MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie połówkowe trwało ze 40 min., ale też dlatego, że slabo było widać, zależy od warunków chyba. U mnie jest adnotacja, że byly trudne. W nerkach powinien ci zmierzyć te miedniczki i powinnaś mieć to na wypisie, a w sercu jest chyba więcej do badania, tak myślę.
Czytałam, że na żelazo dobra jest też pokrzywa, może pijcie? Lipton ma dobrą z mango.Jeheria lubi tę wiadomość
-
U mnie połówkowe też 15 min, ale sprawdził wszystko dokładnie, porobił wszystkie pomiary.
Kurcze zaniedbałam się totalnie z tym żelazem. Mięsa jem mało, zielonych warzyw też.. musze kupić buraki i wywar ugotować. I zacząć jeść więcej mięsa.. ech jak nie urok to sraczka -
sayuri wrote:U mnie połówkowe też 15 min, ale sprawdził wszystko dokładnie, porobił wszystkie pomiary.
Kurcze zaniedbałam się totalnie z tym żelazem. Mięsa jem mało, zielonych warzyw też.. musze kupić buraki i wywar ugotować. I zacząć jeść więcej mięsa.. ech jak nie urok to sraczka
Pamiętaj żeby się przyswajało żelazo trzeba dodać wit. C.
Np ja wcinam makaron ze szpinakiem i popijam sokiem pomarańczowym.
Jem carpaccio z buraków i skraplam sokiem z cytryny.
Ja mięsa w ogóle nie jem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 21:25
Hortensja, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mój lekarz też się dziwił że mam jak na siebie wysoką HB, a przed ciążą mało, ledwo ok 8, i tak całe życie. Teraz 12. A biorę tylko witaminy, dieta niespecjalnie bogata w żelazo...
-
No właśnie nie mierzył miedniczek:( moze na oko stwierdził ze ok a patrzylam co robi bo właśnie pojawiały się jakies nieprawidlowosci zazwyczaj z sercem lub nerkami na forum wiec patrzylam ile czasu na co poświęca... człowiek tyle płaci a nawet nie jest pewny czy wszystko sprawdzone jak powinno a nie stać mnie by po każdym badaniu sprawdzać u innego czy tamten sie nie pomylił... serduszko sprawdził dokładnie to fakt ale nerki pominięte ale moze dlatego ze cos mówił o moczu prawidłowym... mam nadzieje ze sie gościu zna
a co do pokrzywy to tez słyszałam i owoce granatu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 21:30
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
szatanka wrote:U mnie połówkowe trwało ze 40 min., ale też dlatego, że slabo było widać, zależy od warunków chyba. U mnie jest adnotacja, że byly trudne. W nerkach powinien ci zmierzyć te miedniczki i powinnaś mieć to na wypisie, a w sercu jest chyba więcej do badania, tak myślę.
Czytałam, że na żelazo dobra jest też pokrzywa, może pijcie? Lipton ma dobrą z mango.szatanka lubi tę wiadomość
-
Ze swojej strony na anemię moge polecić zielone koktajle. Ja staram się chociaż co drugi dzien zrobic koktajl ze szpinaku, jarmużu, pietruszki, selera naciowego i banana. Dzieki temu udaje mi się w miare dobrze hemoglobinę utrzymać. Jak odpuściłam przez jakiś czas to od razu się to na wynikach odbiło.
lilly. lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Mi polecono pić świeży sok z porzeczki. Kupiłam taki z plantacji. Wypiłam 10l przez 6 tygodni ale nic to nie dało
Mięso jjem codziennie. Też pestki dyni i słonecznika mają żelazo. Ale ogólnie przede wszystkim leki bo z pożywienia to słabo jak jest głębszy problem
-
Karolllla wrote:Wracam po przerwie, niestety zaskoczyła mnie tragedia, tydzień temu w dzień połówkowych badań zmarła moja Mama...po prostu w domu serce stanęło. Jestem wrakiem człowieka po tym tygodniu dopiero dochodzę do siebie. Setki km w aucie, pożegnania, pogrzeb, formalności masakra
( Nie doczekała pierwszego wnuka jest mi z tym tak strasznie źle, chciałam żeby się do Wawy przeprowadziła i była blisko nas i tym bardziej ten bąbel w brzuchu musi dać mi siłę
(( Muszę zając głowę czymś innym i zaczęłam nadrabiać forum
Pierwsze dni jechałam na samej melisie teraz już daję radę bez. Chyba do mnie nie dociera co się stało. Powiem Wam tylko, jakiej Mamy byście nie miały korzystajcie, że po prostu jest!!!
