MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety niska i każdy kg bardzo widac obecnie nie wyglądam zle Ale boję się tego co bedzie dalej. A przytylam wszedzie nawet na plecach 🤣
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyTakmala wrote:Hej powiedz mi czy ty pisałaś na olx o te ceny? Chodzi mi o łóżeczko bo ja pisałam i z ceny nie chcą zejść 😏 jak to bylo u Ciebie? Podpowiesz cos prosze?
Takmala lubi tę wiadomość
-
zamówiłam z bon prix dresy ciażowe i sukienke... dzis przyszło i powiem ze jestem mega zadowolona - fajne jakosciowo, z promocji i do tego wygodniejsze niż coklwiek co miałam do tej pory... a sukienka da rade chyba tez po ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 17:09
2020
2023 -
U mnie też już widać ostro że rosne... Zwłaszcza w pracy widzą nawet po weekendzie że jest mnie więcej hehe mam apetyt i postanowiłam chodzić raz w tyg na pilates i może chociaż wzmocnie się i przy okazji coś zastopuje co nie powinno rosnąć 😜
Z tymi ubrankami to widzę że różnie. Ostatnio urodziły się mi w rodzinie dwa chłopczyki- jeden 55 przed terminem a drugi 62 cm po terminie. te terminy też mają znaczenie🙊👶🤔 ale lepiej mieć parę małych całkiem bo różnie bywa.Takmala, Cer, PattisonBM lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Cześć dziewczyny! Dzwoniłam dziś do położnej ze szpitala, na szczęście bez problemu wpisała mnie na termin. Bardzo się ucieszyłam, bo ona w necie jest polecana przez inne babeczki, ma popularną stronkę na fb i myślałam, że ciężko będzie się do niej dostać - a tu proszę
Teraz muszę dogadać się z robalem, żeby zdecydował się przyjść na świat w terminie, no i żeby łaskawie przekręcił się główką do dołu:P
Hej, jakby którejś z was rzucił się kiedyś w oczy ten wózek Aero Tutis na jakimś olx czy coś,albo w sklepie na fajnym promo - będę bardzo wdzięczna za cynk;)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Niedawno pytałam was o książki , jakaś dobra dusza poleciła mi książkę mamy dla mamy. Chciałam polecić ja dalej... Jest w niej wszystko, od wskazania badań które należy wykonać po prawo, czyli co nam przysługuje itd. polecam!
Catlady lubi tę wiadomość
-
Ćer w Murowanej jest za 650... https://m.olx.pl/dla-dzieci/wozki-dzieciece/q-tutis%2Baero/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&view=gallery&page=1Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Ćer w Murowanej jest za 650... https://m.olx.pl/dla-dzieci/wozki-dzieciece/q-tutis%2Baero/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&view=gallery&page=1
Dzięki, właśnie też dziś wyszukałam, mamy go na celowniku, trochę daleko,ale może będzie warto jednak się pokusić o przejażdżkę34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolllla wrote:Co do kg to ja w ogóle nie śledzę tego, raz na jakiś czas się zważę bo widzę, że tylko brzuch mi rośnie. Reszta ciała bez zmian póki co. Nie przejmowałabym się kilogramami jeśli tylko brzuch rośnie 😏
No nie wiem, jednak jak idzie tylko w brzuch i dużo, to znaczy, że dziecko się pompuje, a za duży przyrost wagi jest dla niego też niedobry. Mój lekarz jest jakoś szczególnie na tym punkcie wrażliwy. Moja mama np. przytyła w ciąży zaledwie 10 kg, z czego ja ważyłam aż 4250 g i pewnie dlatego mam teraz tendencję do tycia. Dlatego ja bym wolała jednak tyć miarowo i żeby córka miała mniej niż 4 kg, ale coś widzę, że nabieram rozpędu i może mi się to nie udać.
A propos ustawienia dziecka, ja na połówkowych miałam miednicowe, co jak rozumiem dyskwalifikuje mnie pod kątem porodu SN. Do tej pory raczej się nie przekręciła, bo jak już czuję ruchy, to cały czas czuję, jak mnie kopie w dół. Do kiedy w takim razie ma szansę się obrócić i czy to jest jakoś tak naturalnie zaprogramowane przez naturę, że większość jednak się obraca, czy rzadko się zdarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 19:55
-
Ajka, pokaż linki do tych ciuchów z bonprix. Ja często tam przeglądam sukienki ciążowe, ale jeszcze żadna mnie nie przekonała. Dzisiaj przyszły za to zamówione z Anna Field z zalando, jedna całkiem fajna, ale cieniutka, bardziej na wiosnę, a druga za bardzo ciotkowa. No i dalej nie mam w czym chodzić, powoli, a właściwie dosyć szybko już, wszystkie ciuchy robią się za małe.
-
Nie wiem uważam, że natura wie co robi jem normalnie, mam apetyt, brzuch na moje oko bardzo ładnie rośnie, chodzę we wszystkich swoich ciuchach tylko getry/spodnie ciążowe. Lekarz się ani razu do niczego nie przyczepił. Każda z nas inaczej wygląda i nie ma co się porównywać pewnie.
Jeffcia, Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ok +6 i pytałam i pielęgniarki i lekarza i diabetologa czy jest ok to nikt się nie przyczepil narazie. Tylko mówili żeby się tak waga teraz nie przejmować że ważne że dziecko zdrowe i wyniki dobre i jeszcze pewnie nadgoni się. Więc pewnie jedna szybciej, druga wolniej...Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Dziewczyny są jakieś takie normy ile się powinno przytyć w ciąży max i min. Ogólnie jak czytałam ile co waży, macica, wody płodowe, dziecko itd itd. To się robi naprawdę sporo, więc waga musi iść do przodu. U mnie jakieś 4 - 4,5 kg na plusie. Głównie w brzuch, może odrobinę w nogi i tylek, ale nie ma tragedii. Bratowa mi opowiadała ze w każdej ciąży przytyła po 20 kg, ale przy dziecku szybko zgubiła. Do maja jeszcze kawałek i niewiadomo z jaką waga skończę. Dobrze, że rodzimy w ciepłe dni to później będziemy dużo spacerować! I się wychodzi
A ja dzisiaj wreszcie uszylam coś dla Zosi i mogę odfajkować z listy wyprawkowej rożek.
Ajka, Niki2803, Endi1990, Kira91, Frufru, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%