MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Endi1990 wrote:o! i chyba ja też w trzecim
Teraz do końca ciąży to już tylko kwestia uturlania sie;)
U mnie zaczal sie remont garderoby i pokoiku dla mlodej... znowu syf przez 3 tygodnie aleee... to ostatnie co robie w tym mieszkaniu bo tez wkurzaja mnie sasiedzi i jestesmy na etapie rozmow z architektem dor. projektu- mam nadzieje ze budowa ruszy jesienią i marzenie sie zacznie spełniac
Dom super sprawa, miesiąc temu się wprowadziłam do domku, a mieszkałam do tej pory w mieszkaniu. Ale jest tez druga strona medalu ... urządzanie jest meczące, mam 4 latka w domu i ciąża, a od jesieni urządzanie i przenoszenie rzeczy, wkurzanie się na ekipy i ciągłe poślizgi... do teraz nie mam szaf, żyję na kartonach, od dwóch dni mam schody ... ehhh nigdy na to nie ma dobrego czasu, jak nie małe dziecko to ciąża ...
u mnie w mieście ceny mieszkań teraz 6-7 tys za metr deweloperskie ... przekalkulowaliśmy i wyszedł dom w cenie nie dużo większej niż np. 4 pokojowe przestronne mieszkanie a i tak trzeba brać kredytWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:27
Carla -
Ja znalazłam takie coś, 2 metody:
Ruchy dziecka
Od 26 tygodnia:
1) Do 10 – czyli zaczynamy od spojrzenia na zegarek i patrzymy ile czasu zajęło dziecku wykonanie 10 ruchów
2) 60 minut – liczymy ile dziecko wykonało ruchów w ciągu godziny.
Wyniki zapisujemy w notesiku z datą i godziną, to pozwoli na porównywanie wyników obserwacji z innymi dniami. Podczas liczenia ruchów dziecka należy wziąć pod uwagę czy nie przyjęłaś leku, który może wpłynąć na „zachowanie” dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:23
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
mwm wrote:Dziewczyny, zdarzają się Wam bóle takie miesiączkowe? Mi od kilku dni tak i do tego takie skurcze tez podobne jak przy okresie..
-
Dziewczyny biorące żelazo:) czy nie macie żadnych skutków ubocznych po przyjmowaniu go? Wziałam dawke wczoraj wieczorem i dzisiaj rano i zaczyna mnie strasznie mdlić a nie moge tego z niczym powiązać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:57
-
Mnie strasznie mdliło. Łykaj żelazo podczas posiłków. U mnie straszne zatwierdzenia.
Na razie odstawiłam i walczę z dietą.
Dzisiaj już wypiłam smoothie z jarmużu, szpinaku, selera naciowego, truskawek i siemienia lnianego;) pychotka20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Carla wrote:Dom super sprawa, miesiąc temu się wprowadziłam do domku, a mieszkałam do tej pory w mieszkaniu. Ale jest tez druga strona medalu ... urządzanie jest meczące, mam 4 latka w domu i ciąża, a od jesieni urządzanie i przenoszenie rzeczy, wkurzanie się na ekipy i ciągłe poślizgi... do teraz nie mam szaf, żyję na kartonach, od dwóch dni mam schody ... ehhh nigdy na to nie ma dobrego czasu, jak nie małe dziecko to ciąża ...
u mnie w mieście ceny mieszkań teraz 6-7 tys za metr deweloperskie ... przekalkulowaliśmy i wyszedł dom w cenie nie dużo większej niż np. 4 pokojowe przestronne mieszkanie a i tak trzeba brać kredyt
Ja u teściów bardzo nie lubię schodów, męcze się chodzą wciąż w tą i z powrotem ( a nie ma wyjscia z racji rozkładu łazienek i pokoi) jak nie byłam w ciazy jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale teściowa jest po 60-tce i bardzo narzeka...
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Mimi1987 wrote:Mnie strasznie mdliło. Łykaj żelazo podczas posiłków. U mnie straszne zatwierdzenia.
Na razie odstawiłam i walczę z dietą.
Dzisiaj już wypiłam smoothie z jarmużu, szpinaku, selera naciowego, truskawek i siemienia lnianego;) pychotka
Fakt, ja zawsze biorę po śniadaniu i po kolacji. Na czczo nie. -
Moj lekarz jest z MSWIA, więc pod długim namyśle chyba jednak tam... chociaz kumpela mimo wszystko namawia mnie wciaż na żeazną (ona nie miała tam lekarza, rodziła 2 razy z opłaconą położną i jest bardzo zadowolona)... Mam jeszcze z tyłu głowy IMID ze względu na małą...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Jasne rozumiem, pytam bo mamy ten sam termin i na zdecydowałam się na Żelazna. Imid ma bardzo dobra opinie, o mswia wiele nie wiem, ale skoro masz lekarza to na pewno będzie bezpiecznie.
Wybierz jeszcze jakąś alternatywę. Bo moje koleżanki ostatnio w przeciągu miesiąca odesłano.
Ja mam lekarza z Żelaznej ale na 98% chcę na Żwirki.20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Wybierz jeszcze jakąś alternatywę. Bo moje koleżanki ostatnio w przeciągu miesiąca odesłano.
Ja mam lekarza z Żelaznej ale na 98% chcę na Żwirki. -
mwm wrote:Mam wykupiona położna wiec mam nadzieje ze mnie ominie odesłanie, ale mam awaryjnie praski w glowie
One też miały wykupioną położną ...20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Mam wykupiona położna wiec mam nadzieje ze mnie ominie odesłanie, ale mam awaryjnie praski w glowie
oj zdarza się niestety... nie często, ale się zdarza... przynajmniej położna u kumpeli tak mówiła... też z żelaznejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 12:56
2020
2023 -
Jak sie akcja zaczyna to juz muszą przyjąć nie moga odesłać kobiety która rodzi. Mowie tu o faktycznym rodzeniu A nie rozpoczęciu
dlatego przed odeslaniem powinni zbadać ale jak jest w rzeczywistości nie wiem.
Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
lilly. wrote:Ja znalazłam takie coś, 2 metody:
Ruchy dziecka
Od 26 tygodnia:
1) Do 10 – czyli zaczynamy od spojrzenia na zegarek i patrzymy ile czasu zajęło dziecku wykonanie 10 ruchów
2) 60 minut – liczymy ile dziecko wykonało ruchów w ciągu godziny.
Wyniki zapisujemy w notesiku z datą i godziną, to pozwoli na porównywanie wyników obserwacji z innymi dniami. Podczas liczenia ruchów dziecka należy wziąć pod uwagę czy nie przyjęłaś leku, który może wpłynąć na „zachowanie” dziecka
Pobawiłam sie teraz w to liczenie i wyszło według pierwszej metody 6 minut. hmmm2020
2023 -
Takmala wrote:Jak sie akcja zaczyna to juz muszą przyjąć nie moga odesłać kobiety która rodzi. Mowie tu o faktycznym rodzeniu A nie rozpoczęciu
dlatego przed odeslaniem powinni zbadać ale jak jest w rzeczywistości nie wiem.
no jak juz rodzi to zgodnie z prawem odesłać nie mogą, ale srednio fajnie jak dla Ciebie nie ma miejsca - juz bym wolała inny szpital2020
2023