X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety niska i każdy kg bardzo widac obecnie nie wyglądam zle Ale boję się tego co bedzie dalej. A przytylam wszedzie nawet na plecach 🤣

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Hej powiedz mi czy ty pisałaś na olx o te ceny? Chodzi mi o łóżeczko bo ja pisałam i z ceny nie chcą zejść 😏 jak to bylo u Ciebie? Podpowiesz cos prosze?
    Hej, ja tam byłam ba miejscu bo mieszkam niedaleko i wybrałam się stacjonarnie. Może powiedz ze koleżanka Ci polecała, brała leżaczek a Ty chcesz łóżeczko?

Takmala lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam z bon prix dresy ciażowe i sukienke... dzis przyszło i powiem ze jestem mega zadowolona - fajne jakosciowo, z promocji i do tego wygodniejsze niż coklwiek co miałam do tej pory... a sukienka da rade chyba tez po ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 17:09

2020 :)
    2023 :)
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już widać ostro że rosne... Zwłaszcza w pracy widzą nawet po weekendzie że jest mnie więcej hehe mam apetyt i postanowiłam chodzić raz w tyg na pilates i może chociaż wzmocnie się i przy okazji coś zastopuje co nie powinno rosnąć 😜
    Z tymi ubrankami to widzę że różnie. Ostatnio urodziły się mi w rodzinie dwa chłopczyki- jeden 55 przed terminem a drugi 62 cm po terminie. te terminy też mają znaczenie🙊👶🤔 ale lepiej mieć parę małych całkiem bo różnie bywa.

Takmala, Cer, PattisonBM lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Cer Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dzwoniłam dziś do położnej ze szpitala, na szczęście bez problemu wpisała mnie na termin. Bardzo się ucieszyłam, bo ona w necie jest polecana przez inne babeczki, ma popularną stronkę na fb i myślałam, że ciężko będzie się do niej dostać - a tu proszę;) Teraz muszę dogadać się z robalem, żeby zdecydował się przyjść na świat w terminie, no i żeby łaskawie przekręcił się główką do dołu:P

Hej, jakby którejś z was rzucił się kiedyś w oczy ten wózek Aero Tutis na jakimś olx czy coś,albo w sklepie na fajnym promo - będę bardzo wdzięczna za cynk;)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Kat20maj2020 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno pytałam was o książki , jakaś dobra dusza poleciła mi książkę mamy dla mamy. Chciałam polecić ja dalej... Jest w niej wszystko, od wskazania badań które należy wykonać po prawo, czyli co nam przysługuje itd. polecam!

Catlady lubi tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćer w Murowanej jest za 650... https://m.olx.pl/dla-dzieci/wozki-dzieciece/q-tutis%2Baero/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&view=gallery&page=1

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 kg na plusie. Nie jest źle. Ale męczy mnie powoli ta ciąża.

• Cer Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Ćer w Murowanej jest za 650... https://m.olx.pl/dla-dzieci/wozki-dzieciece/q-tutis%2Baero/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&view=gallery&page=1

Dzięki, właśnie też dziś wyszukałam, mamy go na celowniku, trochę daleko,ale może będzie warto jednak się pokusić o przejażdżkę:)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro kończę drugi trymestr i na liczniku +11 :) tragedia

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja jutro kończę drugi trymestr i na liczniku +11 :) tragedia
    daj spokój, piąteczka ja mam +10 ;) z synem mialam juz +15 wiec jestem taka z siebie dumna:p

mwm, Kira91, Jeheria lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    daj spokój, piąteczka ja mam +10 ;) z synem mialam juz +15 wiec jestem taka z siebie dumna:p
    Mam tak samo. Nie zna życia, kto nie przytył w ciazy ponad 20 kg ;-)

Endi1990, mwm, Kira91, lilly. lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpela o której tu ciągle pisze przed porodem warzyła 23kg więcej, a kilka dni po porodzie 12kg więcej niż przed ciąża... wychodzi że dziecko, łożysko, wody płodowe+ zatrzymanie wody w organizmie to było 11kg u niej...

