więc wyzwanie logistyczne
Lipcowka u mnie podobnie ponad 40km do Lidla,wiec zamawiam przez netalipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Lipcowka u mnie podobnie ponad 40km do Lidla,wiec zamawiam przez neta
Końcem stycznia mają nam otworzyć Lidl w mieście bo go odbudowują po pożarze. Mam nadzieję że złapie się jeszcze na inne akcje więc narazie jakoś bardzo nie kombinuje. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:26
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
-
nick nieaktualnyU nas się nie sprawdziły: pajace, kaftaniki, polspiochy i śpiochy. ☺️
Maluchy lubią na początku podkulone nóżki i wkurzało mnie to, że potrafiła córka mieć stopy pośrodku ubranka. 🤦🏻♀️
Ale to bardzo indywidualna sprawa. Każda mama lubi co innego. I bym nie szalała z ilością, pralka przy dziecku i tak chodzi kilka razy w tygodniu. Z wiekiem gorzej. 🤦🏻♀️ -
Ja kupiłam najwięcej body na długi rękaw i półśpiochów, w rozm. 56 i 62. Mam kilka na krótki rękaw, kilka pajacyków i spodenek, dwa pajace rozm 56 takie cieplejsze, cztery rampersy, ale już na 62 i 68, dwie cienkie czapeczki, dwie bluzy rozpinane. Mam jeden kaftanik, ale to tylko z ciekawości, i ani jednych śpiochów. Podpowiem wam, że półśpiochy ze Smyka mają w piętkach wszyte gumki, żeby utrzymać stópki. No i kilka par skarpetek.
To taka moja pierwiastkowa wyprawka. Oczywiście jestem świadoma, że coś mi się może nie przydać, albo czegoś za mało lub za dużo.lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Sayuri to ja mam podobne przemyślenia jak Ty, śpiochów nie zamierzam kupować i kaftaników pewno też nie kupię, chyba, że moja mama się rozpędzi i coś kupi ale muszę jej dać wytyczne
Tak jak pisałam wyżej z ilością nigdy nie utrafisz bo wszystko zależy od malucha.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:26
PLPaulina, Niki2803, lipcowka86, sayuri, Frufru, Stworka, Mysza1986, Cer, Kira91, Korna, Takmala, Endi1990, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Sayuri to ja mam podobne przemyślenia jak Ty, śpiochów nie zamierzam kupować i kaftaników pewno też nie kupię, chyba, że moja mama się rozpędzi i coś kupi ale muszę jej dać wytyczne
Tak jak pisałam wyżej z ilością nigdy nie utrafisz bo wszystko zależy od malucha.
Kaftanik kupiła moja mamaale też dostała wytyczne, co do dalszych zakupów;)
-
Każda musi sama sprawdzić co lubi czego nie lubi, co lubi jej dziecko a czego nie. Dzisiaj nie ma problemu i zawsze można dokupić ☺️ mój syn np darl się jak opętany jak go przebieralam więc wolałam szybko założyć przez głowę i zapiąć w kroku niż wieczność zapiąć kopertowe body - bo wtedy płacz i żal się jeszcze powiększał. Dużo mam na długi rękaw, trochę mniej na krótki, Narazie nie kupiłam jeszcze nic ale wszystkie ubranka mam po starszym, więc w sumie mi się nie spieszy z zakupami
-
Stworka wrote:Każda musi sama sprawdzić co lubi czego nie lubi, co lubi jej dziecko a czego nie. Dzisiaj nie ma problemu i zawsze można dokupić ☺️ mój syn np darl się jak opętany jak go przebieralam więc wolałam szybko założyć przez głowę i zapiąć w kroku niż wieczność zapiąć kopertowe body - bo wtedy płacz i żal się jeszcze powiększał. Dużo mam na długi rękaw, trochę mniej na krótki, Narazie nie kupiłam jeszcze nic ale wszystkie ubranka mam po starszym, więc w sumie mi się nie spieszy z zakupami
Dokładnie ja też mam dużo po starszym synie. Więc jedyne co kupiłam to spodenki. I takie to moje zakupy
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ja już się wzięłam za pranie to już wiem ze Bede musiala dokupic bodziakow dlugich i krótkich od rozm 62 zaczynając 😁
Nie-stety już muszę to ogarniać prac i pakować w worki prozniowe bo Mąż chce kończyć remontować górę domu (panele,drzwi, schody plus szlifowanie i malowanie przedpokoju) także będzie się kurzyc pewnie do konca lata...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Też planuje się wkrótce zabrać za pranie, właśnie kupuję odpowiednie płyny i proszki
po trochu już uzupełniam zapasy,zeby nie kupować wszystkiego na raz. W weekend chyba przywiozę łóżeczko już...
Ja dziś od 5 na nogach, mały ma intensywny dzień, chyba karate tam ćwiczy...
Zapisałam się na płatne warsztaty z porodu, laktacji i pierwszej pomocy...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
A jakie polecacie srodki czystości wlasnie do prania dla bobasow? Z dobrym składem itp...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Alba wrote:U Nas Synek 4 lata wymyslil imię Malina i ciągle powtarza, że jego siostra będzie Malinka...owszem będzie mógł mówić na nią Malinka .ale na imię będzie mieć Wanda:)
Malinka i tak jest dobrą opcja,bo był czas że twierdził że jego siostra będzie mieć na imie- uwaga-kupa dupa:pto były jedne z pierwszych rymowanek mojego syna!
Kira91, Alba lubią tę wiadomość
-
Takmala wrote:A jakie polecacie srodki czystości wlasnie do prania dla bobasow? Z dobrym składem itp...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 14:30
Kira91 lubi tę wiadomość
-
sayuri wrote:Ja czekam z praniem aż kupimy komodę, żeby od razu móc tam poukładać. Mam jednak mieszane uczucia do tego prania, czy nie za wcześnie i czy nie trzeba będzie jednak ponownie tego wyprać.
Dlatego pakuje w worki proznioweZ Synkiem też tak robię i uwierz mi że wyciągam nawet po kilku miesiącach pachnące ciuszki
Takmala:
Ja piore w Loveli i płyn Lenor ten dla dziecinie wnikam w sklady i nie doszukuje się zakazanych substancji we wszytskim bo zwariować idzie
Ważne by było dla dzieci hipoalergiczne i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 14:43
Endi1990, Frufru, Jeheria lubią tę wiadomość