MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:Boże dziewczyny jak Wy to robicie ze chudniecie albo tyjecie 2-3kg..
Ja mam wrażenie ze zbieram z powietrza. Czasami jednego dnia waga potrafi wzrosnąć 2kg 🙈 a jak na mnie nie jem jakoś mega dużo. Tzn zawsze jadłam ogromne ilości i nie tyłam, a teraz w ciąży nawet trochę mniej jem. W 1 trymestrze nie przytyłam prawie nic a od grudnia to jakaś patologia 😂
Ja teraz to jakoś specjalnie nie tyję... 1,5 kg przybyło w 2 dni Święt, ale po paru dniach spadło i jest tyle co przed Świętami...Za to w I trymestrze i na początku II mi przybyło... Najwięcej w pierwszych tygodniach ciąży. Teraz jest 5-6kg na plusie.
2020
2023 -
Alba, Szatanka mam dyskopatię na poziomie L4-L5 4,5mm, L5-S1 6mm. Neurolog powiedział, że przy przemieszczaniu dziecka przez kanał rodny mogą zostać one naruszone i powstanie ucisk, czego efektem będzie konieczność operacji kręgosłupa zaraz po porodzie. Konsultowałam się nawet z neurochirurgiem czy tego nie operować wcześniej ale powiedział, że sąsiednie poziomy tez już są zdeformowane i istnieje ryzyko, ze przy porodzie SN pomimo operacji powstanie ucisk na sąsiednich poziomach. Najśmieszniejsze w tym wszytki jest to, że te dyski wypadły mi jak siedziałam w pracy przy biurku i sobie kichnęłam - już nie wstałam
Teraz odpukać nic mi nie dolega, od początku zeszłego roku regularnie chodzę do rehabilitanta 1-2 w miesiącu i naprawdę jeśli chodzi o kręgosłup to jest super
Lilly ja też większość rzeczy kupiłam w rozmiarze 56, zastanawiam się nawet czy nie kupić pojedynczych 50, ale to można dokupić jak już będziemy w domu.
Odnośnie wagi to ja przed ciążą miałam 6,5 kg nadwagi, zaraz na samym początku przez mdłości i wymioty schudłam 5 kg, dodatkowo odrzuciło mnie całkiem od słodyczy, których wcześniej jadłam ogromne ilości. Teraz ciągle mam 2,5 kg na minusie a brzuszek już ładnie widoczny. Moja dr mówi, ze Mały rośnie prawidłowo i nie ma się co przejmować tym, że nie wiele tyję. Tym bardziej, że wszystkie wyniki krwi mam w normie. -
Ja to mam na pewno spore zatrzymanie wody... W drugiej połowie cyklu przybyło mi 2kg - zawsze tak mam i po @ znika, teraz nie było już @... Potem jeszcze któregoś dnia w 1 trymestrze też nagle 2kg na plusie, a jadłam tyle co przed ciążą... W drugim zupełnie inaczej bardzo stopniowo przybywa... Na razie jakieś 1,5kg2020
2023 -
Dziewczyny nie przejmujcie się wagą. Ja w.pierwszej ciąży przytyłam 9 kg z czego Młody ważył 4210. Jak wyszłam ze szpitala to wyglądałam jak kościotrup:( Oczywiście wtedy 6 lat temu istniało jeszcze takie coś jak dieta matki karmiącej. I moja teściowa tylko stała nad głową i zjedz kaszę manne, rosołek wypij , zjedz pulpeta , pomidor jaki pomidor dziecka brzuch będzie bolał. Więc ja byłam wiecznie głodna, sfrustrowana i kg leciały.
Na szczęście teraz teściowa daleko a i Ja już jestem mądrzejsza z wiekiem. I dobre rady puszczam jednym uchem i wypuszczam drugim
Teraz mam 3 kg na plusie ale to pewnie przez to,że pierwsze miesiące nic nie jadłam tylko mieszkałam w wc. Teraz np nie jem żadnych mięs, wędlin bo mnie odrzuca:( Ale mam mega zachciankę na sałatkę grecką którą jem codziennie i pije litrami kakao
Z tym kręgosłupem też się boję bo ja mam dyskopatie na odcinku klatki piersiowejmuszę też obgadać z lekarzem jak On to widzi .
Dobra uciekam u nas dzisiaj piekne słońce trzeba skorzystać z pogody i iść na długi spacer.
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ja to mam juz tez ponad 6kg na plusie... szczerze myślałam że będzie mniej na tym etapie bo zawsze byłam szczupla i tendencji do tycia raczej nie miałam... w calej ciąży chcialam przytyć jakies 12-15kg Ale nie wiem czy to realne 😳
Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja też około 6 kg na plusie. Teraz tyję wolniej niż w poprzedniej ciąży, ale wyglądam gorzej
W poprzedniej ciąży przytyłam ponad 20. Pamiętajmy, żeby nie zwariować. W Internecie można znaleźć kalkulatory tycia w ciąży - dopóki tam wychodzi norma to nie ma co się przejmować. Pamiętam gdy w pierwszej ciąży znajoma się dziwiła jak można tak tyć w ciąży jak ja, skoro ona przytyła tylko 8 kg. Zapomniała tylko, że ja startowałam z wagą na granicy niedowagi, a ona z nadwagą.