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie te 13-15 kg które są norma to właśnie tylko dziecko woda krew itd, a tłuszcz chyba tylko 1 kg. Wiec raczej wszystko co powyżej tych 15 to będzie dopiero tłuszcz, ale tez niekoniecznie..

• szatanka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Co do kg to ja w ogóle nie śledzę tego, raz na jakiś czas się zważę bo widzę, że tylko brzuch mi rośnie. Reszta ciała bez zmian póki co. Nie przejmowałabym się kilogramami jeśli tylko brzuch rośnie 😏

No nie wiem, jednak jak idzie tylko w brzuch i dużo, to znaczy, że dziecko się pompuje, a za duży przyrost wagi jest dla niego też niedobry. Mój lekarz jest jakoś szczególnie na tym punkcie wrażliwy. Moja mama np. przytyła w ciąży zaledwie 10 kg, z czego ja ważyłam aż 4250 g i pewnie dlatego mam teraz tendencję do tycia. Dlatego ja bym wolała jednak tyć miarowo i żeby córka miała mniej niż 4 kg, ale coś widzę, że nabieram rozpędu i może mi się to nie udać.

A propos ustawienia dziecka, ja na połówkowych miałam miednicowe, co jak rozumiem dyskwalifikuje mnie pod kątem porodu SN. Do tej pory raczej się nie przekręciła, bo jak już czuję ruchy, to cały czas czuję, jak mnie kopie w dół. Do kiedy w takim razie ma szansę się obrócić i czy to jest jakoś tak naturalnie zaprogramowane przez naturę, że większość jednak się obraca, czy rzadko się zdarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 19:55

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, pokaż linki do tych ciuchów z bonprix. Ja często tam przeglądam sukienki ciążowe, ale jeszcze żadna mnie nie przekonała. Dzisiaj przyszły za to zamówione z Anna Field z zalando, jedna całkiem fajna, ale cieniutka, bardziej na wiosnę, a druga za bardzo ciotkowa. No i dalej nie mam w czym chodzić, powoli, a właściwie dosyć szybko już, wszystkie ciuchy robią się za małe.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem uważam, że natura wie co robi jem normalnie, mam apetyt, brzuch na moje oko bardzo ładnie rośnie, chodzę we wszystkich swoich ciuchach tylko getry/spodnie ciążowe. Lekarz się ani razu do niczego nie przyczepił. Każda z nas inaczej wygląda i nie ma co się porównywać pewnie.

Jeffcia, Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio patrzyłam na jakieś kalkulatory to w tym momencie czyli zaczynajac trzeci trymestr powinno przybyć od 7-9 kg, wiec mniej to chyba tez kiepsko, tak? W końcu trochę tego towaru przy dziecku się produkuje :)

• Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok +6 i pytałam i pielęgniarki i lekarza i diabetologa czy jest ok to nikt się nie przyczepil narazie. Tylko mówili żeby się tak waga teraz nie przejmować że ważne że dziecko zdrowe i wyniki dobre i jeszcze pewnie nadgoni się. Więc pewnie jedna szybciej, druga wolniej...

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są jakieś takie normy ile się powinno przytyć w ciąży max i min. Ogólnie jak czytałam ile co waży, macica, wody płodowe, dziecko itd itd. To się robi naprawdę sporo, więc waga musi iść do przodu. U mnie jakieś 4 - 4,5 kg na plusie. Głównie w brzuch, może odrobinę w nogi i tylek, ale nie ma tragedii. Bratowa mi opowiadała ze w każdej ciąży przytyła po 20 kg, ale przy dziecku szybko zgubiła. Do maja jeszcze kawałek i niewiadomo z jaką waga skończę. Dobrze, że rodzimy w ciepłe dni to później będziemy dużo spacerować! I się wychodzi :D

A ja dzisiaj wreszcie uszylam coś dla Zosi i mogę odfajkować z listy wyprawkowej rożek.
    5e3b2649788e.jpg

Ajka, Niki2803, Endi1990, Kira91, Frufru, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