Tak mi przykro... to jedna z najgorszych rzeczy w życiu, kiedy traci się mamę... nie wyobrazam sobie przechodzic przez to w ciąży... tyle dobrze ze jest maleństwo, a za niecałe 4 miesiące będziesz miała już je przy sobie...
Ja swoją mamę bardzo doceniam... 6 lat temu bardzo ciezko zachorowała, 4 miesiace na OIOM, 7 w szpitalu i mało brakowało... oczami wyobraźni widziałam wtedy siebie w Twojej sytuacji...
Trzymaj sie i myśl o dziecku... teraz sama bedziesz mamą...Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
sayuri wrote:U mnie połówkowe też 15 min, ale sprawdził wszystko dokładnie, porobił wszystkie pomiary.
Kurcze zaniedbałam się totalnie z tym żelazem. Mięsa jem mało, zielonych warzyw też.. musze kupić buraki i wywar ugotować. I zacząć jeść więcej mięsa.. ech jak nie urok to sraczka
Sayuri, lepiej sobie zrób zakwas z buraków, bardzo polecany kobietom w ciąży, bo jak je wygotujesz, to większość witamin szlag trafi.
Na TVN Style właśnie leci Pani Gadżet i odcinek o wózkach
Edit: to jest chyba jednak odcinek o kółkach, bo był jeden, a teraz omawia jakiś plecak z kółkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 22:29
PattisonBM, sayuri lubią tę wiadomość
-
Karolla ogromnie wspolczuje...a Malenstwo zobaczy bedzie sie nim z gory opiekowac i Toba takze...musisz byc teraz silna...szukaj oparcia w Maluszku i w mezu....
Zelazo podobno fajnie sie wchlania z preparatu Szelazo SR...tylko tam jest tez kwas foliowy...mam delikatnie ponizej hematokryt to lykam od czasu do czasu...
Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
W ten Weekend wozki MUUVO w Lullabybaby (poznań) beda -15% wydaje mi sie ze ta nazwa padała na forum wiec moze sie komus przyda to info
Karolllla, Izape_91 lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Jeheria wrote:Mi polecono pić świeży sok z porzeczki. Kupiłam taki z plantacji. Wypiłam 10l przez 6 tygodni ale nic to nie dało
Mięso jjem codziennie. Też pestki dyni i słonecznika mają żelazo. Ale ogólnie przede wszystkim leki bo z pożywienia to słabo jak jest głębszy problem
wołowinka, bo inne się gorzej nadają... poza tym natka pietruszki ( małż jadł kiedyś jako weganin peczek dziennie + sok pomarańczowy), kasze rózne, strączkowe, buraki, brokuły, brukselki... i do nie mięsa trzeba zawsze dolączyć cos bogatego w wit c bo inaczej zelazo sie źle wchłania...
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Karollla najszczersze wyrazy współczucia.
My dzisiaj po wizycie, lekarz sprawdzil wody, subiektywnie dalej ich jest za dużo ale narazie kazał się nimi nie przejmować w związku z tym, że żadnych zmian u dziecka nie ma.
No i w związku z tym kupiliśmy wózek 🙈Kat20maj2020, Endi1990, Jeheria, Niki2803, Catlady lubią tę wiadomość
-
Ajka wrote:wołowinka, bo inne się gorzej nadają... poza tym natka pietruszki ( małż jadł kiedyś jako weganin peczek dziennie + sok pomarańczowy), kasze rózne, strączkowe, buraki, brokuły, brukselki... i do nie mięsa trzeba zawsze dolączyć cos bogatego w wit c bo inaczej zelazo sie źle wchłania...
Ale ogólnie w dzieciństwie mi stwierdzono słabe wchłanianie żelaza. Z mięsa jem najwięcej wieprzowiny. Kaszę jem też bo to dieta z niskim IG.
Z tymi burakami muszę też coś przycisnąć, jakiś zakwas chociaż chyba zwymiotuje. Chipsy z buraka robiłam są pyszne. No i surówka buraczki też jjem. Moje działkowe.