Kira91 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zjadłam 4 mini pączki w łóżku i popiłam kawką... kiedy jak nie teraz dziewczyny, przynajmniej można sobie sumienie zagłuszyć
Teraz mam 8kg na plusie w zeszłej ciąży było już sporo więcej, ale wróciłam do wagi. Na dbanie o sylwetkę będę miała kolejne 40 lat- jak tyle dożyję
Kakarli, Kira91, Frufru lubią tę wiadomość
-
Ajka wrote:Kira "dzieć" czyli mały kosmiata, który aktualnie jest zakwaterowany w Twoim brzuchu 🙈🙈🙈
Oki,Ajka nie zrozumiałam tamtego ze mój brzuch "nie z tycia z dziecia" 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 10:55
-
U mnie od początku ciąży przybyło 5 kg, brzuszek zaczyna być już widoczny. Bardzo chciałabym przybrać jeszcze maksymalnie 5 kg, wtedy dobiję do wagi sprzed ciąży i diety ,zobaczymy ile przybędzie w najbliższych miesiącach.
Wczoraj przyszła do nas paczka z pierwszymi ciuszkami dla malucha, powiem wam, że na ich widok z jednej strony poczułam radość,bo wyobrażałam sobie maleństwo które będę w nie ubierać, a z drugiej strony pojawił się u mnie duży strach, bo pierwszy raz bardzo realnie dotarło do mnie, jak duży "obiekt" będzie musiał ze mnie jakoś się wydostać - nie wiem, na razie jeszcze jestem na etapie oswajania się z tym faktem, niby człowiek decydując się na dziecko wie, co go czeka,ale teoria swoje,a praktyka swoje.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ja 52 kg aktualnie ważę - 2,5 na plusie. Idzie póki co identyko jak przy pierwszym synku. Jak rodziłam miałam 58 kg (młody 3420 ważył) po 6 dniach wróciłam do wagi a później ciągły cycek i wyssał mnie do 44 kg, ale wtedy czułam się i wyglądałam jak z krzyża zdjęta. Zobaczymy co dalej ... brzuch mam póki co mały, ale 6-7 miesiąc pamiętam się najwięcej nabiera.Carla
-
Dziewczyny a skąd wiadomo ze się gr9madzi wodę? Wiele z was o tym pisze A ja nie wiem o co chodzi? Moze i u mnie ta woda tak... 🙊😅🙈
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Piłam hektolitry tak mnie suszylo a niewiele wydalalam. Jak zaczną Ci puchnac dłonie i/lub stopy to dopiero będziesz miała pewność ze zatrzymujesz
Tylko ja miałam do tego stopnia ze płakałam z bólu takie miałam obrzęki, nawet na twarzy, po prostu skóra napięta do granic . Cud ze nie mam rozstępów bo miałam wrażenie ze mnie rozrywa😂
Dłonie zanim rozprostowalam rano to mijala dobra godzina,uczucie pieczenia i ból mi to uniemozliwialy.
Nie życzę nikomu,przez obrzęki nie mogłam spaći nie śpię do dziś 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 11:23
-
Boże dziewczyny jakie Wy szczypiorki jesteście
ja startowałam w ciąży z wagą 74 - przy 160 cm - także kuleczka
na początku poleciały mi 3 kg i dzisiaj jak weszłam na wagę to już jestem prawie z wagą jak na początku ciąży
na szczęście nie mam za bardzo apetytu - jem mniej niż przed ciążą bo i apetyt mniejszy i chyba żołądek skurczony i mam nadzieję że dużo kg mi nie najdzie bo się obawiam że tak szybko nie zgubię i cały czas planuję odstawić słodycze ale jakiś cukierek się do mnie zawsze przyklei - szczególnie że po świętach zapas mam
rzadko się ostatnio udzielam, ale podczytuję regularnie i zapisuję złote rady
u nas z wyprawką jeszcze nie ruszone, siedzimy i czekamy, że może sama przyjdzie do nasjedynie to trochę w Lidlu teraz kupiłam bodziaków i pajaców
mamy też dostać coś od znajomych i wtedy zobaczymy czego nam brakuje z ciuchów
i ze szkoły rodzenia mam siatkę różnych próbek i 4 pieluchyjakoś może się opędzi
wczoraj oglądaliśmy wózki i wybór padnie chyba na Jedo Tamel
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
U mnie 7,4 kg na plusie na dzień dzisiejszy. Zaczynałam od 55 kg 168cm. Co tydzień tyję ok 600/700 g mimo małego apetytu.
Tu w przebraniu za Sandy z Greace.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 11:52
Frufru, PattisonBM, Izape_91, Cer, Bona, PLPaulina, Catlady, lilly. lubią tę wiadomość
-
A ja az całe dwa cm jestem wyższa 😁
Mój młody też 3,5kgtakże po cichu zazdroszczę braku tendencji do tycia w ciąży 😀 bo u mnie to spojrze na czekolade i plus 10 kg 😂
Frufru lubi tę wiadomość